Ajankohtaiset asiat -arkisto

Tämä paikka toimii ajankohtaisien asioiden arkistona. Ajankohtaiset asiat julkaistaan pääblogin etusivulla, ja lopulta ne arkistoidaan talteen tänne.

2019

9.9. Syyskuun chatpeli pelataan sunnuntaina 22.9. klo 18, ja aiheena on sieni- ja marjaretki metsään. Jos miittailu Turussa kiinnostaa, käy vastaamassa miittikeskusteluun foorumin Pelaajille-alueella viimeistään 15.9.

8.9. Chatpeliä ehtii äänestämään vielä tämän päivän ajan! Kuukauden haasteessa pääsee pohtimaan ja kuvaamaan haluamallaan tavalla hahmonsa ruoka-annosta sekä Syyskuun suklaasammakoista kannattaa napata mieleisensä.

2.9. Äänestys syyskuun chatpeliä varten on auennut. Äänestäthän viimeistään 8.9.! Ensimmäinen taikuuden historian oppitunti on ilmestynyt. Tulet löytämään kaikki julkaistut oppitunnit täältä.

1.9. Kesän tupapistekilpailu on päättynyt Gryffondorin voittoon, ja eniten pisteitä kerännyt hahmo on Noah Andersson, onnittelut! Gryffondor aloittaa lukuvuoden 2019-2020 pistekilpailun 100 pisteen etumatkalla.

31.8. Tänään on viimeinen päivä kerätä pisteitä kesän tupapistekilpailuun, osallistua elokuun haasteeseen sekä ilmoittaa hahmonsa läsnäolevaksi seuraavalle lukukaudelle. Lukuvuoden 2019-2020 aikajana on julkaistu. Elokuun hahmoksi on valittu Rain Savage.

29.8. Kesän tupapistekilpailua on enää kolme (3) päivää jäljellä, eli vielä ehtii kerätä viimeiset pisteet. Pelien suunnittelu ja pelaaminen lukuvuoden 2019-2020 ensimmäistä junamatkaa varten on aloitettu. Tule mukaan! Uuden lukuvuoden lukujärjestykset on julkaistu.

25.8. Muistakaa elokuun chatpeli tänään sunnuntaina klo 18 alkaen!

19.8. Elokuun chatpeliin ei tullut ainoatakaan osallistujaa edellisellä päivämäärällä, joten uusi yritys! Uusi ajankohta on sunnuntai 25.8. klo 18. Aihe on sama, eli retki taikakasvitieteelliseen puutarhaan. Ideointia voi jatkaa sekä foorumilla että koulun WhatsApp-ryhmässä.

17.8. Châteaulaisilta toivotaan vastauksia roolipeliaiheiseen kyselyyn. Toivottavasti mahdollisimman moni antaa vastauksensa! Muistakaa elokuun chatpeli tänään klo 18.

15.8. Lauantaina pelataan chatissa klo 18 alkaen elokuun chatpeliä, jossa vieraillaan taikakasvitieteellisessä puutarhassa. Mikäli tiedät jo mitä taikakasveja hahmosi palaa halusta nähdä tai mitä muuta puutarhassa voisi olla, käy kertomassa ideoistasi! Kaikki châteaulaiset ovat tervetulleita osallistumaan peliin.

7.8. Elokuun suklaasammakkokorteissa pääset valitsemaan antiikin ajan voimakkaimman velhon, taitavan kaksintaistelijan ja ensimmäisen naistaikaministerin väliltä sekä kuukauden haasteessa vastaamaan itsearviointikyselyyn jostakin oppiaineesta. Lisäksi koko elokuun ajan voi vielä ilmoittautua läsnäolevaksi lukuvuodelle 2019-2020.

28.7. Muistakaa, huomenna klo 18 pelataan noitien ja velhojen musiikkifestivaaleja koulun chatissa! Malttamattomimmat chatpelaajat ehtivät myös hyvin sitä ennen käydä äänestämässä ja ehdottamassa ensi kuun chatpelin ajankohtaa ja aihetta täältä. Äänestäthän viimeistään pe 2. elokuuta.

11.7. Heinäkuussa pelataan kaksi chatpeliä, joista ensimmäinen on jo huomenna perjantaina 12.7. klo 18. Aiheena on nuorille noidille ja velhoille suunnattu kesäleiri. Mitä tapahtuu, kun tulee nukkumaanmenoaika, eikä kaikkia leiriläisiä vielä väsytä? Tule mukaan!

