Sovita lajitteluhattua (2019-2020)

1. Liittymisen yleisohje -> 2. Hakemuksen ohjeistus & kirjoitus

Liity oppilaaksi lukukaudelle 2019–2020 kirjoittamalla vastaus tälle sivulle. Selaa sivun alalaitaan ja kirjoita tiedot alla olevien ohjeiden avulla. Olethan tarkkana ja vastaat kaikkiin lajitteluhatun kysymyksiin!

Nimi: Keksi hahmollesi nimi, jota käytät tällä sivustolla. Turvallisuussyistä ÄLÄ KIRJOITA oikeaa nimeäsi. Kirjoita hahmon nimi muotoon etunimi sukunimi.

Sähköposti: Sähköpostiosoitettasi käytetään ainoastaan tervetulotoivotuksen lähettämiseen. Osoitettasi EI julkaista koulun sivuilla.

Kotisivu: Voit halutessasi jättää oman nettisivusi osoitteen tähän. Kenttä on kuitenkin vapaaehtoinen ja sen voi hyvin jättää tyhjäksi.

Kirjoita tekstikenttään vastaukset Lajitteluhatun esittämiin kysymyksiin hahmosi näkökulmasta:

 1. Mikä on lempieläimesi?
 2. Mitä harrastat?
 3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
 4. Mikä on unelma-ammattisi?
 5. Kuvaile luonnettasi (Voit kertoa joko muutamalla sanalla tai kirjoittaa pidemmän kuvailun)
 6. Milloin olet syntynyt? (Hahmosi täytyy olla syntynyt viimeistään 1.9.2008, jotta hän voi aloittaa opiskelut koulussa. 11-vuotias on 1. luokalla, 12-vuotias 2. luokalla jne.)
 7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? (Gryffondor, Serdaigle, Pouffsouffle, Serpentard)
 8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?(alla lisää)
 9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa? (Jos sinulla on aikaisempia oppilashahmoja Taikakoulu Châteaussa, ilmoitathan heidän nimensä tai tupansa hakemuksesi yhteydessä. Huomaa, ettei sinulla voi olla oppilashahmoa kaikissa koulun neljässä perustuvassa. Jos kaikki entiset hahmosi eivät ole olleet mukana vielä kuukautta, et voi luoda vielä uutta jäsenhakemusta!)

Luokka 1

 • Et voi vielä valita valinnaisaineita

Luokka 2

 • Valitse 0–1 valinnaisainetta.
 • Vaihtoehdot: huispaus & lentäminen

Luokat 3–5

 • Valitse 2–7 valinnaisainetta
 • Vaihtoehdot: huispaus & lentäminen, jästitieto, ennustus, taikaolentojen hoito, muinaiset riimut, numerologia, sauvatieto

Luokat 6–7

 • Valitse 4–14 valinnaisainetta
 • Vaihtoehdot: loitsut, muodonmuutokset, pimeyden voimilta suojautuminen, yrttitieto, taikaliemet ja -juomat, tähtitieto, taikuuden historia, huispaus & lentäminen, jästitieto, ennustus, taikaolentojen hoito, muinaiset riimut, numerologia, sauvatieto

***

Klikkaa lopuksi ”lähetä kommentti”. Lajitteluhattu päättää vastauksiesi perusteella tulevan tupasi. Hakemuksesi pyritään käsittelemään mahdollisimman nopeasti. Kun sinut on lajiteltu, saat sähköpostia, jonka jälkeen pääset aloittamaan toimintasi.

 

15 responses to “Sovita lajitteluhattua (2019-2020)

 1. 1. Mikä on lempieläimesi?
  – Pidän kilteistä ja kesyistä eläimistä ja taikaolennoista.

  2. Mitä harrastat?
  – Ajanviettoa perheen ja kavereiden kanssa, lukemista, leipomista, kivien ja kristallien keräämistä, korujen tekemistä, origamia, kalligrafiaa, kasvien hoitamista, luonnossa liikkumista, jne. Jästimaailmassa ollessa tykkään myös katsoa elokuvia ja sarjoja ja selata internettiä.

