Viehättäviä faktoja yksisarvisista

Yksisarviset ovat todella kauniita otuksia. Niitten sarvi on maidon valkoinen ja sen kerrotaan omaavan parantavia voimia. Jos yksisarvinen esimerkiksi koskettaa saastunutta ja likaista vettä sarvellaan niin se muuttuu putaaksi ja kristallinkirkkaaksi.Yksisarvisen häntä jouhia käytetään usein taikasouvan ytiminä ja sen sarvijauhetta kaiken näköisiin liemiin.. Yksisarviset ovat yleensä ujoja ja elävät laumoissa tai yksinään. Suutuksissaan yksisarvinen on todella vaarallinen. yksi hyvin tähdätty potku takapäällä voi saattaa hyvinkin voimallisen velhon päiviltä. Yksisarvisten väritys on aina hohtavan valkoinen ja niitten silmät ovat tumman siniset, myös vaalean ja taivaan siniset käyvät.

Yksisarviset asuvat synkissä ja syvissä metsissä, kuten kielletyssä metsässä. Yksisarvisen kommunikoivat toistensa kanssa kaivertaen puihin merkkejä. Useimmiten merkit ovat viivoja ja pisteitä, mutta kiemuratkin hyväksytään. Yksisarviset syövät villiminttuja, vadelmia, karhunmarjoja ja ruusunmarjoja eli kaiken näköisiä marjoja ne syövät myös villihunajaa ja joidenkin puiden pehmeää kaarnaa ja heinää.. Yksisarviset saattavat elää todella vanhoiksi eikä kaksi tuhattavuotta ole mikään mahdottomuus.

olento03_yksisarvinen
Kuva © Karol Tonks

Yksisarvisen varsat syntyvät kuuttomanyön pimeinpänä hetkenä. Jotta varsa ei loukkaisi emäänsä se syntyy sarvettomana otsassaan vain viisisenttisen kokoinen kova ja pyöreä vaharengas. Emä nuolee vahan pois ja jo kymmenessä minuutissa vahan tilalle on kasvanut monta senttiä pientä sarvea. Vuoden ikäisenä sarvi on noin 20 sentin mittainen ja 500 vuoden iässä sarvi on täysimittainen eli 50 senttiä pitkä. Varsa imee ensimmäiset 50 vuotta ja sinä aikana se myös syö hunajaa. Vastasyntyneen varsan silmät ovat siniset ja tummuvat ensimmäisen elinvuoden aikana mustiksi. Vasta tuhat vuotiaana yksisarvisen silmät muuttuvat jälleen sinisiksi.

Vanhetessaan yksisarvisen iho muuttuu vaaleanpunertavaksi mutta karva pysyy aika valkoisena. Yksisarvisen harjassa ja hännässä on nähty usein kukkia. Oletetaan että metsän pikkulinnut jotka käyttävät yksisarvisen vahvoja ja valkeita häntä ja harjajouhia pesiensä rakennustarvikkeiksi toivat kiitokseksi kukkia yksisarvisen harjaan ja häntään. Yksisarviset eivät pidä pojista eivätkä myöskään miehistä. Ne päästävt vain tyttöjä ja naisia lähelleen. Yksisarvisen veri on todella voimallista. Jos tappaa yksisarvisen ja juo sen verta pysyy elossa vaikka olisi kuoleman kielissä.. Mutta jos juo sitä niin elää lopun elämäänsä kirottua elämää..

Kirjoittanut: Karol Tonks (Pouffsouffle)
Kuvitus: Karol Tonks (Pouffsouffle)
(Kirjailija tunnetaan myös nimellä Charlotte Kennedy.)