20. luukku: Joulujuhlapuhe

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2019 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Kaikki koulun asukkaat suuntaavat huomenna joululomalle. Joululoman voi halutessaan viettää myös koululla, mutta suuremmassa suosiossa on ollut viettää joulu jossain muualla: kotona, mummolassa, kaverin luona tai ulkomailla. Lomalle lähtöä edeltävänä iltana pidetään kuitenkin joulujuhlat. Joulujuhlat ovat aina olleet Taikakoulu Châteaussa melko viralliset: tyylikkäitä vaatteita, laadukasta ja herkullista ruokaa sekä paljon juhlapuheita.

Nyt jokaisella hahmolla on mahdollisuus suunnitella oma juhlapuhe joulujuhlia varten. Koulun suuresta henkilömäärästä johtuen jokaisella hahmolla ei roolipelillisesti ole mahdollisuutta puheen pitämiseen, mutta nyt leikitään, että on. Suunnittele hahmollesi juhlapuhe, joka on hänen tyylisensä. Hän voi kertoa puheessaan tärkeitä asioita menneeseen lukukauteen liittyen sekä jakaa kiitoksia muille koulun jäsenille. Ajallisesti puhe saa kestää maksimissaan kolme minuuttia, eli sen täytyy olla erittäin ytimekäs.

Voit toteuttaa puheen roolipeliviestin muodossa tai kirjoittamalla vain puheen sisällön. Jos innostut, halutessasi voit suorittaa tämän tehtävän myös äänittämällä itsesi puhumassa kyseistä puhetta.

Jokainen puheen suunnitellut ansaitsee itselleen 5 tupapistettä. Viimeinen osallistumispäivämäärä on 31. tammikuuta 2020.

Tämän luukun on suunnitellut Mila Molina.

2 responses to “20. luukku: Joulujuhlapuhe

  1. Arvoisat opiskelijatoverini sekä koko henkilökunta.

    Tänään on on pitkän syyslukukauden viimeinen päivä ja huomenna osa meistä, minä mukaan lukien, lähtevät lomaa koteihinsa viettämään. Minä saavuin tänne kesken lukukauden, mutta olen ollut iloinen nähdessäni, kuinka täällä – niin tuvassani kuin koko koulussakin – uudet tulokkaat otetaan mukaan ja autetaan uusien haasteiden läpi.
    Te kaikki olette ansainneet mukavan ja rentouttavan loman, jonka aikana pääsette keräilemään akkujanne kevättä varten, sillä TE OLETTE SUORITTANEET JO PUOLET KOULUVUODEN URAKASTANNE.

    Ensi keväänä sitten palaamme jälleen täynnä energiaa aivan uudet haasteet kohtaamaan. Minun vuosiluokallani alkaa olla V.I.P.-kokeet lähellä ja seitsemännellä luokalla S.U.P.E.R.it, alkavat viimeisetkin siinä kohdin toivottavasti jo lukemaan ja niihin valmistautumaan.

    Suurkiitos teille kaikille, jotka olette tehneet kotoutumisesta tähän uuteen kouluun niin helppoa. Te kaikki, niin opiskelijatoverini kuin arvoisa henkilökuntakin, olette tehneet tämän lukukauden aikana palkon töitä, te olette ansainneet tämän loman. Niille, jotka juhlivat joulua, toivoitan mukavaa ja rauhallista joulua teille tärkeiden ihmisten kanssa. Ja kaikille toivotan rentouttavaa lomaa ja mieluisaa seuraa. Antakaa ja saakaa hyvää mieltä!

  2. Kiitos Christopher Jeremiahille puheestaan. :3 Pisteytän ja lukitsen tämän luukun!