Perusperiaatteet [info]

Taikakoulu Châteauhon ovat tervetulleita kaikenlaiset pelaajat, eikä aikaisempaa roolipelikokemusta välttämättä vaadita. Löydät ajankohtaista infoa aloittelijoille täältä.

Voit liittyä mukaan haluamallasi hahmolla. Suosituin ja suositelluin ensimmäinen hahmo koulussa on oppilas, mutta hahmovaihtoehtoja on kuitenkin useita; voit liittyä oppilaaksi, jatko-opiskelijaksi, opettajaksi, muuksi henkilökunnan hahmoksi, olennoksi tai lähikylässä, Poudlardinessa, asuvaksi hahmoksi. Muiksi henkilökunnan hahmoiksi lasketaan sairaanhoitajat, kirjastonhoitajat, riistanvartijat, vahtimestarit ja muut ihmishahmot. Olennoiksi lasketaan esimerkiksi kotitontut, kummitukset ja erilaiset taikaolennot. Sama henkilö voi luoda hahmoja useampaan edellä mainittuun kategoriaan, mutta ennen uutta jäsenhakemusta edellisen hahmon tulee olla aktiivinen kuukauden ajan.

Taikakoulu Châteaussa on Tylypahkan tapaan käytössä neljän tuvan tupajärjestelmä. Erikoisuutena on viides tupa, jatko-opiskelijat, eli valmistuneet oppilaat, jotka haluavat jatkaa opiskeluaan syystä tai toisesta. Jokaisella tuvalla on ominaiset piirteensä ja jokainen ottaa osaa koulun tupapistekilpailuun.

Koulussa opiskellaan 13 eri oppiainetta, ja oppilas- ja jatko-opiskelijahahmot saavat valita mieleisensä oppiaineet oman luokka-asteensa huomioon ottaen. Tarjolla on perinteisiä taikuuden oppiaineita, kuten loitsuja, muodonmuutosta, jästitietoa ja ennustusta, mutta tarjolla on myös muunlaisia vaihtoehtoja etenkin jatko-opiskelijoille. Opiskelu tapahtuu erillisellä opetusblogilla, jonne opettajat julkaisevat oppitunteja omalla vauhdillaan. Jokaisen lukuvuoden lopussa julkaistaan kokeet, joiden perusteella muodostetaan todistuksien arvosanat.

Roolipelaaminen painottuu foorumille, jossa on mahdollista pelata erityyppisiä roolipelejä erityyppisin ja -pituisin peliviestein. Lisäksi on mahdollisuus chatroolipeleihin, joille on erillinen chat. Lisäksi tarjolla on erinäisiä muita aktiviteetteja.

-> Seuraava infopaketin osio: Arkipäivää & ympäristöä