Säännöt

Nämä ovat Taikakoulu Châteaun kymmenen kultaista sääntöä, joita Châteaun oppilaiden tulee noudattaa.

  1. Toisia kohtaan tulee olla ystävällinen ja kohtelias. Ketään ei saa kiusata, vahingoittaa, nimitellä eikä loitsia.
  2. Koulu ja koulun ympäristö tulee pitää siisteinä. Vaikka kotitontut hoitavatkin varsinaisen siivoustyön, oppilaiden tehtävä on viedä roskat roskikseen ja pitää tavarat omilla paikoillaan.
  3. Koulun tai toisen omaisuutta ei saa vahingoittaa. Jokaisella on korvausvelvollisuus aiheuttamistaan vahingoista.
  4. Työjärjestystä tulee noudattaa tunnollisesti. Eli oppitunneille tullaan ajoissa, syöminen hoidetaan Suurten salissa silloin kun on ruoka-aika ja oppilaiden tulee olla omissa oleskeluhuoneissaan kello 22.00-7.00 -välisenä aikana.
  5. Ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat saavat vierailla Poudlardinessa vain lauantaisin klo 9:00 – 20:00. Vanhemmat oppilaat saavat vierailla Poudlardinessa myös arkisin klo 17:30 – 20:00 ja sunnuntaisin klo 9:00 – 20:00. Alaikäiset (alle 17-vuotiaat) tarvitsevat vierailuille huoltajansa suostumuksen. Muualle poistuminen on kielletty.
  6. Oppilaiden pitää pukeutua koulupukuun arkisin kello 7:00-18:00 -välisenä aikana.
  7. Oppilaiden tulee tehdä parhaansa opiskelun suhteen. Oppitunneille pitää tulla ajoissa, opetusta täytyy seurata, kaikille on annettava työrauha, läksyt täytyy tehdä ja kokeisiin pitää valmistautua.
  8. Poissaoloista esimerkiksi sairauden takia tulee ilmoittaa tuvanjohtajalle sekä sille opettajalle, jonka oppitunnilta joutuu olemaan pois. Mikäli mahdollista, ilmoitus on tehtävä ennen poissaoloa. Myöhästymisestä rangaistaan pisteiden vähentämisellä. Lintsaamisesta rangaistaan pisteiden vähentämisellä ja jälki-istunnolla.
  9. Tupakointi, päihteiden käyttö ja alkoholin juominen on kielletty koko lukuvuoden ajan niin koulun alueella kuin Poudlardinessakin.
  10. Tähtitorni, kasvihuoneet, riistanvartijan mökki ja huispauskenttä on tarkoitettu opetukseen ja niiden käytöstä on erikseen sovittava rehtorin kanssa. Huispausjoukkueille on varattu viikoittaiset harjoitusajat. Harjoitusaikaan vain kyseisen joukkueen pelaajat saavat olla huispauskentällä ja sen välittömässä läheisyydessä.

Asioissa, joista näissä säännöissä ei määrätä, noudatamme voimassa olevia lakeja, asetuksia ja kuhunkin tilanteeseen erikseen annettuja ohjeita.

Nämä säännöt ovat in-game säännöt, eli niitä noudatetaan roolipelin sisällä.