Käden tulkitseminen

Kättä tulkittaessa katsotaan vasenta kättä.

Veltto käsi: tarmon tai itseluottamuksen puute
Reipas kädenpuristus: luotettavuus
Karhea käsi: käytännön ihminen
Nihkeä käsi: hermostuneisuus
Kalpea ja kylmä käsi: sisäänpäin kääntyneisyys
Punertava käsi: seurallisuus
Voimakas puna: aggressiivisuus

Sormenjäljet

Kierteiset: hiljainen, vastuuntuntoinen, syvällinen, pitää yksin työskentelystä
Kaarimaiset: materiaalinen, luotettava, käytännöllinen, vaikea osoittaa tunteitaan
Silmukat: monipuolinen, joustava, luova, kiireisestä elämästä pitävä

Käsityypit

Maakäsi: lyhyt kämmen ja lyhyet sormet, sormenjäljet silmukoita ja kaaria, viivat melko heikosti näkyvissä. Tällainen ihminen on luotettava, maanläheinen, työteliäs, käytännöllinen, tarkka rutiineistaan ja järjestelmällinen.
Ilmakäsi: lyhyt kämmen ja pitkät sormet, viivat näkyvät selvästi, sormenjäljet yleensä silmukoita. Henkilö on puhelias, innokas, eloisa, seurallinen, pitää opiskelusta ja vaihtelusta.
Vesikäsi: pitkä kämmen ja pitkät sormet, sormenjäljet tavallisesti silmukoita. Käden viivat heikkoja, mutta niitä on paljon. Ihminen on taiteellinen, herkkä, tunteellinen, lempeä ja hiljainen.
Tulikäsi: lyhyt kämmen ja pitkät sormet, viivoja on runsaasti ja ne ovat selviä. Sormenjäljet ovat kierteisiä. Tällainen henkilö on innostunut, kiireinen, energinen ja muutenkin ulospäin suuntautunut. Hän on yleensä myös tunteellinen.

Kukkulat

Jupiterin kukkula (etusormen alla): vahvan Jupiterin omaavat ihmiset etsivät elämässä valtaa, asemaa ja itsenäisyyttä
Saturnuksen kukkula (keskisormen alla): taloudellinen turvallisuus, kodin turvallisuus ja myös tuonpuoleinen turvallisuus
Apollon kukkula (nimettömän alla): vahvan Apollon omaavat ihmiset etsivät sitä, että saavat olla esillä, ihailtuja, pukeutua kauniisti ja ilmaista itseään. Kukkula edustaa itseilmaisua ja kauneutta, joskus myös pöyhkeyttä.
Merkuriuksen kukkula (pikkusormen alla): kommunikoinnin kukkula, vahvan Merkuriuksen ihmistyyppi usein haluaa ammatin, jossa jatkuvasti voi kehittää itseään
Venuksen kukkula (peukalon alla): rakastamiskyvyn indikaattori, Venuksessa ovat meidän aktiiviset tunteemme
Kuun kukkula (pikkusormen alla, kämmenen oikea alanurkka): abstraktinen unelmapuoli, unelmat, haaveet ja ihanteet
Marsin kukkula (kuun ja merkuriuksen kukkoiden välissä): kaikkein vaikeaselkoisin tulkita, sillä sisältää rohkeuden, kyvyn viedä asioita päätökseen, sinnikyyden, pitkäjänteisyyden, elinvoimaisuuden sekä karisman

