6. luukku: Joululaulut

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2020 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

”Merry Christmas, Merry Christmas
Ring the Hogwart bell
Merry Christmas, Merry Christmas
Cast a Christmas spell”
– John Williams, Christmas at Hogwarts

Kuten otsikosta voi päätellä, on tämän päivän luukun aihe joululaulut. Mikä joululaulu on sinun hahmosi suosikki ja miksi? Ja jos hahmosi ei ole joulu(laulu)ihmisiä, niin mikä joululaulu mielestäsi kuvaa hahmoasi parhaiten?

Vastaa jompaan kumpaan tai vaikka molempiin kysymyksiin perusteluiden kera 31.1.2021 mennessä, niin ansaitset 5 tupapistettä!

Luukun on suunnitellut Sophie Everett.


6 thoughts on “6. luukku: Joululaulut

 1. Luol ei ole joulu- eikä joululauluihminen, Tänä jouluna Luolille kuitenkin voisi sopia esimerkiksi suomalaisen laulajan, Antti Tuiskun, Minun Jouluni -levyltä kappale ”jos sä meet”. Se ei oikeastaan jouluinen eikä Luol oikein ymmärrä, miksi se on päätynyt joululaululevylle, mutta se kuvaa hyvin hänen tunteitaan Opheliaa kohtaan tänä jouluna.

 2. Sophie pitää kovasti laulusta ”taivas sylissäni”, varmaan siksi, että on itsekin äiti. Laulussa on kaunis melodia ja sanat.

 3. Ronja Blomroos (Cerfeur)

  Ronja tykkää joululauluista, ja parhaimpia on sellaiset, joiden tahtiin pystyy tanssimaan! Hän ei osaa sanoa lempijoululauluaan, mutta hakusanoilla ”latin pop christmas songs” ja ”dance christmas songs” löytyy paljon Ronjan tyylistä joulumusiikkia.

  Perinteisistä joululauluista hyviksi hän mainitsee esimerkiksi Julen är här sekä Rudolf med röda mulen.

 4. Kuudennen luukun pisteet:

  Ophelia Villard, Pouffsouffle: 5p
  Luol Crunel, Cerfeur: 5p
  Ronja Blomroos, Cerfeur: 5p
  Sophie Everett, henkilökunta:5p
  Cerise Krehbiel, Pouffsouffle: 5p

Kommentointi on suljettu.