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Luotettavuus, empatiakyky ja suvaitsevaisuus.

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  – Minulla ei ole unelma-ammattia, mutta voisin kuvitella itseni palvelualalle.

  5. Kuvaile luonnettasi
  – Ystävällinen, ennakkoluuloton, huolehtivainen, intohimoinen, intuitiivinen.

  Milloin olet syntynyt?
  – 4.11.2003 (täytän tänä vuonna 16 mutta menen viidennelle luokalle).

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  – Pidän kaikista tuvista, mutta katsoisin itse sopivani parhaiten Pouffsouffleen ja toivon, että lajitteluhattu laittaa minut sinne.

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – Ennustus, muinaiset riimut, numerologia.

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  – Kyllä: Elicia Beaudouin, Luol Crunel, Sophie Everett.

  • Lukuvuoden ensimmäinen lajiteltava kutsutaan salin eteen. Hän on 15-vuotias Maya Khalil. Kun tyttö on istahtanut hänelle osoitetun jakkaran päälle, asetetaan koulun viisain – ja ainoa – lajitteluhattu hänen päähänsä. Hattu aloittaa heti pohdintansa.

   Itse asiassa hattu ei ehdi kuin koskettaa Mayan päälakea, kun tuo on jo tehnyt päätöksensä tytön tulevasta tuvasta. Tyttö nimittäin oikein huokuu kyseisen tuvan luonnetta ja sopii siihen täydellisesti. Kiltit eläimet, kivien kerääminen, kasvien hoitaminen, suvaitsevaisuus, huolehtivaisuuden arvostus sekä toive tulevaisuuden palveluammatista ovat kaikki piirteitä kyseisestä tuvasta, ja kun yksi ja sama henkilö omaa nuo kaikki piirteet, ei valinta ole kovinkaan vaikea.

   ”POUFFSOUFFLE”

   Hattu rääkäisee, ja se nostetaan pois tytön päälaelta.

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 5. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta.

 2. Mikä on lempieläimesi?
  -Yksisarvinen

  Mitä harrastat?
  -Harrastan huispausta aktiivisesti, luen mielelläni kaikenlaista, rakastan erilaisten meikkien ja kampauksien tekemistä.

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  -Uskollisuus kaikessa muodossaan, huumorintajuisuus ja suvaitsevaisuus

  Mikä on unelma-ammattisi?
  -En ole vielä aivan varma, mahdollisuuksia on monia. Olisi hienoa olla jossain vaikuttavassa ammatissa.

  Kuvaile luonnettasi
  -Olen luonteeltani energinen, puhelias, elämänmyönteinen, vahvatahtoinen, eikä vastoinkäymiset lannista minua.

  Milloin olet syntynyt?
  -5.11.2004

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? (Gryffondor, Serdaigle, Pouffsouffle, Serpentard)
  -Serpentard ja Serdaigle

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?(alla lisää)
  -Huispaus&Lentäminen, ennustaminen, sauvatieto, numerologia ja muinaiset riimut

  • ”O’Hara, Heather”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Hmm”, lajitteluhattu äännähtää mietteliäänä. ”Lempi tupiasi ovat siis Serpentard ja Serdaigle. Jompaan kumpaan niistä minäkin sinut laittaisin, vaikka sinussa on myös joitain Pouffsoufflemaisia ja Gryffondormaisia piirteitä”, tämä mietiskeli ja vaipui sitten muutaman minuutin syvään hiljaisuuteen.

   ”Nyt tiedän mihin tupaan sinut laitan! Kaltaisellesi vahvatahtoiselle, kilpailuhenkiselle ja omanarvontuntoiselle noidalle, joka arvostaa uskollisuutta ja haaveilee jostain vaikutusvaltaisesta ammatista paras tupa on tietenkin…”

   ”SERPENTARD!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serpentardin pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Heather! Olet tänä lukuvuonna 4.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 3. Mikä on lempieläimesi?
  Pidän eläimistä ylipäätään, koska ne ovat niin viattomia ja kauniita olentoja. Eläimillä ei ole pahaa tahtoa, ne vain tekevät mitä selviytyminen vaatii. Villeistäkin pedoista löytyy paljon lempeyttä ja rakkautta sille, joka onnistuu voittamaan niiden luottamuksen. Toki myös ihmisissä on tämänkaltaisia ominaisuuksia.