Viivat

Elämänviiva (peukalon yläpuolelta kämmentä pitkin alaspäin): Kertoo elämän laadusta eikä suinkaan siitä, kuinka pitkä ihmisen elämä on. Mikäli tämä viiva kaartuu laajana kämmenen keskelle, on ihmisen elämä terve ja kaikki tasapainossa. Hänen mielensä on vahva ja hän luottaa itseensä, suorastaan rakastaa elämistä. Mutta jos elämänviiva kaartuu tiukasti peukalon juurta pitkin, tarkoittaa se sitä, että ihminen on pikkumainen, itsekäs, kylmä ja torjuva persoona.
Päänviiva (peukalon yläpuolelta vaakasuoraan kämmenen toista laitaa kohti): . Tämä viiva kertoo henkilön mielenlaadusta, ei suinkaan ajatuksia. Suoran päänviivan omaava ihminen on materialistinen, käytännöllinen, johdonmukainen ja muutenkin suoraviivaisesti ajatteleva. Mikäli päänviiva on kaareva, se kertoo ihmisen olevan luova ja häntä kiinnostavat yleensä kielet, taide sekä erilaisten ihmisten kanssa työskentely. Hyvin jyrkästi kaartuva päänviiva kuitenkin kielii liiallisesta mielikuvituksen käytöstä sekä mielestä, jolla on tapana ailahdella laidasta laitaan. Mikäli päänviiva on paksu ja hallitsee selvästi kättä, on se harvinainen viiva, jota kutsutaan Simiaaniviivaksi. Päänviiva saattaa myös yhdistyä elämänviivaan. Tämä kertoo varovaisesta ja harkitsevasta luonteesta. Ihminen on sitä itsepäisempi, mitä kauempana päänviiva ja elämänviiva kulkevat toisistaan. Nopeasti päättyvä, lyhyt päänviiva kertoo, että ihminen välittää materialistisista asioista melko paljon. Päänviivan pienet haarat, jotka kulkevat alaspäin, vihjaisevat masennuksesta ja poikkiviivat enteilevät vaikeuksia. Ylöspäin osoittavat haarat taas kertovat saavutuksista. Jos päänviivassa on katkos, se merkitsee uutta suhtautumista elämään.

Sydämenviiva (kämmenen ulkosyrjästä alkaen kohti etusormea): Tämä viiva kertoo erilaisia asioita ihmisen ihmissuhteista, kiintymyksestä, tunteista ja tietenkin rakkaudesta. Mikäli sydämenviiva on hyvin lyhyt ja päättyy Jupiterin kukkulan alla, tarkoittaa se sitä, että tällainen ihminen on hyvin romanttinen, mutta samalla naiivi rakkauden suhteen. Sellaisella, jolla sydämenviiva koskettaa etusormen juurta, voi olla hyvinkin suuret odotukset ja vaatimukset. Suora viiva taas merkitsee sitä, että ihminen laittaa työnsä ihmissuhteiden ja kaiken muunkin edelle. Mikäli viiva taas kulkee etu- ja keskisormen väliin, kertoo se, että henkilön on vaikeaa puhua sisimmistä tuntemuksistaan. Yleensä ei ole olemassa erityisen hyvää tai huonoa viivaa, mutta sydämenviivan kohdalla tällainen pätee varsin paljon. Mikäli viiva päättyy Saturnuksen kukkulalle, on henkilön vaikea sitoutua pitkäaikaiseen suhteeseen. Jos sydämenviiva päättyy “haarukkaan” tai kolmikärkeen, on ihmisen luonne lämmin ja sympaattinen. Alaspäin suuntautuvat haarat viivassa kertovat pettymyksestä, kuten saattaa arvata. Tämä viiva kielii myös huonosta näöstä, mikäli se muodostaa saarekemaisen muodon nimettömän alle. Jos muodostelma on keskisormen alla, voi ihmisellä olla huononpuoleinen kuulo.

