Ajankohtaiset asiat -arkisto

Tämä paikka toimii ajankohtaisien asioiden arkistona. Ajankohtaiset asiat julkaistaan pääblogin etusivulla, ja lopulta ne arkistoidaan talteen tänne.

30.3. Muistakaa chatpeli tänään klo 18 alkaen.

11.3. Maaliskuun chatpeli pelataan lauantaina 30.3. klo 18, ja aiheena on retki lumottuun lumilinnaan. Nyt kaikki ideoimaan! Tammikuun hahmoksi on valittu Adéléosa Dupont ja helmikuun hahmoksi Elicia Beaudouin.

7.3. Muista äänestää maaliskuun chatpelin aihetta ja ajankohtaa viimeistään sunnuntaina 10.3.!

2.3. Äänestys maaliskuun chatpeliä varten on nyt auki. Äänestä viimeistään 10.3. Maaliskuun haaste ja suklaasammakkokortit on julkaistu!

15.2. Helmikuun chatpeli pelataan sunnuntaina 24.2. klo 18. Aiheena on ystäväteemainen tapahtuma. Käykää vastaamassa linkin takaa löytyviin kysymyksiin, niin saadaan kaikille mieluinen chatpeli!

14.2. Oikein hyvää ystävänpäivää! Tänään julkaistu kuukauden haaste käsittelee hahmosi rakkauselämää, mikäli sen pohtiminen kiinnostaa, osallistu haasteeseen vielä helmikuun aikana. Lisäksi tupapistetilanne on päivitetty ajantasalle.

10.2. Tänään on viimeinen päivä äänestää helmikuun chatpelin ajankohtaa sekä ehdottaa teemaa peliä varten

5.2. Äänestys helmikuun chatpeliä varten on nyt auki. Äänestä viimeistään 10.2. Helmikuun suklaasammakot on julkaistu!

25.1.
Tammikuun chatpeli pelataan huomenna lauantaina 26.1. klo 18 alkaen. Aiheena retki Poudlardinen karkkikauppaan. Kaikki mukaan!

5.1. Tammikuun haaste ja suklaasammakkokortit on julkaistu. Joulukalenterin luukkuihin ehtii kommentoimaan vielä huomiseen asti ja niin kannattaa tehdä, sillä tarjolla on mm. tupapisteitä!

1.1. Taikakoulu Châteaun väki toivottaa kaikille onnea ja menestystä vuodelle 2019!

24.12. Taikakoulu Châteaun väki toivottaa kaikille oikein rauhallista ja taianomaista joulua!

11.12. Taikakoulu Châteaun joulujuhlat pelataan chatissa tämän viikon sunnuntaina, 16.12. klo 18. Käy kertomassa etukäteen, millaiseen asuun sinun hahmosi pukeutuu.

8.12. Joulukuun haaste on vihdoin julkaistu, ja haasteena on kuvata jokin hahmosi näkemä uni.

5.12. Marraskuun hahmo on nyt valittu! Tällä kertaa valinta osui Zselyke Auvrayhin Gryffondorista. Onnea Zselyke!

1.12. Joulukalenterin ensimmäinen luukku on auennut. Löydät jatkossa kaikki julkaistut luukut tältä sivulta. Taianomaista joulunaikaa!

31.11. Joulukuun chatpelin
aiheena on joulujuhlat. Käy äänestämässä pelille ajankohtaa sekä ehdota tekemistä juhlaa varten viimeistään 8.12.

25.11. Suuri Foorumiroolipelihaaste 2018-2019 on alkanut!

18.11.
Tänään klo 18 marraskuun chatpeli, aiheena lautapeli-ilta. Tervetuloa!

1.11. Äänestä marraskuun chatpelin päivämäärää ja ehdota aihetta viimeistään 8.11. Tämän vuoden joulukalenterin koonti on aloitettu. Jos haluat osallistua luukkujen toteuttamiseen, lähetä Mila Molinalle foorumilla yksityisviestiä. Marraskuun haasteena on tupien joulukoristeluhaaste.

24.10. Halloweenjuhlat pelataan chatissa perjantaina 26.10. klo 18. Kaikki châteaulaiset ovat tervetulleita mukaan!

4.10. Kuukauden haasteen aiheena on sankarit. Olipa kyseessä sitten lapsuusajan supersankari tai suosikkikirjasarjan kirjoittaja, käy ihmeessä osallistumassa ja kertomassa lisää hahmosi ihailemasta superhenkilöstä.

3.10. Kaksi uutta muodonmuutosten oppituntia on julkaistu.

2.10. Muutokset lukuvuodelle 2018-2019 on julkaistu. Jos joulukalenterin teko, ylläpitotiimiin liittyminen tai tukioppilaana, valvojaoppilaana, tuutorina tai tuvanjohtajana toimiminen kiinnostaa klikkaa tätä linkkiä. Neljä uutta ennustuksen oppituntia, kolme uutta taikuuden historian oppituntia sekä kolme uutta muodonmuutosten oppituntia on julkaistu.