  Mitä harrastat?
  Soittamista ja musiikin kuuntelemista sillä pidän kovasti musiikin kauneudesta sekä tunteiden ilmaisemisesta ja käsittelemisestä sen avulla. Osaan soittaa klarinettia, pianoa ja poikkihuilua sekä joitain muitakin soittimia vähän. Luen myös kirjoja, maalaan joskus ja viihdyn luonnossa. Olen kiinnostunut taiteiden lisäksi tieteistä ja opiskelen mielelläni. Liikunnallisesti sekä monissa arkisissa käytännön asioissa olen kömpelö.

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  Hyvä ystävä on luotettava, välittävä ja aidosti hyvää tarkoittava. Monenlaiset persoonat voivat uskoakseni löytää yhteisen sävelen, jos heillä riittää siihen tahtoa ja kärsivällisyyttä. En tosin itse jaksa panostaa kovinkaan pitkään sellaisiin ihmissuhteisiin, jotka eivät tunnu etenevän pinnalliselta tasolta mihinkään syvempään ja mielenkiintoisempaan.

  Mikä on unelma-ammattisi?
  En osaa sanoa vielä. Ajatuksen tasolla haluaisin olla aurori, mutta en välttämättä pärjäisi hyvin niin fyysisessä työssä. Ehkä voisin pyrkiä velhojen neuvostoon tai muuhun ministeriön virkaan.

  Kuvaile luonnettasi 
  Olen pääasiassa hiljainen, lempeä ja viaton mutta toisaalta myös itsenäinen, vahva, rohkea sekä kuulemma pelottava suuttuessani. Jotkut ovat kutsuneet myös älykkääksi ja kypsäksi, mutta toiset taas pitävät tyhmänä ja naiivina tai eivät ymmärrä minua. Yleensä vaikutan rauhalliselta ja viileältä enkä valita pienestä. Pidän vihaiset tunteet suurilta osin sisälläni, mutta joskus ne kasvavat liian suuriksi ja pääsevät irti. Silloin en enää säästele viiltäviä sanoja, saatan iskeä toisten heikkoihin kohtiin ja tilanteesta riippuen jopa tapella taioin. Usein kuitenkin kadun tätä jälkeenpäin ja yritän paikkailla aiheuttamaani vahinkoa.

  En juuri välitä kevyistä, pinnallisista tai fyysisistä asioista vaan olen vakava, syvällinen, älyllinen ja intensiivinen. Suvaitsen ja arvostan erilaisuutta ihmisissä mutta en voi sietää sitä mitä pidän pahuutena. Etiikka, moraali ja oikeudenmukaisuus ovat minulle hyvin tärkeitä, ja ajatteluni on osittain mustavalkoista ja jopa armotonta. Vaikka pyrin olemaan hyvä olen myös ankara muita kohtaan, sillä minun on vaikea hyväksyä esimerkiksi ihmisten itsekkyyttä, pelkuruutta tai välinpitämättömyyttä. Vaikutan ehkä ensisilmäyksellä ujolta, mutta olen itseasiassa hyvinkin ylpeä ja itsepäinen.

  En ole kauhean sosiaalinen vaan viihdyn hyvin yksin keskittyen johonkin mistä olen kiinnostunut. Kliseisesti voin todeta, että saatan pitkästyä seurassa mutta harvoin silloin kun olen yksin, ja aika suuri osa ihmisistä on minusta suoraan sanottuna idiootteja. En myöskään välitä paljoa siitä, mitä minusta ajatellaan tai toiminko sosiaalisten normien mukaan. Noudatan omia periaatteitani ja näen monet ihmisille tyypilliset tavat ja asiat typerinä. Kuitenkin silloin harvoin kun löydän jonkun, jonka kanssa tunnen yhteyttä, olen hänelle hyvin uskollinen ja luotettava.

