Tuvat

Châteauhon hyväksytään noin 20-30 uutta oppilasta joka vuosi, eli koulussa on noin 160-240 oppilasta. Oppilaat on jaettu neljään tupaan, jotka ovat Serdaigle, Pouffsouffle, Gryffondor ja Serpentard. Lajitteluhattu jakaa uudet oppilaat tupiin opiskelun alkaessa. Lajitteluhatun päätöstä ei voi muuttaa, mutta sille voi lajitteluhetkellä esittää toivomuksia tuvan suhteen.

Lisäksi jatko-opiskelijoilla on oma tupa, Cerfeur. Se osallistuu muiden neljän tuvan kanssa tupamestaruuskilpailuun.

Serdaigle
Serdaiglelaiset ovat ahkeria ja työlleen omistautuneita. Oppilaat, joilla on lukupäätä tai ymmärrystä tiedon tärkeydestä ovat juuri tehtyjä tätä tupaa varten. Serdaiglelainen menestyy kiinnostuksen kohteissaan. Serdaigle on viisauden tupa.
Alkuperäinen tuvanjohtaja: Vivi McNeal
Tunnusvärit: sininen ja pronssi
Tunnuseläin: korppi

Pouffsouffle
Pouffsoufflessa asustaa uskollista ja ystävällistä väkeä. Tämän tuvan jäsenet ymmärtävät todellisuuden ja osaavat tehdä järkeviä ratkaisuja. Pouffsoufflelaiset uskaltavat olla keitä ovat ja heidän ystävyyttään eivät edes vuoret järkytä. Pouffsouffle on uskollisuuden tupa.
Alkuperäinen tuvanjohtaja: Athena Sharmetes
Tunnusvärit: kulta ja musta
Tunnuseläin: mäyrä

Serpentard
Serpentardilaiset ovat osaavaa väkeä ja luottavat veressään virtaavaan noidilta ja velhoilta perittyyn taikuuteen. He käyttävät järkeään ja tekevät usein itseään hyödyttäviä ratkaisuja. Serpentardilaisille avautuu suuria ja usein myös vaativia mahdollisuuksia, joista selviäminen vaatii kylmäpäisyyttä ja taitoa. Serpentard on suurien riskien tupa.
Alkuperäinen tuvanjohtaja: Cordelia Verbinski
Tunnusvärit: vihreä ja hopea
Tunnuseläin: käärme

Gryffondor
Gryffondorin jäsenet ovat uskaliaita ja seikkailunjanoisia henkilöitä. He tuntevat vastuunsa ja ovat valmiita uhrautumaan ystäviensä ja uskomustensa puolesta. Gryffondor on rohkeuden ja ritarillisuuden tupa.
Alkuperäinen tuvanjohtaja: Jennie McGryffin
Tunnusvärit: punainen ja kulta
Tunnuseläin: leijona

Cerfeur
Jatko-opiskelijoille on annettu koulusta oma torni oleskeluhuoneeksi ja jatko-opiskelijat ovat itse kehittäneet ryhmälleen nimen ja tunnuksen. Jatko-opiskelijat ovat vähintään 18-vuotiaita ja he ovat syystä tai toisesta päätyneet opiskelemaan lisää. Syinä voivat olla oma mielenkiinto, erityisen hyvät taidot tai erityisen heikot taidot. Osa jatko-opiskelijoista on myös poliittisesti erittäin aktiivisia.
Alkuperäinen tuvanjohtaja: Michael Evans
Tunnusvärit: ruskea ja hopea
Tunnuseläin: hirvi