Kohtalonviiva (ranteesta ylöspäin): Tätä viivaa ei ole kaikilla ollenkaan tai se voi olla hyvin lyhyt. Selkeä kohtalonviiva onkin varsin harvinainen. Mikäli viivaa ei löydy lainkaan, tarkoittaa se sitä, että ihminen on vapaa yhteiskunnan paineista ja normeista. Keskisormea kohti suuntaava kohtalonviiva tarkoittaa sitä, että ihminen seuraa tarkoin elämälleen määrättyä suuntaa. Mikäli viiva yhdistyy alussa elämänviivaan, kertoo se ihmisen joutuneen ottamaan jo varhaisessa vaiheessa elämäänsä paljon vastuuta. Jos kohtalonviiva taas alkaa hieman ylempää, tarkoittaa se sitä, että nuoruudessa on vaikeaa päättää elämänsä suunnasta. Tasapainoisesta elämästä puolestaan kertoo viiva, joka päättyy Saturnuksen kukkulalle. Etusormen alle päättyvä viiva taas lupaa ihmiselle vaikutusvaltaista asemaa. Pikkusormen alle päättyvä viiva enteilee rikkauksia ja vaurautta, kun taas Apolloon loppuva viiva kuvaa taiteita ja kirjallisuutta. Jos kohtalonviiva yltää Saturnuksen kukkulalle, tarkoittaa se sitä, että ihminen tahtoo ylittää voimavaransa yhtenään. Mikäli sydämenviiva katkaisee kohtalonviivan, kielii se sydänsuruista, jotka häiritsevät elämää. Haarat, jotka alkavat Kuun kukkulalta ja päättyvät kohtalonviivaan, tarkoittavat seurustelua ja avioliittoa. Kohtalonviivan katkeamat merkitsevät muutoksia elämässä, hyvin selkeä katkos puolestaan rajua muutosta.

Avioliitonviiva (merkuriuksen alapuolelta lähtevät pienet viivat vaakasuoraan kohti kämmenen syrjää): Avioliitonviivaa ei saa sekoittaa lapsenviivaan, joka puolestaan kulkee pystysuoraan Merkuriuksen kukkulalta. Jos avioliitonviiva on pitkä ja suora, kertoo se pitkästä ja onnellisesta ihmissuhteesta. Mutta jos viivan loppupäässä on haarukka, tietää se avioeroa ja jos alkupäästä löytyy haarukan muotoinen kuvio, tietää se viivytystä tai turhautumista ihmissuhteen alussa. Jos viivat näkyvät huonosti, tarkoittaa jokainen niistä pientä ja vain vähän merkittävää romanssia.

Venuksen renkaat (vaakasuoraan ranteen ja kämmenen rajan poikki): Nämä viivat kertovat ihmisen terveydestä, vauraudesta sekä matkoista. Jos ylimmäinen rengas on ketjumainen, tarkoittaa se sitä, että vaikean elämän jälkeen seuraa onnea. Äkillistä rikastumista lupailee ylimmäisestä renkaasta lähtevä viiva kohti Merkuriuksen kukkulaa.

Kynnet

Vaaleanpunainen: lämmin ja tasainen luonne, hyvä terveys
Punainen: kiukkuinen luonne, ehkä verenpainevaivoja, toimii hetken mielijohteesta.
Sininen: kylmät raajat, huono verenkierto.
Keltainen: maksasairaus.
Valkoinen: kylmä, itsekäs luonne.

Iso: huoleton, tyyni, hyvä arvostelukyky.
Pieni: aktiivinen, energinen, kriittinen.

Isot puolikuut: Vahva sydän, hyvä verenkierto.
Pienet puolikuut: hyvä terveys.

Manteli: lempeä, hienostunut, tunteellinen, uneksiva.
Pähkinä: romanttinen, hermostunut, ehkä pahantuulinen.
Simpukka: hermostunut.
Neliö: luotettava, järkevä, hitaasti suuttuva.
Pitkulainen, ohut: itsekäs, ahne, neuroottinen.
Leveä: äkilliset tunteenpurkaukset.
Pitkät: henkilö menettää nopeasti kärsivällisyytensä, mutta leppyy yhtä nopeasti.
Pyöreät: toimii vaistojensa varassa, ei kovin käytännöllinen.
Kiilamainen: mukautuva, mutta stressaantuu helposti.
Soikea: iloinen, ulospäin suuntautunut.

Kirjoittaja: Mila Molina

Lähteet: Lempiinska Olga – Käden Salaisuudet

2 thoughts on “Käden tulkitseminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s