  Milloin olet syntynyt? 
  11.1.2004

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? 
  Varmaankin Serdaigle ja Gryffondor mutta arvostan jotakin jokaisessa tuvassa.

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Kaikki, minä haluan oppia. Se saa minut innostumaan, ja tieto on myös eräänlainen taisteluase tässä maailmassa, jossa minun kaltaisellani ihmisellä on paljon taisteluita käytävänä.

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa? 
  Yksi Serpentard ja yksi Cerfeur löytyy.

  • ”Lesauvage, Andraste”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Ensivaikutelman perusteella sinä olet aivan ilmiselvä Pouffsouffle”, lajitteluhattu toteaa heti. ”Olet lempeä, oikeudenmukainen ja suvaitsevainen ja arvostat ystävässä luotettavuutta ja aitoa välittämistä”, se perusteli. ”Mutta kun sinua tutkii tarkemmin niin huomaa, että olet myös hyvin älykäs, syvällinen, tiedonjanoinen ja kunnianhimoinen. Nämä ovat puolestaan Serdaiglelle ominaisia piirteitä”, lajitteluhattu analysoi.

   Hetken hiljaisuuden jälkeen lajitteluhattu oli tehnyt päätöksensä. ”Eiköhän siis lajitella sinut uuteen tupaasi, joka on tietenkin…”

   ”SERDAIGLE!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serdaiglen pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Andraste! Olet tänä lukuvuonna 5.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 4. Mikä on lempieläimesi?

  Pidän eksoottisista eläimistä ja erityisesti erilaisista taikaolennoista. Hevoskotkat ja lohikäärmeet ovat lähellä syndäntäni. Rakastan myös kettuja ja lintuja, varsinkin närhiä.

  Mitä harrastat?

  Harrastan säännöllisen epäsäännöllisesti pianon ja viulun soittoa. Tykkään myös kokata, varsinkin lihattomia ruokia.

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?

  Arvostan ystävissä omistuneisuutta ja lojaaliuutta, sekä omaperäisyyttä. Pyrin toki hyväksymään kaikki sellaisina kuin he ovat. Myös huumorintaju ja pieni leikkimielisyys on toivottavaa.

  Mikä on unelma-ammattisi?

  Toivoisin pääseväni joskus Châteaun pimeyden voimilta suojautumisen opettajaksi, mutta toinen mahdollinen uravaihtoehto olisi tulkkina olo.

  Kuvaile luonnettasi

  Saatan vaikuttaa ensisilmäyksellä ujolta, vaikka tosiasiassa olen vain hieman varautunut uusien ihmisten seurassa. Olen hyvin sosiaallinen ja ehkä aavistuksen manipuloiva. Pidän ihmisten kanssa olemisesta ja heille puhumisesta, mutta osaan arvostaa myös omaa aikaani. Olen aavistuksen uhkarohkea, ja vaikka teen tarkat suunnitelmat johonkin asiaan liittyen, saatan heittää ne ikkunasta ulos viime hetkellä ennen niiden toteutumista ja seurata vaistoani. En pidä lukemisesta tai läksyjen teosta, mutta mikäli aihe on mielenkiintoinen niin teen laajan taustatutkimuksen ja kirjoitan kotitehtäväaineen reilusti pidemmäksi kuin tarvittavaa. Asetan ystäväni aina kaiken muun edelle.

  Milloin olet syntynyt?

  13. 6. 2004.

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?

  Suosikkitupani ovat Serpentard ja Serdaigle.

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?

  Ennustus, taikaolentojen hoito, muinaiset riimut ja jästitieto.

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?

  Ei.

