Arkipäivää & ympäristöä [info]

Syrjäisän sijaintinsa vuoksi Taikakoulu Château on sisäoppilaitos, jossa asutaan vähintään viitenä päivänä viikossa. Koulu onkin rakennettu valtavaan vanhaan linnaan, jotta kaikki mahtuisivat siellä asumaan. Kuten vanhoihin linnoihin kuuluu, on myös Taikakoulu Châteaussa lukuisia torneja, erityylisiä portaikkoja, valtavia saleja, vanhoja maalauksia ja haarniskoita, salakäytäviä ja piilotettuja huoneita.

Taikakoulun päiväjärjestys

Klo  
7.30-9.00 Aamiainen Suurten salissa
9.00-12.30 Oppitunteja
12.30-14.00 Lounas Suurten salissa
14.00-17.30 Oppitunteja
17.30-19.00 Päivällinen Suurten salissa
17.30-20.30 Ilta-aktiviteetteja / Vapaata yhdessäoloa
20.00-21.30 Iltapala Suurten salissa

Oppituntien pituudet vaihtelevat aineittain, ja yhtenä päivänä voi olla yhdestä kuuteen eri ainetta. Tarkemmat lukujärjestykset näet täältä. Päivällisen jälkeen koululla järjestetään erilaisia vapaaehtoisia ilta-aktiviteetteja, kuten kerhoja. Oppilaat voivat myös viettää aikaansa tuvansa oleskeluhuoneessa tai kaikille yhteisessä oleskeluhuoneessa. Oppilaiden tulee olla oman tuvan oleskeluhuoneessa klo 22.00-7.00 välisenä aikana, ellei erillisiä poikkeuksia ole annettu.

Koulu sijaitsee Kaakkois-Ranskassa, vuoristomaisemissa pienen järven rannalla, maakunnassa nimeltä Allos. Koulu on vuoriston juurella ja puurajan alapuolella, joten metsää ja erityisesti havupuita kasvaa koulun läheisyydessä. Lähin ihmisasutus on noin kilometrin päässä sijaitseva pieni velhokylä, Poudlardine, jonne pääsee kiemurtelevaa vuoristotietä pitkin. Kylästä sivistyksen pariin pääsee parhaiten junalla, jota myös koululaiset käyttävät päästäkseen kouluun.

Linnan välittömässä läheisyydessä on järven lisäksi huispauskenttä sekä metsäalue, jossa oppilaat satunnaisesti käyvät opintokäynneillä. Metsään meno ominpäin on kuitenkin kiellettyä. Koulualueella sijaitsevat myös riistanvartijan mökki sekä kaksi kasvihuonetta.

Alueen ilmasto muistuttaa hieman Suomen ilmastoa, mutta on hieman lämpimämpi. Kesäisin on lämmintä ja vaihtelevaa, sekä aurinkoa että vettä riittää. Kesälämpötilat vaihtelevat päivisin 15 ja 30 asteen välillä. Vastaavasti talvella on hieman lunta ja päivälämpötilat ovat 0 ja -10 asteen välillä.

Katso lisää:

-> Seuraava infopaketin osio: Tuvat