1. luukku: Père Fouettard

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2019 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää kaikille!

Muistatteko millaisella luukulla lähes jokainen Taikakoulu Châteaun joulukalenteri on alkanut? No, uudella jouluisella suklaasammakkokortilla tietenkin! Perinteitä kunnioittaen myös tänä vuonna joulukalenteri aloitetaan uudella suklaasammakkokortilla. Kortissa lukee nimi Père Fouettard.

Kuka on Père Fouettard?

Père Fouettard on ranskalaisen joulupukin, Pére Noëlin ilkeä apuri, joka kuljettaa mukanaan piiskaa. Kun Père Noël antaa kilteille lapsille lahjoja, Père Fouettard antaa tuhmille lapsille hiiliä ja piiskaa. Ennenvanhaan hän saattoi leikata lapset paloiksi ja hauduttaa ne tynnyrissä, mutta nykypäivänä hän on hieman suopeampi.

Père Fouettardilla on synkät, noenväriset kasvot, sotkuiset hiukset ja pitkä parta. Hän on pukeutunu tummaan pitkään takkiin. Selässä on reppu, johon tuhmat lapset voidaan piilottaa.

Sillä aikaa, kun kauhistelit suklaasammakkokortin tekstiä, itse suklaasammakko ehti pompata ulos pahvisesta kotelostaan ja kadota jonnekin pöydän alle. Niin käy välillä. Nappaa alta tämä erittäin tarvinainen suklaasammakkokortti itsellesi heti, tai viimeistään 31.1.2020. Vastaa tämän artikkelin alle ottavasi kortti ja lisää se sitten kokoelmasi jatkoksi.

suklaaperefoutteardsuklaaperefoutteardsuklaaperefoutteardsuklaaperefoutteardsuklaaperefoutteardsuklaaperefoutteardsuklaaperefoutteardsuklaaperefoutteardsuklaaperefoutteardsuklaaperefoutteard

[URL=https://chateau2004.wordpress.com/suklaasammakkokortti-pere-fouettard/][IMG]chateau2004.files.wordpress.com/2019/12/suklaaperefoutteard.png?w=49[/IMG][/URL]

Kopioi yllä oleva linkki kokoelmasi jatkoksi. Jos suklaasammakkokorttien kerääminen on sinulle vielä vierasta, lue suklaasammakkoinfo läpi. Jos jotain jäi vielä infonkin lukemisen jälkeen epäselväksi, lähetä kysymyksesi vieraskirjaan tai osoitteeseen taikakouluchateau(at)hotmail.com, niin ratkaistaan ongelma.

Luukun on suunnitellut Mila Molina.

6 responses to “1. luukku: Père Fouettard

  1. Elicia Beaudouin nappaa Père Fouettardin kortin itselleen.

  2. Paluuviite: Joulukalenteri 2019 | Taikakoulu Château

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s