Vieraskirja

Saavuit juuri Taikakoulu Châteaun vieraskirjaan. Vieraskirja on nopein tapa saada vastaus asiaan kuin asiaan. Voit jättää tänne haluamasilaisen kommentin, kysymyksen, palautteen tai muun tervehdyksen. Muistathan kuitenkin, että turhien mainosten ja epäystävällisyyksien lähettäminen ei ole suotavaa.

Voit kirjoittaa viestin vieraskirjaan selaamalla sivun alareunaan, ja kirjoittamalla viestisi laatikkoon. Kirjoita oheen myös sähköpostiosoitteesi sekä nimimerkkisi. Sähköpostiosoitettasi ei kuitenkaan julkaista, eikä sitä käytetä vastauksen lähettämiseen, ellet sitä erikseen pyydä.

Jos haluat lähettää meille pöllöpostia, osoite on: taikakouluchateau(at)hotmail.com

663 thoughts on “Vieraskirja

 1. Laitoin sähköpostia ilmolittamaasi sähköpostiosoitteeseen kysymyksiini liittyen (:

  1. Kiitos! Huomasin sen jo pari päivää sitten, mutten ole ehtinyt tekemään mitään asialle vielä. (Oltiin viikonloppu netin ulottumattomissa.) Yritän ehtiä vastaamaan vielä tänään…

 2. Tiedustelisin vaan, että…

  Voiko Châteaun muiden luokkien kokeisiin osallistua, ihan huviksi, sitä ei tarvitse arvioida tai mitään, mutta kokeilla, jos aikaa riittää, vaikka ei sattuisi tuolla tietyllä luokalla olemaankaan?

  Voisiko blogin noista kursivoinneista ja lihavoinneista ja listauksista ja alleviivauksista jne. olla jossain lisää ohjeita, sillä olisi vain ihan kiva pystyä niitäkin (vaikka tuntiosallistumisiin) pistää? Jos nyt joku viitsii vaivautua niitä sepostamaan…

  1. Hyvä, että kyselet.

   Toivoisin, etteivät muut käy osallistumassa väärän luokan kokeisiin. Ohjelma laskee keskiarvot kaikista syötetyistä vastauksista ja koko luokan keskiarvo vääristyy, jos siellä on muidenkin luokkien vastauksia. Kokeet korjaavat siis käytännössä itse itsensä, kunhan olen saanut ne syötettyä kyselyohjelmaan oikeine vastauksineen.

   Opastusta kirjoituksen muokkauksiin voisi hyvinkin olla. Se on oikein hyvä idea. Yritän muistaa tehdä sellaisen tässä joku päivä, kun vauva nukkuu tarpeeksi kauan.

 3. Ja jos mitenkään mahdollista, niin voiko ’kehitystoimikunnan jäseneksi’ hakea, tai päästä jotenkin?

  //Pistin tästä jo foorumilla tuon ’ylläpitotiimissä vapaita paikkoja’ alle, mutta laitin nyt vielä tänne.//

  1. Mainitsemassasi ketjussa on ohjeistuksena ”Mikäli kiinnostut jostain alla luetellusta tehtävästä, ota yhteyttä Michael Evansiin foorumilla tai lähetä sähköpostia Katalle (kata.tylypahka(ät)gmail.com). Kerro viestissäsi, mitä tehtävää haluaisit tehdä ja miksi olisit sopiva siihen.”

   Toistaiseksi kaikki yksäriä tai sähköpostia laittaneet koulun jäsenet ovat päässeet mukaan tiimiin.

 4. Terve jälleen kerran! : D Vaikka laitoinkin sinulle Kata sähköpostia, ajattelin heittää vielä pari kysymystä tänne viekun puolelle.

  Noita taikakouluja on siis ympäri maailmaa, eri maissa ja niitä voi tarvittaessa itse keksiä menneisyyttä varten? (Jos on siis vaikka opiskellut aikaisemmin jossain pienemmässä paikassa, jossain muualla päin maailmaa?) Vai ymmärsinkö väärin?