  • ”Jenkins, Kineta”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Hmm”, lajitteluhattu äännähtää mietteliäänä. ”Näen sinussa potentiaalia kahteen tupaan. Gryffondoriin sopisit, koska olet rohkea, jokseenkin spontaani ja arvostat lojaaliutta. Sen sijaan Serpentard olisi sopiva sinulle, koska olet vaikutusvaltainen, luotat vaistoihisi ja sinulle on tärkeää että ystäväsi ovat omistautuneita”, lajitteluhattu analysoi ja vaipui sitten mietteliääseen hiljaisuuteen.

   ”Nyt tiedän. Sinun uusi tupasi tulee olemaan…”

   ”SERPENTARD!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serpentardin pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Kineta! Olet tänä lukuvuonna 5.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 5. 1. Mikä on lempieläimesi?
  – Jokainen eläin on aivan erityinen ja uskomaton omalla tavallaan. Mutta jos on pakko jokin erityisesti esiin nostaa, niin suvullani on hyvin pitkään ollut hyvin erityinen suhde lintujen kanssa, joten tulen niiden kanssa hyvin toimeen

  2. Mitä harrastat?
  – Aikidoa, jousiammuntaa, viulunsoittoa ja kuvataidetta

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Aitous ja rehellisyys. Minua ärsyttää ihmiset, jotka esittävät sitä, mitä eivät ole ja valehtevat vielä lisäksi. Tahdon voida luottaa ihmiseen, jonka kanssa aikaani vietän
  – Rohkeus. Enkä nyt tarkoita tällä siis mitään uhkarohkeutta vaan ihan vain rohkeutta kohdata jokapäiväinen elämä. Ja kuolemakin sitten aikanaan.
  – Luovuus. Jälleen, en mitään taiteen ihmelapsia odota, mutta… on tylsää olla sellaisten ihmisten kanssa, joilla ei koskaan ole ideoita siitä mitä tehtäisiin ja jotka eivät koskaan haaveile mistään.

  4. Mkä on unelma-ammattisi?
  – En tiedä, onko se unelmanl, mutta minusta tulee opettaja, sillä näin isoäidit tahtovat

  5. Kuvaile luonnettasi
  – Olen ehkä pikkuisen sitä tyyppiä, jota oudoksi kutsutaan. Olen luonnonlapsi, samoan metsissä ja nautin paljaasta maasta jalkojeni alla, joten ei ole lainkaan tavatonta löytää minua pihalta paljain jaloin. Pientä taiteilijan vikaakin minussa on, nautin piirtämisestä.

  6. Milloin olet syntynyt?
  – 29.8.2004

  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  – Serdaigle ja Pouffsouffle

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – ennustus, taikaolentojen hoito, numerologia, sauvatieto

  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  – Ei ole, taas vaihteeksi

  • ”Shadowfield, Christopher Jeremiah”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Sinä oletkin helppo lajiteltava”, Lajitteluhattu tuumaa mielissään. ”Olet omalaatuinen, luova ja taiteellinen ja nämä piirteet ovat juuri Serdaigleen sopivia. Myös hieman Pouffsoufflea sinussa on, sillä arvostat aitoutta ja rehellisyyttä ja pidät luonnosta”, tämä selitti.

   ”Eiköhän siis päästetä sinut uuteen tupasi, joka on siis…”

   ”SERDAIGLE!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serdaiglen pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Christopher! Olet tänä lukuvuonna 5.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 6. Mikä on lempieläimesi?
  Tykkään eniten sellaisista eläimistä, joista muut ei ehkä yleensä tykkää. Käärmeet, rotat, sudet, hämähäkit, lepakot, skorpionit, kärpäset, basiliskit, thestralit, lohikäärmeet, nundut, kimeerat… Jonkun kai pitää tykätä niistäkin?

  Mitä harrastat?
  En mä oikeen mitään kai. Tai no kyllä mä kirjoitan päiväkirjaa ja ehkä vähän tarinoita ja luenkin joskus, sellaisia synkkiä rakkaustarinoita. Ja tykkään mennä yöllä ulos kävelemään ja haaveilemaan vaikkei koulussa kyllä saisi. Muutenkin ehkä vähän tykkään tehdä jotain kiellettyä joskus.

