Sovita lajitteluhattua (2019-2020)

1. Liittymisen yleisohje -> 2. Hakemuksen ohjeistus & kirjoitus

Liity oppilaaksi lukukaudelle 2019–2020 kirjoittamalla vastaus tälle sivulle. Selaa sivun alalaitaan ja kirjoita tiedot alla olevien ohjeiden avulla. Olethan tarkkana ja vastaat kaikkiin lajitteluhatun kysymyksiin!

Nimi: Keksi hahmollesi nimi, jota käytät tällä sivustolla. Turvallisuussyistä ÄLÄ KIRJOITA oikeaa nimeäsi. Kirjoita hahmon nimi muotoon etunimi sukunimi.

Sähköposti: Sähköpostiosoitettasi käytetään ainoastaan tervetulotoivotuksen lähettämiseen. Osoitettasi EI julkaista koulun sivuilla.

Kotisivu: Voit halutessasi jättää oman nettisivusi osoitteen tähän. Kenttä on kuitenkin vapaaehtoinen ja sen voi hyvin jättää tyhjäksi.

Kirjoita tekstikenttään vastaukset Lajitteluhatun esittämiin kysymyksiin hahmosi näkökulmasta:

 1. Mikä on lempieläimesi?
 2. Mitä harrastat?
 3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
 4. Mikä on unelma-ammattisi?
 5. Kuvaile luonnettasi (Voit kertoa joko muutamalla sanalla tai kirjoittaa pidemmän kuvailun)
 6. Milloin olet syntynyt? (Hahmosi täytyy olla syntynyt viimeistään 1.9.2008, jotta hän voi aloittaa opiskelut koulussa. 11-vuotias on 1. luokalla, 12-vuotias 2. luokalla jne.)
 7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? (Gryffondor, Serdaigle, Pouffsouffle, Serpentard)
 8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?(alla lisää)
 9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa? (Jos sinulla on aikaisempia oppilashahmoja Taikakoulu Châteaussa, ilmoitathan heidän nimensä tai tupansa hakemuksesi yhteydessä. Huomaa, ettei sinulla voi olla oppilashahmoa kaikissa koulun neljässä perustuvassa. Jos kaikki entiset hahmosi eivät ole olleet mukana vielä kuukautta, et voi luoda vielä uutta jäsenhakemusta!)

Luokka 1

 • Et voi vielä valita valinnaisaineita

Luokka 2

 • Valitse 0–1 valinnaisainetta.
 • Vaihtoehdot: huispaus & lentäminen

Luokat 3–5

 • Valitse 2–8 valinnaisainetta
 • Vaihtoehdot: huispaus & lentäminen, jästitieto, ennustus, taikaolentojen hoito, muinaiset riimut, numerologia, sauvatieto, nekromantia

Luokat 6–7

 • Valitse 4–15 valinnaisainetta
 • Vaihtoehdot: loitsut, muodonmuutokset, pimeyden voimilta suojautuminen, yrttitieto, taikaliemet ja -juomat, tähtitieto, taikuuden historia, huispaus & lentäminen, jästitieto, ennustus, taikaolentojen hoito, muinaiset riimut, numerologia, sauvatieto, nekromantia

***

Klikkaa lopuksi ”lähetä kommentti”. Lajitteluhattu päättää vastauksiesi perusteella tulevan tupasi. Hakemuksesi pyritään käsittelemään mahdollisimman nopeasti. Kun sinut on lajiteltu, saat sähköpostia, jonka jälkeen pääset aloittamaan toimintasi.

56 thoughts on “Sovita lajitteluhattua (2019-2020)

 1. 1. Mikä on lempieläimesi?
  – Pidän kilteistä ja kesyistä eläimistä ja taikaolennoista.

  2. Mitä harrastat?
  – Ajanviettoa perheen ja kavereiden kanssa, lukemista, leipomista, kivien ja kristallien keräämistä, korujen tekemistä, origamia, kalligrafiaa, kasvien hoitamista, luonnossa liikkumista, jne. Jästimaailmassa ollessa tykkään myös katsoa elokuvia ja sarjoja ja selata internettiä.

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Luotettavuus, empatiakyky ja suvaitsevaisuus.

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  – Minulla ei ole unelma-ammattia, mutta voisin kuvitella itseni palvelualalle.

  5. Kuvaile luonnettasi
  – Ystävällinen, ennakkoluuloton, huolehtivainen, intohimoinen, intuitiivinen.

  Milloin olet syntynyt?
  – 4.11.2003 (täytän tänä vuonna 16 mutta menen viidennelle luokalle).

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  – Pidän kaikista tuvista, mutta katsoisin itse sopivani parhaiten Pouffsouffleen ja toivon, että lajitteluhattu laittaa minut sinne.

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – Ennustus, muinaiset riimut, numerologia.

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  – Kyllä: Elicia Beaudouin, Luol Crunel, Sophie Everett.

  1. Lukuvuoden ensimmäinen lajiteltava kutsutaan salin eteen. Hän on 15-vuotias Maya Khalil. Kun tyttö on istahtanut hänelle osoitetun jakkaran päälle, asetetaan koulun viisain – ja ainoa – lajitteluhattu hänen päähänsä. Hattu aloittaa heti pohdintansa.

   Itse asiassa hattu ei ehdi kuin koskettaa Mayan päälakea, kun tuo on jo tehnyt päätöksensä tytön tulevasta tuvasta. Tyttö nimittäin oikein huokuu kyseisen tuvan luonnetta ja sopii siihen täydellisesti. Kiltit eläimet, kivien kerääminen, kasvien hoitaminen, suvaitsevaisuus, huolehtivaisuuden arvostus sekä toive tulevaisuuden palveluammatista ovat kaikki piirteitä kyseisestä tuvasta, ja kun yksi ja sama henkilö omaa nuo kaikki piirteet, ei valinta ole kovinkaan vaikea.

   ”POUFFSOUFFLE”

   Hattu rääkäisee, ja se nostetaan pois tytön päälaelta.

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 5. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta.

 2. Mikä on lempieläimesi?
  -Yksisarvinen

  Mitä harrastat?
  -Harrastan huispausta aktiivisesti, luen mielelläni kaikenlaista, rakastan erilaisten meikkien ja kampauksien tekemistä.

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  -Uskollisuus kaikessa muodossaan, huumorintajuisuus ja suvaitsevaisuus

  Mikä on unelma-ammattisi?
  -En ole vielä aivan varma, mahdollisuuksia on monia. Olisi hienoa olla jossain vaikuttavassa ammatissa.

  Kuvaile luonnettasi
  -Olen luonteeltani energinen, puhelias, elämänmyönteinen, vahvatahtoinen, eikä vastoinkäymiset lannista minua.

  Milloin olet syntynyt?
  -5.11.2004

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? (Gryffondor, Serdaigle, Pouffsouffle, Serpentard)
  -Serpentard ja Serdaigle

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?(alla lisää)
  -Huispaus&Lentäminen, ennustaminen, sauvatieto, numerologia ja muinaiset riimut

  1. ”O’Hara, Heather”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Hmm”, lajitteluhattu äännähtää mietteliäänä. ”Lempi tupiasi ovat siis Serpentard ja Serdaigle. Jompaan kumpaan niistä minäkin sinut laittaisin, vaikka sinussa on myös joitain Pouffsoufflemaisia ja Gryffondormaisia piirteitä”, tämä mietiskeli ja vaipui sitten muutaman minuutin syvään hiljaisuuteen.

   ”Nyt tiedän mihin tupaan sinut laitan! Kaltaisellesi vahvatahtoiselle, kilpailuhenkiselle ja omanarvontuntoiselle noidalle, joka arvostaa uskollisuutta ja haaveilee jostain vaikutusvaltaisesta ammatista paras tupa on tietenkin…”

   ”SERPENTARD!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serpentardin pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Heather! Olet tänä lukuvuonna 4.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 3. Liity chateaun whatsapp ryhmään! Laatutakuu

 4. Mikä on lempieläimesi?
  Pidän eläimistä ylipäätään, koska ne ovat niin viattomia ja kauniita olentoja. Eläimillä ei ole pahaa tahtoa, ne vain tekevät mitä selviytyminen vaatii. Villeistäkin pedoista löytyy paljon lempeyttä ja rakkautta sille, joka onnistuu voittamaan niiden luottamuksen. Toki myös ihmisissä on tämänkaltaisia ominaisuuksia.

  Mitä harrastat?
  Soittamista ja musiikin kuuntelemista sillä pidän kovasti musiikin kauneudesta sekä tunteiden ilmaisemisesta ja käsittelemisestä sen avulla. Osaan soittaa klarinettia, pianoa ja poikkihuilua sekä joitain muitakin soittimia vähän. Luen myös kirjoja, maalaan joskus ja viihdyn luonnossa. Olen kiinnostunut taiteiden lisäksi tieteistä ja opiskelen mielelläni. Liikunnallisesti sekä monissa arkisissa käytännön asioissa olen kömpelö.

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  Hyvä ystävä on luotettava, välittävä ja aidosti hyvää tarkoittava. Monenlaiset persoonat voivat uskoakseni löytää yhteisen sävelen, jos heillä riittää siihen tahtoa ja kärsivällisyyttä. En tosin itse jaksa panostaa kovinkaan pitkään sellaisiin ihmissuhteisiin, jotka eivät tunnu etenevän pinnalliselta tasolta mihinkään syvempään ja mielenkiintoisempaan.

  Mikä on unelma-ammattisi?
  En osaa sanoa vielä. Ajatuksen tasolla haluaisin olla aurori, mutta en välttämättä pärjäisi hyvin niin fyysisessä työssä. Ehkä voisin pyrkiä velhojen neuvostoon tai muuhun ministeriön virkaan.

  Kuvaile luonnettasi 
  Olen pääasiassa hiljainen, lempeä ja viaton mutta toisaalta myös itsenäinen, vahva, rohkea sekä kuulemma pelottava suuttuessani. Jotkut ovat kutsuneet myös älykkääksi ja kypsäksi, mutta toiset taas pitävät tyhmänä ja naiivina tai eivät ymmärrä minua. Yleensä vaikutan rauhalliselta ja viileältä enkä valita pienestä. Pidän vihaiset tunteet suurilta osin sisälläni, mutta joskus ne kasvavat liian suuriksi ja pääsevät irti. Silloin en enää säästele viiltäviä sanoja, saatan iskeä toisten heikkoihin kohtiin ja tilanteesta riippuen jopa tapella taioin. Usein kuitenkin kadun tätä jälkeenpäin ja yritän paikkailla aiheuttamaani vahinkoa.

  En juuri välitä kevyistä, pinnallisista tai fyysisistä asioista vaan olen vakava, syvällinen, älyllinen ja intensiivinen. Suvaitsen ja arvostan erilaisuutta ihmisissä mutta en voi sietää sitä mitä pidän pahuutena. Etiikka, moraali ja oikeudenmukaisuus ovat minulle hyvin tärkeitä, ja ajatteluni on osittain mustavalkoista ja jopa armotonta. Vaikka pyrin olemaan hyvä olen myös ankara muita kohtaan, sillä minun on vaikea hyväksyä esimerkiksi ihmisten itsekkyyttä, pelkuruutta tai välinpitämättömyyttä. Vaikutan ehkä ensisilmäyksellä ujolta, mutta olen itseasiassa hyvinkin ylpeä ja itsepäinen.

