19. luukku: Pakkauslista

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2019 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Tänään on toiseksi viimeinen koulupäivä ennen joululomaa, eli kohta jokainen koulun asukas pääsee kahden viikon ansaitulle lomalle. Jippii!

Viimeistään nyt kannattaa ryhtyä pakkaamaan lomaa varten, jos mielii viettää lomansa muualla kuin koululla. Pakkausta ei kannata jättää aivan viimeiseen päivään, sillä sitten tulee kiire, ja kiire ei ole kiva asia. Hammasharja, lapaset, kalenteri, villasukat, rahakukkaro, pipo ja mitä näitä nyt on.

Tämän luukun tarkoituksena on listata asiat, jotka hahmosi pakkaa mukaan joululomaa varten. Jos hän päättää viettää koko lomansa koululla, kirjoita lista, mitä hänen pitäisi pakata mukaansa, jos hän lähtisikin lomalla jonnekin muualle. Halutessaan loman voi viettää myös osittain koululla ja osittain muualla.

Jokainen listan kirjoittanut saa 5 pistettä. Voit halutessasi tehdä pelkän luettelon tai kirjoittaa pidemmästi valinnoistasi. Osallistuthan viimeistään 31. tammikuuta 2020.

Tämän luukun on suunnitellut Alain Astier & Ronja Blomroos.

7 responses to “19. luukku: Pakkauslista

 1. Rain ei varmaankaan ole lähdössä koululta muualle lomaksi, mutta jos hän kuitenkin sattuu lähtemään jonnekin niin pakkaa ainakin: vaatteita, hammasharjan, lompakon, puhelimen, nappikuulokkeet, pötkön maksamakkaraa (peruseväs), puukon, avainnipun ja mahdollisesti joululahjoja riippuen onko saanut niitä ja millaisia. Sekä tietysti taikasauva on mukana. Rain tosin pakkaa luultavasti ihan viimetingassa tavaransa sotkuiseen myttyyn. Kiire ei häntä häiritse, mutta sitten kun sen seurauksena unohtuu pakata jokin tärkeä asia, tai repusta ei löydä mitään tyhjentämättä sitä lattialle, niin se kyllä ärsyttää myöhemmin.

 2. – Likapyykit
  – Hygieniatuotteet
  – Läksykirjat. Ja muut kivat koulukirjat
  – Pilaantuvat ruoat
  – Puhtaita vaatteita (jos on)
  – Taikasauva
  – Unikaveripehmo
  – Jousi (& välineet)
  – Lompakko
  – Kynttilät
  – Yrtit
  – Ennustusvälineet

 3. Elicia viettää osan joululomasta kotona, osan tyttöystävänsä Sonian luona, ja osan koululla. Hänen pakkauslistassaan on seuraavat asiat:

  • Vaatteet
  • Hygieniatarvikkeet ja meikit
  • Taikasauva
  • Muistiinpanot (ne riittävät S.U.P.E.R.-kokeisiin kertaamiseen, kirjojen pariin voi palata sitten loman jälkeen)
  • Arabian ja kiinan kielen oppikirjat
  • Lompakko
  • Kotiavain
  • Äidille ja Cartiereille hankitut joululahjat
  • Pöllönpähkinät

 4. Luol viettää koko loman koululla. Jos hän olisi palannut kotiin, olisi hänen mukaansa varmaan tarttunut vaatteet, hygieniatarvikkeet, lompakko, taikasauva, luuta, kotiavain, joku kirouksista kertova opus tai pari, pussi pöllönpähkinöitä ja kotiavain.

 5. Maya viettää joulun ajan kotona, mutta välipäivien jälkeen hän palaa Châteauhon. Mukaansa kotiin Maya ottaa:

  ~ Vaatteet
  ~ Hygieniatarvikkeet ja meikit
  ~ Taikasauvan
  ~ Unipäiväkirjan
  ~ Läksykirjat
  ~ Lompakon
  ~ Kotiavaimen
  ~ Pöllönpähkinäpussin
  ~ Lahjat perheelle

 6. Sophie viettää lomasta niin monta päivää kuin suinkin mahdollista perheensä luona, mutta käy välillä myös Châteaussa hoitamassa professorintehtäviään. Mukanaan noidalla on aina taikasauva, lompakko, kotiavain ja suklaata. Muuta hän ei ala turhaan raahaamaan koulun ja kodin välillä muuten kuin lukuvuoden alussa ja lopussa.

 7. Kiitos osallistumisesta! Suljen kommentoinnin ja pisteytän tämän.

  -Alain