9.7. Kokeiden tarkastus on juuri meneillään ja todistukset lähetetään jokaiselle kokeita tehneelle heinäkuun aikana. Olemme saaneet tänään pitkästä aikaa kolme uutta hahmoa. Tervetuloa mukaan Alejandro, Natalia ja Shannon! Kesän tupapistekilpailu on alkanut. Ensimmäiset pisteet keräsi Elicia Beaudouin, joka valittiin kesäkuun aktiivisimmaksi hahmoksi, onnittelut!

8.7. Lukuvuoden 2018-2019 palkinnot on nyt julkaistu. Pouffsouffle on voittanut tupamesraruuden 799 pisteellä, onneksi olkoon! Eniten pisteitä kerännyt hahmo on Ophelia Villard (306p), onnea! Onnittelut myös muille palkintoja saaneille ja lämpimät kiitokset jokaiselle châteaulaiselle. Toivottavasti jatkatte mukana myös ensi lukuvuotena. Suurta foorumiroolipelihaastetta on jatkettu vuoden 2019 loppuun asti. Lisäksi roolipelit, joihin ei ole kirjoitettu ainoatakaan peliviestiä touko-heinäkuun 2019 aikana pisteytetään ja lukitaan elokuussa. Jos haluat jatkaa epäaktiivista roolipeliäsi, muttet ehdi kirjoittaa peliviestiä siihen heinäkuun aikana, kerro Mila Molinalle asiasta yksityisviestitse tai kommentoi kyseisen roolipelin viestiketjuun.

7.7. Tänään on viimeinen päivä äänestää lukuvuoden 2018-2019 parhaita asioita.

6.7. Lukuvuosi 2018-2019 on päättynyt eilen. Viimeisten pisteiden lasku on käynnissä ja muutaman päivän sisällä julistetaan tupamestari sekä muut palkinnot. Äänestä heinäkuun chatpelin päivämäärää ja ehdota aihetta viimeistään 10. heinäkuuta.

5.7. Läsnäoloilmoittautuminen lukuvuodelle 2019-2020 on alkanut. Mikäli (kun) tahdot jatkaa Taikakoulu Châteaussa pelaamista myös ensi lukuvuonna, niin ilmoita hahmosi jatkavaksi viimeistään 31. elokuuta. Heinäkuun haasteessa pääset sukeltamaan toisen pelaajan hahmoon, kun hahmojen vaihdossa roolipelataan yhden pelin ajan vastapelaajan hahmolla.

25.6. Lukuvuoden parhaat -äänestys lukuvuodelle 2018-2019 on vihdoin ilmestynyt! Äänestä lukuvuoden parhaita hahmoja, roolipelejä ja muita asioita viimeistään sunnuntaina 7. heinäkuuta täällä.

16.6. Kesäkuun ensimmäinen chatpeli on nyt pelattu, kiitos kaikille osallistuneille. Pelilokin ja pisteytykset näette täältä. Nyt onkin sitten oiva aika aloittaa tämän kuun toisen chatpelin suunnittelua, joka pelataan perjantaina 28.6. klo 18. Aiheena on rantalomapäivä Rivieralla. Kuukauden aktiivisimmaksi hahmoksi on valittu Ophelia Villard. Muistakaa, että tänään on viimeinen päivä osallistua oppitunneille.

15.6. Muistakaa chatpeli tänään klo 18 alkaen!

6.6. Kokeisiin osallistuminen on nyt avattu! Vastaa hahmosi osaamisen mukaan hänen oman luokka-asteensa kokeeseen. Viimeinen osallistumispäivämäärä on 29.6.

5.6. Kesäkuussa pelataan kaksi yhteistä chatpeliä. Ensimmäinen pelataan lauantaina 15.6. ja aiheena on telttaretki kansallispuistoon. Toinen peli pidetään perjantaina 28.6. ja aiheena on rantalomapäivä Riviera

1.6. Kesäkuun haasteen aiheena on piristää jonkun päivää. Keinoja on peräti kymmenen (10) erilaista, ja saat valita niistä 2 mieleistä, jotka toteutat. Osallistumisaikaa on kesäkuun viimeiseen päivään asti.

