22. luukku: Joululahjoja

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2018 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Jouluaatto on jo melkein oven takana, joten toivottavasti olette jo keksineet ystävillenne joululahjat. Tämän päivän joulukalenteriluukku nimittäin liittyy juuri siihen: Mitä joululahjoja annatte ja kenelle? Kertokaa siis, minkälaisia lahjoja hahmonne antaa ystävilleen, tai vaikka vihamiehilleen (tai -naisille! Tai henkilöille!)

Antaako hahmosi ehkä isälleen villapaidan, rehtori Molinalle suklaata, vaiko käärmeelleen itse tehdyn kaulahuivin? Saavatko lahjojensaajat kauniilla lahjapaperilla paketoituja paketteja, vai lähettääkö hahmosi kortteja tai kirjeitä mielummin? Voit kuvailla paketoidun lahjan muotoa, ja paperin kuviointia ja väriä. Voit halutessasi myös piirtää kortteja ja liittää vastaukseesi kuvia niistä.

Saadaksesi täydet 5 pistettä, sinun täytyy laittaa vastauksesi tähän viestiketjuun loppiaiseen (6.1.2019) mennessä.

Luukun teki Rebecca Hope

7 responses to “22. luukku: Joululahjoja

 1. Paluuviite: Joulukalenteri 2018 | Taikakoulu Château

 2. Luol lähettää kolme pakettia:

  Ensimmäinen paketti on kääritty yönsiniseen lahjapaperiin, jossa on kuviona kultasieppejä ja teksti ”Joyeux noël”. Paketista löytyy sulavalinjainen musta nahkasalkku, jonka päälle on painettu hopeisin kirjaimin ”luudanvarren huoltosarja”. Siihen kuuluu iso purnukka Fleetwoodin kiiltävää kahvavahaa, hopeinen takavarpuleikkuri, pieni messinkikompassi, ja Luudanhoitajan tee-se-itse -käsikirja. Samasta paperikääröstä löytyy myös pussillinen sukulakuja. Tämä paketti on Ophelia Villardille.

  Toinen paketti on kääritty tummanvihreään lahjapaperiin, jossa on kuviona pieniä hopeisia tähtiä. Tähän pakettiin on kääritty kirja nimeltä ”Afrikan taikaolennot”, jossa on upeat liikkuvat kuvat. Lisäksi paketista löytyy iso laatikko suklaasammakoita. Tämän paketin saa Ronja Blomroos.

  Kolmas paketti on kääritty yksinkertaiseen vaaleanruskeaan lahjapaperiin, eikä Luol kirjoita siihen nimeään. Lahjapaperin alka paljastuu kirja nimeltä ”Luonnon aateluus, velhosukututkimus”. Tämän paketin pöllö vie Hanneke Kleefille.

 3. Zselyke ei jaksa alkaa paketoimaan paketteja erilaisiin papereihin, vaan kaikkien lahjojen ympärille on kääritty samaa joulunpunaista lahjapaperia, jossa on kuviona hopeisia lumihiutaleita.

  Michaël Rey saa Zselykeltä kirjan ”Ryhmyjen lyönti – Tutkimus puolustuksen keinoista huispauksessa”, purnukan Fleetwoodin kiiltävää kahvavahaa ja paketin Bertie Bottin joka maun rakeita.

  Natrix Goldenrodille Zselyke on ostanut kirjan ”Kaksitoista idioottivarmaa keinoa noitien lumoamiseen” ja rasian suklaasammakoita.

  Rain Savagen kuusen alle ilmestyy lahjapaketti josta ilmestyy paketti kuukautissiteitä, Me Noidat -lehden uusin numero, sekä rasia tuliviskisuklaakonvehteja.

  Pablo Delgadolle menevässä paketissa on Weasleyn Welhowitsien peruspaukkusarja ja rasia räjähtäviä namusia.

  Alís Jónsdóttirille Zselyke lahjoittaa lunaskoopin ja paketin lakritsataikasauvoja.

  Amendine Jordan tulee myös saamaan lahjan Zselykeltä. Tästä paketista löytyy nokkelasti vastaava sulkakynä ja rasia hedelmäetanoita.

  Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä lahjansaajana Zselyken listalla on Madame Rousseau. Rakkaalle tuvanjohtajalleen Zselyke on hankkinut pullon hyvää unkarilaista viiniä.

 4. Täältä tulevat Elician joululahjat:

  Sonia Cartierin paketti on paketoitu vaaleankeltaiseen lahjapaperiin jossa on kuvioina viininpunaisia sydämiä. Paketista paljastuu kirja nimeltä ”Kriisin ABC: käsikirja aurorin käyttöön”, Elician itse neuloma aurorin työpuvun värein neulottu ihanan iso ja pehmeä villapaita, sekä rasia kookosjääkuutioita.

