Kirjan kirjoittaminen kirjastoon [info]

Kaikki koulun jäsenet saavat kirjoittaa kirjoja ja muita tekstejä koulun kirjastoon julkaistavaksi. Kirjoitukset voivat olla joko pidempiä kirjoja, jotka sisältävät useamman kappaleen, tai lyhyempiä yhden kappaleen kirjoja. Saat itse valita, minkä tyyppisen kirjan kirjoitat:

1. Tietokirjallisuus
-> Koulun oppiaineisiin, kuten loitsuihin, ennustukseen ja muinaisiin riimuihin liittyvä kirjallisuus. Myös muihin aiheisiin liittyvä tietokirjallisuus.

2. Kaunokirjallisuus
-> Romaanit, novellit, runous ja muu kaunokirjallisuus.

3. Salaisten kirjojen osasto
-> Kirjat, jotka ovat lukittuna erilliselle osastolle, jonne pääsy on kielletty. Pimeyden voimiin sekä muihin kiellettyihin aiheisiin liittyvät kirjat.

4. Lehtisali
-> Vanhat sekä uudet koulussamme julkaistut lehdet ja niiden numerot.

5. IRL-kirjat
-> IRL-maailmaan eli oikeaan elämään liittyvät kirjat, jotka eivät löyty roolipelillisesti Taikakoulu Châteaun kirjastosta.

Tässä vielä muutama sääntö kirjoittamiselle

  1. Kirjoita itse tekstisi, äläkä kopioi sitä suoraan muualta. Lainauksien käyttö on sallittua, kunhan mainitset lähteen, josta olet kyseisen tekstin ottanut.
  2. Kirjassa saa esiintyä kuvia. Sinun tulee joko itse piirtää kuvat tai saada kuvan tekijältä lupa kuvan käyttöön Taikakoulu Châteaun sivustolla.
  3. Kun lähetät kirjan kirjastoon, annat Taikakoulu Châteaun ylläpidolle oikeuden julkaista sen koulun sivuilla. Ylläpito ei julkaise teostasi myyntiin tai muuten ansiotarkoituksessa, vaan sitä käytetään lisämausteena roolipeliin.

Ohjeet kirjan kirjoittamiselle

  1. Kirjoita tekstisi valmiiksi ja tarkasta sen oikeinkirjoitus. Voit vaikka tehdä sen tekstinkäsittelyohjelmalla, jossa on automaattinen tarkastustoiminto. Lue myös tekstisi kokonaisuudessaan läpi, jotta löydät mahdolliset ajatusvirheet ja saat tekstin kokonaan oikein ennen lähettämistä.
  2. Kun teksti on valmis, lähetä se foorumilla yksityisviestinä käyttäjälle Mila Molina tai sähköpostitse osoitteeseen taikakouluchateau@hotmail.com. Liitä viestiin kirjan sisällön lisäksi henkilön nimi, joka on roolipelillisesti kirjoittanut kyseisen kirjan. Se voi olla oma hahmosi, tai jos oma hahmosi ei ole kirjoittajatyyppiä, jokin muu keksimäsi nimi. Pisteet tulevat joka tapauksessa omalle hahmollesi.
  3. Odota kirjan ilmestymistä kirjastoon. Sinulle annetaan erikseen pieni palaute kirjasta sekä pistemäärä, jonka olet kirjastasi saanut. Mahdollisia kirjoitusvirheitä voidaan vielä korjata ennen lopullista julkaisua.

Jos ilmenee kysyttävää kirjojen kirjoittamiseen liittyen, voit esittää kysymyksesi esimerkiksi koulun vieraskirjassa tai lähettämällä yksityisviestiä Mila Molinalle foorumilla.