27.5. Äänestys kesäkuun chatpeliä varten on auennut. Äänestä luokkaretken ajankohtaa ja kohdetta viimeistään 2.6.

26.5. Muistakaa, että viimeinen päivä osallistua oppitunneille on 16. kesäkuuta. Vielä on siis aikaa kirjoittaa osallistumisia oppitunneille sekä palauttaa läksyjä. Aikajanan alalaidasta löydät muut ajankohtaiset päivämäärät.

25.5. Toukokuun toisen chatpelin peliloki on nyt julkaistu. Kiitos kaikille osallistuneille!

23.5. Toukokuun toinen chatpeli tänään klo 18 alkaen. Aiheena huispausottelu, oppilaat vs henkilökunta.

12.5. Toukokuun ensimmäisen chatpelin peliloki on nyt julkaistu. Käykäähän lukemassa!

10.5. Info toukokuun ensimmäistä chatpeliä varten on julkaistu. Peli pelataan huomenna lauantaina 11.5. klo 18 alkaen. Iloinen kevätretki saa odottamattoman käänteen, tule mukaan!

7.5. Huhtikuun aktiivisimmaksi hahmoksi on valittu Rain Savage, onnittelut!

6.5. Toukokuussa pelataan poikkeuksellisesti kaksi yhteistä chatpeliä: lauantaina 11.5. klo 18: Kevätretki ja -picnic Alloksen laaksossa, ja torstaina 23.5. klo 18: Kevään huispausfinaali koulun huispauskentällä. Nyt kaikki suunnittelemaan pelejä!

2.5. Hyvää toukokuuta! Toukokuun chatpelin ajankohtaan ja aiheeseen ehtii vaikuttamaan vielä tämän viikon asti, joten käytähän äänioikeuttasi viimeistään sunnuntaina. Toukokuun suklaasammakkokortitesittelevät kolme mielenkiintoista persoonaa, joista kannattaa valita mieluisin. Kuukauden haasteessa puolestaan pääset kirjoittamaan hahmosi lapsuudesta tai vanhemmuudesta.

9.4. Huhtikuun chatpeli pelataan sunnuntaina 21.4. klo 18. Aiheena on nuotioilta järvenrannalla. Muista osallistua huhtikuun haasteeseen, jossa on tarkoitus suunnitella oman hahmon lähipiiri. Valitse myös huhtikuun suklaasammakkokortti itsellesi tämän kuun aikana.

7.4. Tänään on viimeinen päivä äänestää huhtikuun chatpelin ajankohtaa ja aihetta.

2.4. Kevätpostaus on julkaistu

1.4. Uutinen Taikakoulu Châteaun lopettamisesta paljastui aprillipilaksi. Maaliskuun hahmoksi on valittu Rain Savage! Äänestä huhtikuun chatpelin ajankohtaa ja aihetta viimeistään sunnuntaina 7.4.

30.3. Muistakaa chatpeli tänään klo 18 alkaen.

11.3. Maaliskuun chatpeli pelataan lauantaina 30.3. klo 18, ja aiheena on retki lumottuun lumilinnaan. Nyt kaikki ideoimaan! Tammikuun hahmoksi on valittu Adéléosa Dupont ja helmikuun hahmoksi Elicia Beaudouin.

7.3. Muista äänestää maaliskuun chatpelin aihetta ja ajankohtaa viimeistään sunnuntaina 10.3.!

2.3. Äänestys maaliskuun chatpeliä varten on nyt auki. Äänestä viimeistään 10.3. Maaliskuun haaste ja suklaasammakkokortit on julkaistu!

15.2. Helmikuun chatpeli pelataan sunnuntaina 24.2. klo 18. Aiheena on ystäväteemainen tapahtuma. Käykää vastaamassa linkin takaa löytyviin kysymyksiin, niin saadaan kaikille mieluinen chatpeli!

14.2. Oikein hyvää ystävänpäivää! Tänään julkaistu kuukauden haaste käsittelee hahmosi rakkauselämää, mikäli sen pohtiminen kiinnostaa, osallistu haasteeseen vielä helmikuun aikana. Lisäksi tupapistetilanne on päivitetty ajantasalle.

10.2. Tänään on viimeinen päivä äänestää helmikuun chatpelin ajankohtaa sekä ehdottaa teemaa peliä varten

5.2. Äänestys helmikuun chatpeliä varten on nyt auki. Äänestä viimeistään 10.2. Helmikuun suklaasammakot on julkaistu!