  Ja vielä se, että voiko lemmikiksi ottaa periaatteessa minkä vain eläimen, käärmeen, kissan, koiran, jyrsijän…. merilinnun? : D Mietin tässä nimittäin joko merimetsoa tai suulaa liittyen mahdolliseen hahmoon. Entä onko gäätät sallittuja vai onko niiden oltava puoligäätiä?

  Tässä taas taisi olla kaikki tällä kertaa. Ne muut lisäkysymykset hahmoihin liittyen olikin laitettu jo sähköpostitse (:

  1. Esität aika hankalia kysymyksiä ja niitä joutuu oikeasti miettimään ennen vastausta… Hyvä kuitenkin, että kysyt. Tylsäksihän tämä menisikin, jos samat kysymykset pomppaisivat vastaan joka viikko…

   Menneisyytensä saa vapaasti suunnitella Rowlingin mainitsemien taikakoulujen tai itsekeksittyjen taikakoulujen avulla. Emme ole mitenkään rajanneet sitä. Mukaan voi myös liittyä kuin hahmo olisi jo suorittanut Châteaussa X vuotta, vaikkei pelaaja olisikaan tiennyt Châteausta mitään ennen liittymispäiväänsä.

   En muista, että olisimme rajanneet lemmikkejä mitenkään erityisesti. Sille ei ole ollut tarvetta, kun suurin osa on pysynyt aika perinteisissä taikamaailman lemmikeissä. Saat siis luoda hahmon, jolla on erikoinen lemmikki (käärme, koira, gäätä, merilintu tms) Jos näistä erikoisista lemmikeistä kehittyy jokin villitys ja koulu rupeaa muistuttamaan enemmän eläintarhaa kuin taikakoulua, otetaan sitten rajoitteet kehiin.

   1. Kiitos vastauksesta (: Odottelen vielä sähköpostiini vastausta, mutta rauhassa vain, mihinkään tässä kiire ole.

 5. Niin, että sitä vain että milloin foorumilla nimen väri alkaa vastata tupaa? Muistaakseni piti vain toimia aktiivisesti ja odottaa, mutta onko siihen joku vaatisimus, esim. viisi viestiä eri paikkoihin?

  1. Värin muutokselle ei ole mitään vaatimuksia. Se muuttuu, kun joku ylläpitäjistä ehtii käymään läpi äskettäin liittyneet ja muuttamaan väriä. (Ajattelin itse tehdä sellaisen kierroksen kunhan saan Lajitteluhatun viestit käsiteltyä ja ainakin yhden loppukokeen tehtyä, eli voi mennä vielä vähän aikaa)

 6. Hei linkinvaihtolainen!

  Poikkesinpa tässä pikaisesti käymään ja kysymään kuulumisia. Miten teillä päin on kevät mennyt, joko odotatte innolla kesää? Paroniassa kevät on mennyt hieman hitaammissa merkeissä ylläpitäjän kiireiden takia, mutta kesän koittaessa ja loman alkaessa ehtii sitten taas panostaa paremmin. Uusia oppilaita on liittynyt tasaiseen tahtiin, joten hommaa kyllä riittää!

  Pilvetöntä loppukevättä!

  Noellë C. Nightingale & Paronian porukka

  Ps. Vastailettehan edes lyhyesti meille päin, teen nimittäin tässä samalla kartoitusta, että jos joku linkinvaihdossa oleva toverimme on mahdollisesti kadonnut bittiavaruuteen.

  1. Hei sinnekin!

   On aika normaalia, että muut elämän kiireet menevät päivityksen ohitse. Minullakin on Châteaun suhteen nykyään sellainen linja, että päivitys loppuu heti, kun vauva kaipaa huomiota. Se tarkoittaa valitettavasti sitä, että päivitystahtini on täysin ennustamaton… Onneksi muilla on vielä kesälomaa. Itse kuvittelen pääseväni seuraavan kerran lomalle lapsen hoidosta ehkä 5 vuoden päästä, kun voin lähettää hänet yökylään jonnekin välillä. Kesäloma-aikaan poika varmaan oppii kävelemään tai ainakin konttaamaan ja sen jälkeen pitää olla haukkana vahtimassa ihan koko ajan.