  En ole kauhean sosiaalinen vaan viihdyn hyvin yksin keskittyen johonkin mistä olen kiinnostunut. Kliseisesti voin todeta, että saatan pitkästyä seurassa mutta harvoin silloin kun olen yksin, ja aika suuri osa ihmisistä on minusta suoraan sanottuna idiootteja. En myöskään välitä paljoa siitä, mitä minusta ajatellaan tai toiminko sosiaalisten normien mukaan. Noudatan omia periaatteitani ja näen monet ihmisille tyypilliset tavat ja asiat typerinä. Kuitenkin silloin harvoin kun löydän jonkun, jonka kanssa tunnen yhteyttä, olen hänelle hyvin uskollinen ja luotettava.

  Milloin olet syntynyt? 
  11.1.2004

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? 
  Varmaankin Serdaigle ja Gryffondor mutta arvostan jotakin jokaisessa tuvassa.

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Kaikki, minä haluan oppia. Se saa minut innostumaan, ja tieto on myös eräänlainen taisteluase tässä maailmassa, jossa minun kaltaisellani ihmisellä on paljon taisteluita käytävänä.

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa? 
  Yksi Serpentard ja yksi Cerfeur löytyy.

  1. ”Lesauvage, Andraste”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Ensivaikutelman perusteella sinä olet aivan ilmiselvä Pouffsouffle”, lajitteluhattu toteaa heti. ”Olet lempeä, oikeudenmukainen ja suvaitsevainen ja arvostat ystävässä luotettavuutta ja aitoa välittämistä”, se perusteli. ”Mutta kun sinua tutkii tarkemmin niin huomaa, että olet myös hyvin älykäs, syvällinen, tiedonjanoinen ja kunnianhimoinen. Nämä ovat puolestaan Serdaiglelle ominaisia piirteitä”, lajitteluhattu analysoi.

   Hetken hiljaisuuden jälkeen lajitteluhattu oli tehnyt päätöksensä. ”Eiköhän siis lajitella sinut uuteen tupaasi, joka on tietenkin…”

   ”SERDAIGLE!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serdaiglen pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Andraste! Olet tänä lukuvuonna 5.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 5. Mikä on lempieläimesi?

  Pidän eksoottisista eläimistä ja erityisesti erilaisista taikaolennoista. Hevoskotkat ja lohikäärmeet ovat lähellä syndäntäni. Rakastan myös kettuja ja lintuja, varsinkin närhiä.

  Mitä harrastat?

  Harrastan säännöllisen epäsäännöllisesti pianon ja viulun soittoa. Tykkään myös kokata, varsinkin lihattomia ruokia.

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?

  Arvostan ystävissä omistuneisuutta ja lojaaliuutta, sekä omaperäisyyttä. Pyrin toki hyväksymään kaikki sellaisina kuin he ovat. Myös huumorintaju ja pieni leikkimielisyys on toivottavaa.

  Mikä on unelma-ammattisi?

  Toivoisin pääseväni joskus Châteaun pimeyden voimilta suojautumisen opettajaksi, mutta toinen mahdollinen uravaihtoehto olisi tulkkina olo.

  Kuvaile luonnettasi

  Saatan vaikuttaa ensisilmäyksellä ujolta, vaikka tosiasiassa olen vain hieman varautunut uusien ihmisten seurassa. Olen hyvin sosiaallinen ja ehkä aavistuksen manipuloiva. Pidän ihmisten kanssa olemisesta ja heille puhumisesta, mutta osaan arvostaa myös omaa aikaani. Olen aavistuksen uhkarohkea, ja vaikka teen tarkat suunnitelmat johonkin asiaan liittyen, saatan heittää ne ikkunasta ulos viime hetkellä ennen niiden toteutumista ja seurata vaistoani. En pidä lukemisesta tai läksyjen teosta, mutta mikäli aihe on mielenkiintoinen niin teen laajan taustatutkimuksen ja kirjoitan kotitehtäväaineen reilusti pidemmäksi kuin tarvittavaa. Asetan ystäväni aina kaiken muun edelle.

  Milloin olet syntynyt?

  13. 6. 2004.

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?

  Suosikkitupani ovat Serpentard ja Serdaigle.

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?

  Ennustus, taikaolentojen hoito, muinaiset riimut ja jästitieto.

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?

  Ei.

  1. ”Jenkins, Kineta”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Hmm”, lajitteluhattu äännähtää mietteliäänä. ”Näen sinussa potentiaalia kahteen tupaan. Gryffondoriin sopisit, koska olet rohkea, jokseenkin spontaani ja arvostat lojaaliutta. Sen sijaan Serpentard olisi sopiva sinulle, koska olet vaikutusvaltainen, luotat vaistoihisi ja sinulle on tärkeää että ystäväsi ovat omistautuneita”, lajitteluhattu analysoi ja vaipui sitten mietteliääseen hiljaisuuteen.

   ”Nyt tiedän. Sinun uusi tupasi tulee olemaan…”

   ”SERPENTARD!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serpentardin pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Kineta! Olet tänä lukuvuonna 5.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 6. 1. Mikä on lempieläimesi?
  – Jokainen eläin on aivan erityinen ja uskomaton omalla tavallaan. Mutta jos on pakko jokin erityisesti esiin nostaa, niin suvullani on hyvin pitkään ollut hyvin erityinen suhde lintujen kanssa, joten tulen niiden kanssa hyvin toimeen

  2. Mitä harrastat?
  – Aikidoa, jousiammuntaa, viulunsoittoa ja kuvataidetta

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Aitous ja rehellisyys. Minua ärsyttää ihmiset, jotka esittävät sitä, mitä eivät ole ja valehtevat vielä lisäksi. Tahdon voida luottaa ihmiseen, jonka kanssa aikaani vietän
  – Rohkeus. Enkä nyt tarkoita tällä siis mitään uhkarohkeutta vaan ihan vain rohkeutta kohdata jokapäiväinen elämä. Ja kuolemakin sitten aikanaan.
  – Luovuus. Jälleen, en mitään taiteen ihmelapsia odota, mutta… on tylsää olla sellaisten ihmisten kanssa, joilla ei koskaan ole ideoita siitä mitä tehtäisiin ja jotka eivät koskaan haaveile mistään.

  4. Mkä on unelma-ammattisi?
  – En tiedä, onko se unelmanl, mutta minusta tulee opettaja, sillä näin isoäidit tahtovat

  5. Kuvaile luonnettasi
  – Olen ehkä pikkuisen sitä tyyppiä, jota oudoksi kutsutaan. Olen luonnonlapsi, samoan metsissä ja nautin paljaasta maasta jalkojeni alla, joten ei ole lainkaan tavatonta löytää minua pihalta paljain jaloin. Pientä taiteilijan vikaakin minussa on, nautin piirtämisestä.

  6. Milloin olet syntynyt?
  – 29.8.2004

  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  – Serdaigle ja Pouffsouffle

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – ennustus, taikaolentojen hoito, numerologia, sauvatieto

  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  – Ei ole, taas vaihteeksi

  1. ”Shadowfield, Christopher Jeremiah”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Sinä oletkin helppo lajiteltava”, Lajitteluhattu tuumaa mielissään. ”Olet omalaatuinen, luova ja taiteellinen ja nämä piirteet ovat juuri Serdaigleen sopivia. Myös hieman Pouffsoufflea sinussa on, sillä arvostat aitoutta ja rehellisyyttä ja pidät luonnosta”, tämä selitti.

   ”Eiköhän siis päästetä sinut uuteen tupasi, joka on siis…”

   ”SERDAIGLE!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serdaiglen pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Christopher! Olet tänä lukuvuonna 5.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 7. Mikä on lempieläimesi?
  Tykkään eniten sellaisista eläimistä, joista muut ei ehkä yleensä tykkää. Käärmeet, rotat, sudet, hämähäkit, lepakot, skorpionit, kärpäset, basiliskit, thestralit, lohikäärmeet, nundut, kimeerat… Jonkun kai pitää tykätä niistäkin?

  Mitä harrastat?
  En mä oikeen mitään kai. Tai no kyllä mä kirjoitan päiväkirjaa ja ehkä vähän tarinoita ja luenkin joskus, sellaisia synkkiä rakkaustarinoita. Ja tykkään mennä yöllä ulos kävelemään ja haaveilemaan vaikkei koulussa kyllä saisi. Muutenkin ehkä vähän tykkään tehdä jotain kiellettyä joskus.

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  Mmm… mä meen yleensä niiden luo, joista muut ei kauheesti pidä tai siis.. Jos joku on yksinäinen tai pelottava niin… Se voi olla muutakin, mut se ei vaan näy. Ja se on tavallaan ihan kiva tunne, kun jännittää silleen siks että se tyyppi on jännä. Myös ne suositut mutta aika ilkeät ihmiset kiinnostaa mua. Ihastun yleensä pahoihin poikiin tai jotenkin muuten just sellasiin, joista sanotaan et ois parempi pysyy kaukana. Mut eiks ne just tarviikin rakkautta kaikista eniten?

  Mikä on unelma-ammattisi?
  Mua kiinnostaa ainakin ennustus ja nekromantia ja vähän ehkä pimeä taikuuskin, mut en mä tiedä miten niistä saa ammatin. Siis ainakaan jos ei haluu opettamaan niitä. Enkä mä kyl myöskään haluu tehä mitään pahaa kellekään.

  Kuvaile luonnettasi 
  …No mä nyt oon vaan… tällanen. Outo ja arka, mut teen kai silti jotain tyhmää ja vaarallista, ja oon aika surullinen joskus, mut kyl mä yritän… tai no en varmaan yritä tarpeeks. Koulu on aika rankkaa mulle, ja oon oikeesti tosi herkkä ja itken yksin aika usein. Muiden nähden harvemmin, koska mun on vaikeeta luottaa toisiin niin paljon. Oon myös aika huono pitää puoliani tai sanoo, jos joku loukkas mua tai jotain. En mä nyt hirveesti silleen siitä välitäkään, et mä suuttuisin niille, jotka on mulle ikäviä. Oon ite aika soft spoken ja harvemmin yhtään mitenkään kova tai vaativa kenellekään, mut en mä välttämättä osaa niitä oikeitakaan sanoja sanoo, ja mun kieli menee solmuun kun jännittää.

  Mut toisaalta oon myös joskus ihan hauska ja iloinen ja nauran monenlaiselle huumorille ja tykkään kujeilla. Oon mä vähän ovelakin mut en silleen pahantahtoisesti. Ja tykkään jännityksestä, seikkailuista ja hurjasta menosta tosi paljon, vaikka ei sitä moni huomais musta päältäpäin, ku oon niin epävarma. Mä kans kiinnyn muihin nopeesti, enkä osaa silleen tuomita ketään, vaikka jotkut muut sanois, että se on huono ihminen. Ennemminkin must tuntuu, et usein mä vaan sulan erityisesti just niille väärille tyypeille ihan täysin, en mä tiedä miks, mut ne on vaan niin… tunnen vaan sellast valtavaa hellyyttä, et haluun rutistaa niitä lujaa ja itkee kunnes silmät valuu mun poskille. Oon myös jotenki ikuinen lapsi ja romantikko ja sellanen sekä siirappinen et synkkä haaveilija. En kyl mikään fiksu tai realistinen.

  Milloin olet syntynyt? 13.3.2003

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  Serpentard ja Gryffondor kai varmaan, mut eiks Pouffsouffleen oteta myös ne, jotka ei pääse minnekään niin… Vaikka en oo kyl kauheen ahkera tai tosi kiva, ku en mä oikeen jaksa… tai siis. Haluan vaan ees tähän kouluun.. M-mut Serpet ja Gryffit on kai aika cool tai silleen, hurjii.

