19. luukku: Takkatulimuistelo

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2018 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Viileänä talvipäivänä on mukava käpertyä viltin alle katselemaan lumista maisemaa, hautautua nojatuoliin kera lämmittävän kaakaon tai vaihtoehtoisesti makoilla sohvalla takan loimuja seuraten. Taikakoulu Châteaussa kaikki edellä mainitut skenaariot ovat mahdollisia, mutta tässä joulukalenterin kymmenennessä luukussa keskitytään viimeisempänä mainittuun – takkatuleen.

Mitä kaikkea mielessä voikaan käydä läpi sillä aikaa, kun on aloillaan ja katselee takan lepattelevia liekkejä? Vaihtelevuutta tuovat myös mukanaan mahdollinen seura, tilanne ja se onko millä mielin. Siinä missä jokin sohva on kulunut, on nojatuoli kova ja viltti karkea, kaakao polttavan kuuma.

Päivän luukussa voi pureutua syvällisemmin yhteen niistä hetkistä, jona hahmosi syystä tai toisesta on enemmän tai vähemmän seuraamassa takan liekkien tanssia. Silkan ajatusten jäsentämisen ja tuntemuksien tulkitsemisen lisäksi myös dialogipainotteiset takkatulimuistelot ovat tervetulleita. Voihan sitä lämpimän takan ääressä istuessa ajatukset ajelehtia siihen yhteen kertaan, kun… Tai sitä vastoin keskeytyä, kun tapahtuu jotain niinkin yllättävää, että…

Tästä kirjoitusluukusta voi ansaita 7 tupapistettä, kunhan julkaisee takkatulimuistelonsa kommenttina tähän artikkeliin viimeistään loppiaisena (6.1.2019).

Tämän luukun teki Alain Astier
Viimeinen osallistumispäivä: 6.1.2019

One response to “19. luukku: Takkatulimuistelo

  1. Suljen nyt täältäkin kommentoimismahdollisuuden~