   Yritän muistaa tulla sinnekinpäin kertomaan, että hengissä ja hereillä ollaan. Sen tosin saattaa huomata jostain etusivun päivityksistä tai vastaavastakin. Toivotaan ainakin. Hyvää alkavaa kesää!

 7. Näie :3. Liityin jokin aikaa sitten luokalle 4. Osallistunko tänä vuonna 4-luokan loppukokeisiin, vai ”alkaako” kouluni vasta kesän jälkeen?

  1. Voit osallistua loppukokeisiin, sillä tätä lukukautta on jäljellä vielä kuukausi, ennen kuin kesäloma alkaa. Seuraavan lukukauden alussa sinut siirretään 5. luokalle.

 8. Millaisia ovat Chateaun koulupuvut? Ovatko ne samanlaisia, kuin Tylypahkassa?

  1. Châteaun koulupuvuista ei ole päätetty, joten ne on kuviteltu olevan hyvin samankaltaisia kuin Tylypahkan koulupuvut. Jossain vaiheessa meillä oli käytössä tarkat kuvat koulupuvuista, jotka olivat hieman erilaiset, mutta nyt käytössä ovat ihan perinteiset mustat. Hyvä, että otit asian puheeksi. Voisimmekin miettiä tuota koulupukuasiaa jossain vaiheessa.

 9. Olisin liittymässä jäseneksi ”jollakinn muulla hahmolla” Ideani ovat hieman tavallisesta poikkeavia, joten päätinpä kysyä asiasta täällä. Hahmo ideani olisivat tällaisia :
  -Jonkin näköinen vaate/pukusuunnittelija joka asustelisi Chàteun koulussa ja korjailisi ja tekisi oppilaille vaatteita.
  -Jonkin näköinen kojun pitäjä, jolla olisi pieni koju jossain Chàteuan käytävillä. Kojuss myytäisiin suklaasammakoita, Jokamaunrakeita tms.

  Mietin myös jos jompi kumpi ideoista kävisi, missä osiossa roolailisin. Jos ideat eivät käy aion silti liittyä sen verran ihana tämä Chàteaun koulu C:

  1. Hei ja tervetuloa!

   Kumpikin esittämistäsi ideoista kuulostaa hyvältä. Omasta mielestäni varsinkin tuo kojun pitäjä kuulostaa tosi kivalta. Saat itse valita kumman hahmoista toteutat sekä toiveen paikasta, missä haluaisit hahmosi työpisteen olevan. 🙂

   Mila Molina, vararehtori

 10. Nyt kun olen tehnyt lomakkeen ja muut tarpeelliset toimenpiteet päätin mennä roolailemaan. Kuitenkin heäsi kysymys löytyykö foorumilta mitään roolipeli aluetta, joka olisi käytävillä. En itse ainakaan bongannut, mutta te vrmaa tiedätte asiasta. Käytävällä olisi helppo myydä Kurpitsa kreivin ( herkkukojun nimi ) tuotteita.

  1. Käytävillä pelatut pelit on aina pelattu linnan alueella, ilman ala-aluetta. Jos kuitenkin haluat oman ala-alueen herkkukojulle, sinulle voidaan sellainen luoda.

 11. Onkohan minut edes huomattu lajitteluhatussa? Vai eikö vain ehdi?

  1. Olen pahoillani, että lajittelussasi kesti. En ollut lainkaan huomannut, ettei Kata ollut lajitellut sinua. Lajittelin sinut kuitenkin itse juuri. Saat kohta sähköpostia. 🙂

   1. Kiitos Mila nopeasta toiminnasta. Mitenköhän en huomannut sinun kommenttiasi tässä ennen kuin ehdin vastaamaan? Joka tapauksessa Valerielle lämpimästi Tervetuloa!

  2. Minulla on työlistalla Lajitteluhatun läpikäyminen. En vaan ole ehtinyt vielä. Tarkoitus on jatkaa vähäsen tänä iltana ja ehkä vielä huomenna, jos tänään en jaksa kaikkia lajitella (meillä on aikaisia aamuja).

