2. luukku: Inspiraatiota

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2019 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Taikakoulu Châteaun perustamisesta lähtien joka ikinen talvi koulun pihamaille on satanut ensilumi samaan aikaan. Ensilumi sataa poikkeuksetta aina joulukuun alussa, niin myös tänä vuonna. Kun heräät tänään aamulla ja katsot ikkunasta ulos, koko koulun piha on peittynyt ohuen lumikerroksen alle. Myös kasvihuoneet, huispauskenttä ja riistanvartijan mökki ovat saaneet hennon lumihunnun päällensä. Järven pinnalla on ohuen ohut jääkerros, mutta sinne ei missään nimessä kannata mennä vielä kävelemään.

Halutessaan ulkona ehtii pyöritellä pienen lumiukon ennen ensimmäisille oppitunneille siirtymistä. Viimeistään nyt kannattaa myös vaihtaa lämpimämmät vaatteet ylle, etenkin yrttitiedon, huispauksen ja taikaolentojen hoidon oppitunneille.

Tähän alle on koottu muutamia talvisia kuvia Taikakoulu Châteaun ympäristöstä. Toivottavasti ne tuovat lisää inspiraatiota talvisiin roolipeleihin! Kaikki kuvat ovat Instagram-tililtä @chateaudechambord.

Kevyt lumikerros on satanut koulurakennuksen ylle, ja se ei poistu ennen ensi kevättä. Vaikka edessä on viileä ja nopeasti pimenevä ajanjakso, tuo lumi valoa sekä mukavaa puuhastelua pihamaille. Etualalla näet tähtitornin ja taaempana kohoavat koulun muut tornit.

Ensilumi on laskeutunut koko Taikakoulu Châteaun tiluksille. Jos tämä olisi oikea kuva koulun alueesta, takana kohoaisi vuoristo, ja kuvan vasemmassa laidassa olisi huispauskenttä. Loiva rinne veisi kuvan oikeassa laidassa olevaan kiellettyyn metsään, ja järvi olisi hieman erilaisempi. Mutta jonkinlaisen kuvan maisemasta tämä kuva silti antaa!

Tämä kuva on kielletystä metsästä. Talviaikaan kyseinen metsä on paljon kutsuvampi valoatuovine hankineen sekä lumipeitteisine puineen, eikä sen karusta puolesta ole tietoakaan. Siellä saattaa törmätä ystävällisiin eläimiin, kuten kuvassa olevaan peuraan. Muista kuitenkin, että metsään meneminen ilman lupaa on kielletty. Kaikki siellä elävät eläimet eivät tule toimeen ihmisten kanssa, ja varsinkin pimeän aikaan metsässä liikkuminen on erittäin vaarallista.

Jos innostuu rikkomaan koulun sääntöjä, eli liikkumaan koulun pihalla yöaikaan, saattaa kohdata tämän näyn. Kauniisti valaistut puut, kirkas tähtitaivas ja keskellä se tärken – Taikakoulu Château. Aika hieno, eikö?

Talven sekä lähestyvän joulun aistii myös koulurakennuksen sisällä. Tummapuisesta katosta roikkuu havukoristeita, mistelinoksia, kynttilöitä ja muita tunnelmaa tuovia koristeita. Koristelusta ovat vastanneet kotitontut, oppilaat sekä muu koulun väki.

Tässä yksi koulun kymmenistä joulukuusista. Tämä kyseinen kuusi sijaitsee taikuuden historian luokan nurkalla. Huomaat varmasti myös luokan oven vieressä sijaitsevan keskiaikaa kuvaavan taulun. Koulun suurin koulukuusi sijaitsee kuitenkin Suurten Salissa, ja se on noin viisi kertaa isompi kuin tämä kuusi.

Luukun on suunnitellut Michelangelo Pele.

One response to “2. luukku: Inspiraatiota

  1. Paluuviite: Joulukalenteri 2019 | Taikakoulu Château

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s