23. luukku: Valmistautuminen joulutanssiaisiin

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2018 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Jouluun oli enää päivä, ja Châteaussa oli sellainen hoppu ettei oltu ennen nähty. Kotitonttuja ja opettajia juoksi paikasta toiseen, viimeistellen joulukoristeita tai tehden viime hetken muutoksia ruokalistaan. Aina välillä oppilaat saattoivat kuulla supinaa “suuresta spektaakkelista”, “siitä tapahtumasta” tai “huomisesta”, ja se ymmärrettävästi aiheutti paljon uteliaisuutta, huhuja sekä spekulaatioita. Oli puhetta suuresta lumisodasta, aikaistetusta joululomasta sekä joulukonsertista.

23. päivä koulun kaikille ilmoitustauluille ilmestyi suuri punainen juliste; “JOULUTANSSIAISET HUOMENNA!” Tämä uutinen aiheutti luonnollisesti innostusta oppilaiden keskuudessa, ja koko aatonaatto kuluikin siinä kun ihmiset suunnittelivat kenen kanssa menisivät ja pyysivät ihastuksiaan parikseen.

Tanssiaisten valmistelu piti myös henkilökunnan kiireisenä. Piti varmistaa että bändi pääsisi paikalle, huolehtia siitä että joku siirtäisi pöydän pois Suurten Salista ja niin edelleen. Kotitontut valmistelivat täyttä häkää sekä päivän joululounasta sekä illan juhlien tarjoiluja, ja osa asetti mistelinoksia sekä joulupalloja jokaiseen nurkkaan. Joulufiilis tuntui kaksinkertaistuvan silmissä, eikä kukaan malttanut odottaa huomista.

Vastaa kommentteihin miten sinun hahmosi valmistautuu joulutanssiaisiin tänään sekä huomenna juuri ennen h-hetkeä ja tienaat 5 tupapistettä! Vaikka juhlat tapahtuvat jo huomenna, on sinulla aikaa osallistua tämän päivän luukkuun aina 6.1. asti.

Luukun on tehnyt Sonia Cartier.

7 responses to “23. luukku: Valmistautuminen joulutanssiaisiin

  1. Paluuviite: Joulukalenteri 2018 | Taikakoulu Château

  2. Elicia ei ikävä kyllä osallistu joulutanssiaisiin, sillä on on viettämässä joulua Antibesissä tyttöystävänsä Sonia Cartierin ja tämän perheen kanssa. Jos Elicia olisi jäänyt lomaksi koululle olisi hän pukeutunut kenties tällaiseen mekkoon: https://fi.pinterest.com/pin/464504149037377086/

  3. Luol Crunel on päättänyt jäädä joulun ajaksi Châteauhon (tosin uuden vuoden ja sen jälkeiset päivät ennen lukuvuoden alkua tämä tulee viettämään Etelä-Sudanissa), joten hän osallistuu tanssiaisiin. Hänellä on yllään simppeli, siisti puku. Jos Ophelia on myös viettämässä joulua Châteaussa pyytää tämä tyttöä tanssiparikseen, mutta jos ei, ei tämä aio pyytää ketään, ainakaan etukäteen.

  4. Adéléosa valmistautuu tanssiaisiin pukeutumalla tällaiseen mekkoon:

    Hän ei pyydä etukäteen ketään tanssiparikseen, vaan odottaa, että joku pyytää hänet paikan päällä jos on pyytääkseen.