Kevätpostaus 2021

Kevätpostauksen tarkoituksena on antaa inspiraatiota keväisiin roolipeleihin sekä antaa osviittaa siitä, miltä Taikakoulu Châteaun ympäristössä näyttää keväisin.

Käy kurkkaamassa myös vuoden 2020 kevätpostaus.

Lämmittävä aamuaurinko – mikä ihana tekosyy herätä hieman aikaisemmin ja viettää hetki nousevan auringon loisteessa ennen oppituntien alkua. Tuskin kukaan laittaa pahakseen, jos aamukroissantin ja -kahvin nauttii ahtaan pääsalin sijasta ulkona. Muista kuitenkin pukeutua lämpimästi, sillä viileä kevätviima saattaa olla petollinen.

Alkukeväällä lunta näkyy vielä siellä täällä pitkin koulun tiluksia, mutta nurmikko puskee itsepintaisesti esiin yhä nopeammin ja nopeammin. Viimeiset lumisodat ehtii vielä sotia, jos on nopea. Sen sijaan järven jäälle ei ole enää mitään asiaa, ja sinne meno on ankarasti kiellettyä.

Kun jäät ovat sulaneet, järvi vetää puoleensa joutsenia sekä muita vesilintuja. Kuvassa oleva kyhmyjoutsen on tuttu näky, ja sen lipumista on rentouttavaa seurata järven rannalla istuen. Lintujen ruokkiminen on kiellettyä, mutta kukapa pystyy sanomaan ei tälle kauniille linnulle, joka tulee syömään suoraan kädestä.

Kevätilma saattaa olla vielä liian kylmä kesäihmisille, jolloin heidän on parempi viettää päivänsä sisällä koulurakennuksessa. Tämä näkymä on suoraan pöllölän ikkunasta kuvattuna. Harmi, ettei kyseisessä huoneessa ole lainkaan ikkunalaseja, joten kevätviima tunkeutuu suoraan myös kesäihmisten luihin ja ytimiin. Tällöin kirjeitä lähettäessä nopeus on kaiken A ja O – ja tietenkin on olemassa myös lämpimiä kevätvaatteita, jotka ratkaisevat kaikki ongelmat.

Kevätsiivouksen valmistuminen on varma merkki siitä, että kevät on saapunut. Kun lattiat on luututtu, pölyt pyyhitty, ikkunat pesty ja uuninluukku raaputettu puhtaaksi noesta, on keväästä nauttiminen paljon rennompaa. Harmi, että aurinko on armoton ja sen loisteessa näkyy, jos ikkunoihin on jäänyt sormenjälkiä ja lattioille pölypalloja. Tässä kuvassa näet palasen koulun keittiötä: kattiloita, kippoja, kuppeja sekä vanha puinen pöytä.

Huhtikuun alussa ensimmäiset kevätkukat alkavat puskea maanpinnan yläpuolelle – kielot, orvokit, liljat, unikot ja muut. Kukkia saa kerätä vapaasti omaan käyttöön, kasvioita varten sekä tupia koristamaan, mutta sen jälkeen kannattaa pestä kädet. Ai miksikö? Siksi, koska osa kukista on myrkyllisiä, ja legendan mukaan eräs oppilas vietti kaksi viikkoa sairaalasiivessä, koska oli kielojen keräämisen jälkeen syönyt makkaravoileivän. Myöhemmin huhti-toukokuussa ilmestyvät nämä upeat kirsikankukat.

Mukavaa alkavaa kevättä kaikille!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s