 12. Onko oppitunneille vielä mahdollista osallistua? En löytänyt tähän oppituntisivulta mistään vastausta, enkä enää muista oliko lukuvuoden alussa asiasta jotain ohjeistusta. Jossakin kohtaa taisi lukea, että oppitunneille voi osallistua kesäkuuhun asti, mutta en ole varma tarkoittaako tämä, että kesäkuun ajan voi vielä osallistua vai että kesäkuun alkuun mennessä tulee osallistua.

  1. Oppitunneille voi vielä osallistua kesäkuun ajan. Ehkä on infottu vähän epäselvästi, mutta tosiaan kaikille tämän lukuvuoden oppitunneille (myös syksyllä kirjoitetuille) voi osallistua vielä tämän kuun ajan.

 13. Olen näemmä onnistunut unohtamaan salasanan Serdaiglen oleskeluhuoneeseen, ja nyt kun omia salaisia sivuja ei enää ole, en voi tarkistaakaan sitä. Voisiko joku ylläpidosta lähettää sen minulle foorumin yksityisviestillä? (Sama koskee myös toista hahmoani Louis Caldwellia ja Pouffsoufflen salasanaa).

  1. No niin, näköjään tämä jäi kokonaan ottamatta huomioon koulun käytäntöjä muuttaessa. Lähetin hahmojesi tupien salasanat sinulle. Salasanat vaihtuvat taas lukuvuoden vaihteessa, ja silloin lähetämme kaikille uudet salasanat.

  2. Hyvä, että Mila reagoi nopeasti.

   Emme tosiaankaan tulleet ajatelleeksi, että vanhoilla jäsenillä oli jäsenlistan uudistuksen aikoihin salasanat vain salaisilla sivuillaan. Uudet saavat ne sähköpostiin ja tosiaankin jatkossa on tarkoitus lähettää ne foorumin kautta. Toivottavasti kellään ei ole jäänyt kouluun osallistuminen pois kadonneiden salasanojen takia.

   1. Jep. Minullakin oli jonkun aikaa Serpentradin salasana kateissa kunnes tajusin pyytää sitä joltain toiselta serpentradilta 🙂 🙂
    (taisi olla hiukan roskausta tämä)

 14. Hei!

  Minullahan oli nyt se epäaktiivisuuskausi, ja erosin koulusta Niccolina Davenportilla ja Effie Solenderilla, sillä en halunnut turhaan antaa niiden roikkua listalla epäaktiivisena, sillä se olisi vain lisännyt teidän päivitystaakkaanne (:

  Mietin vain, että olisiko mahdollista saada Effie takaisin koulun toimintaan? Jäsenyystaso taisi olla 2? Jos ei ole mahdollista niin ei se mitään, teen siinä tapauksessa uuden hahmon (:

  Roolipelillisesti Effie voisi vaikka olla lähtenyt Châteausta hoitamaan sairasta äitiään.

  1. Hei!

   Tosi kiva, kun päätät jatkaa Effiellä. Ehdottomasti voit jatkaa hänellä. Me nostetaan hänet takaisin jäsenlistalle.

   Jäsenyystavoista me luovuttiin jo jokin aika sitten, sillä ne olivat hankalia, eivätkä toimineet odotetulla tavalla.

  1. Voit lisätä oman hahmosi kuvauksen foorumilla hahmosi omalle alueelle. Primrosen oman alueen löydät täältä: http://chateau2004.foorumi.eu/viewforum.php?f=293
   Klikkaa ”new topic”, jolloin voit kirjoittaa esittelyllesi otsikon sekä itse esittelyn. Omalle alueellesi on laitettu myös muuta infoa koulun toimintaan liittyen.

   Kysy ihmeessä, jos jäi vielä jotain epäselvyyksiä.

 15. Heipä hei!
  TT:ssä on tällä hetkellä käynnissä liittyjien karsinta – muistathan käydä ilmoittelemassa, että hahmosi on yhä seuraavalla lukukaudella mukana. Aikaa on enää hieman jäljellä, joten pidätän kiirettä!

