Aikajana 2004–2017

Tähän kootaan pääkohdat Châteaun taipaleelta vuosittain. Varsinkin alkupään tapahtumia joudumme vielä jonkinverran penkomaan, eikä niitä siksi välttämättä näe heti. Aikajanan tuoreimmat tapahtumat ovat sivun alareunassa.

Katso myös:

2004

Toukokuu: Châteaun seitsenhenkinen suunnittelutiimi kokoontuu ensimmäisiä kertoja. Mukana ovat Kata Lùtin, Athena Sharmetes, Charlie McCepillo, Cordelia Verbinski, Jennie McGryffin, Vivi McNeal sekä Marylin

Syyskuu: Koulun ensimmäinen lukukausi alkaa ja toiminta saadaan aloitettua.

2005

Huhtikuu: Koulun kolmas lukukausi alkaa. Toinenkin lukukausi käytiin jossain vaiheessa.

Toukokuun loppu: Koulun neljäs lukukausi alkaa. Charlie McCepillo siirtyy yli-inkvisiittorin tehtävistä vararehtoriksi.

Syyskuu: Viides lukukausi alkaa. Kata Lùtin pitää virkavapaata rehtorin virasta ja rehtorin tehtäviä hoitaa Charlie McCepillo.

2006

Kevät: Lukukausi 6. Kata Lùtin palaa rehtorin tehtäviin tammikuussa.

Syksy: Lukukausi 7. Koulun neljä ensimmäistä valvojaoppilasta valitaan: Maria Malila (3. luokka, Gryffondor), Scarlett Nagatoshi (3. luokka, Serdaigle), Jessica McGuire (3. luokka, Serpentard) ja Hannah Malcom (2. luokka, Pouffsouffle).

2007

Tammikuu: Koulun kahdeksas lukukausi alkaa. Valvojaoppilaina toimivat Maria Malila (4. luokka, Gryffondor), Scarlett Nagatoshi (4. luokka, Serdaigle), Stella Dráhms (4. luokka, Serpentard) ja Elena Wu (2. luokka, Pouffsouffle).

Huhtikuu: Koulun ensimmäiset V.I.P.-tutkinnon kokeet järjestetään. Niihin osallistuvat Scarlett Nagatoshi, Maria Malila, Stella Dráhms, Andromeda Marthers, Arya Moon ja Jemalia Gract.

Syksy: Lukukausi 9. Koulun rehtorina toimii virallisesti Kata Lùtin, apulaisrehtorina Athena Sharmetes ja vararehtorina Andromeda Marthers. Syyslukukaudelta ei jaeta tupapokaalia tai muita palkintoja.

2008

Tammikuu: Koulun kymmenes lukukausi alkaa ja sitä pidetään juhlalukukautena. Rehtorina toimii Kata Lùtin, mutta muista vastuutehtävien pitäjistä on hieman pulaa.

Pääsiäinen: Koululla järjestetään erityinen pääsiäispaja koulun jäsenille ja vieraille. Pääsiäispajan ohjelmaan kuuluu mm. pääsiäismunien maalausta sekä Etsijä löytää -kisa.

Koulun tutkintovaatimuksia uudistettiin. S.U.P.E.R.-tutkintotodistukset jaettiin tutkintouudistuksen jälkeen kevätlukukauden päätteeksi seuraaville henkilöille: Scarlett Nagatoshi, Maria Malila, Stella Dráhms, Andromeda Marthers, Arya Moon ja Jemalia Gract

Syyslukukausi on koulun 11. lukukausi. Kata Lùtin toimii rehtorina.

2009

Tammikuu: Lukukausi 12 alkaa. Rehtorin tehtävissä aloittaa pitkään koulussa jästitietoa opettanut Erica Grant. Vararehtoriksi nimitetään Michael Evans. Kata Lùtin on lomautettu tai käytännössä jokseenkin irtisanottu rehtorin tehtävistä.

Toukokuu: Châteaun viisivuotista taivalta juhlitaan karnevaalein ja naamiaisin. Palkintoja jaetaan runsain mitoin niin juhlijoille kuin järjestäjillekin ja lukukausi saadaan kunnialla päätökseen. Serdaigle voittaa tupamestaruuden. Valvojaoppilaan tehtäviä saavat Shiro Madley (2. luokka, Serdaigle) ja Ellen Maeve (2. luokka, Serpentard).

