Taikaliemet ja -juomat vaativimmillaan

Sisällysluettelo

– Johdanto
– Lienten valmistusohjeet:
– – Vahvistusliuos
– – Pippurijuoma
– – Euforiaeliksiiri
– – Rauhanjuoma
– – Sudenmyrkkyjuoma
– – Elävien kuolleiden juoma
– – Monijuomaliemi
– – Totuusseerumi

Johdanto

Tässä kirjassa esitellään liemiä, joita opiskellaan S.U.P.E.R-tasolla ja juomia, jotka tulisi osata sen jälkeen. Muistutan, että kaikki tässä esitetyt liemet on valmistettava tarkalleen oikein eikä niitä ole viisasta käyttää, ellei ole täysin varma onko onnistunut valmistamaan ne oikein. Osa liemistä on myös vaarallisia ja niiden käyttöä on harkittava ja punnittava tarkkaan. Jos esimerkiksi punnitsee elävien kuolleiden juoman ainesosat liian raskaalla kädellä, se voi nukuttaa juojansa sikeään, kenties peruuttamattomaan uneen, joten olethan varovainen ja tarkkana koko ajan.

Juomia ei tule valmistaa päihtyneessä tilassa, väsyneenä tai muuten sellaisessa tilassa, ettei kykene keskittymään ja noudattamaan ohjetta. Muistutan, että jokaisen liemen valmistus ja mahdollinen käyttö tehdään omalla vastuulla.

Hauskoja lukuhetkiä ja kiehtovia höyryjä noidankattilan ääressä, toivottaa Lily Davies (Serpentard).

Lienten valmistusohjeet

Vahvistusliuos

Vahvistusliuos nimensä mukaisesti vahvistaa esineitä tai asioita. Esimerkiksi köyden kestävyyttä voi parantaa sivelemällä siihen vahvistusliuosta.

Ainekset:
15 g liperiä
10 g rohtokuirimoa
6 tippaa jouluruusu-uutetta
10 ml granaattiomenan mehua
1 iilimato
5 g aarnikotkan kynsijauhetta
20 g nuoria nokkosen lehtiä
6 dl vettä

Valuta kattilaan vesi ja laita se tulelle. Odota, kunnes vesi kiehuu ja hienonna liperi ja rohtokuirimo morttelissa tasaiseksi jauheeksi. Lisää veteen ja hämmennä vastapäivään neljästi. Liemen tulisi olla fuksianpunaista. Lisää 2 tippaa jouluruusu-uutetta, hämmennä neljästi myötäpäivään, lisää 4 tippaa jouluruusu-uutetta ja hämmennä 8 kertaa vastapäivään. Purista granaattiomenasta 10 ml mehua ja kaada se liemeen koko ajan sekoittaen myötäpäivään, kunnes liemi muuttuu verenpunaiseksi. Pilko iilimato ja lisää seokseen. Anna kiehua hiljalleen 13 minuuttia.

Ota kattila tulelta ja sirottele sekaan 5 g aarnikotkan kynsijauhetta. Tässä vaiheessa liemen tulisi olla vaalean keltaista. Sekoita kerran myötäpäivään ja kolmesti vastapäivään. Jauha nokkoset ja lisää liuokseen. Laita kattila takaisin tulelle ja pienennä liekit niin pieniksi kuin saat. Anna hautua 8 minuuttia. Liemen pitäisi olla kirkkaanvihreää, juoksevaa ja tasaista. Pullota jäähtyneenä.

Pippurijuoma

Pippurijuoma parantaa flunssan, yskän, nuhan ja kurkkukivun sekä auttaa tukkoiseen oloon. Vaikutusaika on viisi tuntia ja sivuvaikutuksena juojan korvat savuavat tunnin ajan liemen juomisen jälkeen.