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Loitsut, muodonmuutokset, pimeyden voimilta suojautuminen, yrttitieto, taikaliemet ja -juomat, tähtitieto, huispaus & lentäminen, ennustus, taikaolentojen hoito, nekromantia

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa? 
  Serpentard, Serdaigle ja Cerfeur löytyy.

  1. ”Chasain, Zia!”

   Kuuluu huudahdus, ja 16-vuotiaan tytön odotetaan saapuvan salin etuosaan, lajitteluhatun luokse. Kun tyttö on istahtanut puisen jakkaran päälle, tuon päälaelle asetetaan risainen, mutta viisas lajitteluhattu. Tuo hattu tietää enemmän oppilaasta kuin tuo itse, ja tekee päätöksen hänen tulevasta tuvastaan.

   ”Minulla on kaksi vaihtoehtoa sinulle sopivimmasta tuvasta: Pouffsouffle ja Serpentard. Olet selkeästi haaveilija ja vaikutat sisimmässäsi hyväsydämiseltä ihmiseltä, minkä perusteella voisit kuulua Pouffsouffleen. Lisäksi kirjoitusharrastuksesi ja tuomitsemattomuutesi veisi sinut kyseiseen tupaan. Hienoa huomata, että hakeudut heidän seuraan, jotka eivät ole niitä suosituimpia oppilaita. Toisaalta sinussa on myös paljon Serpentardin tupaan sopivia piirteitä: lempieläimesi, mieltymys kiellettyihin asioihin, mystisyys sekä tietyt luonteenpiirteet.”

   ”Kysymys kuuluukin, kummasta tuvasta sinulle olisi eniten hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Haluanko kasvattaa sinua ahkerien ja pehmeiden oppilaiden parissa, vai itsevarmempien ja tietyllä tapaa kovempien kanssa?”

   Tässä vaiheessa hattu pitää lyhyen itsenäisen pohdintatauon.

   ”Tiedätkö mitä, olen päätökseni nyt tehnyt, ja se on… POUFFSOUFFLE!”

   Zialle annetaan suuret aplodit, ja ennen kuin hattu otetaan tämän päästä pois, se kuiskaa tytölle seuraavaa: ”Psst, ei Pouffsouffle ole nössöjen tupa, päin vastoin.”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 6. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta. Vaikka oletkin tuttu kasvo täällä, muista, että voit aina kysyä apua.

 8. 1. Mikä on lempieläimesi?
  – Hevoskotka
  2. Mitä harrastat?
  – Kirjoittamista, lukemista, huispausta, huispausliigan seuraamista, järjestötoimintaa, tapahtumien järjestämistä, hengailua kavereiden kanssa
  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Luotettavuus, huumorintaju ja huolehtivaisuus
  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  – Toimittaja
  5. Kuvaile luonnettasi
  – Herkästi innostuva, utelias, luova, karismaattinen, itsenäinen, nauravainen
  6. Milloin olet syntynyt?
  – 5.2.2005
  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? Serpentard ja Gryffondor
  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – Huispaus & lentäminen, ennustus, muinaiset riimut ja taikaolentojen hoito
  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  – Ei

  1. Seuraavaksi lajitteluhatun luokse kutsutaan Artemisia Lilly -niminen nuori noita. Kun tyttö on istahtanut puisen jakkaran päälle, tuon päälaelle asetetaan koulun viisas lajitteluhattu. Kyseinen hattu tekee päätöksen tytön tulevasta tuvasta.

   ”Hei, Artemisia. Ilmeisesti Serpentard ja Gryffondor ovat sinun suosikkitupiasi, mutta en ole varma, ovatko nuo tuvat sinulle sopivimpia. Sopisit myös Serdaigleen lukemis- ja kirjoitusharrastuksesi sekä unelma-ammattisi perusteella. Pouffsouffleen voisit kuulua huolehtivaisuuden arvostuksen sekä uteliaisuutesi perusteella. Toisaalta sinulla on myös Gryffondorin tupaan sopivia piirteitä, kuten huispausharrastuksesi, huumorintajun arvostus sekä nauravaisuutesi. Serpentardin tupaan voisit kuulua luotettavuuden arvostuksen sekä karismaattisuutesi ja itsenäisyytesi perusteella.”

   Hattu pohdiskelee vielä hetken itsekseen. Tämä tyttö ei ollutkaan niin helppo lajiteltava kuin mitä oli päällepäin näyttänyt. Hattu saa kuitenkin päätöksensä lopulta tehtyä ja julistaa sen kaikille salissa olijoille.

   ”GRYFFONDOR!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 4. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta, ja lisäksi lähetän sinulle sähköpostia. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

 9. Jos tulee hyväksytyksi, aloittaa roolipelillisesti koulun ensi vuonna.

  Mikä on lempieläimesi?
  Mä– Siis minä pidän pörröisistä eläimistä. Perheellämme ei ole koskaan ollut eläimiä, mutta on mielenkiintoista nähdä, miten sulavaviivattoman ruumiin omaavat eläimet osaavat myös olla nopeita ja sulavia eleissään.

  Mitä harrastat?
  Harrastan tavoitteellisella tasolla rytmistä voimistelua, ja tällä tasolla voi myös itsestään huolehtimista pitää eräänlaisena harrastuksena. Rytmisen lisäksi tanssin ja nautin nuottikirjoituksen lukemisesta.

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  Taito keskustella asioista. Tärkeää olisi myös, että hänellä olisi hyvät elintavat.

  Mikä on unelma-ammattisi?
  Tähtään ammattilaiseksi ja valmentajan mielestä minulla on siihen hyvät mahdollisuudet. Ehkä aktiivisen ammattilaisuran jälkeen voisi ryhtyä itse valmentamaan. Personaltrainer vaikuttaa myös tosi mielenkiintoiselta.

  Kuvaile luonnettasi
  Olen ihan mukava henkilö. Valmentaja pitää kunnianhimostani ja päättäväisyydestäni ja äidille aina kehuu, miten hyvin suoriudun kaikesta. Leiritovereiden kanssa tulen aina hyvin toimeen. Äitini mielestä olen kunnollinen, joten ehkä sitten olen tällainen mukava kunniallinen tyttö. Mathéon mielestä olen tosin paljon muutakin kuin vain tätä.

  Milloin olet syntynyt?
  Synnyin 11. maaliskuuta 2005, klo 8.56.

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  En ole ehtinyt perehtyä tupiin, joten ymmärrettävistä syistä suosikkitupia ei ole.

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Numerologian, muinaiset riimut ja jästitiedon, sillä ne ovat perusaineita, joita jokaisen kannattaa hallita kiitettävällä tasolla.

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa
  Pouffsouffle ja Gryffondor

  1. Suurten Salin eteen kutsutaan Mia Wallendorf -niminen nuori noita. Kun tyttö on istuutunut puisen jakkaran päälle, tuon päälaelle asetetaan kulunut, mutta erittäin viisas lajitteluhattu. Tuo hattu tekee päätöksen Mian tulevasta tuvasta.

   ”Hei, Mia, mitä kuuluu? Olen erittäin otettu siitä, että sinä valitsit juuri minut lajitteluhatuksi. Tiedän, että maailma on täynnä minua nuorempia ja komeampia hattuja, eli mukavaa, että arvostat hatussa elämänkokemusta sekä sen tuomaa viisautta.”

   ”Ja sitten itse lajitteluun. Sinulle on olemassa vain yksi ja ainoa sopiva tupa. Tuossa tuvassa arvostetaan päättäväisyyttä ja kunnianhimoa, joita sinusta löytyy. Lisäksi kyseisessä tuvassa on aina tilaa tuollaiselle hyviä elämäntapoja arvostavalle ja nuottikirjoitusta harrastavalle noidalle. Taidatkin tietää, mitä tupa on kyseessä? Se on… SERPENTARD!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi tammikuussa luokka-asteella 4., yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta. Muista, että epäselvissä tilanteissa voit aina esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

 10. Mikä on lempieläimesi?
  -Kaikki eläimet ovat ihania mutta ehkä kettu tai naakka.

  Mitä harrastat?
  -Harrastan joogaa ja sulkien sekä pehmolelujen keräilyä. Kaippa myös nukkumista voi pitää jonkinlaisena harrastuksena mutta asiasta on jokaisella oma mielipiteensä.

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  -Luotettavuus, huumorintaju ja suvaitsevaisuus.

  Mikä on unelma-ammattisi?
  -En oikein tiedä vielä. Mutta jos tällä hetkellä minun pitäisi valita itselleni ammatti niin se olisi varmaan psykologi tai poliisi.

  Kuvaile luonnettasi
  -No…sanoisin että olen ainakin väillä jotenkin hieman…outo. Olen tietyllä tavalla ehkä vähän synkkä, mutta kumminkin jotenkin iloinen ja aurinkoinen. Ensivaikutelma minusta on varmaan useimmilla jotenkin synkkä. Yleensä kaikki vaatteeni ovat joko mustia tai harmaita, olen myös uusien ihmisten seurassa tosi hiljainen tai sitten sanon jotain outoa. Mutta kyllä minä osaan olla tosi puheliaskin, ainakin tuttujen ihmisten seurassa. Varsinkin silloin saatan puhua vähän outoja, mutta siitä ei yleensä kannata välittää. Kun minulla on paha mieli tai olen vihainen, käperryn kuoreeni pitkäksikin aikaa. Sillä että horoskooppimerkkini on rapu saattaa olla jotain vaikutusta asiaan. Mutta silloin minulle ei kannattaisi puhua mitään, valitettavasti saatan yleensä huomaamattani alkaa tiuskimaan tai muuten ilkeilemään. Jollain tavalla pidän opiskelusta, tosin olen ollut kotiopetuksessa tähän asti. Omituista tai ei, syynä on se että en halua junaan. Pienempänä olin junaonnettomuudessa, minä tai perheeni ei loukkaantunut vakavasti mutta en silti halunnut enää mennä junaan. Nyt minun oli kumminkin pakko tulla kouluun, sillä äitini sai töitä. Jostain syystä luen tosi paljon kauhutarinoita, ja tuokin saattaa jotenkin vaikuttaa siihen että useimmat tuntuvat pitävän minua vähän outona. Eikä minulla ole myöskään kavereita, tosin ei se minua hirveästi haittaa. Minulla on nimittäin hyvä mielikuvitus, ja kirjoitankin välillä joitain lyhyitä tarinoita. Kuten tästä selityksestäni varmaan huomaakin, en oikein ole hirveän järjestelmällinen. Muuta en oikein enää itsestäni osaa kertoa joten tässä kaikki.

  Milloin olet syntynyt?
  -Olen syntynyt 17.7.2005

  Mitkä ovat kaksi suosikkitupaasi?
  -No, sen mukaan mitä olen tuvista kuullut, niin pidän kyllä kaikista tuvista. Mutta sanoisin silti että Gryffondor ja Pouffsouffle.

  Mitkä valinnaisaineet otat tälle lukuvuodelle?
  -Koska en osaa valita mitään tiettyjä, valitsen kaikki.

  Onko sinulla aikaisempia hahmoja taikakoulu Châteaussa?
  -Ei

  1. ”Walker, Naomi!”

   Seuraava lajiteltava oppilas kutsutaan salin eteen. Kun Naomi on istuutunut puisen jakkaran päälle, tuon päälaelle asetetaan koulun lajitteluhattu. Tuo lajitteluhattu tekee päätöksen tytön tulevasta tuvasta, mutta kukaan muu salissa olija ei kuule hatun pohdintoja kuin tyttö itse.

   ”Mukavaa nähdä, että päätit astua mukaan sisäoppilaitoksen jännittävään maailmaan. Tulet opintojesi aikana huomaamaan, että täällä opiskelu on varsin erilaista kotiopetukseen verrattuna – enemmän opettajia, enemmän oppilaita ja enemmän muuta aktiviteettia. Ennen kuin aloitat opintosi, sinulle täytyy kuitenkin valita tupa.”

