Lohikäärmerotukirja

Lohikäärmerotuja on 12, mutta eri rotujen tiedetään sekoituneen keskenään synnyttäen uudenlaisia lohikäärmeitä. Perusrodut ovat:

Antipodien opaalisilmä

Uudesta-Seelannista kotoisin oleva lohikäärmerotu, joka valitsee asuinalueekseen – poiketen muista lohikäärmeroduista – laakson. Sitä pidetään yhtenä kauneimmista lohikäärmeroduista sen välkkyvien ja kirjavien, pupillittomien silmiensä, sekä kauniin helmimäisen väristen suomujensa ansiosta. Opaalisilmän munat ovat hailakanharmaat ja sen syöksemä tuli taas on heleän punainen. Opaalisilmä ei ole kovinkaan aggressiivinen ja tappaa vain ollessaan nälissään. Se valitsee saaliikseen useimmiten lampaan. Tavallinen aikuinen opaalisilmä on 40 jalkaa (eli n. 13 metriä) pitkä.

Kiinalainen pallosalama

Kiinasta kotoisin oleva lohikäärmerotu. Se omistaa sileän suomupanssarin, joka on väritykseltään helakanpunainen. Kasvojensa reunoilla sillä on kultaisia piikkejä. Pallosalama on lyhyt ja koukkumainen kuono. Pallosalaman munat ovat verenpunaisia kultaisien täplien kera ja sen syöksee tulta sienimuodostelmassa. Pallosalamat ovat huomautettavan älykkäitä ja nopeita lohikäärmeitä. Pallosalaman ruokavalioon kuuluvat useimmat nisäkkäät, eteenkin siat ja peurat. Tavallinen aikuinen palllosalama on 25 jalkaa (eli lähes 8 metriä) pitkä.

Tavallinen Walesinvihreä

Walesista kotoisin oleva lohikäärmerotu, joka pesii korkeissa vuoristoissa. Se soveltuu hyvin maan pinnalla oleskeluun siitä syystä, että se omistaa sekä etu- että takaraajat. Väriltään lohikäärme on – kuten nimi antaa ymmärtää – vihreä. Walesinvihreän munat maanruskeita ja niissä on vihreitä laikkuja ja se syöksee tulta kapeina suihkuina. Sen karjunta on soinnukas. Yleisesti se välttää ihmiskontakteja. Sen ruokavalioon kuuluu pienet nisäkkäät, kuten lampaat. Tavallinen aikuinen walesinvihreä on 18 jalkaa (eli n. 6-7 metriä) pitkä.

Hebridienmusta

Skotlannin Hebriedin saarilta kotoisin oleva lohikäärmerotu, joka vaatii reviirikseen yli 250 neliökilometriä. Hebriedinmusta on karkeasuomuinen lohikäärme, jolla on teräviä kohoumia selässä sekä pyrstössä nuolenmuotoinen piikki. Tunnusomaista hebridienmustalle on myös lepakkomaiset siivet ja sinipunaiset silmät. Väritykseltään lohikäärme on musta. Luonteeltaan lohikäärme on aggressiivinen. Se syö mieluiten peuroja, mutta myös lehmät käyvät sille. Tavallinen aikuinen Hebriedinmusta on 30 jalkaa (eli n. 9-10 metriä) pitkä.

Unkarilainen sarvipyrstö

Unkarista kotoisin oleva lohikäärmerotu. Se on mustasuomuinen, liskomainen lohikäärme, jolla on keltaiset silmät. Sarvet ja pitkästä pyrstöstä törröttävät piikit ovat väriltään pronssisia. Sen munat ovat sementinharmaita ja kovakuorisia ja sen syöksemä tuli niin kuumaa, että se saa kiven muuttumaan tulenpunaiseksi parissa sekunnissa. Lisäksi, sen lieskapituus voi olla jopa viisitoista metriä. Sarvipystöt ovat erittäin vaarallisia ja vihamielisiä luonteeltaan, ja ne ovat erittäin nopeita ja taitavia lentäjiä. Sen karjunta on riipivä. Se syö nautakarjaa, lampaita ja vuohia – erittäin nälkäisinä myös ihmisiä. Tavallinen aikuinen unkarilainen sarvipyrstö on 50 jalkaa (eli n. 15 metriä) pitkä.