25.1.
Tammikuun chatpeli pelataan huomenna lauantaina 26.1. klo 18 alkaen. Aiheena retki Poudlardinen karkkikauppaan. Kaikki mukaan!

5.1. Tammikuun haaste ja suklaasammakkokortit on julkaistu. Joulukalenterin luukkuihin ehtii kommentoimaan vielä huomiseen asti ja niin kannattaa tehdä, sillä tarjolla on mm. tupapisteitä!

1.1. Taikakoulu Châteaun väki toivottaa kaikille onnea ja menestystä vuodelle 2019!

2018

24.12. Taikakoulu Châteaun väki toivottaa kaikille oikein rauhallista ja taianomaista joulua!

11.12. Taikakoulu Châteaun joulujuhlat pelataan chatissa tämän viikon sunnuntaina, 16.12. klo 18. Käy kertomassa etukäteen, millaiseen asuun sinun hahmosi pukeutuu.

8.12. Joulukuun haaste on vihdoin julkaistu, ja haasteena on kuvata jokin hahmosi näkemä uni.

5.12. Marraskuun hahmo on nyt valittu! Tällä kertaa valinta osui Zselyke Auvrayhin Gryffondorista. Onnea Zselyke!

1.12. Joulukalenterin ensimmäinen luukku on auennut. Löydät jatkossa kaikki julkaistut luukut tältä sivulta. Taianomaista joulunaikaa!

31.11. Joulukuun chatpelin
aiheena on joulujuhlat. Käy äänestämässä pelille ajankohtaa sekä ehdota tekemistä juhlaa varten viimeistään 8.12.

25.11. Suuri Foorumiroolipelihaaste 2018-2019 on alkanut!

18.11.
Tänään klo 18 marraskuun chatpeli, aiheena lautapeli-ilta. Tervetuloa!

1.11. Äänestä marraskuun chatpelin päivämäärää ja ehdota aihetta viimeistään 8.11. Tämän vuoden joulukalenterin koonti on aloitettu. Jos haluat osallistua luukkujen toteuttamiseen, lähetä Mila Molinalle foorumilla yksityisviestiä. Marraskuun haasteena on tupien joulukoristeluhaaste.

24.10. Halloweenjuhlat pelataan chatissa perjantaina 26.10. klo 18. Kaikki châteaulaiset ovat tervetulleita mukaan!

4.10. Kuukauden haasteen aiheena on sankarit. Olipa kyseessä sitten lapsuusajan supersankari tai suosikkikirjasarjan kirjoittaja, käy ihmeessä osallistumassa ja kertomassa lisää hahmosi ihailemasta superhenkilöstä.

3.10. Kaksi uutta muodonmuutosten oppituntia on julkaistu.

2.10. Muutokset lukuvuodelle 2018-2019 on julkaistu. Jos joulukalenterin teko, ylläpitotiimiin liittyminen tai tukioppilaana, valvojaoppilaana, tuutorina tai tuvanjohtajana toimiminen kiinnostaa klikkaa tätä linkkiä. Neljä uutta ennustuksen oppituntia, kolme uutta taikuuden historian oppituntia sekä kolme uutta muodonmuutosten oppituntia on julkaistu.

1.10. Mukavaa alkanutta lokakuuta kaikille! Lokakuun suklaasammakot on julkaistu, ja syyskuun hahmoksi on valittu Ophelia Villard. Lokakuun chatpelin äänestys on auki – äänestä pelille ajankohtaa ja ehdota aihetta viimeistään 7. lokakuuta. Kaikki hahmot, jotka eivät ilmoittautuneet läsnäolevaksi uudelle lukukaudelle, on poistettu jäsenlistalta ja niiden käyttäjätunnukset on lukittu. Jos hahmosi on poistettu listalta, mutta haluat jatkaa vielä pelaamista hänellä, laita viestiä vieraskirjaan tai taikakouluchateau(a)hotmail.com. Ensimmäinen oppitunti on julkaistu!

24.9. Kiitos kaikille syyskuun chatpeliin osallistuneille! Peliloki on nyt kaikkien luettavissa. Tupapistetilanne on päivitetty ja Pouffsouffle on edelleen reilussa johdossa.

