Säännöt [info]

Tällä sivulla on kahdet säännöt. Ensimmäisenä on yleiset säännöt, joita kaikkien sivun käyttäjien tulee noudattaa. Niiden alta löytyvät roolipelin sisäiset (in-game) koulun järjestyssäännöt.  Järjestyssäännöt ovat pelin elävöittämistä varten, eikä niitä valvota yhtä tarkasti kuin sivuston yleisiä sääntöjä.

Sivuston yleiset säännöt, joita sinun sivuston käyttäjänä tulee noudattaa

Yleiset säännöt koskevat kaikkia tätä sivustoa käyttäviä.

 1. Käyttäydy asiallisesti ja ystävällisesti. Älä kiusaa tai mollaa toisia, älä kiroile äläkä haasta riitaa. Älä myöskään kirjoita tyhjiä viestejä tai käytä viestejäsi pelkästään mainostustarkoitukseen. Kunnioita kanssapelaajiasi, vaikka roolipelihahmosi olisikin hankaluuksia etsivää tyyppiä. Jos et ole varma siitä, tulkitseeko toinen pelaaja hahmosi käytöksen henkilökohtaisesti, selitä asia hänelle kohteliaasti pelin ulkopuolisena kommenttina.
 2. Kaikilla on oikeus osallistua. Kaikki sivustosta kiinnostuneet ovat tervetulleita liittymään. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita, eikä alaikärajaa ole. Oppitunnit ja tapahtumat ovat avoimia kaikille, ellei niissä erikseen ilmoiteta muuta. Voit siis täällä käydessäsi osallistua kaikkiin näkemiisi osiin.
 3. Päätät vain omasta hahmostasi. Esiinny aina oman hahmosi nimellä äläkä toisten. Älä kirjoituksissasi keksi toisten hahmojen käytöstä, ulkonäköä tai sanoja, vaan anna heidän itse kertoa tai jättää kertomatta.
 4. Kirjoita itse kaikki tekstisi.  Älä kopioi toisten tekemää ja esitä sitä omanasi. Tekstin lainaaminen on sallittua, kunhan lainaus on tehty hyvän tavan mukaisesti.
 5. Älä liity ylimääräisillä nimillä tai hahmoilla. Liittyessäsi ensimmäistä kertaa varaat itsellesi yhden hahmon. Aloita hahmolla osallistuminen ja toimiminen. Kun olet osoittautunut aktiiviseksi ensimmäisellä hahmolla, saat luoda lisää hahmoja, mutta myös niillä tulee toimia aktiivisesti ja niillä on osallistuttava tasapuolisesti.  Hahmojen lukumäärälle ei ole ylärajaa, mutta hahmojen luomista rajoitetaan seuraavasti:
  1. Saat luoda uuden hahmon vasta, kun kaikki edelliset hahmosi ovat olleet aktiivisesti mukana kuukauden ajan.
  2. Et saa osallistua kaikkien koulun tupien toimintaan. Hahmojesi kotituvat voivat siis olla korkeintaan kolmessa eri oppilaiden tuvassa. (Jatko-opiskelijoiden tupaan liittymistä ei rajoiteta)
 6. Pidä hauskaa! Vaikka säännöt ovat olemassa, se ei tarkoita sitä, että toiminnan täällä pitäisi olla jäykkää. Pidetään yllä positiivinen ilmapiiri, niin kaikilla on hauskaa.

Koulun järjestyssäännöt (in-game), joita hahmosi yrittää noudattaa

kranssi1-1 Taikakoulun roolipelin sisäiset säännöt (jotka rehtori kirjoittaa oppilaille). Näitä saa vapaasti yrittää rikkoa roolipeleissä. Kiinni jääminen johtaa tietenkin jonkinlaiseen rangaistukseen, mutta aina ei jää kiinni.

Koulun kymmenen kultaista sääntöä:

 1. Toisia kohtaan tulee olla ystävällinen ja kohtelias. Ketään ei saa kiusata, vahingoittaa, nimitellä eikä loitsia.
 2. Koulu ja koulun ympäristö tulee pitää siisteinä. Vaikka kotitontut hoitavatkin varsinaisen siivoustyön, oppilaiden tehtävä on viedä roskat roskikseen ja pitää tavarat omilla paikoillaan.
 3. Koulun tai toisen omaisuutta ei saa vahingoittaa. Jokaisella on korvausvelvollisuus aiheuttamistaan vahingoista.
 4. Työjärjestystä tulee noudattaa tunnollisesti. Eli oppitunneille tullaan ajoissa, syöminen hoidetaan Suurten salissa silloin kun on ruoka-aika ja oppilaiden tulee olla omissa oleskeluhuoneissaan kello 22.00-7.00 -välisenä aikana.
 5. Ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat saavat vierailla Poudlardinessa vain lauantaisin klo 9:00 – 20:00. Vanhemmat oppilaat saavat vierailla Poudlardinessa myös arkisin klo 17:30 – 20:00 ja sunnuntaisin klo 9:00 – 20:00. Alaikäiset (alle 17-vuotiaat) tarvitsevat vierailuille huoltajansa suostumuksen. Muualle poistuminen on kielletty.
 6. Oppilaiden pitää pukeutua koulupukuun arkisin kello 7:00-18:00 -välisenä aikana.
 7. Oppilaiden tulee tehdä parhaansa opiskelun suhteen. Oppitunneille pitää tulla ajoissa, opetusta täytyy seurata, kaikille on annettava työrauha, läksyt täytyy tehdä ja kokeisiin pitää valmistautua.
 8. Poissaoloista esimerkiksi sairauden takia tulee ilmoittaa tuvanjohtajalle sekä sille opettajalle, jonka oppitunnilta joutuu olemaan pois. Mikäli mahdollista, ilmoitus on tehtävä ennen poissaoloa. Myöhästymisestä rangaistaan pisteiden vähentämisellä. Lintsaamisesta rangaistaan pisteiden vähentämisellä ja jälki-istunnolla.
 9. Tupakointi, päihteiden käyttö ja alkoholin juominen on kielletty koko lukuvuoden ajan niin koulun alueella kuin Poudlardinessakin.
 10. Tähtitorni, kasvihuoneet, riistanvartijan mökki ja huispauskenttä on tarkoitettu opetukseen ja niiden käytöstä on erikseen sovittava rehtorin kanssa. Huispausjoukkueille on varattu viikoittaiset harjoitusajat. Harjoitusaikaan vain kyseisen joukkueen pelaajat saavat olla huispauskentällä ja sen välittömässä läheisyydessä.

-> Seuraava infopaketin osio: UKK