Opiskelu [info]

Yksi luokka kestää aina koko lukuvuoden, syyskuun alusta kesäkuun loppuun. Luokkajärjestelmä noudattaa Tylypahkastakin tuttua ikäjakaumaa; oppilaat aloittavat ensimmäiseltä luokalta ollessaan 11-vuotiaita, toiselta luokalta ollessaan 12-vuotiaita, kolmannelta luokalta ollessaan 13-vuotiaita jne. kunnes käyvät 17-vuotiaina seitsemättä luokkaa. Noita tai velho saavuttaa täysi-ikäisyyden 17-vuotiaana, joten valmistuva on täysi-ikäinen ja täysimääräinen taikayhteiskunnan jäsen.

Huom! Jos oppilashahmosi on syntynyt loppuvuodesta, eli hän ei ole täyttänyt 11 vuotta vielä ensimmäisenä koulupäivänä, joutuu hän aloittamaan ensimmäisen luokkansa vasta vuoden päästä.

Oppilashahmo voi halutessaan peruskoulutuksensa jälkeen siirtyä jatko-opiskelijaksi. Jatko-opiskelijat ovat 18-25-vuotiaita nuoria, jotka opiskelevat samoja oppiaineita, mutta syventävämmästä näkökulmasta. Jatko-opiskelijoilla on paljon itseopiskelua sekä erilaisia kursseja esimerkiksi animaagiuteen ja muihin haastaviin aiheisiin liittyen.

Opiskelu tapahtuu opetusblogilla, jonne opettajat julkaisevat oppituntejaan. Jokainen oppitunti on oma blogikirjoituksensa ja niille osallistutaan kommentoimalla blogikirjoitusta. Opettaja kirjoittaa oppituntinsa kokonaisuudessaan aloitustekstiin, joten oppituntiosallistumisen pystyy suorittamaan yhdellä peliviestillä. Oppitunnin osallistumisviesti saa olla haluamallaan tavalla kirjoitettu ja myös pituuden saa määrittää itse. Pääasia, että viesti sisältäisi edes pienesti kuvailuja oppilaan toiminnasta oppitunnin aikana. Blogin kommentointi on helppoa, eikä blogiohjelmaan tarvitse erikseen kirjautua sisään kommentoidakseen oppituntia.

Huom! Halutessaan oppitunnin voi pelata useammassa osassa, mutta oppilas saa täydet osallistumispisteet myös yhdellä viestillä.

Osa oppitunneista on määrätty vain yhdelle luokka-asteelle, mutta osalle oppitunneista pystyy osallistumaan useampi eri luokka-aste. Oppitunnin otsikossa kerrotaan, minkä luokka-asteen oppilaat saavat osallistua kyseiselle oppitunnille. Oppitunteja pyritään julkaisemaan 1-5 kpl / luokka-aste / oppiaine. Jatko-opiskelijoiden tuntimäärät ovat hieman vähäisemmät itsenäisen opiskelun korkeasta määrästä. Vaikka roolipelillisesti jokaiselle oppitunnille osallistuminen on pakollista, voit halutessasi jättää osallistumisviestin kirjoittamatta jollekin oppitunnille, eikä siitä tule rangaistusta.

Huom! Jokaiselle oppitunnille voi osallistua koko lukuvuoden ajan, eli toukokuun loppuun saakka.

Opettaja antaa läksyt oppituntinsa lopussa. Hän tekee lukuvuoden läksyjä varten erillisen läksykansiona toimivan blogiartikkelin, johon kommentoimalla oppilaat voivat palauttaa tekemänsä läksyt. Kaikki saman opettajan antamat läksyt tehdään samaan läksykansioon luokasta riippumatta. Läksykansion linkin löydät kyseisen aineen oppitunnilta. Opettaja pisteyttää oppituntien osallistumiset ja läksyt viimeistään lukuvuoden lopussa.

Jos sinulla on opettajahahmo tai ajattelit tehdä itsellesi opettajahahmon, löydät lisäinfoa opettajantyöstä opettajakoulutuksesta.

-> Seuraava infopaketin osio: Oppiaineet