12. luukku: Pikkujoulut

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2020 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Sinut on nakitettu järjestämään pikkujoulut jollekin pienelle ryhmälle (esim. kaveriporukallesi, jonkin Châteaun kerhon jäsenille, tupasi huispausjoukkueelle, kolleegoillesi). Tässä luukussa tehtäväsi on kertoa keille pikkujoulut on järjestetty eli keitä kutsut paikalle, minkälainen pukukoodi on, missä pikkujoulut pidetään, miten paikka on koristeltu, minkälainen tarjoilu on ja minkälaista ohjelmaa olet sinne suunnitellut.

(Kuva osoitteesta pixabay.com)

Kuvaile pikkujouluja kommenntina tähän alle 31.1.2021 mennessä niin tienaat itsellesi 7 tupapistettä!

Luukun on suunnitellut Sophie Everett.


5 thoughts on “12. luukku: Pikkujoulut

 1. Ophelia järjestää pikkujoulut kaveriporukalleen vaihdosta paluun kunniaksi. Pikkujoulut pidetään eräässä luokkahuoneessa, jonka käyttöön on totta kai kysytty lupa ja ne pidetäänkin siksi järkevään aikaan, eikä yömyöhään. Luokka on koristeltu ilmassa leijuvin kultaisin, punaisin ja hopeisin palloin. Lisäksi seinillä on köynnöskasveja, joihin on laitettu koristeeksi kaikenlaista jouluista aina papereihin käärityistä karkeista olkikoristeisiin ja kulkusiin. Lisäksi luokkaan on loitsittu lumisadetta, joka ei kuitenkaan ole kylmää. Muutama mistelinoksakin löytyy. Totta kai luokkaan on tuotu myös joulukuusi, joka on koristeltu kynttilöin, väriä vaihtavin palloin ja vilkkuvalla tähdellä. Taustalla soi jatkuvasti joululauluja.

  Pukukoodi on rento: pyjama ja tonttulakki. Tarjoilu koostuu lähinnä erilaisista herkuista: suklaasta, pipareista, jouluhalosta ja onpa mukana jotain suolaistakin purtavaa. Tarjolla on glögiä ja kermakaljaa. Osan herkuista Ophelia on leiponut itse, mutta muuten koristelut ja herkut ovat yhdessä hankittuja ja tehtyjä. Ophelia kun ei sellaista ihan yksin osaisi kuitenkaan tehdä. Jaossa on tietenkin myös pieniä joululahjoja, joita vaihdetaan yankee swap -tyylillä. Sen erityisempää ohjelmaa ei ole suunniteltu, vaan tarkoituksena on olla yhdessä ja pitää vähän hauskaa.

 2. Luol ei ole jouluihmisiä saati sitten mikään innokas pikkujoulujen järjestäjä, mutta suostuu tehtävään tämän kerran.

  Kutsutut: Malik Ndiaye, Emmanuel Chevalier, Ahmad Fakhir, Jaylen Gauvreau, Kalisha Dosier
  Pukukoodi: kasuaali, vapaamuotoinen
  Missä: La Boîte, Poudlardine
  Koristelu: pubin omat joulukoristelut
  Tarjoilu: jouluisia oluita ja drinkkejä
  Ohjelma: vapaata jutustelua jouluisten oluiden ja drinkkien äärellä

 3. Mara on erittäin innoissaan päästyään opiskelemaan Châteauhon ja iloinen siitä, kuinka mukavasti hänet on otettu vastaan tuvassaan ja etenkin omassa makuusalissaan. Ja tämän tähden hän onkin oman makuusalinsa tytöille päättänyt pieneksi piristykseksi järjestää pikkujoulut. Tokikaan hän ei kiellä muita tupansa jäseniä osallistumasta, jos nämä sattuvat paikalle eksymään, on paikalle saatettu kutsua myös makuusalin ulkopuolisia tuttuja muutama.

  Mutta pääasiassa porukka koostuu juurikin Maran makuusalitovereista, joten tokihan on luontevaa, että juhlatkin ovat heidän makuusalissaan. Tosin makuusali on saanut jouluisat verhot niin ikkunoihin kuin pylvässänkyihin sekä pienehkön, ruukkuun istutetun kuusen, joka on koristeltu sekä lattia täynnä ihastuttavan pehmoisia tyynyjä.

  Juhlia varten huoneen seinustalle on tuotu pöytä, jolle on tarjoilut aseteltu nätisti. Tarjoilut ovat kaikki vegaanisia ja varmuuden vuoksi myös gluteenittomia, mutta ehdottoman herkullisia!
  Juhlijat voivat tehdä itse omat juhlamuffininsa, joita varten on valittavana kolmea erilaista muffinipohjaa (suklaa, sitruuna ja joulumausteinen (kanelia, inkivääriä, yms.)), kolme erilaista kuorutetta (kauravaahto, suklaavaahto ja piparkakkumausteinen kuorute) sekä paljon erilaisia strösseleitä, suklaarouheita, karkkeja ja koristeita, joita ei voi syödä.
  Lisäksi pöydältä löytyy erilaisia pieniä suolaisia ja makeita purtavia ja melko varmasti jokainen löytää jotakin, mikä omia makuhermoja miellyttää. Juomatarjoiluihin kuuluu joulutee sekä kaakao, jota voi tuunata samoilla kauravaahdoilla, suklaarouheilla ja vaahtokarkeilla, kuin muffineitakin.

  Juhlat ovat ilta-aikaan ja saattavat venyä pitkälle yöhön, joten pukukoodina onkin pyjamat/yöasut, aamutakit, tohvelit tai lämpöisät villasukat sekä tietenkin tonttulakit.
  Juhlien ohjelmaan kuuluu lautapelejen pelailua, joululahjojen / -korttien askartelua, jouluisten tarinoiden kertomista sekä tietenkin keskustelua ja paljon naurua!

 4. Ronja Blomroos (Cerfeur)

  Ronja järjestää ikimuistoiset pikkujoulut parhaille cerfeurkavereilleen jatko-opiskelijoiden oleskeluhuoneessa. Pikkujoulut pitävät sisällään kaikenlaista kisailua, visailua, leikkiä ja muuta aktiviteettia: joululaulutietokilpailu, tanssikilpailu, pullonpyöritystä, konvehtien etsintää, joulukorttien vaihtamista sekä kaikkea muuta.

  Ruokatarjoilut hoidetaan nyyttärimeiningillä ja lisäksi Ronja on hakenut koulun keittiöstä pipareita, rosollitäytteisiä pasteijoita, kalkkunatäytteisiä piiraita, jokamaunrakeita sekä suuren jouluhalon. Pikkujoulujen pukukoodi on jouluinen: jokaisen osallistujan täytyy pukea päälleen jotain punaista, ja ellei jonkun juhlijan asu ole tarpeeksi jouluinen, Ronja loitsii siihen joulupalloja ja kulkusia.

  Jatko-opiskelijoiden tuvassa on jo valmiiksi joulukuusi sekä muuta pientä jouluista somistetta, mutta sen lisäksi Ronja on koristanut huoneen vilkkuvin jouluvaloin, kilisevin kulkusin sekä heiluvin ja välkkyvin joulupalloin.

 5. Pikkujoulujen suunnittelusta pisteet saavat:

  Ophelia Villard, Pouffsouffle: 7p
  Mara Gautier, Pouffsouffle: 7p
  Luol Crunel, Cerfeur: 7p
  Ronja Blomroos, Cerfeur: 7p

Kommentointi on suljettu.