Pimeitä olentoja

Kirskuristaja

Kirskuristajat ovat hieman ihmisen näköisiä olentoja. Niillä on kädet ja jalat ja viisi sormea kummassakin kädessä. Kirskuristajien iho on vaalean vihreä ja niillä on pitkät ja vahvat sormet, vähän niin kuin kapallakin.

Kirskuristajat elävät järvien pohjassa tiheässä kasvustossa. Ne syövät kalaa ja muita veden pieneliöitä. Vaaralliseksi ne muuttuvat vain huomatessaan ihmisen. Silloin ne hyökkäävät kimppuun ja tarraavat kiinni vahvoilla sormillaan. Niiden otteesta pääsee kuitenkin vähän helpommin irti kuin kapan otteesta. Kirskuristajia vastaan voi käyttää mitä tahansa loitsua, sillä vedenalaiset loitsut muuttuvat kuumaksi vesisuihkuksi riippumatta siitä minkä loitsun lausuu.

Kirskuristajat eivät oikeastaan ole kansa, mutta eivät ne eläimiäkään ole. Ne ovat jonkinlaisessa välimuodossa. Vaikka kirskuristajat ovat vaarallisia ihmisille on vedenväki kesyttänyt niitä lemmikeikseen.

Mörkö

Mörkö on hahmoa muuttava otus joka yrittää pelotella kaikkia ihmisiä ympärillään. Se muuttuu aina hahmoksi jolla se uskoo pelottavansa eniten kohtaamaansa ihmistä. Möröt löytävät erittäin hyvin juuri sen mitä joku pelkää kaikkein eniten.

Mörkö elää pimeissä ja ahtaissa paikoissa ja tulee näkyviin vain pelotellakseen. Sillä ei ole mitään tiettyä kohderyhmää vaan se ”hyökkää” kaikkien kimppuun. Mörkö on aina nähty vain sen omaksumassa hahmossa eikä kukaan sen takia pysty sanomaan minkä näköinen mörkö oikeasti on.

Mörköä vastaan taisteleminen vaatii mielen vahvuutta. On pystyttävä keskittymään erittäin hyvin, jotta sen pystyy karkottamaan. Käyttämällä naurrettavus-loitsua samaan aikaan kun kuvittelee mörön muuttuvan hauskan näköiseksi sen voi karkottaa. Joskus voi joutua lausumaan loitsun muutamaan kertaan ennen kuin mörkö katoaa kokonaan.

Kaikki noidat ja velhot eivät pysty karkottamaan mörköjä. Jos tietää ettei siihen pysty kannattaa pyytää ammattilaisen apua heti alussa. Kun yrittää karkottaa mörköä ensimmäistä kertaa ei myöskään kannata tehdä sitä yksin.

Ihmissudet

Ihmissudet voivat olla hyvinkin vaarallisia, mutta täytyy muistaa, että he eivät ole vaarallisia koko ajan. Ihmissusi on ihminen joka muuttuu täyden kuun aikaan suureksi, verenhimoiseksi susipedoksi ja on vaaraksi kaikille lähettyvillään oleville. Muulloin ihmissusi ei ole vaarallinen. Nykyajan liemitietouden ansiosta on kehitelty vahva unilääke, jota juomalla ihmissusi nukkuu koko yön täyden kuun aikana eikä siis silloin voi olla vaarallinen kenellekään.

Jos Ihmissusi puree toista ihmistä tämä muuttuu myös ihmissudeksi. Aikaisemmin ihmissusikanta on myös lisääntynyt mustalaisnoitien kirousten ansiosta, mutta nykyään enää harva saa tuon kirouksen ylleen. Jotkut myös perivät ihmissusi-geenin joka aktivoituu heillä vasta myöhemmässä iässä. Kuka tahansa voi saasa tartunnan ja muuttua ihmissudeksi.

Ihmissusia vastaan taisteleminen on vaikeaa. Ihmisellä ei ole juuri mahdollisuuksia selvitä ihmissuden hyökkäyksestä ilman vammoja. Joillakin voimakkailla eläimillä on kuitenkin mahdollisuus. Ihmissudet eivät myöskään hyökkää niin helposti eläinten kimppuun. Eli jos olet animaagi sinun kannattaa muuttaa itsesi eläinhahmoosi.

Ihmissudet ovat vaarallisia vain täyden kuun aikaan. Niihin voi silti törmätä melkein missä vain, koska ne muuten ovat ihmisiä. Useimmiten ihmissuteen kuitenkin törmää metsässä. Täyden kuun aikaan kannattaa siis välttää metsässä liikkumista ja muutenkaan ei kannata olla ulkona pimeässä täyden kuun aikaan. Ympärilläsi vaanii vaikka mitä petoja.

Kirjoittanut: Kata Lùtin (Châteaun henkilökunta), julkaistu 2006