   ”Gryffondoriin voisit kuulua, koska se on oma henkilökohtainen toiveesi ja koska arvostat ihmisissä huumorintajua. Serdaigle voisit olla joogaharrastuksesi sekä suvaitsevaisuuden arvostuksesi perusteella. Pouffsouffleen sen sijaan kuuluisit luonteenpiirteittesi sekä keräilyharrastuksesi perusteella. Serpentardimaisia piirteitä sinussa on ainakin luotettavuuden arvostuksesi sekä unelma-ammattisi psykologina.”

   Hattu pohdiskelee lopullista päätöstä hetken itsenäisesti ja saa pian päätöksensä tehtyä.

   ”Loppujen lopuksi sinun tupasi on hyvin helppo päättää, ja olen varma, että tämä tupa on sinulle oikea luonteesi ja mielenkiinnonkohteittesi perusteella. Lisäksi uskon, että kyseisestä tuvasta on hyötyä tulevaisuuttasi ajatellen. Tämä tupa on… POUFFSOUFFLE!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 4. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta, ja lisäksi lähetän sinulle sähköpostia. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

 11. 1. Mikä on lempieläimesi?
  – Pidän kaikista eläimistä hyvin paljon, mutta luulisin että lempieläimeni on kissa tai hai.

  2. Mitä harrastat?
  – Harrastan jumpstyle – tanssia, uimista, karatea, lenkkeilyä, lukemista sekä rumpujen, kitaran ja pianon soitoa vaikkakaan en ihan koko ajan.

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Tärkeimmät ominaisuudet ovat ehdottomasti ystävällisyys, rehellisyys, kiltteys, huumorintajuisuus ja se, että pystymme hyväksymään toisemme sellaisina kuin olemme.

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  – Minulla ei ole unelma-ammattia, mutta olen aika kiinnostunut erilaisista tutkijan ammateista.

  5. Kuvaile luonnettasi.
  – Vahvuuksia luonteessani ovat rauhallisuus, hiljaisuus, empaattisuus, kärsivällisyys, iloisuus, ystävällisyys, kiltteys, avuliaisuus, itsenäisyys, ajattelevaisuus, päättäväisyys, sopuisuus, boheemius, huolellisuus ja myönteisyys.

  – Heikkouksia luonteessani taas ovat ujous, hyväuskoisuus, liiallinen kiltteys, itsepäisyys, uteliaisuus, boheemius, laiskuus jossain määrin, tunteikkuus.

  6. Milloin olet syntynyt?
  – 21.2.2001

  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  – Pidän kaikista tuvista, mutta tunnen Poufsouffen ja Sergdaiglen tupien olevan lähinnä sydäntäni joten olisi mukavaa jos lajitteluhattu panisi minnut jompaankumpaan niistä.

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – En voi valitettavasti vielä valita mitään valinnaisaineita.

  9. Onko sinulla muita hahmoja taikakoulu Chateaussa?
  – Minulla ei ole muita hahmoja Taikakoulu Chateaussa.

  1. Suurten Salin eteen kutsutaan seuraavaksi 18-vuotias Emmanuel Maria Frost. Kun nuori nainen on istuutunut puisen, hivenen huteran jakkaran päälle, tuon päälaelle asetetaan lajitteluhattu. Tuo lajitteluhattu on hyvin viisas, vaikka pientä vanhuudenhöppänyyttä on havaittavissa. Kyseinen hattu tekee päätöksen Emmanuelin tulevasta tuvasta.

   ”Aivan ensimmäiseksi kuin näin sinut, olin varma, että kuulut Gryffondoriin. Lempieläimesi veisi sinut kyseiseen tupaan, ja lisäksi urheilullisista harrastuksistasi olisi hyötyä siellä. Lisäksi kyseisessä tuvassa arvostetaan rehellisyyttä ja huumorintajua. Mutta kun tutkiskelen sinua hieman tarkemmin, et olekaan 100 % Gryffondor.”

   ”Nopeasti löysin sinulle vieläkin paremmin sopivan tuvan. Tuossa tuvassa arvostetaan rehellisyyttä, kiltteyttä, empaattisuutta ja avuliaisuutta. Vaikka oletkin melkoisen ujo, kyseistä piirrettäsi ei katsota lainkaan pahalla kyseisessä tuvassa, päinvastoin. Liiallinen kiiltteys tai tunteikkuuskaan ei ole lainkaan huono asia.”

   ”Haluat varmaan jo palavasti tietää, mikä kyseinen tupa on? No, sehän on… POUFFSOUFFLE!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Koska olet jo 18-vuotias, voit halutessasi siirtyä suoraan jatko-opiskelijaksi. Jos kuitenkin haluat suorittaa perusopintoja vielä tämän lukuvuoden ajan, olet voinut aloittaa taikuuden perusopinnot vuoden muita myöhemmin tai jäädä kerran opiskeluaikanasi luokallesi. Aloitat opiskelusi 7. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta, ja lisäksi lähetän sinulle sähköpostia. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

 12. Mikä on lempieläimesi?
  -Haisku ja Libriko, joka on pieni kolibria muistuttava lintu, erittäin hyvä viestinviejä.
  Mitä harrastat?

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  -Hyvä huumorintaju ja luotettavuus tiukemmissakin tilanteissa.

  Mikä on unelma-ammattisi?
  Yksi mahdollisuus olisi seurata äitini jälkiä Amazonin sademetsiin ihmeotusten tutkijaksi, mutta kiinnostus kohdistuu enemmänkin kaupungeissa ja kylissä asuviin otuksiin ja hylättyjen otusten auttamiseen ja uuden kodin etsintään.

  Kuvaile luonnettasi
  Luonteeltani olen seikkailun haluinen, utelias ja hieman uhkarohkeakin. Hyviä, huonoja ja hyvin huonoja vitsejä saattaa silloin tällöin irrota myöskin, joten kannattaa pitää varansa läheisyydessäni.

  Heikkouksia ovat varmaankin uusia ihmisiä kohdattaessa valtaansa kahmaiseva ujous, joka katoaa ajan kuluessa yhtä nopeasti kuin on tullutkin, hajamielisyys ja sääntöjen venyttely ja kiertäminen seikkailun ollessa mahdollinen. Koulunkäynnin suhteen olen jäänyt pikkiriikkisen ehkä jälkeen oltuani Amazonilla äitini karkoni-tutkimusten johdattamana ja paikallisella velhokoululla ei ollut täysin ajanmukaiset tiedot ja taidot. Tosin siellä oppi monia asioita, joita ei modernimissa kouluissa ole opetettu enää pitkään aikaan.

  Milloin olet syntynyt?
  8.06.2004

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  Serpentard ja Serdaigle

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Jästitieto, taikaolentojen hoito ja numerologia

  (alla lisää)
  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  Muita hahmoja ei vielä ole ja saa nähdä, ehkä joskus saattaa ilmaantuakin hakemus seuraavalle. 😉

  1. Seuraava oppilas, joka kutsutaan Suurten Salin eteen lajiteltavaksi, on 15-vuotias Leonardo Marques. Salin edessä on puinen jakkara, johon pojan on määrä istuutua. Kun poika on saanut takapuolensa penkkiin ja lajitteluhatun päähänsä, kyseinen hattu alkaa välittömästi pohtia pojan tulevaa tupaa. Vain Leonardo itse kykenee kuulemaan hatun pohdinnat.

   ”Leo, sinä vaikutat hauskalta ja jopa hivenen villiltä nuorelta miehenalulta. Voisi kuvitella, että kaikki villi pojat kuuluvat Gryffondoriin, mutta niin ei ole. Sormeni eivät edes riitä laskemaan niitä tapauksia, jotka kuuluvat joko Serdaigleen, Pouffsouffleen tai Serpentardiin.”

   ”Lisäksi sinulla on myös muita Serdaiglen tupaan sopivia piirteitä, kuten lempieläimesi. Sen sijaan Pouffsouffle sinä voisit olla unelma-ammattisi sekä luotettavuun arvostuksesi perusteella. Serpentardiin sinut veisi luotettavuuden arvostuksesi sekä taipumuksesi sääntöjen rikkomiseen. Kysymys kuuluukin nyt, mikä neljästä tuvasta kuvaa sinua kaikista eniten?”

   ”Vastaus ei ole kovinkaan helppo löytää, sillä luonteesi puolesta sovit sataprosenttisesti erääseen tupaan. Uskon, että pääset ujoudestasi eroon kyseisessä tuvassa. Sen sijaan en lupaa, että kouluarvosanasi kohoavat kovinkaan paljoa. Tervetuloa… GRYFFONDORIIN!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 5. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta, ja lisäksi lähetän sinulle sähköpostia. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

 13. 1. Mikä on lempieläimesi?
  Lohikäärme! Rakastan lohikäärmeitä. Niiden suuri koko ja majesteettinen olemus herättävät minussa suunnatonta ihailua.
  2. Mitä harrastat?
  Kuvataiteita. Päivä jolloin minulla ei ole luonnoslehtiötä mukana ei ole vielä tullut. Eniten pidän eläinten ja luonnon luomisesta paperille, mutta teen välillä myös esimerkiksi muotokuvia. Tämän lisäksi tanssin, tosin koulussa tämän toteuttaminen on hankalampaa sillä olen tottunut opettelemaan koreografioita youtubesta.
  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  Huumorintaju ja anteeksiantaminen. Näiden lisäksi jos tyyppi on vielä lojaali ja aidosti välittää niin saa täydet pisteet täältä.
  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  Luultavasti jotain eläimiin tai taiteeseen liittyvää. Olen koko ikäni rakastanut eläinten parissa toimimista ja koen, että se olisi oikea suunta minulle.
  5. Kuvaile luonnettasi 
  Vaikka ulkokuoreni onkin lempeä ja ystävällinen, palaa sisälläni silti vahva suorittamisen tuli. Olen äärimmäisen kilpailuhenkinen ja vaadin itseltäni paljon. Vaikka en tätä monelle myönnäkkään, olen myös pohjimmiltani aika itsekäs ja joku voisi jopa väittää opportuniksi. En kuitenkaan tarkoituksella ala ilkeäksi ellei sille ole annettu syytä. Tarpeentullen näpäytän kyllä takaisin ja osaan näyttää kaapin paikan. Uusissa tilanteissa vetäydyn usein syrjään ja annan muiden ottaa tilaa. En yritä samantien alkaa johtajaksi vaikka huomaankin sen roolin tipahtavan usein minulle. Ystäväni kutsuisivat minua äärimmäisen lojaaliksi. Teen päätökset elämästäni puhtaasti omalta kannaltani, mutta olen aina valmis auttamaan tosi ystäviä.
  6. Milloin olet syntynyt?
  19.5.2004 Olen siis 15 vuotta ja haen viidennelle luokalle!
  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  Tunnistan itseni vahviten Gryffondorista ja Serpentradista. Molempien piirteet ovat aika tasan esillä kun mietin omaa luonnettani.
  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Huispaus, taikaolennot ja riimut
  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa? 
  Ei ole

  1. ”Rosewood, Zoey”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Hmm”, lajitteluhattu aloitaa mietteliäänä. ”Aluksi ajattelin, että olet vahvasti Pouffsouffle, sillä olet eläinrakas ja arvostat lojaaliutta ja aitoa välittämistä. Myös Serdaiglemaisia piirteitä sinussa on, kuten kunnianhimoisuus ja taiteellisuus. Myöskään Gryffondor ei olisi sinulle huono vaihtoehto, sillä sinusta huokuu tietynlaista rohkeutta ja itsevarmuutta. Mikään näistä kolmesta ei kuitenkaan tule olemaan tuleva tupasi. Kaltaisellesi määrätietoiselle, opportunistiselle ja kilpailuhenkiselle nuorelle noidalle paras tupa on nimittäin…”

   ”SERPENTARD!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serpentardin pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Zoey! Olet tänä lukuvuonna 5.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 14. 1. Mikä on lempieläimesi?
  Kuuralintu

  2. Mitä harrastat?
  Koripalloa, nyrkkeilyä ja jousiammuntaa.

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  En koe ystäviä tarpeellisiksi.