Vuonna 2009 Châteauta repii useampi skandaali. Rehtori Kata Lùtin riitaantui Taikaministeriön kanssa ja Châteaun paljastuminen jästeille villitsi mediaa.

Syyslukukausi oli järjestysluvultaan 13. Kata Lùtin palautetaan jälleen rehtorin tehtävään suuresta mediakohusta huolimatta. Koulun käytännön toteutusta kokeillaan blogipohjalla.

2010

Kevätlukukausi, järjestysluvultaan 14. Kata Lùtin toimii koulun rehtorina ja vararehtorin virkaan astuu Michael Evans.

Huhtikuu: Kata Lùtin murhataan Châteaun portaikossa yöpartiointia suorittaessaan. Murhaajaa ei saada kiinni kevään aikana, mutta aurorit ja valtansa menettäneen Punaisen Inkvisition inkvisiittorit suorittivat tutkimuksia koululla.

Michael Evans muutti Kanadaan, eikä pitänyt mitään yhteyttä Châteauhun enää kesän jälkeen.

Syyslukukausi (numero 15) alkaa hyvin Sophie Everettin siirtyessä rehtorin pestiin. Vararehtorina toimii Aline Laroque. Koululla oli aika paljon väkeä ja opetusta saa jokseenkin kaikissa aineissa. Rehtori Lùtinin murhaaja jää kiinni Poudlardinen kylässä.

2011

Kevätlukukausi (numeroltaan 16) alkaa suurin muutoksin ja mullistuksin. Everett ja Laroque siirtyvät lukukausiajattelusta lukuvuosiajatteluun ja lisäksi koululla käytännön toteutuksessa tapahtuu pieniä muutoksia. Koulun oppilaskunta aloittaa toimintansa. Ensimmäiset oppilaskunnan jäsenet ovat Otto Dumas (4. luokka, Serdaigle), Lyneth Dubois (3. luokka, Gryffondor), Ronja Blomroos (3. luokka, Serpentard), Emma Merryweather, (2. luokka, Pouffsouffle), Chloé Tesson (1. luokka, Serpentard) ja Dinja Lora Shott (1. luokka, Pouffsouffle).

Tammikuussa alkaa myös mysteerinen taikaolentojen hoidon professorin lohikäärmeenkasvatus. Lohikäärme kuoriutuu 16.1.2011 ja paljastuu ensimmäisille oppilaille melkein heti. Rehtorille lohikäärme paljastuu helmikuussa ja kevään aikana oppilaat keräävät adressia lohikäärmeen puolesta Ronja Blomroosin johdolla.

Lukuvuosi 2011–12

Syyslukukausi saa vielä numerokseen 17. Tämän jälkeen ei lukukausia ole laskettu, sillä käytännössä lukukausi 17 toimii lukuvuoden 2011–12 ensimmäisenä puolikkaana. Lukukauden aikana koulu siirtyy uudelle foorumille ja toiminta pyöri tuvanjohtajien ja aktiivisten oppilaskunnan jäsenten avulla. Oppilaskunnan ohjaavana opettajana toimii Lea Rivett.

Lukuvuonna 2011–12 koulun rehtorina toimii Sophie Everett ja vararehtorina Mila Molina.

Koulu siirtyy uuteen luokkajärjestelmään lukuvuoden 2011–12 aikana. Uudessa järjestelmässä luokkia on neljä ja ensimmäisellä luokalla aloitettiin 13-vuotiaana. Neljäsluokkalaiset olivat tässä järjestelmässä 16-vuotiaita.

Lukuvuosi 2012–13

Lukuvuonna 2012–13 koulun rehtorina toimii Sophie Everett ja vararehtorina Mila Molina. Lukukautta värittävät Sophie Everettin elämänkäänteet ja rehtori aikaisempi heila yrittää vuodenvaihteessa jopa myrkyttää tämän. Hieman myrkytyksen jälkeen rehtori huomaa olevansa raskaana ja on yllättävän huonovointinen.

Kevätlukukauden päätteeksi Sophie Everett jää äitiyslomalle, vaikka hänen laskettu aikansa onkin vasta marraskuussa.  Taikaministeriö ei löydä mistään uutta rehtoria ja väärentää Everettin eroanomuksen. Koulun toimintalupa evätäänn ja koulu on tarkoitus sulkea lukuvuoden päätteeksi.