1.10. Mukavaa alkanutta lokakuuta kaikille! Lokakuun suklaasammakot on julkaistu, ja syyskuun hahmoksi on valittu Ophelia Villard. Lokakuun chatpelin äänestys on auki – äänestä pelille ajankohtaa ja ehdota aihetta viimeistään 7. lokakuuta. Kaikki hahmot, jotka eivät ilmoittautuneet läsnäolevaksi uudelle lukukaudelle, on poistettu jäsenlistalta ja niiden käyttäjätunnukset on lukittu. Jos hahmosi on poistettu listalta, mutta haluat jatkaa vielä pelaamista hänellä, laita viestiä vieraskirjaan tai taikakouluchateau(a)hotmail.com. Ensimmäinen oppitunti on julkaistu!

24.9. Kiitos kaikille syyskuun chatpeliin osallistuneille! Peliloki on nyt kaikkien luettavissa. Tupapistetilanne on päivitetty ja Pouffsouffle on edelleen reilussa johdossa.

21.9. Ylihuomenna, sunnuntaina 23.9. klo 18 pelataan yhteinen chatpeli. Teemana on koulun yhteinen retki Britannian Taikaministeriöön. Löydät tarkemman kuvauksen pelille täältä.

15.9. Tämän kesän aktiviteetin eli Fan artin työt ovat vihdoin julkaistu. Kipaise ihmeessä ihailemassa fanitaidesatoa täältä! Elokuun hahmoksi on valittu Zoë Martinson. Lisäksi sivuston ulkoasua on muutettu hieman syksyisemmäksi.

4.9.  Châteaun syyskuun haasteessa osallistutaan toiveuusinnan muodossa jo johonkin aiempaan kuukauden haasteeseen. Jos siis syystä tai toisesta jäi jokin kutkuttava haaste väliin, niin nyt on hyvä hetki käydä tekemässä se haasteosallistuminen! Suklaasammakot ovat yhä napattavissa täältä sekä pikajunaan mahtuu vielä porukkaa.

2.9. Kesän tupapistekilpailun voittajatupa on Pouffsouffle (100p) ja eniten pisteitä kerännyt hahmo on Ruth Rousseau (42p). Pouffsouffle saa palkinnoksi 100 pistettä ensi lukukautta varten ja Ruth saa mainetta ja kunniaa. Lukuvuoden 2018-2019 lukujärjestykset on julkaistu. Tänään oppilaat ja jatko-opiskelijat matkaavat koululle ja huomenna opetus alkaa lukujärjestyksen mukaisesti.

27.8. Heinäkuun hahmoksi on valittu Ruth Rousseau, onnittelut! Kaikki fan art -haasteeseen osallistuvat: muistakaa palauttaa fan arttinne tämän kuun aikana. Muistakaa myös, että kesän tupapistekilpailu on loppusuoralla, ja 31. elokuuta on viimeinen päivä kerätä pisteitä.

26.8. Elo-syyskuun suklaasammakot on julkaistu! Käy valitsemassa kaksi mieleistäsi korttia viimeistään syyskuum viimeinen päivä. Syyskuun chatpelin aiheena on koulun yhteinen tutustumisreissu johonkin taikamaailman kohteeseen. Käy äänestämässä ajankohtaa ja kohdetta viimeistään 2.9. Oppilaat ja jatko-opiskelijat matkustavat koululle tasan viikon päästä – pelaa koulumatkaan sijoittuva peli foorumilla tai chatissa.

17.8. Huomenna lauantaina pelataan chatissa kuukauden chatpeliä kello 18 alkaen! Aiheena on tällä kertaa Taiteiden yö. Ohjelmatarjontaan pääset tästä.

7.8. Elokuun haasteessa kirjoitellaan blogikirjoitusta hahmon näkökulmasta. Ennen heinäkuuta liittyneet châteaulaiset, jos mielitte jatkaa koululla myös tulevana lukuvuonna, ilmoittaudu täällä läsnäolevaksi viimeistään 31. päivä. Fan art -töitä saa tehdä ja palauttaa tämän elokuun loppuun asti! Käythän äänestämässä kuukauden chatpelin aihetta ja ajankohtaa 12. elokuuta mennessä.

22.7. Koulun aikajana on päivittynyt yhdellä lukuvuodella. Vielä on mahdollista ilmoittautua fan artin vaihtoon, täältä.

20.7. Heinäkuun chatpeli pelataan tänään klo 18 alkaen. Käy katsomassa kuvaus peliin liittyen. Kaikki châteaulaiset ovat tervetulleita mukaan!

