Syyskuun info

Tässä infossa:

 • Uudet oppitunnit ja valinnaisaineinfot
 • Châteaun 10-vuotisjuhlat
 • Muuta ajankohtaista
 • Tulevaa

Taikakoulu Châteaun uusi lukuvuosi käynnistyi 1.9. Tämä syyskuun info pitää sisällään ajankohtaista tietoa sekä uusille että jatkaville jäsenille.

Uudet oppitunnit ja valinnaisaineinfot

Seitsemän oppituntia on saanut jo julkaisunsa:

Lisää oppitunteja ilmestyy tuota pikaa ja niistä tulee tietoa koulun etusivulle sekä opetusblogin etusivulle. Kaikki opiskeltavat aineet ja julkaistut oppitunnit löydät oppitunnit-osiosta.

Valinnaisaineinfot 3-5-luokkalaisille ja 6-7-luokkalaisille on julkaistu. Jos olet 3.-5. tai 6.-7. luokan opiskelija, käy valitsemassa sinua miellyttävät valinnaisaineet itsellesi tälle lukuvuodelle.

Taikakoulu Châteaun 10-vuotisjuhlat

Taikakoulu Châteaun 10-vuotisjuhlat ovat täydessä vauhdissa, ja koko juhlaohjelman näet täältä. Juhlat huipentuvat tanssiaisiin, joiden pelaaminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Jos et ole vielä ottanut osaa tanssiaisiin, tee se nyt. Voit kirjoittaa esittelyn juhlivasta hahmostasi ja pyytää juhlapeliseuraa juhlien pelialueella. Suosittelen ottamaan osaa myös hahmonluontikilpailuun. Jos sinulla on omat nettisivut, voit ottaa osaa myös mainoslaulukilpailuun.

Muuta ajankohtaista

Tulevaa

Kun olemme saaneet lukuvuoden kunnolla käyntiin, voimme alkaa suunnitella tämän syksyn suurta juonta, johon kaikki koulun jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan. Jokainen koulun jäsen pääsee vaikuttamaan tulevaan juoneen vastaamalla äänestykseen. Haluatko, että syksyn aikana koulun käytävillä hiippailee basiliski, ihmissusi, vampyyri vai jokin muu?

Pian ilmestyy infoa myös huispausjoukkueiden perustamisesta sekä kerhoista.


10 thoughts on “Syyskuun info

 1. Hei!
  En tiedä, onko ihan väärin kysyä kommentoimalla tätä, mutta kysyn kuitenkin: Järjestetäänkö oppitunnit yms. pelinsisäisesti englanniksi vai ranskaksi? Olen yrittänyt etsiä tietoa tästä, tuloksetta. Huomasin Hilman kysyneen samaa tietopaketin opiskelua koskevassa osiossa, mutta siihen ei ilmeisesti ole vastattu. Kiitos mahdollisesta vastauksesta jo etukäteen. (:

 2. Kyllä tässä saa kysyä.

  Tämä on tosiaan vaikea kysymys, eikä me olla vielä saatu 100 % päätöstä siitä, millä kielellä oppitunnit pidetään. Englannissa asuvat oppilaat eivät välttämättä osaa ranskaa, eivätkä Ranskassa asuvat oppilaat niin hyvin englantia.

  Todennäköisesti parasta olisi se, että opettajat pitäisivät tunnit pääasiassa selvällä englannin kielellä, koska varmasti jokainen oppilas osaa edes vähän englantia. Opettajat selittäisivät jotain myös ranskaksi, jotta myös ranskalaiset ymmärtäisivät kaiken. Oikeassa elämässähän tämä varmasti menisi niin, että pidettäisiin eri tunnit ranskaa ja englantia puhuville, mutta meillä siinä ei olisi järkeä, koska kirjoitamme kaikki kuitenkin suomeksi.

  Ranskaa puhuvat voisivat roolipelillisesti opiskella englantia, ja toisinpäin, jolloin kommunikointi oppitunneilla ja vapaa-ajalla helpottuu puolin ja toisin.

 3. Nyt kyllä menee ylityhmyydeksi, mutta kysyn kuitenkin:

  Eli siis noista oppitunneille osallistumisesta. Pitääkö siihen jättää jokin roolipeliviesti vai kirjoittaa tyyliin vaan ”osallistun tunnille” tms. ?

  Anteeksi tämä älynvajaus!

 4. Huomasin vasta nyt että uudella nimellä tulleet kommentit pitää hyväksyä, ja siksi esim. minun tai Adelén kommentit eivät näy. Ilmeisesti oikeuksillani en myöskään pysty hyväksymään kommentteja, joten voisiko joku, vaikkapa Mila käydä tekemässä sen?

 5. Hmm, oletko varma? Minä nimittäin olin katsovinani, että ne näkyy kaikille. Onko ideoita, miten saisin ne näkymään?

  //Edit: Ahaa, siis opetusblogin puolella! Nyt ne näkyy. 🙂

 6. Hei. Haluaisin vain kysäistä tässä onko PVS 1, luokka 1, tunnin osalta kommentointi suljettu tarkoituksella. Päätekstissähän kuitenkin lukee, että pitäisi kommentoida julkaisua merkkinä siitä että on ollut paikalla, mikä ei tällä hetkellä näytä olevan mahdollista.

  1. Hyvä kun ilmoitit! Unohdin näköjään julkaisussa tarkistaa tuon. Nyt kommentointi on mahdollista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s