Ainekset:
25 g vuoheinää
5 g liperiä
2 g kaksisarvisen sarvijauhetta
1 pari pitsiperhosen siipiä
15 ml myrskyliuutetta
1 l vettä

Lisää kattilaan 5 dl vettä ja kiehauta se kuumaksi. Suikaloi vuoheinä ja lisää kattilaan. Jauha liperi ja lisää sen mukana 5 dl vettä. Juoman tulee olla suklaanruskeaa. Sirottele kaksisarvisen sarvijauhe mukaan ja sekoita viidesti myötäpäivään, kerran vastapäivään ja jälleen viidesti myötäpäivään, kunnes liemi muuttuu mustaksi. Anna liemen kiehua kannen alla puoli tuntia.

Hauduta sillä aikaa pitsiperhoset siivet vedessä pehmeiksi. Pyydystä siivet vedestä ja lisää kattilaan, kun puoli tuntia on kulunut. Lisää myrskyliuute ja hämmennä 10 kertaa vastapäivään. Liemen tulisi muuttua punaruskeaksi, vedenohueksi ja juoksevaksi. Pullota lämpimänä ja säilytä lämpimässä paikassa.

Euforiaeliksiiri

Euforiaeliksiiri aiheuttaa juojalleen euforiaa eli keinotekoisen hyvänolontunteen. Eliksiiriä ei saa käyttää liian usein tai liian suurina annoksina, sillä väärin käytettynä se voi aihuettaa holtittomuutta ja taitojensa yliarviointia, mitkä taas saattavat aiheuttaa vaarallisia tilanteita. Eliksiiriä voi juoda 1-6 ruokalusikallista, ja 1 lusikallinen antaa yhden tunnin euforian, 2 lusikallista kahden tunnin ja niin edelleen.

Ainekset:
100 g valeriaanan juurakkoa
20 g päivänkakkaran terälehtiä
5 g jauhettua kuukiveä
9 tippaa belladonnauutetta
5 ml salamanterin verta
2 sopoforipavun mehu
10 g valkoisen ruusun terälehtiä
3 dl vettä
(pieni lehvä piparminttua)

Viilennä johonkin astiaan jonkin verran vettä jääkylmäksi. Lisää veteen pilkottu valeriaanan juurakko ja anna olla 21 minuuttia. Sytytä tuli noidankattilan alle ja lisää kattilaan 3 dl vettä. Kiehauta vesi kuumaksi ja lisää päivänkakkaran terälehdet ja jauhettu kuukivi. Sekoita myötäpäivään kunnes liemi muuttuu mintunvihreäksi. Suodata valeriaanan juurakoista vesi pois ja kaada kattilaan koko ajan hämmentäen vastapäivään.

Lisää belladonnauute samaan aikaan salamanterin veren kanssa ja ota kattila pois tulelta. Anna jäähtyä käden lämpöiseksi ja murskaa sopoforipavut. Valuta niistä, mehut liemeen. Anna kiehua 7 minuuttia ja laita kattila takaisin tulelle. Lisää ruusun terälehdet sellaisinaan ja sekoita 14 kertaa myötäpäivään. Tässä vaiheessa liemen tulee olla auringonkeltaista ja juoksevaa. Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa.

Vinkki: Lisää pieni lehvä piparminttua.

Rauhajuoma

Rauhanjuoma lieventää ahdistuksen ja rauhoittaa mielen seesteiseksi ja puhtaaksi. Suositellaan käytettäväksi etenkin ennen tilanteita, joissa tietää ahdistuvansa.

Ainekset:
20 g kirkunapparin lehtiä
5 siipisimpun selkäruotoa
25 g punaisen ruusun terälehtiä
10 g ruusun piikkejä
10 g laimentamatonta pollomuhkun mätää
1 l vettä

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Jauha kirkunapparin lehdet ja siipisimpun selkäruodot morttelissa hienoksi jauheeksi ja lisää kattilaan. Hämmennä kahdesti vastapäivään. Lisää ruusun terälehdet sellaisinaan ja ota kattila tulelta. Anna liemen hautua 51 minuuttia. Odotellessa laita ruusun piikit pehmentymään lämpimään veteen. Kun piikit ovat pehmeitä, pilko ne pieniksi paloiksi.

