Kesäkuun info

Koska toukokuun info jäi kirjoittamatta, tässä teille entistäkin kattavampi kesäkuun info.

Tässä infossa:

  • Loppukokeet ovat täällä
  • Tupapistetilanteen loppukiri
  • Basiliskimysteeri on ratkeamaisillaan
  • Osallistu huispausotteluun: Kaikki vs Kata
  • Läsnäoloilmoittautuminen syksylle 2015
  • Kuukauden hahmot: Cerinna Crèin ja Rose Hill
  • Kuukauden haaste: Sanojen sijoitus 2
  • Kesäkuun suklaasammakot ovat täällä
  • Lukuvuoden päättymisen aikataulutusta
  • Muuta muistamisen arvoista

Loppukokeet ovat täällä

Loppukokeet ovat julkaistu 1. luokalle, 2. luokalle, 3. luokalle ja 4. luokalle. Jotta saat virallisen arvosanan opinnoistasi, osallistu oman luokkasi loppukokeeseen kesäkuun aikana. Loppukokeet on toteutettu testeinä, jossa on monivalintakysymyksiä, ja saat koetuloksesi heti testin valmistuttua. Loppukokeisiin voi osallistua 1. tai 3.7. asti riippuen millä luokalla olet.

Myös V.I.P.-koe loitsuista on ilmestynyt, ja muiden aineiden V.I.P.-kokeet ilmestyvät pian. Voit osallistua V.I.P.-kokeeseen, jos hahmosi opiskelee 5., 6. tai 7. luokalla. Myös jatko-opiskelijat sekä koulun henkilökuntaan kuuluvat ihmishahmot voivat osallistua kokeeseen.

Onnea kokeisiin!

Tupapistetilanteen loppukiri

Tupapistetilanne on ratkeamaisillaan, mutta vielä ehdit hyvin vaikuttamaan lopulliseen pistetilanteeseen. Pisteitä ehtii keräämään 2.7. asti, ja tällä hetkellä tilanne on seuraavanlainen:

1. Gryffondor: 675 p
2. Serpentard: 646 p
3. Pouffsouffle: 501 p
4. Jatko-opiskelijat: 415 p
5. Serdaigle: 347 p

Jokaisella koulun jäsenellä on myös henkilökohtainen pistetili. Tällä hetkellä kolme eniten pisteitä kerännyttä koulun asukasta ovat:

1. Benjamin Blanchard: 257 p
2. Sylviane Gren: 220 p
3. Evelyn Clément: 202 p

Taistelu ensimmäisestä sijasta on kovaa, ja omalla toiminnalla voit vaikuttaa sekä tupasi että oman hahmosi sijoittumiseen. Pisteitä saat kerättyä muun muassa roolipelaamalla, osallistumalla oppitunneille ja tekemällä läksyt, kirjoittamalla Ikimusteeseen tai kirjastoon, kerhotoiminnasta sekä ottamalla osaa kuukauden haasteeseen.

Basiliskimysteeri on ratkeamaisillaan

Lukuvuoden alussa aloitettu basiliskimysteeri on ratkeamaisillaan, ja juonen viimeisiä pelejä ollaan suunnittelemassa. Päivitetyn juonen voit kurkata täältä. Haluatko oman hahmosi olevan osana juonen ratkaisua? Haluatko olla mukana herättämässä kangistuneita tai nappaamaamassa basiliskia kiinni?

Voit vaikuttaa basiliskin kohtaloon vastaamalla äänestykseen. Haluatko, että basiliski kuolee, karkaa, myydään, lahjoitetaan tutkijalle, joutuu napatuksi vai jotain muuta?

Osallistu huispausotteluun: Kaikki vs Kata

Koska huhtikuun huispausotteluun ei ilmoittautunut tarpeeksi pelaajia, Taikakoulu Châteaussa on kokeilussa täysin uusi idea huispauksesta: Kaikki vs Kata. Ajatuksena on, että kaikki koulun jäsenet pelaavan pääylläpitäjä Kataa vastaan. Pelissä kaikki joukkueen jäsenet ovat täytepelaajia ja jokainen osallistunut saa peliviesteistään tupapisteitä.

Peliin saa osallistua kaikki koulun jäsenet; oppilaat, jatko-opiskelijat, opettajat sekä muut hahmot.

