Jättiläiset ja peikot

Jättiläiset

Jättiläiset ovat Voldemortin liittolaisia. Keskimäärin ne ovat noin kahdenkymmenen jalan mittaisia suuria otuksia, joista suurimmat voivat olla jopa kahdenkymmenenviiden jalan mittaisia (eli n. 6-8 m korkea). Jättiläiset elävät laumoissa Euroopan vuoristoilla ja niillä on vaara kuolla sukupuuttoon. Vielä niitä elää noin 80 yksilöä.

Jättiläiset syövät mm. vuohenraatoja. Jättikäisien kuorsauskin voi aiheuttaa lumivyöryn. Mkäli tahdot päästä jättiläiset ystäväksi, on sinin mentävä niiden leiriin vuorille ja annettava jättiläisten päällikölle lahjoja, Gurgille. Gurgin tunnistaa helposti siitä, että se on isoin, laiskin ja rumin kaikista.

Miten tutustut jättiläiseen? Tärkein mikä täytyy muistaa, on päästä päällikön puolelle. Täytyy viedä lahjoja ja sanoa ”Lahja jättiläisten päällikölle.” Sama toistetaan muutaman päivän ajan, mutta muistakaa sanoa aina että huomenna tuodaan uusi lahja. Jättiläiset pitävät taioista jos niitä ei niitä vasten sitä käytetä. Kolmantena päivänä kun viedään lahja, voidaan alkaa puhumaan jättiläisille siitä mikä niitä kiinnostaa. Varmin puheen aihe on, että vakuutetaan että olemme niiden puolella ja tietenkin uusien lahjojen tuominen.

Peikot

Peikko voi kasvaa lähes metrin mittaiseksi ja painaa yli tonnin, jotkut voivat kasvaa kahden miehen mittaiseksikin. Niiden iho on samean graniitinharmaa ja niiden ruumis on kuin iso pahkurainen kivenjärkäle. Niillä on pieni lalju pää ja jalat ovat hyvin paksut. Jalkaterät ovat litteät ja känsäiset ja kädet hyvin pitkät sekä ne haisevat hyvin pahalle.

Peikot syövät lihaa, joko eläimen tai ihmisen. Peikkoja on kolmea eri rotua. On vuorenpeikko joka on peikkolajeista kookkain häijyin, Metsänpeikko jolla on vaaleanvihreä iho, Joen peikko jolla on lyhyet sarvet ja sinertävänpunertava iho. Joenpeikolla voi myös olla pieni karvapeitekin.

Kirjoittanut: Jessica Duff (Serpentard)