11.7. Heinäkuun chatpeli pelataan ensi viikon perjantaina, 20.7. klo 18, ja aiheena on huispauksen MM-kilpailut. Käy kertomassa omia ideoitasi peliä varten!

10.7. Tänään on viimeinen päivä äänestää heinäkuun chatpelin ajankohtaa ja aihetta

6.7. Tietoa kesän aktiviteetista, Châteaun fan artin vaihdosta, on nyt luettavissa foorumilla. Käy ilmoittautumassa hahmosi kanssa mukaan, jos kiinnostaa tehdä toisesta hahmosta fanitaidetta ja saada omasta hahmostasi sellaista. Ilmoittautuminen on auki 27. heinäkuuta asti. Kokeisiin osallistuminen sekä arvosanan korottaminen on vielä mahdollista, katso ohjeet täältä.

5.7. Heinäkuun suklaasammakot ovat nyt jaossa!

4.7. Pouffsouffle on voittanut tupamestaruuden! Tarkemmat pistemäärät sekä muut jaetut palkinnot löydät täältä. Kiitos kaikille lukuvuodesta 2017-2018! Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 2018-2019 viimeistään 31. elokuuta. Kesän tupapistekilpailu on alkanut! Kuukauden hahmoksi on valittu Natrix Goldenrod! Äänestä heinäkuun chatpelin ajankohtaa ja aihetta viimeistään 10. heinäkuuta.

3.7. Eilen julkaistussa kuukauden haasteessa pohditaan hahmon lemppariasioita ja -juttuja kyselyn muodossa. Haasteeseen voi tuttuun tapaan osallistua koko heinäkuun ajan sekä osallistumisestaan voi saada 10 tupapistettä. (Joskin jaossa olevat pisteet eivät vaikuta jo päättyneen lukuvuoden tupakilpailuun.)

1.7. Lukuvuosi 2017-2018 on nyt päättynyt. Viimeisten pisteiden lasku on meneillään ja tämän kuun alussa julkaistaan tupapistekilpailun voittaja sekä jaetaan muut palkinnot.

29.6. Enää kaksi päivää aikaa osallistua lukuvuoden parhaat -äänestykseen sekä luokkien loppukokeisiin, V.I.P.- ja S.U.P.E.R.-kokeisiin, jos haluat niistä tupapisteet. Molemmissa viimeinen osallistumispäivä on 30. kesäkuuta.

24.6. Muistakaa, että tänään pelataan klo 18 alkaen chatissa päättäjäistanssiaisia! Jos heilut Helsingissä kesäkuun lopulla ja kanssachâteaulaisten tapaaminen kiinnostaa, niin foorumilta löydät lisää tietoa Châteaun Helsingin miitistä.

21.6. Pientä infoa kesäkuun chatpeliin liittyen on nyt ilmestynyt.

14.6. Chatpelin äänestys on päättynyt, kiitos kaikille äänestäjille! Kesäkuun chatpeli pelataan sunnuntaina 24.6. klo 18 ja aiheena on päättäjäistanssit.

12.6. Foorumille lisätty infoa foorumiroolipelin aloittamiseen ja päättämiseen liittyen. Käy lukemassa!

11.6. Oppitunneille osallistuminen on päättynyt lukuvuoden 2017-2018 osalta, kiitos kaikille osallistujille! Käy osallistumassa lukuvuoden parhaat -äänestykseen viimeistään 29.6. Lukuvuoden 2018 kokeet ovat nyt ilmestyneet. Osallistu hahmoillasi kokeisiin viimeistään 29.6. Vanhat roolipelit pisteytetään ja lukitaan kesäkuun aikana. Jos roolipeliisi ei ole kirjoitettu viestiä maalis-kesäkuun välisenä aikana ja haluat jatkaa kyseistä peliä, ilmoita asiasta Mila Molinalle yksityisviestinä viimeistään 24.6.

8.6. Kesäkuun suklaasammakot on nyt julkaistu, ja chatpelin äänestys alkanut. Käy äänestämässä sinulle sopivia ajankohtia ja mieleisiä aiheita chatpeliin liittyen viimeistään 13.6. Muista, että oppitunneille osallistuminen päättyy tämän viikon sunnuntaina! Kuukauden hahmoksi on valittu Sonia Cartier.

3.6. Kesä on vihdoin täällä, mutta roolipelillisesti châteaulaiset pääsevät kesälomalle vasta kesäkuun viimeisenä päivänä. Roolipelaamisen lisäksi voit vaikuttaa tupapistetilanteeseen myös osallistumalla oppitunneille, kuitenkin viimeistään sunnuntaina! Tänään julkaistussa kesäkuun haasteessa keskitytään suunnittelemaan hahmon kotia.