Lukuvuosi 2013–14

Elokuu: Michael Evans palaa Ranskaan ja kohtasi Yvonne Lefebvren, joka on erittäin huolissaan Châteaun sulkemisesta. Yhdessä he anovat jatkoaikaa Châteaulle ja saavat ministeriöltä luvan aloittaa, kunhan koululla on toimintaa viimeistään lokakuussa.

Uusi lukuvuosi alkaa 1.10. erittäin pienellä porukalla, kun monet oppilaat ehtivät siirtyä toisiin kouluihin lopetusuhan aikaan. Rehtorin tehtävissä toimii Michael Evans ja vararehtorina nuori Yvonne Lefebvre. Lehdistö villiintyy yllättävästä vararehtorin vaihdoksesta ja Châteaun opetuksen uusista linjauksista. Koulu ilmoittaa ottavansa vastaan 17–20-vuotiaita jatko-opiskelijoita.

Keväällä jatko-opiskelijat kapinoivat Maurice Poulinin ja Ronja Blomroosin johdolla. Kapinassa vaaditaan jatko-opiskelijoille yhtäläisiä oikeuksia koulun varsinaisten tupien rinnalla toimimiseen, tupapisteiden keräämiseen ja tuvan omaan tunnusmerkkiin.

Lukuvuosi 2014–15

Kesällä Tylypahkan taikakoulu ja Château – taikuuden koulu yhdistyivät ja siitä syntyneen yhdistelmäkoulun nimeksi tuli Taikakoulu Château. Luokkajärjestelmä muuttui yhdistymisen myötä: luokkia on seitsemän ja ensimmäisellä luokka aloitetaan 11-vuotiaana. Opetuksen kieleksi vakiintui englanti.

Elokuu: Britanniassa asuville oppilaille järjestettiin oma koulukyyti Ranskaan Poimittaislinja-tyyppisellä koulubussilla. Ranskassa kaikki oppilaat matkustivat pikajunassa yhdessä kohti Taikakoulu Châteauta. Elokuun viimeisenä viikonloppuna juhlistettiin suurilla tanssiaisilla koulun 10-vuotisjuhlia.

Syksyllä polkaistiin lukuvuoden pääjuoni (Basiliskinpoikanen karkuteillä) kunnolla käyntiin, kun kouluun salakuljetettu basiliski kuoriutui lokakuussa. Ensimmäisiä kangistumistapauksia tuli ilmi marraskuussa ja joulukuussa kangistuneiden joukossa oli myös itse koulun rehtori Michael Evans.

Selvyyttä mystisten kangistumistapausten syypäästä ei saatu joululomankaan aikana ja mysteeri säilyi vuodenkin vaihteen yli. Helmi-maaliskuussa, kangistuneita yritettiin herätellä, mutta yrityksistä huolimatta siinä ei onnistuttu ja sairaalasiipi täyttyi. Toukokuusta alkaen oppilaiden keskuudessa ollut huhumylly ryhtyi pauhaamaan basiliskista mm. mahdollisen näköhavainnon vuoksi. Opettajat suhtautuivat ideaan kielteisemmin haluten pitäviä todisteita huhupuheiden sijaan.

Basiliskin olemassaolo sai myöhemmin vahvistuksen basiliskin yrittäessä hyökätä järven rannalla olevien oppilaiden sekä vararehtorin Mila Molinan kimppuun. Motiivit basiliskin kasvatukselle selkiytyivät kuulustelujen myötä, ja kangistuneetkin saatiin vahingossa herätettyä. Aiempia yrityksiä ja liemiä oli sabotoitu. Basiliskin pyydystys onnistui, ja se päätettiin lahjoittaa tutkijalle.

Lukuvuosi 2015–16

Kesälomalla (tarkemmin 1. – 21. elokuuta) järjestettiin kesäleiri, joka oli tarkoitettu koulun jäsenille, jotka halusivat viettää lomansa tai osan lomastaan koululla. Erinäisiä aktiviteettejä mm. telttaretkeä, leipomista, muotinäytöstä oli järjestetty, joille osallistuminen oli vapaaehtoista.

