Hiustennostatusliemi

Nimensä mukaisesti hiustennostatusliemi (eng. Hair-raising Potion) nostattaa hiukset pystyyn. Tuloksena on huvittavan näköinen ilmestys, varsinkin jos hiukset ovat pitkät. Käytetään useimmin pilailuun ja erilaisiin jekkutaikoihin.

Ainekset

viisi rotanhäntää
kaksi tippaa keijun sylkeä
4 ml etanan limaa
yksi iilimato (kuivattuna)
2 g kovakuoriaisen silmiä
Kolme tippaa alruunamehua
Vettä

Valmistus

Keitä vesi kiehuvaksi, ja pidä sitä koko ajan tulella. Lisää veteen neljä millilitraa etanan limaa. Keitos muuttuu mitä todennäköisimmin kirkkaan vihreäksi. Pilko kuivattu iilimato pieniksi palasiksi ja lisää se liemeen hämmentäen myötäpäivään. Liemen tulee olla tässä vaiheessa turkoosiin vivahtavan vihreä sävyltään. Hämmennä koko ajan myötäpäivään. Lisää rotanhännät kokonaisina, yksi kerrallaan. Vaihda hämmennyssuuntaa, ja hämmennä vastapäivään niin kauan kunnes keitos on heikon violettia.

Lisää kovakuoriaisen silmät kerralla ja lopeta hämmennys. Keitos muuttuu kiehuessaan minuutissa syvemmän violetiksi, jolloin sinun on aloitettava hämmentämään ensin vastapäivään kaksi kierrosta, jonka jälkeen myötäpäivään yksi kierros. Jatka tätä minuutin verran, ja lisää sitten alruunamehu. Tämä saa keitoksen mustanvioletiksi. Kun sävy on melkein musta, lisää keijun sylki, ja liemi vaalenee hiukan. Ota liemi pois tulelta ja pullota kun se on hieman viilennyt.

Kirjoittanut: Lyneth Dubois (Gryffondor)
Inspiraationa samanniminen liemi J.K. Rowlingin Salaisuuksien Kammio -kirjassa.