  Tarkoitus ei ollut mainostaa koulua, vaan muistuttaa muissa kouluissa mahdollisesti mukana olevia oppilaita, mutta toki viestin saa poistaa, jos se on liian ”mainosmainen”. 🙂

  Lämpimät kesät tänne päin! 🙂

 16. Aloin tekemään 3. luokan loppukoetta, mutta painoin vahingossa lähetä (tein iPadilla…), joten koe jäi kesken. Onko mahdollista lähettää uusi koe?

  1. Teit ihan oikein. Eli tottakai saat tehdä kokeen uudestaan, jos lähetit sen vahingossa keskeneräisenä.

 17. Milloin tukioppilaat valitaan? vai odotetaanko muita osallisia? En halua painostaa, tai mitään, ajattelin vaan, että milloin alan katsoa asian perään. Nyt ramppaan tukioppilashaussa katselemassa ja ihmettelemässä, kun ei mitään päivää ole tiedossa.

  1. Rehtori osaa vastata tähän paremmin, mutta luulisin, että hän valitsee tukioppilaat nyt tämän lukuvuoden puolella eli aika pian, sillä tukioppilaiden toimintahan alkaa kyseisen artikkelin mukaan jo nyt kesällä.

  2. Yhäkin ihmettelen, mutta kiitos nyt Molinalle tuosta vastauksesta, en vaan ollut vielä rustannut kiitosta tänne, niin ajattelein senkin laittaa.

   1. Tukioppilaat valitaan nyt heinäkuussa kunhan lukukausi on saatu päätökseen. En ole ehtinyt tekemään hakemukseesi vastausta, mutta sinusta tulee kyllä vielä tukioppilas. Saan varmaan heinäkuun aikana aloitettua myös tukarikoulutuksen.

 18. Kun palautetta & ideoita -keskustelussa mainittiin yksinpelit ja sen että niitä saa tänne kirjoittaa.
  Niin, minne yksinpelit laitetaan? Pelialueen sopivalle ala-alueelle, oman hahmon alueelle vaiko jonnekin aivan muualle? Aiotaanko kehittää jokin erikoismerkintä yksinpeleille, mikä pistettäisiin niiden otsikkoon vai kirjoitetaanko ihan vain viestin alkuun että kyseessä on yksinpeli?

  1. Tämä aihe taisi meiltä jäädä tosiaan vähän kesken. Eli yksipelejä voi pelata vapaasti foorumin pelialueilla muiden roolipelien tapaan. Koska yksinpelejä Taikakoulu Châteaussa ei ole juuri pelattu, niille ei ole luotu omaa systeemiä. Mutta jos haluat esimerkiksi pelata pelin kahdella hahmollasi, peli pisteytetään ihan normaaliin tapaan. Voit viestin alkuun kirjoittaa, että kyseessä on yksinpeli, jolloin kukaan ulkopuolinen ei änkeä mukaan.

 19. Haluan varmistaa tämän vielä: toisen hahmon saa luoda kuukauden päästä ensimmäisestä hahmosta, jos on ollut aktiivinen foorumilla? Eli jos olen liittynyt ja aloittanut foorumin puolella 3.6, voisin luoda toisen hahmon 3.7? Vai olenko ymmärtänyt asian jollain tavalla väärin?

 20. Pahoittelen tätä päätöstä, mutta joudun jättämään Cháteaun. Nostan hattua täysillä opettajille jotka jaksavat kirjoittaa tunteja. Itselläni ei kärsivällisyys riitä ja harjoitukset painavat täysillä päälle. Hauskaa oli ja sitä tulee olemaankin. 🙂

  1. Kiitos paljon tästä ilmoituksesta. Mukavaa, että innostuit kuitenkin olemaan mukana jonkin aikaa. Tuntien kirjoittelu vaatii aika paljon aikaa, energiaa ja kärsivällisyyttä ja ymmärrän hyvin, ettei se sovi kaikille. On hienoa, että olet itse huomannut tämän ja uskallat tulla kertomaan. Moni vain katoaa, eikä heistä enää koskaan kuulla mitään.

   Toivottavasti löydät Taikakoulu Châteausta jonkun paremmin aikatauluusi sopivan hahmotyypin. Ja vaikket heti innostuisikaan mukaan, voit aina tulla takaisin myöhemmässä vaiheessa elämää kokeilemaan jonkinlaista hahmoa.