Syksyn pääjuoni lähti käyntiin kurpitsajuhlassa, jossa oli perinteisen ruokailun ohella myös naamiaiset ja tanssiaiset. Juhlat sujuivat aluksi ihan hyvin ilman mitään suuria kommelluksia, mutta juhlien kääntyessä loppua kohti katosi mystisesti oppilaita. Katoamisen takana oli Italian mafia, joka vaati lunnasrahoja. Kolmen viikon jälkeen kurpitsajuhlasta kidnapatut onnistuivat varastamaan mafian jäseneltä taikasauvan ja saivat lähetettyä viestin koululle. Kidnapatut tulivatkin onneksi pian sen jälkeen pelastetuksi maanalaisesta kammiosta. Sieppaukseen osallistuneista oli saatu joulukuuhun mennessä kutakuinkin kaikki kiinni. Kuulustelujen jälkeen Italian mafian edustajat tuomittiin Azkabaniin.

Kevään pääjuonena Taikakoulu Châteaussa järjestettiin Turnajaiset kolmivelhoturnajaisten tapaan lievittääkseen syksyn kidnappausdraaman tuomaa synkkyyttä, joiden tarkoituksena oli pitää hauskaa, oppia uutta ja luoda suhteita muiden maihin taikakouluihin. Turnajaisiin osallistui Taikakoulu Châteaun lisäksi Tylypahka AM ja Pensieve, ja kukin taikakoulu suunnitteli oman haasteensa. Jokaiselta koululta sai kuka tahansa jäsen osallistua haasteisiin, joita oli yhteensä kolme: Labyrintti, Suunnistus ja Seikkailurata. Haasteet sijoittuivat ajallisesti tammi-, helmi- ja huhtikuulle.

Haasteiden lisäksi järjestettiin myös muuta yhteistä ohjelmaa mm. kokkisotailtama ja piknik. Turnajaisten voittajaksi selviytyivät haasteiden yhteispisteillä seuraavat oppilaat: Kultamitalin sai A. Underwood (Tylypahka AM), hopeamitalit (samoilla pistemäärillä) L. Mac Fhionnlaigh (Tylypahka AM) ja N. Blackthorn (Tylypahka AM) ja pronssimitalin K. Wall (Taikakoulu Château). Kaiken kaikkiaan Turnajaiset olivat onnistuneet!

Lukuvuosi 2016–17

Kesän 2016 aktiviteettina oli kansainvälinen taikuuden musiikkifestivaali, Festival de Magie Blanche. Festivaali järjestettiin 30. heinäkuuta Pariisissa ja se oli ensimmäinen laatuaan. Ikärajaton musiikkitapahtuma oli jästeiltä suojattua, ja esiintyjinä olivatkin tunnettuja taikamaailman yhtyeitä ja laulajia.

Syksyn pääjuonessa, lemmenjuomaskandaalissa, oli vahingossa (vaiko sittenkin tarkoituksella?) levinnyt lemmenjuomaa koulun vesijohtojärjestelmää. Lemmenjuomaa eli luultua vettä nauttinut henkilö ihastuikin lemmenjuoman vaikutuksen alaisena ensimmäiseen näkemäänsä henkilöön. Tämän vuoksi yllättävistä rakkaudentunnustuksista ei sopinut yllättyä, ellei sitten itse kokenut suuren rakkauden paloa omassa rinnassaan. Ikähän on vain numero, ja aito rakkaus aitoa rakkautta. Syyslukukausi huipentui roolipelillisesti joulutanssiaisiin, joita oli mahdollista pelata omalla ala-alueella.

Kevään pääjuonessa (Panneau des Rumeurs) yllättivät hahmoja koulun ilmoitustauluille levittyneet oudot ja omituiset, uskottavat ja uskomattomat, skandaalinkäryiset ja vähän maltillisemmat juorut ja huhut. Ilmoitustauluille tunki juoruja niin koulusta, koulun henkilökunnasta kuin myös oppilaista. Vaikka juorulappusia repikin irti yhdeltä taululta, saattoi myöhemmin löytää toisenlaisia juoruja toisaalta. Juorujen alkuperästä taikka levittäjästä ei ole tietoa, mutta juorut toivat lisää sotkuja ja draamaa ihmissuhteisiin ja kouluelämään. Jokainen pelaaja pääsi halutessaan osallistumaan omien juorujensa voimin tähän pääjuoneen kirjoittamalla juorunsa ’Juoruilija’ vierasnimimerkin takaa. Hahmot saivat reagoida juoruviesteihin haluamallaan tavalla: nauraa, suuttua, ignoroida tai repiä viestin.

Aikajanaa tullaan vielä päivittämään lukuvuoden 2017–2018 osalta.