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  Kampaaja

  5. Kuvaile luonnettasi (Voit kertoa joko muutamalla sanalla tai kirjoittaa pidemmän kuvailun)
  Minua voisi kutsua omalaatuiseksi, tai oudoksi. Olen vähän pilvessä kuljeksiva. Minulla on myös hieman taipumusta sääntöjen taivuttamiseen oman tahtoni mukaan.

  6. Milloin olet syntynyt? (Hahmosi täytyy olla syntynyt viimeistään 1.9.2008, jotta hän voi aloittaa opiskelut koulussa. 11-vuotias on 1. luokalla, 12-vuotias 2. luokalla jne.)
  12.4.2006

  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? (Gryffondor, Serdaigle, Pouffsouffle, Serpentard)
  Serpentard ja Serdaigle.

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle? (alla lisää)
  Ennustus, numerologia, muinaiset riimut ja nekromantia.

  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa? (Jos sinulla on aikaisempia oppilashahmoja Taikakoulu Châteaussa, ilmoitathan heidän nimensä tai tupansa hakemuksesi yhteydessä. Huomaa, ettei sinulla voi olla oppilashahmoa kaikissa koulun neljässä perustuvassa. Jos kaikki entiset hahmosi eivät ole olleet mukana vielä kuukautta, et voi luoda vielä uutta jäsenhakemusta!)
  Ei ole.

  1. ”Shadowfield, Ian Gordon”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Sinä oletkin helppo lajiteltava”, lajitteluhattu toteaa heti. ”Olet itsenäinen oman tiensä kulkija, jota ei haittaa taivutella sääntöjä oman etunsa mukaisesti. Olet siis aivan ilmiselvä…”

   ”SERPENTARD!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serpentardin pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Ian! Olet tänä lukuvuonna 3.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 15. Mikä on lempieläimesi?
  Suvulla on erityinen liitto lintujen kanssa, joten ei osaa valita vain yhtä. Minervanpöllö on suloinen.

  Mitä harrastat?
  lukeminen, juokseminen ja taekwondo

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  -luotettavuus: ei kukaan jaksa selkäänpuukottajia
  -äly: ei asioita jaksa selittää miljoonaa kertaa, jos toinen ei vain ymmärrä
  -hauskuus: kuka jaksaa tylsiä tyyppejä?!

  Mikä on unelma-ammattisi?
  Minusta tulee isoäiti!

  Kuvaile luonnettasi
  Saatan olla välillä ehkä hieman lapsellinenkin, mutta fiksu ja utelias tyttö. Oon nopea oppimaan ja välillä saatan päteä muille tiedoillani. Energiaa minulla riittää usein paljonkin vaikka muille jakaa.

  Milloin olet syntynyt?
  12.3.2006

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  Serdaigle ja Pouffsouffle

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  ennustus, numerologia ja nekromantia

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  Ei ole

  1. ”Shadowfield, Mary Jane”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Sinunkaan tupaa minun ei tarvitse kauaa pähkäillä”, lajitteluhattu toteaa heti. ”Kaltaisellesi fiksulle, uteliaalle ja nopeasti oppivalle nuorelle noidalle on täällä Châteaussa vain yksi oikea tupa, ja se on…”

   ”SERDAIGLE!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serdaiglen pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Mary Jane! Olet tänä lukuvuonna 3.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 16. 1. Mikä on lempieläimesi?
  Pidän eniten niistä eläinyksilöistä joiden kanssa tulen parhaiten toimeen, ei lajilla niin väliä ole. Joskin tietysti komeat ja sulavat petoeläimet tai sellaiset uljaat kasvissyöjät kuten hevoset ja kauriit kiinnostavat minua huomattavasti enemmän kuin vaikkapa puput, possut tai fletkumadot.

  2. Mitä harrastat?
  Sitä mikä milloinkin sattuu kiinnostamaan ja innostamaan minua. Olen utelias ja elämyksennälkäinen, joskus jopa uhkarohkeuteen asti. Voimakkaat tunteet, niin psyykkiset kuin fyysisetkin, vetävät minua puoleensa ja kyllästyn nopeasti harrastamaan jotakin yhtä ja samaa joka päivä. Olen sellainen joka osaa ja tietää vähäsen kaikenlaista mutta ei löydä pysyvää intohimoa juuri muusta kuin elämisestä itsessään kaikkine seikkailuineen ja mahdollisuuksineen. Myös uusi tieto mistä aiheesta milloinkin, houkuttaa minua suuresti.

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  Mielenkiintoisuus, kokeilunhalu, syvällisyys, seikkailumieli, avoimuus, suvaitsevaisuus, pelottomuus tuntemattoman äärellä jne. Inhoan sitä, että minua, ajatteluani tai tekemisiäni, yritetään rajoittaa tai hillitä. Myös jatkuva nipottaminen, arvostelu ja moraalin tai perinteisen järkevyyden vetäminen joka paikkaan kahlitsevaksi tekijäksi ärsyttää minua. Minä haluan palaa kirkkaalla liekillä, ja hyvä ystävä ymmärtää sen, eikä yritä tukahduttaa minua miksikään sovinnaisemmaksi tai tavallisemmaksi. Kun olen oma itseni minä erotun joukosta enemmän tai vähemmän enkä välttämättä tee kuten käsketään, ja todellisilla ystävilläni on oltava riittävästi luonnetta sen hyväksymiseen. Tietysti myös uskollisuus ja luotettavuus on tärkeää, enkä yleensä kiinnostu yksinkertaisista tai liian tavallisista ihmisistä.

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  Ainakin taikaministeriön salaperäisyyksien osasto voisi olla minullekin sopiva työpaikka, serkkuni työskentelee siellä. Tai jotakin sellaista missä pääsee luomaan uutta, olemaan innovatiivinen ja muuttamaan maailmaa. Ehkäpä jonkinlainen tieteilijä.

  5. Kuvaile luonnettasi 
  Minussa on kai pääsääntöisesti kaksi puolta. On se sopeutuva, sulautuva naamio joka on ihmisten joukossa välillä vain otettava käyttöön jos haluan mistään tulevan mitään. Sitten on todellinen rehellinen minä, joka on kuin jokin syvä loistava väri (sanoisin että sähkönsininen), joka on liikaa useimpien silmille varsinkin suurina annoksina kerrallaan. Ja se kuva mikä muille minusta paremman tutustumisen myötä näkyy, on varmaankin näiden kahden välillä tasapainoileva hieman arvaamaton ja ristiriitainen mutta ikäistään kypsempi nuori. Välillä olen täysin hyväkäytöksinen ja sosiaalisesti taitava, välillä jotenkin ylitsepursuava, ajattelussani liian utelias ja rajaton.

  Olen myös itsenäinen, hieman etäinen ja viileä ja varmaan aika itsekäskin. Toisinaan kiintymyksen osoittaminen muille on minulle vaikeaa ja toisaalta saatan melkein tajuamattani manipuloida heitä. Enkä ole nöyrä, en tosiaan, minä kuvittelen olevani jotakin. Kun olen aito voin joskus olla todella itsepäinen ja hankala. Ja kun pyrin selviytymään ihmisten parissa voin olla helppoa seuraa, erittäinkin miellyttävä. Yleensä osaan lukea muita ja olla mitä he haluavat, mutta välillä tosiaankin saan siitä tarpeekseni ja olen vähemmän sovinnainen ja enemmän minä.

  Näennäisesti saatan miellyttää itseäni vanhempia ja vaikutusvaltaisempia, mutta oikeasti teen kuitenkin lähes aina kuten itse tahdon ja harvemmin kadun sitä vähääkään. Olen ehkä nuori, mutta mielestäni minä tiedän ja tunnen parhaiten mitä minun tulee tehdä, ja todellisen kunnioitukseni ja arvostukseni saamiseen ei riitä mikään ikä, titteli tai asema. Kuuntelen oikeasti vain niiden ihmisten neuvoja ja mielipiteitä, jotka ovat henkilökohtaisesti tehneet minuun vaikutuksen, eikä se ole helppoa. Olen kiinnostuneempi vapaudesta kuin vallasta, mutta sovin paremmin johtajaksi kuin johdettavaksi.

  Olen ovela älykkö, en hullumpi koulussakaan, mutta en tosiaankaan mikään suorittaja tai kotihiiri. Haluan myös pitää hauskaa ja kokea asioita enkä pelkästään lukea niistä. Mielestäni olen myös aika cool ja huumorintajuakin löytyy. Huonona puolena varmaan ainakin se, etten ole joidenkin mielestä tarpeeksi sovinnainen, kunnollinen ja tunnollinen, ja ehkä itsenäisyyteni on vähän ylimielistä. En minä kuitenkaan mielestäni sen moraalittomampi tai epäeettisempi ole kuin muutkaan, pikemminkin aika humaani ja idealistinenkin, kun isoa kuvaa ajattelee.

  6. Milloin olet syntynyt?
  14.2.2005, kyllä, ystävänpäivänä.

  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  Serpentard ja Serdaigle, uskon että sopisin hyvin kumpaan tahansa.

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Huispaus & lentäminen, muinaiset riimut, numerologia, sauvatieto, nekromantia.

  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa? 
  Kaikissa muissa tuvissa paitsi Gryffondorissa.

  1. ”Grenier, Reynardine”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Hmm”, lajitteluhattu äännähtää mietteliäänä. ”Olet monipuolinen henkilö, josta löytyy piirteitä monista tuvista. Olet rohkea ja eläimyksennälkäinen kuin Gryffondor, utelias ja älykäs kuin Serdaigle, itsenäinen ja kunnianhimoinen kuin Serpentard, ja suvaitsevaisuutta ja luotettavuutta arvostava kuin Pouffsouffle”, tämä tiivisti ennen kuin vaipui hetkeksi mietteliääseen hiljaisuuteen.

   ”Hmm, kyllä vain”, lajitteluhattu mutisi viimein. ”Eniten sinusta löytyy piirteitä yhdestä tietystä tuvasta. Tähän tupaan valitut nuoret noidat ja velhot ovat omaehtoisia, vaikutusvaltaisia ja ovelia. Tämä tupa on tietenkin…”

   ”SERPENTARD!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serpentardien pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Reynardine! Olet tänä lukuvuonna 4.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 17. 1. Pidän kaikista eläimistä, mutta suosikki on ehdottomasti pöllö.

  2. Juoksu ja jooga.

  3. Ehdottomasti tärkein on luotettavuus. Myös tärkeitä ovat ystävällisyys, avoimuus ja se että osaa kertoa asiat suoraan. Pidän myös ystävässä siitä että hän uskaltaa kokea ja lähteä mukaan hullumpiinkin seikkailuihin!

  4. Jooga opettaja!

  5. Olen todella avoin persoona tietyille ihmisille, viihdyn kuitenkin mielummin yksin tai muutaman hyvän ystävän seurassa kuin suuressa porukassa. Olen seikkailunhaluinen!