21.9. Ylihuomenna, sunnuntaina 23.9. klo 18 pelataan yhteinen chatpeli. Teemana on koulun yhteinen retki Britannian Taikaministeriöön. Löydät tarkemman kuvauksen pelille täältä.

15.9. Tämän kesän aktiviteetin eli Fan artin työt ovat vihdoin julkaistu. Kipaise ihmeessä ihailemassa fanitaidesatoa täältä! Elokuun hahmoksi on valittu Zoë Martinson. Lisäksi sivuston ulkoasua on muutettu hieman syksyisemmäksi.

4.9.  Châteaun syyskuun haasteessa osallistutaan toiveuusinnan muodossa jo johonkin aiempaan kuukauden haasteeseen. Jos siis syystä tai toisesta jäi jokin kutkuttava haaste väliin, niin nyt on hyvä hetki käydä tekemässä se haasteosallistuminen! Suklaasammakot ovat yhä napattavissa täältä sekä pikajunaan mahtuu vielä porukkaa.

2.9. Kesän tupapistekilpailun voittajatupa on Pouffsouffle (100p) ja eniten pisteitä kerännyt hahmo on Ruth Rousseau (42p). Pouffsouffle saa palkinnoksi 100 pistettä ensi lukukautta varten ja Ruth saa mainetta ja kunniaa. Lukuvuoden 2018-2019 lukujärjestykset on julkaistu. Tänään oppilaat ja jatko-opiskelijat matkaavat koululle ja huomenna opetus alkaa lukujärjestyksen mukaisesti.

27.8. Heinäkuun hahmoksi on valittu Ruth Rousseau, onnittelut! Kaikki fan art -haasteeseen osallistuvat: muistakaa palauttaa fan arttinne tämän kuun aikana. Muistakaa myös, että kesän tupapistekilpailu on loppusuoralla, ja 31. elokuuta on viimeinen päivä kerätä pisteitä.

26.8. Elo-syyskuun suklaasammakot on julkaistu! Käy valitsemassa kaksi mieleistäsi korttia viimeistään syyskuum viimeinen päivä. Syyskuun chatpelin aiheena on koulun yhteinen tutustumisreissu johonkin taikamaailman kohteeseen. Käy äänestämässä ajankohtaa ja kohdetta viimeistään 2.9. Oppilaat ja jatko-opiskelijat matkustavat koululle tasan viikon päästä – pelaa koulumatkaan sijoittuva peli foorumilla tai chatissa.

17.8. Huomenna lauantaina pelataan chatissa kuukauden chatpeliä kello 18 alkaen! Aiheena on tällä kertaa Taiteiden yö. Ohjelmatarjontaan pääset tästä.

7.8. Elokuun haasteessa kirjoitellaan blogikirjoitusta hahmon näkökulmasta. Ennen heinäkuuta liittyneet châteaulaiset, jos mielitte jatkaa koululla myös tulevana lukuvuonna, ilmoittaudu täällä läsnäolevaksi viimeistään 31. päivä. Fan art -töitä saa tehdä ja palauttaa tämän elokuun loppuun asti! Käythän äänestämässä kuukauden chatpelin aihetta ja ajankohtaa 12. elokuuta mennessä.

22.7. Koulun aikajana on päivittynyt yhdellä lukuvuodella. Vielä on mahdollista ilmoittautua fan artin vaihtoon, täältä.

20.7. Heinäkuun chatpeli pelataan tänään klo 18 alkaen. Käy katsomassa kuvaus peliin liittyen. Kaikki châteaulaiset ovat tervetulleita mukaan!

11.7. Heinäkuun chatpeli pelataan ensi viikon perjantaina, 20.7. klo 18, ja aiheena on huispauksen MM-kilpailut. Käy kertomassa omia ideoitasi peliä varten!

10.7. Tänään on viimeinen päivä äänestää heinäkuun chatpelin ajankohtaa ja aihetta

6.7. Tietoa kesän aktiviteetista, Châteaun fan artin vaihdosta, on nyt luettavissa foorumilla. Käy ilmoittautumassa hahmosi kanssa mukaan, jos kiinnostaa tehdä toisesta hahmosta fanitaidetta ja saada omasta hahmostasi sellaista. Ilmoittautuminen on auki 27. heinäkuuta asti. Kokeisiin osallistuminen sekä arvosanan korottaminen on vielä mahdollista, katso ohjeet täältä.