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  Mmm… mä meen yleensä niiden luo, joista muut ei kauheesti pidä tai siis.. Jos joku on yksinäinen tai pelottava niin… Se voi olla muutakin, mut se ei vaan näy. Ja se on tavallaan ihan kiva tunne, kun jännittää silleen siks että se tyyppi on jännä. Myös ne suositut mutta aika ilkeät ihmiset kiinnostaa mua. Ihastun yleensä pahoihin poikiin tai jotenkin muuten just sellasiin, joista sanotaan et ois parempi pysyy kaukana. Mut eiks ne just tarviikin rakkautta kaikista eniten?

  Mikä on unelma-ammattisi?
  Mua kiinnostaa ainakin ennustus ja nekromantia ja vähän ehkä pimeä taikuuskin, mut en mä tiedä miten niistä saa ammatin. Siis ainakaan jos ei haluu opettamaan niitä. Enkä mä kyl myöskään haluu tehä mitään pahaa kellekään.

  Kuvaile luonnettasi 
  …No mä nyt oon vaan… tällanen. Outo ja arka, mut teen kai silti jotain tyhmää ja vaarallista, ja oon aika surullinen joskus, mut kyl mä yritän… tai no en varmaan yritä tarpeeks. Koulu on aika rankkaa mulle, ja oon oikeesti tosi herkkä ja itken yksin aika usein. Muiden nähden harvemmin, koska mun on vaikeeta luottaa toisiin niin paljon. Oon myös aika huono pitää puoliani tai sanoo, jos joku loukkas mua tai jotain. En mä nyt hirveesti silleen siitä välitäkään, et mä suuttuisin niille, jotka on mulle ikäviä. Oon ite aika soft spoken ja harvemmin yhtään mitenkään kova tai vaativa kenellekään, mut en mä välttämättä osaa niitä oikeitakaan sanoja sanoo, ja mun kieli menee solmuun kun jännittää.

  Mut toisaalta oon myös joskus ihan hauska ja iloinen ja nauran monenlaiselle huumorille ja tykkään kujeilla. Oon mä vähän ovelakin mut en silleen pahantahtoisesti. Ja tykkään jännityksestä, seikkailuista ja hurjasta menosta tosi paljon, vaikka ei sitä moni huomais musta päältäpäin, ku oon niin epävarma. Mä kans kiinnyn muihin nopeesti, enkä osaa silleen tuomita ketään, vaikka jotkut muut sanois, että se on huono ihminen. Ennemminkin must tuntuu, et usein mä vaan sulan erityisesti just niille väärille tyypeille ihan täysin, en mä tiedä miks, mut ne on vaan niin… tunnen vaan sellast valtavaa hellyyttä, et haluun rutistaa niitä lujaa ja itkee kunnes silmät valuu mun poskille. Oon myös jotenki ikuinen lapsi ja romantikko ja sellanen sekä siirappinen et synkkä haaveilija. En kyl mikään fiksu tai realistinen.

  Milloin olet syntynyt? 13.3.2003

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  Serpentard ja Gryffondor kai varmaan, mut eiks Pouffsouffleen oteta myös ne, jotka ei pääse minnekään niin… Vaikka en oo kyl kauheen ahkera tai tosi kiva, ku en mä oikeen jaksa… tai siis. Haluan vaan ees tähän kouluun.. M-mut Serpet ja Gryffit on kai aika cool tai silleen, hurjii.

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Loitsut, muodonmuutokset, pimeyden voimilta suojautuminen, yrttitieto, taikaliemet ja -juomat, tähtitieto, huispaus & lentäminen, ennustus, taikaolentojen hoito, nekromantia

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa? 
  Serpentard, Serdaigle ja Cerfeur löytyy.

  • ”Chasain, Zia!”

   Kuuluu huudahdus, ja 16-vuotiaan tytön odotetaan saapuvan salin etuosaan, lajitteluhatun luokse. Kun tyttö on istahtanut puisen jakkaran päälle, tuon päälaelle asetetaan risainen, mutta viisas lajitteluhattu. Tuo hattu tietää enemmän oppilaasta kuin tuo itse, ja tekee päätöksen hänen tulevasta tuvastaan.

