Amortentia

Amortentia aiheuttaa voimakkaan pakkomielteen liemen tekijää kohtaan. Liemen vaikutus on lyhytaikainen, joten sitä on annettava jatkuvasti.

Ainekset

Vettä
1 ruttuviikuna
3 g ruusun terälehtiä
5 g piharatamoa
kolme paria nokkosperhosen tuntosarvia

Valmistus

Silppua ruusun terälehdet huolellisesti. Ota ruttuviikuna ja purista siitä mehua (älä käytä valmismehua, muutoin liemi on heikko). Lisää mehu kiehuvaan veteen, ja anna sen kiehua kattilassa kaksi minuuttia hämmentäen koko ajan vastapäivään. Kahden minuutin kuluttua voit lisätä ruususilpun tasaisella tahdilla, yhä hämmentäen. Jos liemi on vihreää, epäonnistuit, sillä liemen tulee olla tässä vaiheessa hailakanpunaista. Ota liemi pois tulelta ja anna sen olla itsekseen noin viisi minuuttia.

Sillä välin voit paloitella piharatamon. Käytä pelkkiä lehtiä, älä varsia, juuria tai kukintoja! Suikaloi lehdet tasaisen kokoisiksi ja lisää ne liemeen kun se on tummanpunaista. Älä anna sen olla itsekseen liikaa, tällöin se muuttuu harmaaksi ja tilanne on silloin hankala korjata. Laita liemi takaisin tulelle. Viimeisenä lisää kolme paria perhosen tuntosarvia hämmentäen ensin myötäpäivään kolme kierrosta, sitten vastapäivään kolme kierrosta. Näin juomasta tulee tasaisempi. Toista tätä kolme minuuttia, ja kun olet valmis, juoman tulee olla vaaleanpunaista mutta ei läpikuultavaa. Kolmen minuutin kuluttua ota liemi välittömästi pois tulelta ja pullota vasta sen ollessa huoneenlämpöistä.

Jos liemesi hohtaa helmiäismäisesti ja siitä kohoaa höyryä spiraalein, olet onnistunut. Juoman haju on jokaiselle erilainen!

Huom: Vaarallista väärinkäytettynä.

Kirjoittanut: Lyneth Dubois (Gryffondor)

One thought on “Amortentia

Kommentointi on suljettu.