  Edellisen lahjansaajan veljelle, Nicolas Cartierille menevä paketti on paketoitu hopeiseen lahjapaperiin jossa kuvioina on karkkitankoja. Paketti pitää sisällään plektrasetin, Elician itse neulomat vaalean kaakaonruskeat lapaset, sekä paketin toffeeta.

  Elicia on hankkinut lahjan myös professori Benjamin Blanchardille. Lahjapaperi on tummanvihreää kultaisilla kiehkuroilla ja sen alta paljastuu suuri neuleohjekirja jossa on kuvitetut mallit yksityiskohtaisine ohjeineen erilaisten taikaolentokuvioisten neuleiden neulomiseen, sekä rasia saksalaisia praliineja.

  Kultaiseen joulupaperiin kääritty paketti lähtee professori Léon Sauvagelle. Tässäkin paketissa on saksalaisia praliineja, mutta niiden lisäksi myös Sebastian Fitzek -nimisen saksalaisen jästikirjailijan rikosromaani nieltään ”Therapy”.

  Seuraavan lahjan saaja on Rebecca Hope. Lahjapaperi on tälläkertaa helmiäisen vaaleanhopeaa ja siinä on kuvioina hopeisia puita ja punaisia lintuja. Tästä paketista ilmestyy kirja nimeltä ”Kaksitoista idioottivarmaa keinoa noitien lumoamiseen” ja rasia suklaakonvehteja.

  Lumiukkokuvioiseen preussinsiniseen lahjapaperiin kääritty lahja on menossa Ophelia Villardille. Sen sisällä on jouluinen tuoksukynttilä ja paketti sokerisulkakyniä.

  Tämän jälkeen vuorossa on Stella Soleilin lahjapaketti. Se on kääritty punaiseen lahjapaperiin jossa on kuvioina valkoisia tähtiä. Tähän pakettiin kätkeytyy kirja nimeltä ”Näpsäköitä kujeita kujeilevan sorttisille” ja rasia Bertie Bottin joka maun rakeita.

  Viimeinen paketti on Natrix Goldenrodille. Tämä lahjapaperi on violettia ja sitä koristaa hopeiset lumihiutaleet. Tästä paketista tulee saaja löytämään taskukokoisen ilmiskoopin ja pussin nougatilla maustettua mustaa teetä jossa koristeena hopea- ja kultahippuja.

 5. Kaikki Adéléosan paketit on kääritty kiiltävään yönsiniseen lahjapaperiin ja niissä on hopeinen nauha.

  Adéléosan veli Loïc saa kirjan ”Välimeren taikavesikasvit ja niiden ominaisuudet” ja suklaalevyn.

  Zoë Martinsonille Adéléosa lahjoittaa kirjan ”Valtaan nousseet valvojaoppilaat” ja rasian pöllön muotoisia suklaakonvehteja.

  Deborah Feylle menee paketti jouluteetä ja rasia hienoja suklaakonvehteja.

 6. Rey antaa neljä lahjaa, ja jokainen niistä on isketty tylsään punaiseen lahjapussiin, ihan vain sen takia että ne ovat paljon helpompia kuin paperiin paketoiminen.

  Ensimmäinen lahja on Reyn siskolle Hortenselle, jolle poika antaa pienen vaaleanpunaisen ukulelen sekä suuren suklaarasian.

  Seuraava lahja on Natrix Goldenrodille. Parhaalle ystävälleen Rey antaa partaveden jonka tuoksu lumoaa kaikki tarpeeksi läheltä ohi kulkevat katsomaan pojan päälle kerran ja vielä toisenkin kerran. Lisäksi poika saa suklaarasian jonka päältä on vähän kömpelösti revitty irti ”miinus 30%”-tarra.

  Toiselle parhaalle ystävälleen Zselyke Auvraylle Reyn ei juuri tällä hetkellä tekisi mieli antaa mitään, mutta koska lahja on jo ostettu, lähtee tytölle paketti mikä sisältää 10 kaljuunan lahjakortin Pariisissa sijaitsevaan velhojen keppostelukauppaan. Ihan vain kettuillakseen Rey kuitenkin käy hakemassa pakettiin mukaan myös purkillisen vaaleanpunaista hattaraa, toivoen että se muistuttaisi Zselykeä eräästä tietystä hattarapäästä…

  Rebecca Hopelle Reyn ei ollut aluksi edes tarkoitus hankkia lahjaa, mutta Poudlardinessa pyöriessä pojan silmiin osui kirja nimeltä ”itsepuolustuksen alkeet”. Hetken mielijohteesta tämä osti sen sekä toffeepussin joulujuhlissa tapaamalleen tytölle, ajatuksena että jos Rebecca ottaisi kirjan vinkit käyttöön tuota ei tarvitsisi enää jatkossa pelastaa yli-innokkailta kosiskelijoilta. Ei sillä että Rey pistäisi pahakseen Rebeccan pelastamista tulevaisuudessakin.