22. Luukku: joulutorttuja

Tämä artikkeli on osa Taikakoulu Châteaun vuoden 2020 joulukalenteria. Joulukalenteri on tarkoitettu pääasiassa Taikakoulu Châteaun jäsenille, mutta myös muut saavat vapaasti lukea luukkuja, kommentoida niitä ja halutessaan osallistua mukaan. Löydät kaikki joulukalenterin luukut täältä.

Mikä olisikaan joulu ilman herkkuja? Tämän päivän taiteilulistalla on joulutortut. Skipataan kumminkin vaihe lehtitaikinan tekeminen ja hypätään suoraan taitteluun.

Kukka

Leikkaa nurkkiin viillot reunojen suuntaisesti vaaka- ja pystysuuntaan. Lisää hillo ja taita pisteiden kohdalta keskelle.

Enkeli

             

Enkelissä tehdään alkuun tähtitortun tapaan viillot nurkista keskelle. Sitten pisteellä merkityt reunat siirretään keskelle. Lisää hillo enkelin ”syliin” keskelle.

Pöllö

Leikkaa pöllön yläreunasta pois suikale ja pyöristä alareuna. Käytä leikattuja paloja pöllön nokkana ja kulmakarvoina. Pistä hilloa pisteiden kohdille.

Lumihiutale

Laita taikinaneliön keskelle vähän hilloa. Yhdistä reunat, jolloin syntyy taikinanyytti. Käännä se ympäri ja litistä hieman pyöreäksi. Leikkaa viiltoja kuvan tapaan ja painele sitten viiltojen välisten reunojen kärjet teräviksi.

 

Kokeile ihmeessä erilaisia vaihtoehtoja!

Luukusta saa 5 pistettä leipomalla jotain jouluherkkua 31.1. mennessä. Mitä herkkuja teit? Kokeilitko jotain uutta? Mikä on sun lempijouluherkkusi?

Luukun suunnitteli Deborah Fey.


6 thoughts on “22. Luukku: joulutorttuja

 1. Itse tein tänä jouluna vain piparkakkuja, tässä esimerkiksi tekemäni Dobby-pipari:

 2. Ronja Blomroos (Cerfeur)

  Tässä tekemiäni joulutorttuja. Ronjakin tykkää välillä leipoa, ja hän on varmasti myös tänä vuonna leiponut jotakin pientä. Parasta leipomisessa on leipomuksien syönti.

  0-Snapchat-1971961868

 3. London Morel (Cerfeur)

  Londonin mielestä leipominen on naisten hommaa, eikä hän itse täten sellaista harrasta. Saman ajan käyttää mieluummin vaikkapa huispaukseen. Tässä alla kuitenkin kuva jouluisista porkkanakuppikakuista.

  0-Snapchat-32624323

 4. Mila Molina

  Mila saattaa leipoa kotonaan joskus, mutta nämä hetket ovat harvassa. Tämä nainen ei koe olevansa mikään jauhopeukalo.

  Voiko karjalanpiirakat olla jouluherkku? Tässä kuitenkin kuva niistä.

  0-Snapchat-719437367

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s