Kun liemi on hautunut laita kattila takaisin tulelle ja lisää pehmentyneet ja pilkotut ruusun piikit seokseen. Liemen tulisi muuttua samean oranssiksi. Valuta laimentamaton pollomuhkun mätä juomaan ja anna kiehua 3 minuuttia. Juoman pitää olla neon oranssia ja paksua. Pullota jäähtyneena ja säilytä viileässä ja kuivassa paikassa.

Sudenmyrkkyjuoma

Surenmyrkkyjuoman avulla ihmissudesta tulee täyden kuun aikaan aivan harmiton ja tavallinen susi. Lientä tulee juoda päivittäin täyttä kuuta edeltävällä viikolla.

Ainekset:
200 g rohtokuirimoa
5 ankeriaan silmän iiristä
1 dl rauhanjuomaa
2 paria pitsiperhosen siipiä
5 g jauhettua kuukiveä
5 g mustia kuoriaisia
1 seepiansuomu
2 l vettä

Keitä 1 l vettä kiehuvaksi. Hienonna rohtokuirimo morttelissa tasaiseksi jauheeksi ja kaada kattilaan. Hämmennä kerran vastapäivään. Irrota ankeriaan silmistä iirikset ja lisää liemeen. Anna kiehua 10 minuuttia. Liota pitsiperhosen siipiä rauhanjuomassa ja lisää pitsiperhosen siivet. Kaada kattilaan 1 l vettä ja lisää mukaan jauhettu kuukivi. Ota kattila tulelta ja anna kiehua kokoon, kunnes liemen tilavuus on 9 dl.

Jauha kuoriaiset ja raasta seepiansuomusta 50 g raastetta. Lisää molemmat ainesosat kattilaan ja hämmennä 7 ja puoli kierrosta myötäpäivään ja 28 kertaa vastapäivään. Liemen tulee olla betoninharmaata ja juoksevaa. Pullota jäähtyneenä ja säilytä viileässä ja kuivassa paikassa.

Elävien kuolleiden juoma

Elävien kuolleiden juoma on tehokas nukkujuoma, joka nukuttaa juojansa sikeään ja unettomaan uneen. Vaarallista väärinkäytettynä ja -valmistettuna.

Ainekset:

1/2 dl granaattiomenan mehua
125 g unilevän siemeniä
2 tulppaanin sipulia
50 g karhunvatukoita
75 g valeriaanan juurakkoa
6 sopoforipapua
1/2 l vettä

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen granaattiomenan mehu. Unilevän siemeniä käsitellessä kannattaa käyttää pyykkipoikaa nenässä, sillä levästä erittyy tuoksua, joka nukuttaa sikeään ja pitkään uneen. Jauha siemenet tasaiseksi jauheeksi ja lisää kattilaan koko ajan hämmentäen myötäpäivään. Pilko sipulit ja lisää seokseen. Purista mustaherukoiden mehu pieneen astiaan ja siivilöi. Lisää kattilaan ja hämmennä, kunnes liemi on tasaista mustaherukanväristä nestettä.

Pilko valeriaanan juurakot ja lisää liemeen koko ajan sekoittaen. Purista sopoforipavuista mehu hopeatikarin lappeella. Liemen tulisi muuttua lilaksi. Hämmenä seitsemästi vastapäivään ja kerran myötäpäivään kunnes liemi on vedenkirkasta. Pullota jäähtyneena ja säilytä kuivassa, viileässä tilassa.

Monijuomaliemi

Monijuomaliemellä on mahdollisuus muuttua joksikin toiseksi henkilöksi. Vaikutusaika on annostuksesta riippumatta yksi tunti, mutta mikäli ottaa monijuomalientä lisää ennen ajan loppumista, on mahdollista olla pidempään muuttuneena. Ei pidä käyttää muuttumisessa eläimeksi.