Läsnäoloilmoittautuminen syksylle 2015

Jos (kun!) haluat jatkaa hahmollasi Taikakoulu Châteaussa vielä ensi syksyllä, ilmoita hahmosi jatkavaksi läsnäoloilmoittautumisessa. Näin saamme selville, ketkä ovat aktiivisia vielä ensi lukukauden puolella.

Oheisesta linkistä pääset ilmoittamaan hahmosi jatkavaksi. Ilmoita hahmosi nimi, luokka tai tehtävä ensi syksynä sekä mahdolliset valinnaisaineet. Kaikki 1.9.2015 mennessä ilmoittautuneet saavat tuvalleen yhden tupapisteen alkavalle lukukaudelle. Ilmoittauduthan kuitenkin viimeistään 1.10., muuten nimesi poistetaan listoilta.

Kuukauden hahmot: Cerinna Crèin ja Rose Hill

Koska huhtikuun hahmon titteli jäi viime kuussa jakamatta, jaamme nyt sekä huhtikuun että toukokuun hahmojen tittelit.

Huhtikuun hahmoksi on valittu loitsujen professori Cerinna Crèin. Cerinna oli erittäin aktiivinen hahmo lukuvuoden alussa, mutta talvella hän vaipui pieneen horrokseen. Nyt hän on taas palannut ja vaikuttaa oikein aktiiviselta. Hän on ollut esimerkiksi suuri apu rehtorille koekysymysten teossa. Kiitos Cerinna!

Toukokuun hahmoksi on valittu uusi, aktiivinen jäsenemme Rose Hill Gryffondorista. Rose liittyi mukaan toukokuussa ja on siitä asti ollut erittäin aktiivinen ja saanut esimerkillään myös muita aktivoitumaan. Hän on aloittanut jo kolmen roolipelin pelaamisen, kirjoittanut itsestään hienon esittelyn, antanut paljon ideoita basiliskijuoneen sekä paljon muuta.

Onnea molemmille!

Kuukauden haaste: Sanojen sijoitus 2

Kesäkuun haasteena on sisällyttää viisi hieman eriskummallista sanaa oman hahmonsa roolipeliviesteihin. Jokaisesta roolipeliviestiin sisälletystä sanasta saa kaksi tupapistettä, eli haasteesta voit saada yhteensä jopa kymmenen tupapistettä. Tällä kertaa sijoitettavina sanoina toimivat: toppahousut, sähköhammasharja, kumiankka, rakkolaastari sekä kissanhiekka.

Voit osallistua kuukauden haasteeseen kesäkuun ajan. Jokainen koulun jäsen saa ottaa osaa haasteeseen.

Kesäkuun suklaasammakot ovat täällä

Kesäkuun suklaasammakot on nyt arvottu. Koska toukokuun suklaasammakot jäivät jakamatta, tässä kuussa jaossa on kuusi erilaista korttia, joista hahmolle saa valita kaksi.

Jaossa tällä kertaa ovat Jocunda Sykes, joka lensi luudallaan ensimmäisenä noitana Atlantin yli; Daisy Dodderidge, joka oli kuuluisan Vuotavan Noidankattilan rakentaja ja omistaja; Rowena Korpinkynsi, joka oli yksi Typypahkan perustajista; Lisko Scamander, joka on tunnettu kirjailija sekä taikaministeriön pitkäaikainen työntekijä; Merlin, joka on kaikkien aikojen kuuluisin velho; sekä Olivia Outo, joka on kuuluisa jästien huijaaja ja paloi roviolla 47 kertaa.

Mitkä kortit sinun hahmosi valitsee?

Lukuvuoden päättymisen aikataulutusta

Lukuvuosi päättyy virallisesti perjantaina 3.7. Tällöin pidetään suuret juhlallisuudet, joihin kuuluu muun muassa juhla-ateria sekä palkintojenjakotilaisuus. Juhlallisuuksista tehdään roolipeli foorumille, johon kaikki koulun hahmot saavat ottaa osaa.

Oppilaat ja jatko-opiskelijat matkustavat kotiin kesälomanviettoon lauantaiaamuna 4.7. Opettajille järjestetään vielä omat lukukauden päättäjäiset oppilaiden lähdettyä, ja opettajat suuntaavat loman viettoon sunnuntaina 5.7.

Hyvää kesän odotusta kaikille Châteaulaisille!

Muuta muistamisen arvoista


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s