4. luukku: jatkotarina osa I

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2018 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Lupasin tehdä liemitunnin ennen vuoden loppua, joten hahaa! Tässähän se! Mutta tämä tosin ei olekaan mikään tavallinen oppitunti, vaan ihka oikea jatkotarina. Ideana on, että tarina etenee tiettyyn pisteeseen saakka, jonka jälkeen saatte kertoa kumpaa jatkoa äänestätte. Kannattaa harkita tarkkaan, sillä valinnat vaikuttavat tarinan kulkuun :0 vuorossa on kylmää kyytiä, joten käärikää vanttuut käsiinne ja eikun lukemaan!

Tallustit ruokalan ohitse kohti liemien luokkaa. Jouluun ei ollut enää kuin 20 päivää, mutta vieläkin piti jostain syystä lusia oppitunneilla. Kaiken kukkuraksi professori oli saanut päähänsä pistää oppilaat pukeutumaan talvivarusteisiin. Astut sisään kellon sirittäessä talitiaisen tavoin taustalla ja siirryt jonnekin pulpettien tienoille. Luokka näyttää jokseenkin valoisammalta ja avarammalta kuin yleensä ja seinillä on jotain kuvan tapaisia jylhistä vuorista, vaikka niitä nyt voisi ihastella ikkunastakin. Lämpimät vaatteet tulevat kuitenkin tarpeeseen, sillä huoneen lämpötila on totisesti miinuksen puolella. Haaveet lämpimästä glögistä, pehmeistä vilteistä ja takkatulen loimusta saavat kuitenkin jäädä tulevaan, sillä oppitunti on alkamassa.

”Hellurei ja hellät tunteet, oppilaat! ” Deborah naurahtaa vaaleanpunaisen, pörröisen huivinsa ja kerrosviittansa alta. ”Vaikka olenkin pyytänyt teitä pukemaan tänään talvihynttyyt päälle, emme aio mennä tällä tunnilla ulos”, professori julisti. ”Sen sijaan teemme täällä sisällä jotakin, joka saattaa mennä hieman hytisyttäväksi, vaikka koetamme välttää parhaamme mukaan pakkasen puremia”. Niin, ehkäpä pakkanen saattoi velhomaailmassa purra. Olikohan joku keksinyt sellaisen loitsun? Varmasti oli, kun siitä kerta puhuttiinkin.

”No niin, kaivakaa esille kimpsut ja kampsut, kohta päästään keittelemään jääpuikkoja! Tänään me nimittäin teemme tällä tunnilla lunta! Eikä mitä tahansa lunta, vaan ihka aitoa, pienistä taidokkaista hiutaleista valmistettua lunta, jonka voitte purkittaa, ottaa mukaan ja pystyttää vaikka takapihalle!”

”Kerran vein tälläisen hillopurkissa tuttavalleni tuliaisena Egyptiin. Uskokaa pois, kaverin naama venähti aikalailla… Ikävä kyllä se lumi piti kyllä kerätä liki yhtä nopeaan pois, kun oli saatu esillekin. Kun kerta sattui eräs jästien turistirykelmä siihen samaan syssyyn alueelle, voi, onneksi emme kuitenkaan joutuneet paikallisten viranomaisten kanssa ongelmiin ja tilanne ratkesi nopeasti sauvan heiluttelulla. Mutta mutta, niin! Meidänkin piti nyt valmistaa tuota lunta…”

”Idea on kovin yksinkertainen. Pääraaka-aineena on tietenkin vesi…”

Mitä hahmosi tekisi kyseisessä tilanteessa? Valitse vaihtoehto A tai B ja kerro siitä kommenteissa! Kommentoineet saavat 2 tupapistettä (ethän kommentoi useaa vaihtoehtoa samalla hahmolla).

A.) Kuuntelee professorin puheita tarkkaavaisesti

B.) Päätyy juttelemaan vierustoverin kanssa

(( Jos haluat yhden bonus-tupapisteen, voit kertoa millaiset talvivaatteet hahmollasi on :’) ))

// Huom. Seuraava jatkotarina julkaistaan 12.12., joten luukkua voi kommentoida siiden saakka, jos haluaa vaikuttaa tulevaan :’) Toki luukkua saa kommentoida pidempäänkin, mutta myöhemmin tulleet kommentit jäävät laskuista (ja pulkkamäistä) pois //

Tämän luukun teki Evelyn Clément
Viimeinen osallistumispäivä: 11.12.2018

16 responses to “4. luukku: jatkotarina osa I

 1. B) Rain juttelee vierustoverin kanssa tai pikemminkin kiistelee siitä, onko hänen päässään oleva karvalakki itseasiassa vierustoverin, tai tarkemmin sanottuna tämän isoisän, vaiko ei.