  6. 16.1.2001

  7. Pouffsouffle

  8. En voi vielä valita.

  9. Ei ole

  1. Hei, Lara Misarag!

   Hyväksyisin mielelläni jäsenhakemuksesi, mutta haluaisin että tarkistaisit ensin hahmosi syntymäpäivän. Syntymäpäivänsä perusteella hahmosi on jo 19-vuotias eli jatko-opiskelija. Haluaisitko siis hakea jatko-opiskelijaksi?

   Mikäli haluat hakea opiskelijaksi (ja tulla lajitelluksi johonkin koulun neljästä tuvasta), tulee hahmosi olla 11-17-vuotias, eli syntynyt jonakin vuonna aikavälillä 2002-2008. Vuonna 2008 syntynyt on 11-vuotias, 2007 on 12-vuotias, 2006 on 13-vuotias, 2005 on 14-vuotias, 2004 on 15-vuotias, 2003 on 16-vuotias, ja 2002 on 17-vuotias.

 18. 1. Mikä on lempieläimesi?
  – Mäyrä

  2. Mitä harrastat?
  – Taekwondo ja kanteleen soitto

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Lojaalisuus ja hauska seura

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  – Parantaja

  5. Kuvaile luonnettasi
  – Olen itsepäinen ja rohkea, mutta en laisinkaan ylimielinen

  6. Milloin olet syntynyt?
  – 07.04.2004

  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  – Gryffondor ja serpentard

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – Taikaolentojen hoito, sauvatieto, muinaiset riimut ja jästitieto

  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  – Ei ole

  1. Suurten Salin eteen kutsutaan seuraavaksi Stephanie Shadowfield -niminen nuori noita. Kun Stephanie on istuutunut puisen, korkean jakkaran päälle, tämän päälaelle asetetaan koulun hieman kulunut lajitteluhattu. Tuolla hatulla on paljon viisautta ja elämänkokemusta, joiden avulla tekee päätöksen tytön tulevasta tuvasta.

   ”Taas yksi Shadowfield! Olenko aivan väärässä, jos oletan sinun olevan sukua Ian Gordonille, Christopher Jeremiahille sekä Mary Janelle? Jos oletukseni on oikea, voisi kuvitella, että myös sinun tupasi on Serdaigle tai Serpentard, eikö totta?”

   ”Heti alkuun minun täytyy kuitenkin ilmoittaa, että Serdaiglea sinusta ei valitettavasti tule. En väitä, ettetkö olisi tarpeeksi fiksu, mutta jotain serdaiglemaista sinusta puuttuu. Vaikka arvostatkin lojaaliutta ja unelma-ammattisi on parantaja, en myöskään laittaisi sinua Pouffsouffleen. Niinpä minulle jää kaksi vaihtoehtoa: Gryffondor ja Serpentard.”

   Hattu pitää lyhyen, itsenäisen pohdiskelutauon, jonka aikana saa päätöksensä tehtyä.

   ”Lempieläimesi, harrastuksesi ja luonteesi vievät sinut lopulta… GRYFFONDORIIN!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 5. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta, ja lisäksi lähetän sinulle sähköpostia. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

 19. 1. Mikä on lempieläimesi?
  – Feeniks

  2. Mitä harrastat?
  – Miekkailu, taekwondo, parkour, huispaus, kitaran soitto

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Uskollisuus ja pelottomuus

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  – Parantaja… tai muusikko

  5. Kuvaile luonnettasi
  – Olen hivenen… villi tapaus. Olen kesyttämätön ja pysäyttämätön voima ja harva kykenee minua estämään, jos jotain päätän tahtoa. Olen ehkä vähän turhankin peloton omaksi hyväkseni ja olenkin polttanut näppini lukuisia kertoja elämäni aikana (niin kirjaimellisesti kuin kuvainnollisestikin). Välillä ihmiset säikähtävät/pelästyvät seurassani, joko minusta johtuen tai sitten minun puolestani. Kunnioitustakin olen usein osakseni saanut, joudun valitettavasti myöntämään, että osa siitä on pelosta johtuvaa.
  Vaikka minua ei pysty kesyttämään, niin voi minusta saada luotettavan ystävän, jonka luota löytää aina turvapaikan. Ja harvoin minun luokse tuleva joutuu nälkää näkemään, sillä minulla on ehkä hivenen (nolosti) äitimäinen taipumus tuputtaa ihmisille ruokaa. Mutta kovinkaan anteeksiantavainen en ole, jos joku leikittelee kanssani tai pettää minut, niin hyvin pian tuo henkilö tajuaa kyllä tehneensä virheen – olen vihollisena vaarallinen. Olen melko sosiaalinen, nautin juhlista ja ihmisten seurasta. Olen melko estoton ja saan kohtalaisen helposti ihmiset innostumaan ideoistani ja mukaan ideoihini.

  6. Milloin olet syntynyt?
  – 24.11.2003

  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  – Serdaigle ja Serpentard

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – Huispaus&lento, ennustus, taikaolentojen hoito

  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  – Yksi Christopher Jeremiah minulla Serdaiglessa on

  1. ”Nightlove, Zoe”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Vai ovat lempitupiasi Serdaigle ja Serpentard?” Lajitteluhattu toteaa hämmentyneenä. ”Minusta nimittäin on vielä yksi tupa, johon sopisit mielestäni paljon paremmin. Haluaisin nimittäin laittaa kaltaisesi pelottoman, luotettavan ja itsevarman nuoren noidan Gryffondoriin”, hattu kertoo. ”Mutta jos laittaisin sinut jompaan kumpaan lempitupaasi…” se jatkaa vaipuen hetkeksi mietteliääseen hiljaisuuteen.

   ”Kyllä vain. Toinen sopiva tupa päättäväiselle, kunnianhimoiselle ja omanarvontuntoiselle nuorelle naiselle kuten sinulle on tietenkin…”

   ”SERPENTARD!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Serpentardien pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Zoe! Olet tänä lukuvuonna 6.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 20. Adèle de la Gardie

  1. Mikä on lempieläimesi?
  -Hmmm. Hankala sanoa. Pidän oikeastaan kaikista eläimistä. Ehkä linnut. Pidän niistä, koska ne ovat jotenkin niin ylväitä ja vapaita. Kotka on varmaankin lempilintuni.

  2. Mitä harrastat?
  – Vähän kaikkea. Liikunta on ainakin kivaa. Se on eräänlaista itsensä haastamista ja se on hyväksi. Harrastan huispausta ja kuntoilua. Myös taide on lähellä sydäntäni. Kun saan ilmaista itseäni. Tykkään maalata tauluja ja käynkin jästien taidekoulussa. Kirjoitan paljon tarinoita. Harrastan myös ihmisten kanssa juttelua ja uusiin ihmisiin tutustumista, jos sitä nyt edes voi sanoa harrastukseksi. Mutta varmaan kaikkein mukavin harrastukseni on voimistelu. Tai vähän sellainen erikoisempi voimistelu. Harjoittelemme valmentajamme kanssa kaikkea voimistelua. Kärrynpyöristä telinevoimisteluun. Ja voimistelu kerhomme onkin tarkoitettu noidille, eli siis se on jätteiltä piilossa. Soitan myös pianoa.

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Ehdottomasti rohkeus, kärsivällisyys ja ymmärrys. Myös sellainen tietty viisaus olisi ihan kiva löytyä. Ettei joudu selittämään monta kertaa, ennen kuin kaveri ymmärtää.

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  – En oikein tiedä… En ole vielä miettinyt sitä. Se voisi olla joku valmentaja. Ainakin jokin sellainen, missä saisi koko ajan tehdä jotakin. Ettei työ olisi pitkäveteistä. Tai sitten joku taiteilija tai kirjailija, missä saisi ilmaista itseään.

  5. Kuvaile luonnettasi.
  -Olen ehkä aika äkkipikainen. Suutun helposti, jos ystäviäni tai minulle tärkeitä asioita loukataan. Olen myös tosi rohkea. En pelkää tarttua haasteisiin ja tutustua uusiin ihmisiin. Olen todella ulospäin suuntautuva ja tykkään olla huomion keskipisteenä. Olen aika luovakin, ainakin omasta mielestäni.

  6. Milloin olet syntynyt?
  25.7.2007, eli olen toisella luokalla.

  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikki tupiasi?
  -Gryffondor ja Pouffsouffle.

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – Huispaus ja lentäminen.

  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  -Yksi Serdaigle löytyy.

  1. ”De la Gardie, Adèle”, huudetaan seuraavan lajiteltavan nimi. Kun tämä on istahtanut suurten salin etuosassa olevalle jakkaralle, asetetaan hänen päähänsä koulun vanha ja viisas lajitteluhattu.

   ”Vaikka oletkin monipuolinen persoona, josta löytyy piirteitä monista tuvista, et suinkaan ole vaikea lajiteltava, ehei”, lajitteluhattu tuumaa heti. ”Olet rohkea, toiminnanhaluinen ja ulospäinsuuntautunut. Olet siis aivan ilmiselvä…”

   ”GRYFFONDOR!” Viimeisen sanan hattu huutaa koko Suurten Salin kuultavaksi ja Gryffondorin pöydästä kajahtaa raikuvat aploodit.

   Bienvenue eli tervetuloa Taikakoulu Châteauhon, Adèle! Olet tänä lukuvuonna 2.luokalla. Voit rekisteröityä foorumille hahmosi nimellä ja luoda esittelyn hahmoalueellesi, jonka luon sinulle tuota pikaa. Lähetän sinulle myös sähköpostilla pientä infoa. Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä esimerkiksi vieraskirjan kautta. Toivottavasti viihdyt!

 21. 1. Lempieläimesi?
  Lempieläimeni on pöllö. Ne ovat hyödyllisiä, mukavia ja ajoittain seurallisiakin lemmikkejä.

  2. Mitä harrastat?
  Harrastan retkeilyä kotiseutuni kauniissa luonnossa sekä huispausta sisarusteni kanssa. Vietän myös paljon aikaa perehtyen kiehtoviin kirjoihin ja kirjoittaen itse kaikenlaista.

  3. Tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  Luotettavuus, uskollisuus, empaattisuus, auttavaisuus.

  4. Opettaja tai kirjailija, kenties professori Scamanderin kaltainen tutkimusmatkaileva uranuurtaja… Siinä vasta ura!

  5. Luonteesi
  Olen hiukan syrjäänvetäytyvä mutta pohjimmiltani seurallinen ja iloinen kaveri. Omaan joskus pieniä vaikeuksia tutustua uusiin ihmisiin, mutta ne selätettyäni tapaan olla oikein sosiaalinen heppu. Olen helposti innostuva mutta silti pohjimmiltani harkitseva ja järkevä.

  6. Syntymäaika
  2007 (13 vuotta)

  7. Suosikkitupasi
  Serdaigle ja Serpentard

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Huispaus&lentäminen, ennustus, numerologia sekä sauvatieto.

  9. Onko sinulla muita hahmoja?
  Ei ole.

  1. Seuraavaksi salin eteen kutsutaan Colbey Gérard -niminen nuori oppilas. Kun Colbey on istuunut puisen jakkaran päälle, tuon päälaelle asetetaan vanha ja kulunut, mutta erittäin viisas lajitteluhattu. Tuo kyseinen hattu tekee päätöksen hänen tulevasta tuvastaan.

   ”Mukavaa, että olet viimein saapunut koulullemme, Colbey. Minulla on nyt kunniatehtävä valita sinulle tupa, jossa opiskelet seuraavat vuotesi. Sanon jo nyt, ettei valinta tule olemaan helppo, sillä vaikutat melko moniulotteiselta henkilöltä.”

