14. luukku: Joulukuun huispausottelu

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2017 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Taikakoulu Châteaun edellisestä huispausottelusta on yli vuosi aikaa, joten pelataan joulukalenterin 14. luukun kunniaksi sellainen. Tällä kertaa joukkueita ei muodosteta etukäteen, vaan kaikki halukkaat saavat tulla mukaan pelaamaan. Myös ensi kertalaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Huispauksen säännöt löydät täältä.

Voit ottaa mallia viime vuoden huispausottelusta täältä.

Koska paikkoja ei ole jaettu etukäteen, jokainen pelaaja voi pelata jokaisessa roolissa. Kuitenkin huispausottelun sääntöjen mukaan niin, että sama châteaun pelaaja ei saa pelata molemmissa ottelun joukkueessa. Valitset oman joukkueesi ensimmäisessä kirjoittamassasi peliviestissä.

Sääntöjen lisäksi noudatamme tässä pelissä alla olevia kohtia.

 • Jokaisella pelipaikalla pelataan täytepelaajalla
 • Jokainen châteaun pelaaja saa kirjoittaa yhden peliviestin päivässä
 • Se pelaaja, joka kirjoittaa näkevänsä siepin ja syöksyvän sitä kohti, täytyy kirjoittaa myös siepin nappaukseen liittyvä viesti. Jos siepin nappaus epäonnistuu, seuraavalla kerralla uusi pelaaja voi kirjoittaa kyseiset viestit. Siepin nappaajaa pelaava Châteaun pelaaja ei siis voi vaihtua siepin näkemisen ja nappauksen välillä.

Joulukuun 2017 huispausottelussa joukkueina toimivat violetti ja oranssi. Violetissa joukkueessa pelaavat Serpentard ja Pouffsouffle, ja oranssissa joukkueessa Gryffondor, Serdaigle ja Cerfeur eli jatko-opiskelijat.

Violetti joukkue
(Serpentard & Pouffsouffle)

Pitäjä

Jahtaaja 1

Jahtaaja 2

Jahtaaja 3

Lyöjä 1

Lyöjä 2

Etsijä

Oranssi joukkue
(Gryffondor, Serdaigle & Cerfeur)

Pitäjä

Jahtaaja 1

Jahtaaja 2

Jahtaaja 3

Lyöjä 1

Lyöjä 2

Etsijä

Huispausotteluun osallistuneet pelaajat kerryttävät oman tupansa tupapistetiliä sekä henkilökohtaista pistetiliään seuraavasti.

 • Jokainen otteluun osallistunut hahmo saa 10 tupapistettä
 • Ottelun voittaneet tuvat saavat 30 tupapistettä palkintona yhteisestä saavutuksesta

Huispauspisteitä jaetaan seuraavasti.

 • Jokaisesta otteluun osallistuneesta hahmosta kyseinen tupa saa yhden huispauspisteen
 • Voittajajoukkueen jäsenet saavat kaikki yhden lisäpisteen tuvalleen
 • Siepin napannut pelaaja saa yhden lisäpisteen tuvalleen

Peli alkaa!

Huispausottelu sijoittuu roolipelillisesti lauantaipäivään 16.12, mutta blogilla pelin pelaaminen aloitetaan välittömästi.

Koko peli pelataan sääntöjen ja joukkuejaon mukaan. Jokaisessa peliviestissä tulee tulla ilmi oman hahmon nimi ja tupa sekä pelaajarooli, jota pelaa (esim. jahtaaja2). Jos kysyttävää ilmenee peliin liittyen, esitä kysymyksesi //-merkkien sisällä. Pyritään kuitenkin välttämään pelin ulkopuolista keskustelua.

Kaikki ovat tervetulleita peliin, eikä virheiden tekeminen haittaa! Pääasia, että pidetään hauskaa. Peli pelataan kokonaisuudessaan vastailemalla tähän artikkeliin.

Onnea peliin!

*Huispaustuomari vapauttaa pallot ja julistaa ottelun alkaneeksi*

Ensimmäisenä ehtivä jahtaaja saa napata kaadon ja syöttää seuraavalle!


15 thoughts on “14. luukku: Joulukuun huispausottelu

 1. Violetin joukkueen Jahtaaja 1 nappaa kaadon aloituksesta ja syöttää sen kiireellä kohti Violetin joukkueen Jahtaaja 3:sta.

 2. Violetin joukkueen jahtaaja 3 ottaa kaadon kiinni ja lentää kohti maalisalkoja. Hän heittää kaadon kohti violetin joukkueen jahtaajaa 2.

  ( Ymmärsinkö siis oikein, että tähän ei tarvitse osallistua roolipelillisesti omalla hahmolla? Natrix kun ei osaa lentää hyvin. )

 3. Violetin joukkueen Jahtaaja 2 ottaa kaadosta kopin ja heittää sen kohti Oranssin joukkueen keskimmäistä maalisalkoa.

  //Kyllä, juurikin niin. Mukaan saa tulla huolimatta siitä, että mitä mieltä tai kuinka hyvä hahmo olisi huispauksessa. Lähtökohtana tuntuu olevan se, että osallistuvien pelaajien hahmot eivät ole mitenkään automaattisesti mukana tässä näin roolipelillisesti huispaamassa, kun pelaaja osallistuu tähän. (: Eli rohkeasti vain mukaan!//

 4. Oranssin joukkueen pitäjä blokkaa maaliyrityksen ja syöttää sen Oranssin joukkueen Jahtaaja 2 päin.

 5. Violetin joukkueen Jahtaaja 1 nappaa kaadon Oranssin joukkueen Jahtaaja 2:n nenän edestä ja syöttää kaadon alakierteellä kohti Violetin joukkueen Jahtaaja 2:sta.

 6. Violetin joukkueen jahtaaja 2 ottaa kaadon kiinni. Hän ei pääse pitkälle, sillä joutuu väistämään toista pelaajaa, mutta ehtii heittää kaadon violetin joukkueen jahtaaja 3:sta kohti.

  1. MAALI!

   Peli on violetin joukkueen hyväksi 10 – 0.

   Nopein jahtaaja saa jatkaa peliä.

 7. Violetin joukkueen Jahtaaja 1 nappaa kaadon ja syöttää sen Violetin joukkueen Jahtaaja 2:sta kohti.

 8. Violetin joukkueen jahtaaja 2. saa kaadon kiinni ja heittää sen jälleen kohti maalisalkoja tähdäten keskimmäiseen renkaaseen.

  1. MAALI!

   Violetti joukkue johtaa 20 – 0!

   Nopein jahtaaja saa jatkaa peliä.

   // Peliä voi jatkaa ilman tuomarin erillistä ilmoitusta aina, kun maalin yrityksestä on kulunut yli 12 tuntia. //

 9. Violetin joukkueen Jahtaaja 3 sieppaa kaadon ja nopean vilkaisun jälkeen tähtää sen Violetin joukkueen Jahtaaja 1 suuntaan.

 10. Violetin joukkueen Etsijä huomaa siepin liihottelevan joukkueensa Jahtaaja 3:n vieressä ja lähtee täten syöksyyn sieppiä kohti.

 11. Violetin joukkueen Etsijä hidastaa vauhtiaan ja kietoo sormensa viimeinkin tuon sätkivän siepin ympärille.

 12. Joulukuun huispausottelu on päättynyt Violetin joukkueen voittoon! Onnittelut Serpentardin ja Pouffsoufflen jäsenille!

  Pelin pisteet ilmestyvät myöhemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s