  • Päällään Rainilla on pöllityn karvalakin lisäksi ylisuuri musta talvikaapu mutta ei kaulahuivia eikä käsineitä.

 2. A) Rebecca kuuntelee professoria tarkkaavaisesti, sillä tämä on oikein mukavalta kuulostava juttu. Hänellä on päällä keltainen toppatakki ja valkoinen neulottu kaulahuivi, sekä pipo ja lapaset.

 3. A) Elicia kuuntelee professorin puhetta. Hänellä on yllään musta toppatakki sekä itse neulotut keltaiset lapaset, kaulahuivi ja pipo.

 4. B) Luol Crunel keskustelee vieruskaverinsa kanssa. Miehellä on yllään musta pipo, talvikaapu sekä viitta, ja tummanvihreä kaulahuivi.

 5. B) Myös Zselyke kääntyy ikävä kyllä jutustelemaan vierustoverinsa kanssa. Tämänhän piti olla taikajuomien eikä kemian oppitunti. Zselykellä on yllään harmaa toppatakki ja karmiininpunaiset lapaset, kaulahuivi ja pipo.

 6. A) Cassiopéa kuuntelee tarkaavaisena professorin puhetta. Purkissa kuljetettava lumi kuulostaa kauniilta ja erikoiselta, vaikka toisaalta, mitä sillä tekee jos ei pidä kylmästä? Kylmää Cassiopéa yrittää karkottaa vintagetakilla, nahkahansikkailla, kaulahuivilla ja pipolla. Kaikki mustaa, tällä kertaa.

 7. B) Ophelia sortuu juttelemaan vierustoverinsa kanssa, mutta puheenaiheena on ihmeellinen purkkilumi, joka kuulostaa hauskalta. Ophelia on sonnustautunut vaaleanpunaiseen puolipitkään untuvatakkiin, valkoisiin korvalappuihin ja samaa väriä oleviin, mummon kutomiin lapasiin ja kaulaliinaan. Jalkoja lämmittävät villaiset harmaat sukkahousut ja valkoiset säärystimet.

 8. B) Sonia juttelee vieruskaverin kanssa, mutta kuuntelee kyllä opettajaa toisella korvalla. Hänellä on yllään sammaleenvihreä anorakki, musta pipo ja äidin kutoma viininpunainen kaulahuivi. Tyttö oli tyhmä eikä ottanut mukaansa hanskoja.

 9. A) Zoë kuuntelee opettajaa tarkkaavaisena ja kirjoittaa muistiinpanoja niin nopeasti kuin ehti. Tuleva tunti kuulosti erittäin mielenkiintoiselta! Tytön talvivaatteina toimivat beige pörrötakki, mustat korvalaput, valkoinen kaulahuivi sekä mustat sormikkaat.

 10. A) Alís kuuntelee opettajaa hiljaa ja tarkkaavaisena hymyillen hiukkasen itsekseen. Hän pitää lumesta kovasti.. Päällään Alísilla on tummanharmaa vintage-mallinen villakangastakki, viininpunainen neulepipo ja saman väriset neulelapaset sekä mustavalkoinen tekoturkishuivi.

 11. B) Natrix ei oikein välitä kuunnella opetusta vaan sen sijaan koettaa karkottaa epämiellyttävää kylmyyttä flirttailemalla kuiskaten vieressä istuvalle tytölle. Päällään hänellä on vanha tummanruskea nahkatakki, beige karvareunuksinen lentäjänlakki, luonnonvalkea neulottu kaulahuivi ja mustat nahkasormikkaat.

 12. B) Cyan selittää vierustoverille, kuinka hän muka oppi loitsimaan lunta jo viimetalvena. Cyanilla on päällään sähkönsininen laskettelutakki ja mustat sormikkaat. Tukka näyttää paremmalta ilman pipoa.

 13. Paluuviite: Joulukalenteri 2018 | Taikakoulu Château

 14. Paluuviite: 12. luukku: jatkotarina osa II | Taikakoulu Château

 15. Kiitos Evelyn tästä vähän erilaisesta luukusta.
  Katsotaan, jos saan sumplittua tämän luukun pisteet oikein :´´´D