26.5. Elicia Beaudouin on valittu huhtikuun hahmoksi, onnittelut! Oppitunneille ehtii osallistumaan vielä noin kahden viikon ajan, 10. kesäkuuta asti. Kaikki julkaistut oppitunnit löydät täältä. Luokkien loppukokeet julkaistaan kesäkuun alkupuolella.

25.5. Kiitos kaikille toukokuun chatpeliin osallistuneille! Jokainen osallistuja saa 10 tupapistettä aktiivisuudestaan. Pelilokin pääset lukemaan täältä.

18.5. Toukokuun chatpeliä pelataan viikon päästä perjantaina eli 25. toukokuuta kello 18 alkaen. Pelin aiheeksi valikoitui piknik, jota kolme äänestäjää olikin ehdottanut! Nyt on vielä hyvä hetki vaikuttaa siihen minkälaista piknikiä pelataan, joten osallistu rohkeasti keskusteluun.

9.5. Toukokuun suklaasammakot on julkaistu. Nappaa omasi toukokuun aikana! Kuukauden chatpelin äänestys on vielä sunnuntaihin asti auki.

7.5. Käy äänestämässä Toukokuun chatpelin ajankohtaa viimeistään 13. toukokuuta. Äänestyksen yhteydessä voi ehdottaa chatpelille aihetta, joten jos mielessäsi on jotain mitä haluaisit toukokuussa pelata, kerro toki.

1.5. Mukavaa vappua! Mikäli oppilaskunta-toiminta kiinnostaa, niin nyt on oiva hetki liittyä mukaan. Lisätietoja löydät foorumilta Oppilaskunnan hallituksen -alueelta. Toukokuun haasteena on miettiä ja kertoa mitkä kolme toivomusta hahmosi esittäisi, jos tapaisi saduista tutun hyvän haltiattaren.

26.4. Muistakaa, että Huhtikuun chatpeli pelataan lauantaina, eli 28. huhtikuuta, klo 18 alkaen chatissa. Kaikki châteaulaiset ovat tervetulleita mukaan pyjamabileisiin!

20.-22.4. Miittailua Tampereella Château-miitin merkeissä.

13.4. Uusi linkinvaihtolainen, Château de Versailles.

8.4. Vuoden ensimmäinen Château-miitti pidetään Tampereella 20.-22.4. Lisätietoja löydät foorumilta -> Pelaajille -> Miitit.

4.4. Huhtikuun suklaasammakot on julkaistu. Vaihtoehtoina on neljä Taikakoulu Châteun toimintaan merkittävästi vaikuttaneen henkilön korttia, joista voit valita hahmosi kokoelmaan yhden. Tupapistetilanne on päivitetty – Pouffsouffle on johdolla 879 pisteellä, ja eniten pisteitä kerännyt hahmo on Andrea Drake (300 p!).

3.4. Kuukauden hahmoksi on valittu Alain Astier, onnittelut!

2.4. Kuntokeskus Château paljastui aprillipilaksi, eli roolipeli jatkaa toimintaansa normaaliin tapaan Taikakoulu Châteauna. Huhtikuun haaste on kuitenkin edelleen voimassa aiheeseen liittyen (pieniä muutoksia lukuunottamatta), joten käy osallistumassa haasteeseen tämän kuukauden aikana. Huhtikuun chatpeli pelataan lauantaina 28.4. klo 18, ja aiheena on pyjamabileet yhteisessä oleskeluhuoneessa. Kevään alun kunniaksi sivusto on saanut hieman värikkäämmän ulkoasun.

1.4. Taikakoulu Château on muuttanut konseptiaan, ja jatkossa roolipeli toimii nimellä Kuntokeskus Château. Käykää tutustumassa roolipelin uuteen sisältöön, sääntöihin sekä hahmojen uusiin rooleihin. Huhtikuun haasteena on kirjoittaa tarina tai pelata roolipeli kuntokeskukseen liittyen. Jokainen osallistuja saa 0,1-0,9 taitopistettä.

25.3. Kaikki châteaulaiset saavat osallistua huhtikuun chatpelin ajankohdan ja aiheen äänestämiseen. Tällä kertaa aihevaihtoehtoina ovat keväinen piknik koulun pihamailla, pyjamabileet yhteisessä oleskeluhuoneessa, ruoanlaittoilta koulun keittiössä, eräretki koulun läheiseen vuoristoon sekä vaahtobileet valvojaoppilaiden kylpyhuoneessa. Käy äänestämässä viimeistään 1.4.!

16.3. Kuukauden hahmoksi on valittu Damian Moon.

6.3. Maaliskuun haasteena on vitsit. Jokainen kahdella hauskalla jutulla vitsailuun osallistunut hahmo saa 10 tupapistettä!

13.2. Helmi-maaliskuun suklaasammakot ovat nyt julkaistu. Vielä ehdit nappaamaan omasi!