Ainekset:
2 paria pitsiperhosen siipiä
50 g iilimatoja
100 g vuoheinää
250 g piharatamoa
15 g kaksisarvisen sarvijauhe
150 g suikaloitua puukäärmeen nahkaa
pala sitä, keneksi aiot muuttua
1 l vettä

Laita pitsiperhosen siivet kolmeksi päiväksi likoamaan jääkylmään veteen. Vaihda vesi uuteen kymmenen tunnin välein ja pidä huoli, että se pysyy kylmänä. Kun siivet ovat lionneet kolme päivää, keitä niitä kiehuvassa vedessä tunti ja laita pieneen purkkiin odottamaan liemen valmistusta.

Valuta kattilaan litra vettä ja keitä kiehuvaksi. Lisää pitsiperhosen siivet ja pilko iilimadot joukkoon koko ajan sekoittaen vastapäivään. Liemen pitää muuttua helmiäisen harmaaksi ja sen tulee olla koostumukseltaan paksua Jauha vuoheinä ja piharatamo morttelissa tasaiseksi jauheeksi. Lisää jauhe kattilaan yhtä aikaa kaksisarvisen sarvijauheen kanssa ja hämmennä 11 kertaa myötäpäivään. Anna kiehua puoli tuntia. Sekoita myötäpäivään, kunnes liemi on juoksevaa ja purppuran väristä. Lisää suikaloitu puukäärmeen nahka ja ota liemi pois tulelta. Anna tekeytyä viileässä tilassa kolme päivää.

Lisää pala sitä keneksi aiot muuttua, vasta juuri ennen juomista. Sen jälkeen juoma muuttuu sen henkilön väriseksi, joksi aiot muuttua.

Totuusseerumi

Totuusseerumi on väritöntä, hajutonta ja mautonta ainetta. Kolme tippaa sitä saa juojansa paljastamaan kaikki salaisuutensa eikä hän voi valehdella. Taikaministeriö vahtii tarkasti seerumin käyttöä ja ennen sen valmistusta/käyttöä onkin suotavaa tarkistaa ministeriöltä, minkälaisissa tilanteissa sen käyttö on sallittua.

Ainekset:
3 tippaa belladonnauutetta
5 dl granaattiomenan mehua
10 tippaa salamanterin verta
½ dl aarnikotkan kynsijauhetta
150 g orjanlaakeripuun juurta
10 sinikellon siementä

Kiehauta granaattiomenan mehu kattilassa kuumaksi ja sekoita sitä kunnes se poreilee runsaasti. Lisää belladonnauute ja anna kiehua 20 minuuttia. Liemen tulisi olla vaaleannsinistä. Lisää puolet kynsijauheesta ja hämmennä vastapäivään 12 kertaa. lisää loput jauheesta ja hämmennä myötäpäivään kuudesti ja vastapäivään kuudesti.

Pilko orjanlaakerin juuret pieniksi paloiksi ja katso, että kaikki palat ovat tarkalleen saman kokoisia. Jauha sinikellon siemenet ja lisää ne samaan aikaan orjanlaakerin juurten kanssa, koko ajan sekoittaen myötäpäivään. Jatka sekoittamista myötpäivään, kunnes liemi on vaaleanpunaista. Liemen täytyy sen jälkeen antaa kypsyä täyden kuunkierron, eli tasan 28 päivää. Valmiina liemen muistuttaa kaikin tavoin vettä.

Kirjoittanut: Lily-Bella Davies (Serpentard)

Lähteet:
Monijuomaliemen ainesosat: https://fi.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_-sarjan_k%C3%A4sitteet#M
Lienten nimet ja käyttötarkoitukset: J.K Rowling, Harry Potter-sarjan kirjat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s