   ”Lempieläimesi perusteella kuuluisit Serdaigleen tai Pouffsouffleen, joihin voisit helposti kuulua myös moninaisten harrastuksiesi perusteella. Toisaalta retkeilyharrastuksesi voisi viedä sinut myös Gryffondoriin. Kun taas miettii piirteitä, joita arvostat ystävässäsi, voisit kuulua peräti Serpentardiin. Oman luonteesi perusteella sen sijaan kuuluisit Serdaigleen, Pouffsouffleen tai Serpentardiin. Unelma-ammattisi perusteella sen sijaan olisit Gryffondor. Ymmärrätkö nyt, mitä tarkoitan, kun kerroin sinun olevan moniulotteinen!”

   Lajitteluhattu pitää pienen itsenäisen pohdintatauon, jonka aikana tekee lopullisen päätöksensä.

   ”Kaikesta huolimatta olen nyt päättänyt sinulle tuvan. Ja tämä kyseinen tupa on sinulle se ainut ja oikea. Tervetuloa SERDAIGLEEN!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 2. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta, ja lisäksi lähetän sinulle sähköpostia. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

 22. Milloin alkaa uusi lukukausi? Ja pitääkö aloittaa aina 1. luokalta?

  1. Hei!

   Uusi lukuvuosi alkaa aina syyskuun alussa, eli seuraava lukuvuosi alkaa syyskuussa 2020. Mukaan voi kuitenkin hakea ympäri vuoden, eli hahmosi voi aloittaa kesken lukukauden. Vielä ehtii siis hyvin osallistua oppitunneille sekä muihin lukuvuoden aktiviteetteihin. 🙂

   Saat itse valita minkä ikäinen hahmosi on. Jos hän on täyttänyt 11 vuotta lukukauden alkaessa, hän menee 1. luokalle. Jos 12 vuotta, hän menee 2. luokalle jne.

   Mila Molina
   Rehtori

 23. 1. Mikä on lempieläimesi?
  – Pidän kissoista, pöllöistä, hevoskotkista ja gääteistä(tai miten gäätä onkaan monikossa).

  2. Mitä harrastat?
  – Harrastan lukemista ja piirtämistä.

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Empatiakyky, suvaitsevuus ja luottavuus.

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  – Mielestäni kirjailija sopisi minulle.

  5. Kuvaile luonnetasi
  – Älykäs, huumorintajuinen, luotettava ja suvaitsevainen.

  Milloin olet syntynyt?
  – 13.2.2007 olen siis 13.

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  – Olen uusi joten en tiedä tuvista.

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – Muinaiset riimut ja sauvatieto.

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  – Ei tämä on ensimmäinen hahmoni ja odotan innolla lajitteluani!

  1. ”Down, Tom!”

   Salin edestä huudahdetaan seuraavan oppilaan nimi. Kun poika on istuutunut puisen jakkaran päälle, hänen päälaelleen asetetaan kulunut, mutta erittäin viisas lajitteluhattu. Kyseinen hattu tekee päätöksen Tomin tulevasta tuvasta.

   ”Huomaan, että olet odottanut innolla lajitteluasi, mutta sinulla ei ole syytä olla peloissasi. Kun olet minun käsissäni (tai tässä tapauksessa, kun minä olen sinun päässäsi) sinun ei tarvitse pelätä mitään. Olen varma, että löydän sinulle sopivan tuvan.”

   ”Gryffondor sinä voisit olla lempieläimiesi, huumorintajusi sekä luotettavuuden arvostuksesi perusteella. Sen sijaan Pouffsouffle voisit olla harrastuksiesi sekä suvaitsevaisuutesi perusteella. Serpentardiin voisit kuulua älykkyytesi sekä unelma-ammattisi perusteella.”

   ”Et kuitenkaan kuulu mihinkään yllämainituista tuvista, sillä sinulle täydellisin tupa on jokin aivan muu. Sinä olen selkeä SERDAIGLE!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 2. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta, ja lisäksi lähetän sinulle sähköpostia. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

 24. 1.Mikä on lempieläimesi?
  Luultavasti kissa, en ole aivan varma.

  2. Mitä harrastat?
  Juhlimista, hauskan pitoa sekä juoksemista.

  3.Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  Uskollisuus ja huumorintaju.

  4.Mikä on unelma-ammattisi?
  En tiedä, joku mistä saa paljon rahaa ja kuuluisuutta.

  5.Kuvaile luonnettasi
  Olen hyvin itsevarma ja jopa hieman ylimielinen, en myönnä olevani väärässä ja haluan olla aina kaikessa paras. Ja näytän kyllä sen kun joku toinen on minua alempiarvoisempi.

  6.Milloin olet syntynyt?
  13.2.2003

  7.Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  Gryffodor ja Serpentard

  8.Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Loitsut, muodonmuutokset, pimeyden voimilta suojautuminen sekä taikaliemet ja -juomat.

  9.Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  Ei ole

  1. Lajitteluhattu päätyy seuraavaksi Madison Jones -nimisen nuoren noidan päähän. Välittömästi, kun hatun lieri hipaisee tytön ohimoa, se alkaa pohtia tuon tulevaa tupaa. Vain Madison itse kykenee kuulemaan hatun ajatukset.

   ”Itsevarmuutesi on käsinkosketeltavaa. Jopa minä – joka en edes omista käsiä – kykenen tuntemaan sen suuruuden. Itsevarmuus on erinomainen ja tärkeä piirre, ja monesti avain menestykseen, mutta liika itsevarmuus saattaa kostautua. Opettele tunnistamaan omat heikkoutesi ja myöntämään virheesi, sillä se on vahvuus. Pidä yllä rempseä elämänasenteesi – tulet tarvitsemaan sitä.”

   Pienen elämänkoulutuksen jälkeen on aika julistaa tytön tuleva tupa.

   ”Sinä olet selkeästi… GRYFFONDOR!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 6. luokalta yllämainitussa tuvassa. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta, ja lisäksi lähetän sinulle sähköpostia. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

 25. Mikä on lempieläimesi?
  Nätit linnut, kissat

  Mitä harrastat?
  Baletti, taitoluistelu, poikkihuilun soitto, kauniiden asioiden keräily, omat tutkimusretket ympäristöön

  Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  Pitää henkilöistä, jotka ovat komeita/ kauniita/ söpöjä, ostavat hänelle miellyttäviä asioita, vievät seikkailuihin tai ovat jännittäviä. Yllättäen myös monenmoiset rentut sekä hellyyttä kaipaavat poloiset tuntuvat herättävän naisellisia vaistoja

  Mikä on unelma-ammattisi?
  Tällä hetkellä jonkin harrastuksen tekeminen ammatiksi tai muuta luovaa. Myös taikaväen ammatit kiinnostavat, mutta ei ole vielä tutustunut niihin erityisemmin

  Kuvaile luonnettasi
  Suloinen tyttönen, joka hymyilee vienosti ja kikattaa heleästi. Puoliveelan viehätysvoimansa ansiosta Luba on tottunut saamaan paljon huomiota varsinkin pojilta ja miehiltä varsinaisesti hakematta sitä. Hänen käytöksensä on hyvin feminiinistä, söpöä ja herttaista. Liekö kukaan koskaan kuullut tämän tytön korottavan ääntään tai nähnyt häntä pahantuulisena. Luban puhetapa on kohtelias, joskus jopa hiukan runollinen.

  Lubassa on myös jotakin salaperäistä, haaveellista ja tunnetasolla poissaolevaa. Aivan kuin hän ei olisikaan oikea lihaa ja verta oleva tyttö vaan sievä nukke tai lumoava satuolento. Hän tulee ikään kuin jostakin toisesta ihastuttavasta maailmasta, missä kaikki on kaunista, ja osa hänen sieluaan on siellä yhä kaiken aikaa.

  Lempeän satuprinsessan olemuksen takana piilee yllättäen myös kujeilevaa ilkikurisuutta. Tyttö leikittelee mielellään varsinkin niiden kanssa, jotka hän huomaa lumonneensa. Luban käytös voi liukua hemmottelevasta kiusoittelevaan ja takaisin tavalla, joka on omiaan sekoittamaan ihmisparkojen päät. Tytöstä löytyy sekä kiltti, hellä ja hoivaava että vallasta ja jopa vaarastakin nauttiva rajojaan kokeileva puoli. Luba pitää eläimistä ja tuntuu suhtautuvan myös ihmisiin paljolti samalla tavalla kuin niihin: paijattavina ja leikitettävinä lemmikkeinä.

  Lu on sekä luova että pinnallinen. Hän ei kauheasti erottele ihmisten ulkoista ja sisäistä kauneutta toisistaan. Kaikki kaunis on vain ihanaa millä aisteilla sitä sitten todistaakin. Tyttö keräilee kaikenlaista nättinä pitämäänsä sekä laittautuu, somistaa paikkoja tai muuttaa ulkoisia olosuhteita miellyttävimmiksi. Hän on aistillinen, nauttii ylellisyydestä, komeasta ja kauniista seurasta sekä romanttisista eleistä. Opiskelukin on ihan okei, vaikka suurinta iloa Luba tuntuu siinä saavan muistiinpanojensa koristelusta.

  Lu on salaa myös itsenäinen ja omapäinen tapaus, joka tekee mitä itse tahtoo ja livahtaa tutkimusretkille minne haluaa. Luba on tavallaan kesytön ja utelias, ja hän haluaa nähdä ja kokea kaikkea jännittävää, kaunista ja ihmeellistä. Vapaus on tytölle tärkeää. Hän ei juuri koskaan riitele tai väitä muille kasvotusten vastaan mutta valvovan silmän välttäessä tekee kuitenkin oman päänsä mukaan. Ja silloin kun Luba sattuu jäämään tästä kiinni, hän tapaa esittää vähän tyhmää ja herttaista kuin se olisi ollut vahinko.

  Milloin olet syntynyt? 
  12.10.2004

  Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? 
  Ei ole perehtynyt tupiin etukäteen

  Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  Huispaus & lentäminen, ennustus, taikaolentojen hoito

  Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  Serpentardissa on oppilashahmo

  1. Lajitteluhatun luokse kutsutaan seuraavaksi 15-vuotias Luba Paradis. Kun tyttö on istuutunut korkealle, puiselle jakkaralle, tuon päälaelle asetetaan lajitteluhattu. Kyseessä on kiistatta kouluin vanhin ja viisain hattu, joka tekee päätöksen Luban tulevasta tuvasta.

   ”Hei kaunokainen. Minä olen lajitteluhattu ja toteutan kolme toivettasi – eikun teen valinnan tulevasta tuvastasi. Tiedätkö mitä? Jos hatut pystyisivät punastumaan, minä punastuisin juuri nyt, sillä olet melkoisen ihastuttava ilmestys. Jos pystyisin, pyytäisin sinut vaimokseni välittömästi. Pitäisimme suuret kirkkohäät ja hankkisimme lukuisia pikkuhattuja. Mitäs siihen sanot?”

   Hattu yrittää palauttaa itsensä takaisin maanpinnalle, jonka jälkeen tekee päätöksensä tytön tulevasta tuvasta.

   ”Ainiin! Sinusta tulee… POUFFSOUFFLE”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 4. luokalta yllämainitussa tuvassa. Lukukautta on jäljellä enää muutama päivä, joten syksyllä jatkat jo luokka-asteelle 5. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa.

