7. luukku: Kirje joulupukille

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2020 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Joulukuuta on eletty jo viikko, eli on korkea aika kirjoittaa ja lähettää kirje joulupukille! 🖃

Tässä luukussa tehtävänäsi on siis kirjoittaa kirje joulupukille hahmosi näkökulmasta. Mitä sinun hahmosi kirjoittaa joulupukille? Minkälaisia lahjatoiveita hänellä on? Kirjeen muoto on vapaa, mutta se tulee olla kirjoitettu ja lähetetty vastauksena tähän artikkeliin 22.12.2020 mennessä. Jokainen siihen mennessä kirjeensä/lahjalistansa kirjoittanut saa viisi tupapistettä!

© pixabay.com

Tämän luukun suunnitteli Sophie Everett.


4 thoughts on “7. luukku: Kirje joulupukille

 1. ”Arvoisa Joulupukki,
  Tiedän, etten ole käytökselläni tänä vuonna ansainnut yhtäkään lahjaa. Mutta ei se mitään. En haluakaan sinulta mitään. En itselleni.
  Haluan vain, että Ophelia Villardin sydäntä lakkaa särkemästä minun vuokseni, ja että hän saa mitä ikinä sinulta toivookaan. Toivon myös, että Heather O’Haran projekti onnistuu ja hän saa rauhan ja pysyttäytyy sen jälkeen erossa sellaisista taikuuden haaroista, joihin hänen ei kuulu sotkeutua.
  Yritän olla kiltimpi ensi vuonna. Olen tänä vuonna aiheuttanut tarpeeksi harmia koko loppuelämäni ajaksi.
  Terveisin,
  Luol Crunel”

 2. ”sHyvä Joulupukki!

  Olen ollut tänäkin vuonna ihan kiltisti. Ehkä liiankin kiltti eräiden ihmisten suhteen, mutta kaipa sen tiedät, kun tonttusi kuitenkin kurkkivat joka paikassa. Mutta niin. Tänä vuonna toivoisin lahjaksi oikeastaan vain vähän lisää älliä päähän, että osaisin tehdä niin kuin on oikein. En kyllä tiedä onko se sellainen lahja, minkä voisit antaa. Jos jotain helpompaa pitäisi listata, niin toivoisin saavani ihan oman luudan. Mielellään Tulisalama Supremen. Ja sitten toivoisin myös suklaasammakkoja, jokamaun rakeita ja muuta hyvää. Niin ja totta kai myös uusia koulutarvikkeita, koska ajattelin panostaa S.U.P.E.R. kokeisiin ja nehän on jo ihan kohta. Jotain sellaista siis, että pärjäisin niissä paremmin. Totta kai saa tuoda myös kaikkea muuta mukavaa ja söpöä.

  Terveisin Ophelia Villard”

 3. ((Kirjeen päiväyksenä on sitten ingame tuo 7.12., joka luukullakin on! Ja kyllä, Mara kirjekaveeraa Pukin kanssa läpi vuoden, ei ainoastaan joulun alla))

  Hei, Pukki!
  Anteeks, kun kirjottelen näin joulukuussa, vaikka tiiän kyl et sulla on kiire näin lähel jouluu ja kaikki muutkin kirjottelee sulle näihin aikoihin. Toivottavasti ehdit kumminkin lukemaan minunkin kirjeeni, ei kyl haittaa, vaikka tää jäisikin joulun jälkeen luettavaksi, kun ei mulla mitään sellasii toiveita oo, mitä sä voisit toteuttaa.

  Mut joo… sitten viimekirjeen mun isi joutu sairaalaan, se sai sen koronan sit lopult kumminki, vaikka yritettiin ol varovaisii. Ja se iski isiin tosi pahasti. Mut se on jo paranemaan päin! Oikeestaan mun ainoo toive onki, et isi paranis nyt kunnolla, eikä asiat menis enää huonommaks. Tiiän ettet sä voi asialle paljoo tehä, mut jos ehit mun kirjeen lukee ennen jouluu, ni voisiks sä antaa isille lahjaks jotain, mikä piristäis sitä? En kyl tiiä mitä. Ehkä jotain suklaata tai kookosteetä?

  Mä alotan täl viikol ihan oikeessa koulussa, mikä mua vähän jännittää. Saankoha mä sielt kavereita? Miten mun ikästen kans ees ollaan? Mistä ne puhuu keskenään? Kuten tiiät, ni en o koskaan päässy oikeen kaverustumaan omanikästeni kanssa, ku ei me koskaa olla oltu nii pitkää samas paikkaa. Paitsi ny tänä vuonna tietty, mut tänä vuon ei sit o oikeen ulos saannu mennä.

  Mut joo, mitäs sulle kuuluu? Tietty, täl hetkel ku mä tätä kirjotan ja kun sä tän saat ni varmaan aika kiirettä, mut sit ku oot saanu joulun jälkee levättyyn ja jaksat taas mulle vastailla, ni haluisin kuulla mitä sulle oikeest kuuluu, ku viime kirjeest on kumminki jo pari kuukaut aikaa.

  Ystäväsi,
  Mara

  *Ja kirjeen lisäksi Pukki saa Maralta myös lahjapaketin, joka pitää sisällään levyn, jolla on Maran itse kirjoittamia ja laulamia lauluja sekä Maran itse valmistama kynttilä.*

 4. Kirjeen ovat kirjoittaneet ja pisteet ovat ansainneet:

  Luol Crunel, Cerfeur: 5p
  Ophelia Villard, Pouffsouffle: 5p
  Mara Gautier, Pouffsouffle: 5p

Kommentointi on suljettu.