Norjalainen röpelöniska

Norjasta kotoisin oleva lohikäärmerotu, joka viihtyy hyvin pohjoisissa vuoristoissa. Sen suomut ovat ruskeita, ja sen selässä kasvaa rivi mustia nystyröitä. Sen kulmahampaat ovat myrkylliset. Röpelöniskan munat ovat mustia. Ravintonaan se käyttää nisäkkäiden lisäksi myös vedeneläviä, mikä on lohikäärmeille epätyypillistä. Luonteeltaan röpelöniskat eivät ole järin vihamielisiä, mutta jokseenkin villejä, eteenkin naaraat. Tavallinen aikuinen norjalainen röpelöniska on 35 jalkaa (eli 10-11 metriä) pitkä.

Perulainen kyyhammas

Perusta kotoisin oleva lohikäärmerotu. Sen suomut ovat sileät ja väriltään kupariset. Sillä on mustia merkkejä päälaellaan sekä lyhyet, mustat sarvet. Kyyhampaalla on myös myrkylliset kulmahampaat, kuten nimestä saattaa päätellä. Nautaeläinten ja vuohien lisäksi se popsii mielellään ihmisiä. Kyyhammas on pienin tunnettu lohikäärmerotu, aikuinen sellainen on 15 jalkaa (eli 4-5 metriä) pitkä.

Romanialainen pitkäsarvi

Romanian Transylvaniasta kotoisin oleva lohikäärmerotu, joka asustaa vuorilla. Se on tummanvihreäsuomuinen, suuri, lihaksikas ja jokseenkin kömpelöhkö lohikäärme, jolla on kaksi pitkää kullanvärisenä kimaltavaa sarvea. Sen sarvia voidaan jauhettuna käyttää joidenkin taikajuomien ainesosana. Pitkäsarvi käyttä ravinnokseen nautaeläimiä, peuroja ja pienempiäkin nisäkkäitä, kuten vuohia ja lampaita. Tavallinen aikuinen pitkäsarvi on 40 jalkaa (eli n. 13 metriä) pitkä.

Ruotsalainen ruttukuono

Ruotsista kotoisin oleva lohikäärmerotu, jota tavataan asumattomilta vuoristoseuduilta. Sen suomut ovat viehättävän hopeansiniset. Sillä ei ole eturaajoja. Ruttukuono välttelee ihmiskontakteja. Sen syöksemä tuli on kirkkaan sininen, ja niin kuuma, että sillä polttaa puut ja jopa luut hetkessä tuhkaksi. Lisäksi se on hyvin ketterä ja nopea lentäjä. Ravinnokseen ruttukuono syö muun muassa peuroja. Tavallinen aikuinen ruttukuono on 22 jalkaa (eli n. 7-8 metriä) pitkä.

Ukrainalainen rautamaha

Ukrainasta kotoisin oleva lohikäärmerotu. Se on valtavan suuri, jopa kuusi tonnia painava, pitkäkynsinen, punasilmäinen ja sen suomut ovat rosoiset ja väriltään metallisen harmaat. Se on hidas lentäjä ja painavuutensa vuosi kaikki mitä sen alle jää laskeutuessa murskaantuu. Ravinnokseen rautamaha syö ainakin peuroja. Tavallinen aikuinen rautamaha on 60 jalkaa (eli 18-20 metriä) pitkä.

Portugalilainen pitkäkuono

Tästä lohikäärmerodusta ei tiedetä kuin vähän. Se asustaa Pohjois-Portugalissa. Sillä on vaaleanvihreä suomupanssari, pitkä kuono ja tavallisesti ne kasvavat noin 20 jalkaa (eli n. 6 metriä) pitkiksi.

Katalonialainen pallosalama

Tästä lohikäärmerodusta ei tiedetä kuin se, että se asustaa Espanjan Kataloniassa. Mahdollisesti samanlaisia piirteitä kuin Kiinalaisella pallosalamalla?

Kirjoittanut: Sophie Everett

Kirjoittajan kommentti: Tiedot löytyivät englanninkielisestä potterwikistä, mistä esittelyt ystävällisesti käänsin enemmän tai vähemmän ymmärrettävälle suomen kielelle. *virn*

2 thoughts on “Lohikäärmerotukirja

  1. Muutama kirjoitusvirhe:

    ”Pallosalama on lyhyt ja…” -> Pallosalamalla
    ”…aikuinen palllosalama on…” -> Pallosalama, yksi L-kirjain pois
    ”Walesinvihreän munat maanruskeita” -> Sana ’ovat’ puuttuu

    Annan Katalle luvan käyttää kirjaani myös Tylypahkan Taikakoulun kirjastossa.

Kommentointi on suljettu.