 26. 1. Lempieläimeni on välkky ja ylväs korppikotka.
  2. Harrastan lukemista. Mielenkiintoni kohdistuu erityisesti Tylypahkan historiaa, riimuja, salakieliä ja pimeyttä käsitteleviin opuksiin. En tiedä, voiko tätä laskea harrastukseksi, mutta toisinaan kävelen yksin rannalla ja keräilen simpukoita, hienoja kiviä ja katselen auringonlaskua.
  3. Minusta tärkeimmät ominaisuudet ystävässä ovat älykkyys, hyvä maine ja yhtäläiset arvot.
  4. Unelma-ammattini on taikajuomien kehittelijä. Taikajuomat on myös lempiaineeni, ja olen menestynyt siinä joka vuosi kunniallisesti.
  5. Olen ovela ja älykäs. Olen niin ovela ja älykäs, etten koskaan paljastaisi muille heikkouksiani, tai sitä miten ovela ja älykäs tiedän todellisuudessa olevani. Olen ahkera opiskelija, ja uppoudun helposti syvästi aiheeseen kuin aiheeseen, jopa niin pitkäksi aikaa, että hätkähdän kun vahtimestari tulee sulkemaan kirjaston illalla, kun aika on taas venynyt.
  Olen taitava lukemaan muiden ihmisten ja eläinten tunteita. Olen myös hyvin tietoinen omista tunteistani ja olen mestari hallitsemaan niitä. Minua on vaikea järkyttää. Oikeastaan mestari olemaan järkyttymättä, sillä en kammoa sellaisia asioita, joita ihmiset yeensä kammoavat. Minua epäjärjestelmällisyys ja liika muihin ihmisiin luottaminen pelottavat enemmän kuin myrkyllään tappavat matelijat tai mörön kohtaaminen silmästä silmään autiolla taisteluareenalla.
  Vaikka monet eivät sitä aluksi uskoisikaan, välillä rakastan olla esillä. Rakastan pukuloistoa, tanssiaisia ja ennen kaikkea nähdä itseni näyttämässä kauniilta. Tylypahkan joulutanssiaiset ovat yksi vuoden lempitapahtumistani.
  Tämä taitaa riittää. En koskaan paljasta itsestäni liikaa – kenellekkään.
  6. Olen syntynyt 5.11.2003, eli olen 16-vuotias tllä hetkellä.
  7. Serdaigle ja Serpentard.
  8. Valitsen tälle vuodelle seuraavat valinnaisaineet: Pimeyden voimilta suojautuminen, taikuuden historia, muinaiset riimut, taikaliemet – ja juomat, ja numerologia.
  9. Ei ole.

  1. ”Vifort-Choiveron, Elsa!”

   Lukuvuoden 2020-2021 ensimmäinen lajiteltava kutsutaan Suurten salin eteen. Kun tyttö on istuutunut puisen jakkaran päälle, tuon päälaelle asetetaan lajitteluhattu. Kyseinen hattu tekee päätöksen Elsan tulevasta tuvasta, ja kukaan muu kuin tyttö itse ei kykene kuulemaan hatun pohdintoja.

   ”Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että kuulut joko Serdaigleen tai Serpentardiin. Viisautesi on käsinkosketeltavaa, mutta sinussa on myös lukuisia muita piirteitä, jotka määrittelevät tulevan tupasi. Molemmista tuvista saisit varmasti älykkäitä ystäviä, mutta maineen arvostus veisi sinut enemmän Serpentardiin. Toisaalta Serdaigle voisi olla tulevaisuutesi kannalta hyödyllisempi vaihtoehto – kyseisessä tuvassa löytäisit taatusti vähintään yhtä motivoituneita opiskelijakavereita kuin mitä itse olet. Toivon, että luet pimeyttä käsittelevää kirjallisuutta ainoastaan kevyenä ajanvietteenä, etkä liian tosissaan.”

   Hattu jää hetkeksi aikaa pohdiskelemaan asiaa, ja saa lopulta päätöksensä tehtyä.

   ”Olen löytänyt sinulle täydellisesti sopivan tuvan, ja se tupa on… SERPENTARD!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 6. luokalta yllämainitussa tuvassa. Koulu on nyt kesälomalla ja lukuvuosi 2020-2021 alkaa 1. syyskuuta. Oppitunteja ei ole, mutta kaikenlaista muuta aktiviteettia löytyy. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta sekä tervetuloviestin sähköpostistasi. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa. Tervetuloa!

 27. 1. Mikä on lempieläimesi?
  Ehdottomasti susi tai kettu.

  2. Mitä harrastat?
  -Harrastin voimistelua ennen kuin tulin kouluun. Nyt harrastan kirjoittamista ja muuta taiteellista touhua. Mutta kirjoja en jaksa lukea. Mieluummin kirjoitan omia.

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  -Luotettavuus, viisaus ja uskollisuus.

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  -Varmaan aurori tai taikaeläin tutkija tai joku tutkimus matkailija. Kumminkin joku sellainen, jossa pääsee kokemaan jännittäviä asioita.

  5. Kuvaile luonnettasi (Voit kertoa joko muutamalla sanalla tai kirjoittaa pidemmän kuvailun)
  – Olen hyvin herkästi innostuva. Innostun melkein kaikesta. Olen myös iloinen ja hauska. Mutta ärsyynnyn helposti. Ja kun olen väsynyt tiuskin muille. En yleensä hirveästi jaksa kuunnella muiden höpötyksiä ja puhun välillä muiden päälle. En ole kovin hyvä keskittymään ja välillä sääntöjen noudattaminen on vaikeaa. Olen aika fiksu ainakin omasta mielestäni. Mutta opiskelu on aika tylsää, kirjoitan mieluummin omia sepityksiäni.

  6. Milloin olet syntynyt? (Hahmosi täytyy olla syntynyt viimeistään 1.9.2008, jotta hän voi aloittaa opiskelut koulussa. 11-vuotias on 1. luokalla, 12-vuotias 2. luokalla jne.)
  -Olen syntynyt 12.7.2007, eli olen 13 vuotias

  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi? (Gryffondor, Serdaigle, Pouffsouffle, Serpentard)
  -En osaa oikein sanoa. Mutta sen sanon ettei ainakaan Pouffsouffle.

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – Valitsen ne kaikki, mutta en omasta tahdostani, vaan siskoni pakotti. Sanoi että olisi opiskeltava muka kaikkea, muuten ei pärjää. Ja pah sanon minä.

  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  -Adéle de la Gardie (Gryffondor), Nancy Laurent (Serdaigle), Michelle Gay (kirjastonhoitaja)

  1. ”Gay, Jeannie!”

   Lukuvuoden 2020-2021 toinen lajiteltava huudahdetaan Suurten salin eteen saapuvaksi. Kun tyttö on asettunut istumaan puisen jakkaran päälle, tuon päähän asetetaan koulun vanhin ja viisain (ja lisäksi ainoa) lajitteluhattu. Tuo hattu tekee kaikella viisaudellaan päätöksen tytön tulevasta tuvasta.

   ”Ymmärränkö oikein, ettet tahdo Pouffsouffleen? Mikset? Olet iloinen, hauska, innostuva ja lisäksi arvostat luotettavuutta, eli kyseinen tupa sopisi hyvin sinulle. Toisaalta, jos laittaisin sinut Serdaigleen, saattaisit saada lisää motivaatiota opiskeluun. Ymmärräthän, että opiskeluun panostaminen on tulevaisuutesi kannalta todella tärkeää. Unelma-ammattisi sekä halusi seikkailuun veisi sinut Gryffondoriin, ja fiksuutesi ja uskollisuuden arvostuksesi Serpentardiin. Eli mikä on oikea päätös?”

   Hattu pitää pienen dramaattisen tauon pohdinnoissaan ja julistaa sitten päätöksensä, joka oli loppujen lopuksi melko helppo tehdä.

   ”Tuleva tupasi on… GRYFFONDOR!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 3. luokalta yllämainitussa tuvassa. Koulu on nyt kesälomalla ja lukuvuosi 2020-2021 alkaa 1. syyskuuta. Oppitunteja ei ole, mutta kaikenlaista muuta aktiviteettia löytyy. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta sekä tervetuloviestin sähköpostistasi. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa. Tervetuloa!

 28. 1.Mikä on lempieläimesi?
  – Suosikkejani taitavat olla kissaeläimet. Etenkin isommat sellaiset, mutta myös pienet ovat ihastuttavia

  2. Mitä harrastat?
  – Balettia (joka on käytännössä koko elämäni, jonka oheen sitten yritetään saada kaikki muu mahdutettua)

  3. Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet ystävässä?
  – Se, että hän on oma itsensä. En pidä ihmisistä, jotka yrittävät erittää jotakin mitä eivät ole

  4. Mikä on unelma-ammattisi?
  – Toivoisin, että voisin tehdä baletista elättävän työ. Mutta kun jonakin päivänä tajuan, että se on vain lapsellista haaveilua päädyn varmaankin kirjanpitäjäksi tai muihin tylsiin toimistohommiin.

  5. Kuvaile luonnettasi
  – Olen aika rento tyyppi, joka viihtyy ihmisten seurassa. Isommissa porukoissa minun on kumminkin vaikea saada itseäni esille ja viihdynkin paremmin kahdestaan tai muutaman ystävän kesken. Opiskelun otan vakavissani ja pyrin tekemään hivenen paremmin kuin mitä uskon pystyväni, sen suhteen.

  6. Milloin olet syntynyt?
  – 12.07.2005

  7. Mitkä kaksi tupaa ovat suosikkitupiasi?
  – Kunhan en Gryffondoriin joudu, niin ei sillä tuvalla niin suurta merkitystä muuten ole

  8. Mitkä valinnaisaineet valitset tälle lukuvuodelle?
  – jästitieto ja TOH

  9. Onko sinulla muita hahmoja Taikakoulu Châteaussa?
  – Christopher Jeremiah ja toverit, eli tupina tällä hetkellä on Serdaiglessa ja Serpentardissa väkeä

  1. Lajitteluhatun luokse kutsutaan seuraavaksi 25-vuotias Tendaji Olanrewaju. Kun oppilas on istuutunut puisen jakkaran päälle, tuon päälaelle nostetaan koulun upea ja viisas lajitteluhattu, joka tekee päätöksen tuon tulevasta tuvasta. Vain Tendaji itse kykenee kuulemaan hatun pohdinnat.

   ”Haluan aivan ensimmäisenä päästää sinut liiasta jännityksestä ja kertoa, ettei Gryffondor ole sinun tuleva tupasi. Vaikka pidät kissaeläimistä, se ei yksinään ole syy päätyä kyseiseen tupaan. Tarvitset tuvan, jossa rohkeus, päättäväisyys ja seikkailumieli eivät ole niin suuressa asemassa. Et päädy myöskään Serpentardiin, sillä et vaikuta kovinkaan kunnianhimoiselta tyypiltä – jos haluat baletista itsellesi ammatin, niin tavoittele sitä niin pitkään, että saavutat tavoitteesi! Vaikutat myös olevan sosiaalinen, arvostavan ystäviä sekä aitoutta, mutta siitäkään huolimatta en laita sinua Pouffsouffleen. Niinpä minulle jää vain yksi vaihtoehto…”

   Hattu pitää dramaattisen tauon ja huudahtaa lopputuloksen koko koulun väelle.

   ”…SERDAIGLE!”

   Lämpimästi tervetuloa Taikakoulu Châteauhon! Aloitat opiskelusi 5. luokalta yllämainitussa tuvassa. Koulu on nyt kesälomalla ja lukuvuosi 2020-2021 alkaa 1. syyskuuta. Oppitunteja ei ole, mutta kaikenlaista muuta aktiviteettia löytyy. Löydät pian hahmoalueesi foorumilta. Epäselvissä tilanteissa voit esittää kysymyksesi esimerkiksi vieraskirjassa. Tervetuloa!

Kommentointi on suljettu.