5.7. Heinäkuun suklaasammakot ovat nyt jaossa!

4.7. Pouffsouffle on voittanut tupamestaruuden! Tarkemmat pistemäärät sekä muut jaetut palkinnot löydät täältä. Kiitos kaikille lukuvuodesta 2017-2018! Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 2018-2019 viimeistään 31. elokuuta. Kesän tupapistekilpailu on alkanut! Kuukauden hahmoksi on valittu Natrix Goldenrod! Äänestä heinäkuun chatpelin ajankohtaa ja aihetta viimeistään 10. heinäkuuta.

3.7. Eilen julkaistussa kuukauden haasteessa pohditaan hahmon lemppariasioita ja -juttuja kyselyn muodossa. Haasteeseen voi tuttuun tapaan osallistua koko heinäkuun ajan sekä osallistumisestaan voi saada 10 tupapistettä. (Joskin jaossa olevat pisteet eivät vaikuta jo päättyneen lukuvuoden tupakilpailuun.)

1.7. Lukuvuosi 2017-2018 on nyt päättynyt. Viimeisten pisteiden lasku on meneillään ja tämän kuun alussa julkaistaan tupapistekilpailun voittaja sekä jaetaan muut palkinnot.

29.6. Enää kaksi päivää aikaa osallistua lukuvuoden parhaat -äänestykseen sekä luokkien loppukokeisiin, V.I.P.- ja S.U.P.E.R.-kokeisiin, jos haluat niistä tupapisteet. Molemmissa viimeinen osallistumispäivä on 30. kesäkuuta.

24.6. Muistakaa, että tänään pelataan klo 18 alkaen chatissa päättäjäistanssiaisia! Jos heilut Helsingissä kesäkuun lopulla ja kanssachâteaulaisten tapaaminen kiinnostaa, niin foorumilta löydät lisää tietoa Châteaun Helsingin miitistä.

21.6. Pientä infoa kesäkuun chatpeliin liittyen on nyt ilmestynyt.

14.6. Chatpelin äänestys on päättynyt, kiitos kaikille äänestäjille! Kesäkuun chatpeli pelataan sunnuntaina 24.6. klo 18 ja aiheena on päättäjäistanssit.

12.6. Foorumille lisätty infoa foorumiroolipelin aloittamiseen ja päättämiseen liittyen. Käy lukemassa!

11.6. Oppitunneille osallistuminen on päättynyt lukuvuoden 2017-2018 osalta, kiitos kaikille osallistujille! Käy osallistumassa lukuvuoden parhaat -äänestykseen viimeistään 29.6. Lukuvuoden 2018 kokeet ovat nyt ilmestyneet. Osallistu hahmoillasi kokeisiin viimeistään 29.6. Vanhat roolipelit pisteytetään ja lukitaan kesäkuun aikana. Jos roolipeliisi ei ole kirjoitettu viestiä maalis-kesäkuun välisenä aikana ja haluat jatkaa kyseistä peliä, ilmoita asiasta Mila Molinalle yksityisviestinä viimeistään 24.6.

8.6. Kesäkuun suklaasammakot on nyt julkaistu, ja chatpelin äänestys alkanut. Käy äänestämässä sinulle sopivia ajankohtia ja mieleisiä aiheita chatpeliin liittyen viimeistään 13.6. Muista, että oppitunneille osallistuminen päättyy tämän viikon sunnuntaina! Kuukauden hahmoksi on valittu Sonia Cartier.

3.6. Kesä on vihdoin täällä, mutta roolipelillisesti châteaulaiset pääsevät kesälomalle vasta kesäkuun viimeisenä päivänä. Roolipelaamisen lisäksi voit vaikuttaa tupapistetilanteeseen myös osallistumalla oppitunneille, kuitenkin viimeistään sunnuntaina! Tänään julkaistussa kesäkuun haasteessa keskitytään suunnittelemaan hahmon kotia.

26.5. Elicia Beaudouin on valittu huhtikuun hahmoksi, onnittelut! Oppitunneille ehtii osallistumaan vielä noin kahden viikon ajan, 10. kesäkuuta asti. Kaikki julkaistut oppitunnit löydät täältä. Luokkien loppukokeet julkaistaan kesäkuun alkupuolella.

25.5. Kiitos kaikille toukokuun chatpeliin osallistuneille! Jokainen osallistuja saa 10 tupapistettä aktiivisuudestaan. Pelilokin pääset lukemaan täältä.

