Koulun kirjasto

Tervetuloa Taikakoulu Châteaun kirjastoon! Täältä löydät erilaisia tietokirjoja, kaunokirjallisuuden kirjoja sekä lehtiä roolipelaamisen tueksi. Voit selailla kirjoja mielesi mukaan ja halutessasi käyttää niitä apuna oppitunneilla sekä läksyjen teossa.

Jokainen chateaulainen voi osallistua myös kirjojen kirjoittamiseen. Saat vapaasti kirjoittaa haluamastasi aiheesta, ja jokaisesta kirjasta saa 4-14 pistettä. Tarkemmat ohjeet kirjojen kirjoitukseen löydät täältä.

Kirjasto koostuu viidestä eri osasta

1. Tietokirjallisuus
-> Koulun oppiaineisiin, kuten loitsuihin, ennustukseen ja muinaisiin riimuihin liittyvä kirjallisuus. Myös muihin aiheisiin liittyvä tietokirjallisuus.

2. Kaunokirjallisuus
-> Romaanit, novellit, runous ja muu kaunokirjallisuus.

3. Salaisten kirjojen osasto
-> Kirjat, jotka ovat lukittuna erilliselle osastolle, jonne pääsy on kielletty. Pimeyden voimiin sekä muihin kiellettyihin aiheisiin liittyvät kirjat.

4. Lehtisali
-> Vanhat sekä uudet koulussamme julkaistut lehdet ja niiden numerot.

5. IRL-kirjat
-> IRL-maailmaan eli oikeaan elämään liittyvät kirjat, jotka eivät löyty roolipelillisesti Taikakoulu Châteaun kirjastosta.

1. Tietokirjallisuus

Historia ja mytologia

Muodonmuutokset

Loitsut

Pimeyden voimilta suojautuminen

Taikaolennot

Taikaliemet ja -juomat

Ennustus

Numerologia

2. Kaunokirjallisuus

Tällä osastolla ei ole vielä kirjoja.

3. Salaisten kirjojen osasto

Tällä osastolla ei ole vielä kirjoja.

4. Lehtisali

Ikimuste

Ikimuste on vuodesta 2012 lähtien julkaistu nuorille noidille ja velhoille suunnattu lehti. Lehden julkaistu aloitettiin Tylypahkan Taikakoulussa ja siirtyi Taikakoulu Châteaun puolelle kesällä 2014. Lehteä on julkaistu 16 numeron verran, ja sitä julkaistaan edelleen.

Pimeyden perillinen

Pimeyden Perillinen on vuonna 2009 julkaistu pimeyden voimiin ja niiltä suojautumiseen erikoistunut lehti. Lehteä julkaisiin kolmen numeron verran.

A Scent of Magic

A Scent of Magic on vuosina 2006-2007 julkaistu IRL-painotteinen lehti netin taikamaailman tekijöistä. Lehteä julkaistiin kolmen numeron verran.

Muut lehdet

Muut lehdet pitävät sisällään Taikakoulu Châteaussa julkaistuja lehtiä, joiden nimet ovat tiedossa, mutta joiden numeroita ei ole enää tallessa.

  • L’information de Château (rehtorin infotiedotteet alkuvuosina)
  • Château d’amour tms. (oppilaiden tekemä lehti alkuvuosina)
  • Le Château Magique (oppilaiden tekemä lehti 2010-2013)

+ Sekalaisia lehtileikkeitä koulun taipaleelta näkee blogin arkistosta aikajärjestyksessä. Katso tarkemmin Lehtileikkeitä (blogin kategoria).

5. IRL-kirjat

Oikeaan maailmaan pohjautuvat kirjoitukset eivät löydy roolipelillisesti Taikakoulu Châteaun kirjastossa. Pelaajia varten ne on kuitenkin luettavissa.