23. luukku: Koristelua

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2019 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Jouluaattoon on enää yksi (1) päivä!

Nyt on korkea aika asettaa viimeiset joulukoristeet paikoilleen ja rauhoittua sitten joulun viettoon. Tämän luukun tehtävänä on kuvailla, millä tavalla hahmosi koristelee oman tilansa joulua varten. Saat itse valita, millaisen tilan hahmosi koristelee, riippuen siitä viettääkö hahmosi joulun koululla vai jossain muualla. Tila voi olla esimerkiksi…

 • Oma sänkynurkkaus tuvan makuusalissa
 • Oma huone koulun ulkopuolisessa maailmassa
 • Oman tuvan oleskeluhuone
 • Koulussa tai koulun ulkopuolella sijaitseva joulukuusi

Jokainen tähän luukkuun osallistunut saa 5 tupapistettä osallistumisestaan. Voit osallistua tähän tehtävään kaikilla hahmoillasi. Viimeinen osallistumispäivä on 31.1.2020.

Tämän luukun on suunnitellut Michelangelo Pele

3 responses to “23. luukku: Koristelua

 1. Talvipäivänseisauksena Christopher Jeremiah polttaa ikkunallaan hopeista kynttilää (koko päivän).

  Sydäntalven aikaan Christopher Jeremiah asettaa sänkynsä ylle jo kesäpäivänseisauksen aikaan hankitun ja koristellun puunoksan (jonka katkaisee sydäntalven viimeisenä päivänä). Tämän lisäksi hän tulee asettamaan jokaiselle ikkunalle, jolle vain kykenee, kynttilän palamaan ja pyrkii pitämään palavaa kynttilaa näillä ikkunoilla koko juhlan ajan. Pieniä kellojakin saattaa pitkin tupaa tällöin ilmestyä.

 2. Rain ei ole varsinaisesti kiinnostunut koristelemaan koululla mitään paikkaa, hänen mielestään koristeita on varmasti ihan tarpeeksi muutenkin. Sen sijaan jos joku on laittanut Serpentardin tupaan tai 7. luokan tyttöjen makuusaliin jotakin aivan kamalasti valoa välkkyvää, joululauluja laulavaa kirkkaanväristä hirvitystä, saattaa Rain hyvinkin yrittää pudottaa sellaisen salaa yöllä ikkunasta ulos. Sehän olisi tietysti vain palvelus kaikille.

  Lisäksi hän saattaisi loitsia jonakin joulun lomapäivänä Serpentardin oleskeluhuoneeseen lumipyryn tuomaan vähän oikeaa talvitunnelmaa ja piristämään mukavuuden haluisia laiskottelijoita. Sekin on tietysti vain palvelus nuorille, jotka muuten viettäisivät koko päivän makoillen yöpuvussa ja täyttäen itsensä sokerilla.

 3. Kiitokset molemmille koristelukuvauksista! Pisteytän ja suljen tämän.