   ”Minulla on kaksi vaihtoehtoa sinulle sopivimmasta tuvasta: Pouffsouffle ja Serpentard. Olet selkeästi haaveilija ja vaikutat sisimmässäsi hyväsydämiseltä ihmiseltä, minkä perusteella voisit kuulua Pouffsouffleen. Lisäksi kirjoitusharrastuksesi ja tuomitsemattomuutesi veisi sinut kyseiseen tupaan. Hienoa huomata, että hakeudut heidän seuraan, jotka eivät ole niitä suosituimpia oppilaita. Toisaalta sinussa on myös paljon Serpentardin tupaan sopivia piirteitä: lempieläimesi, mieltymys kiellettyihin asioihin, mystisyys sekä tietyt luonteenpiirteet.”

   ”Kysymys kuuluukin, kummasta tuvasta sinulle olisi eniten hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Haluanko kasvattaa sinua ahkerien ja pehmeiden oppilaiden parissa, vai itsevarmempien ja tietyllä tapaa kovempien kanssa?”

   Tässä vaiheessa hattu pitää lyhyen itsenäisen pohdintatauon.

   ”Tiedätkö mitä, olen päätökseni nyt tehnyt, ja se on… POUFFSOUFFLE!”

   Zialle annetaan suuret aplodit, ja ennen kuin hattu otetaan tämän päästä pois, se kuiskaa tytölle seuraavaa: ”Psst, ei Pouffsouffle ole nössöjen tupa, päin vastoin.”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 6. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta. Vaikka oletkin tuttu kasvo täällä, muista, että voit aina kysyä apua.

 7. 1. Mikä on lempieläimesi?
  – Hevoskotka
  2. Mitä harrastat?
  – Kirjoittamista, lukemista, huispausta, huispausliigan seuraamista, järjestötoimintaa, tapahtumien järjestämistä, hengailua kavereiden kanssa
  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Luotettavuus, huumorintaju ja huolehtivaisuus
  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  – Toimittaja
  5. Kuvaile luonnettasi
  – Herkästi innostuva, utelias, luova, karismaattinen, itsenäinen, nauravainen
  6. Milloin olet syntynyt?
  – 5.2.2005
  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? Serpentard ja Gryffondor
  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – Huispaus & lentäminen, ennustus, muinaiset riimut ja taikaolentojen hoito
  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  – Ei

  • Seuraavaksi lajitteluhatun luokse kutsutaan Artemisia Lilly -niminen nuori noita. Kun tyttö on istahtanut puisen jakkaran päälle, tuon päälaelle asetetaan koulun viisas lajitteluhattu. Kyseinen hattu tekee päätöksen tytön tulevasta tuvasta.

   ”Hei, Artemisia. Ilmeisesti Serpentard ja Gryffondor ovat sinun suosikkitupiasi, mutta en ole varma, ovatko nuo tuvat sinulle sopivimpia. Sopisit myös Serdaigleen lukemis- ja kirjoitusharrastuksesi sekä unelma-ammattisi perusteella. Pouffsouffleen voisit kuulua huolehtivaisuuden arvostuksen sekä uteliaisuutesi perusteella. Toisaalta sinulla on myös Gryffondorin tupaan sopivia piirteitä, kuten huispausharrastuksesi, huumorintajun arvostus sekä nauravaisuutesi. Serpentardin tupaan voisit kuulua luotettavuuden arvostuksen sekä karismaattisuutesi ja itsenäisyytesi perusteella.”

   Hattu pohdiskelee vielä hetken itsekseen. Tämä tyttö ei ollutkaan niin helppo lajiteltava kuin mitä oli päällepäin näyttänyt. Hattu saa kuitenkin päätöksensä lopulta tehtyä ja julistaa sen kaikille salissa olijoille.

   ”GRYFFONDOR!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 4. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta, ja lisäksi lähetän sinulle sähköpostia. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s