17. luukku: Amortentia

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2020 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Joulu on yhdessäolon, rauhan, antamisen – sekä rakkauden aikaa. Siispä tässä tämän luukun teema on lemmenjuomat, tarkemmin sanottuna amortentia.

”Amortentia on maailman voimakkain lemmenjuoma. Juoman tunnistaa sen helmiäismäisestä hohteesta sekä höyrystä joka kohoaa tunnusomaisin spiraalein. Juoman haju on jokaiselle erilainen riippuen siitä, mikä ketäkin viehättää.”

Miltä amortentia tuoksuu sinun hahmollesi? Mainitse kolme asiaa vastauksena tähän artikkeliin, niin saat luukusta 3 pistettä! Viimeinen osallistumispäivä on 31.1.2021.

Luukun suunnitteli Sophie Everett.6 thoughts on “17. luukku: Amortentia

 1. Luolille amortentia tuoksuu sudanilaiselta lammaskeitolta, luudan huollossa käytettävältä kahvavahalta, sekä Ophelian hajuvedeltä.

 2. Ophelialle amorentia tuoksuu vaniljalle, kesälle ja taitaa siinä olla jotakin, joka tuo mieleen Luolin. Iiks.

 3. Maran nenään amortenia tuoksuu keväällä heräilevälle metsälle: auringon lämmittämille neulasille ja sammalelle, sulavalle metsäpurolle ja kevään ensikukille.

 4. Sophielle amortentia tuoksuu Luellan hiuksilta, Théon partavedeltä ja valkosuklaalta.

 5. Ronja Blomroos (Cerfeur)

  Ronjalle amortentia tuoksuu metsämansikan makuiselle Bertie Bottin joka-maun-rakeelle, puhpalluran alusvillalle sekä äidin käyttämälle hajuvedelle.

 6. Amortentialuukusta pisteitä seuraavasti:

  – Luol Crunel, Cerfeur: 3p
  – Ophelia Villard, Pouffsouffle: 3p
  – Mara Gautier, Pouffsouffle: 3p
  – Sophie Everett, henkilökunta: 3p
  – Ronja Blomroos, Cerfeur: 3p

  Kiitos osallistumisesta!

Kommentointi on suljettu.