18.5. Toukokuun chatpeliä pelataan viikon päästä perjantaina eli 25. toukokuuta kello 18 alkaen. Pelin aiheeksi valikoitui piknik, jota kolme äänestäjää olikin ehdottanut! Nyt on vielä hyvä hetki vaikuttaa siihen minkälaista piknikiä pelataan, joten osallistu rohkeasti keskusteluun.

9.5. Toukokuun suklaasammakot on julkaistu. Nappaa omasi toukokuun aikana! Kuukauden chatpelin äänestys on vielä sunnuntaihin asti auki.

7.5. Käy äänestämässä Toukokuun chatpelin ajankohtaa viimeistään 13. toukokuuta. Äänestyksen yhteydessä voi ehdottaa chatpelille aihetta, joten jos mielessäsi on jotain mitä haluaisit toukokuussa pelata, kerro toki.

1.5. Mukavaa vappua! Mikäli oppilaskunta-toiminta kiinnostaa, niin nyt on oiva hetki liittyä mukaan. Lisätietoja löydät foorumilta Oppilaskunnan hallituksen -alueelta. Toukokuun haasteena on miettiä ja kertoa mitkä kolme toivomusta hahmosi esittäisi, jos tapaisi saduista tutun hyvän haltiattaren.

26.4. Muistakaa, että Huhtikuun chatpeli pelataan lauantaina, eli 28. huhtikuuta, klo 18 alkaen chatissa. Kaikki châteaulaiset ovat tervetulleita mukaan pyjamabileisiin!

20.-22.4. Miittailua Tampereella Château-miitin merkeissä.

13.4. Uusi linkinvaihtolainen, Château de Versailles.

8.4. Vuoden ensimmäinen Château-miitti pidetään Tampereella 20.-22.4. Lisätietoja löydät foorumilta -> Pelaajille -> Miitit.

4.4. Huhtikuun suklaasammakot on julkaistu. Vaihtoehtoina on neljä Taikakoulu Châteun toimintaan merkittävästi vaikuttaneen henkilön korttia, joista voit valita hahmosi kokoelmaan yhden. Tupapistetilanne on päivitetty – Pouffsouffle on johdolla 879 pisteellä, ja eniten pisteitä kerännyt hahmo on Andrea Drake (300 p!).

3.4. Kuukauden hahmoksi on valittu Alain Astier, onnittelut!

2.4. Kuntokeskus Château paljastui aprillipilaksi, eli roolipeli jatkaa toimintaansa normaaliin tapaan Taikakoulu Châteauna. Huhtikuun haaste on kuitenkin edelleen voimassa aiheeseen liittyen (pieniä muutoksia lukuunottamatta), joten käy osallistumassa haasteeseen tämän kuukauden aikana. Huhtikuun chatpeli pelataan lauantaina 28.4. klo 18, ja aiheena on pyjamabileet yhteisessä oleskeluhuoneessa. Kevään alun kunniaksi sivusto on saanut hieman värikkäämmän ulkoasun.

1.4. Taikakoulu Château on muuttanut konseptiaan, ja jatkossa roolipeli toimii nimellä Kuntokeskus Château. Käykää tutustumassa roolipelin uuteen sisältöön, sääntöihin sekä hahmojen uusiin rooleihin. Huhtikuun haasteena on kirjoittaa tarina tai pelata roolipeli kuntokeskukseen liittyen. Jokainen osallistuja saa 0,1-0,9 taitopistettä.

25.3. Kaikki châteaulaiset saavat osallistua huhtikuun chatpelin ajankohdan ja aiheen äänestämiseen. Tällä kertaa aihevaihtoehtoina ovat keväinen piknik koulun pihamailla, pyjamabileet yhteisessä oleskeluhuoneessa, ruoanlaittoilta koulun keittiössä, eräretki koulun läheiseen vuoristoon sekä vaahtobileet valvojaoppilaiden kylpyhuoneessa. Käy äänestämässä viimeistään 1.4.!

16.3. Kuukauden hahmoksi on valittu Damian Moon.

6.3. Maaliskuun haasteena on vitsit. Jokainen kahdella hauskalla jutulla vitsailuun osallistunut hahmo saa 10 tupapistettä!

13.2. Helmi-maaliskuun suklaasammakot ovat nyt julkaistu. Vielä ehdit nappaamaan omasi!