 21. Hei! Olen ajatellut Vickyn tulevaisuutta ja valinnaisainevalintoja vielä uudemman kerran. Voitaisiinko hänen valinnaisaineisiinsa lisätä vielä jästitieto? Luulen että siitä saattaisi olla hänelle enemmän hyötyä kuin tyttöparka edes tajuaakaan.

  (Olen pahoillani, jos tämä on väärässä paikassa. Ajattelin laittaa toiveeni tänne ettei läsnäoloilmoittautuminen aivan sotkeutuisi.)

  1. Lisätään. Hyvä, että ilmoittelet johonkin kohtaan, niin saadaan lista pidettyä ajan tasalla.

 22. Hei!

  Tulevan syksyn opetuksesta kyselisin hieman. Onko sallittua julkaista (jos ei ehdi tekemään uutta tuntia) aiemmin julkaistuja tunteja uudelleen, tietenkin hieman päivitettynä? Entä saako ryhtyä jo kirjoittelemaan tulevan lukuvuoden oppitunteja luonnoksiin/ajastaa niitä vuodelle?

  Niin, ja voiko pistää Milalle/Katalle foorumiviestillä tulevan vuoden opetussuunnitelma, jos se päivitetään sinne opetusblogille?

  1. Kyllä, kyllä ja kyllä. 🙂

   Eli ehdottomasti saa julkaista aiemmin julkaistuja oppitunteja. Itsekin ajattelin tehdä niin ja lisäksi ajattelin saada tehtyä tunnit, jotka minun piti kirjoittaa jo edelliselle lukukaudelle. Jos nyt jo on intoa kirjoitella tunteja, kannattaa niitä kirjoitella luonnoksiksi. Sitten syksyllä ei tule niin kiirettä niiden julkaisussa. Voit laittaa minulle tulemaan seuraavan vuoden opetussuunnitelmaa heti kun se on valmis. Me lähetetään opettajille yhteistä infoa myöhemmin.

   1. Jee kiva juttu, mulla suunnitelma melkein valmis ja laitan vaikka sinulle Mila yksärillä sen. Tänä vuonna ajattelin kuitenkin saada kaikki suunnittelemani tunnit julkaistua, joten katsotaan miten käy (:

 23. Hei! Tuli mieleen, että kun kesällähän sai pelata myös roolipelejä, niin saako niistäkin tupapisteitä, kesäpeleistä? Jos saa, niin kummalle lukuvuodelle pisteet menevät 2014-15 vai 2015-16?

  1. Niin ja piti sanoa vielä, että huippu paikka tämä Château! (:

  2. Olemme suunnitelleet erillisen tupapistekisan kesän ajaksi. Lisää infoa tulee lukuvuoden päätyttyä viikonloppuna.

 24. Sitä vain, että mistä näkisin edellisten vuosien loppukokeitten tuloksia? En ole koskaan saanut selville miten Lunan ensimmäisen vuoden loppukoe meni 😀

  1. Tylypahkan taikakoulussa loppukokeita ei ehditty korjata, joten niistä ei käsittääkseni annettu arvosanoja. Täälläkin entinen tylisläinen, mutten kerro millä nimellä siellä hyörin. Itse olen ainakin muille hahmoilleni keksinyt arvosanat päästäni.

  2. Viime kesä meni minulla kaikenlaisten oireiden ihmettelyssä ja hirveässä väsymyksessä raskauden takia. En silloin saanut korjattua kokeita ja jaoin pisteitä ihan vaan osallistumisesta. Kukaan ei siis saanut arvosanoja silloin.

   Voin lukuvuoden päätyttyä avata loppukokeet uudelleen, jotta halukkaat voivat kokeilla aiempien luokkien osaamistaan. Arvosanat voi myös keksiä itselleen, jos haluaa.

  1. Sellaisia aineitahan ovat jästitieto, tähtitiede, muodonmuutos, huispaus, numerologia ja yrttitieto, eikös vain?

   1. Jos kyseisten aineiden opettajat eivät ilmoittaudu aktiivisiksi ensi lukuvuodelle tai ellei niille tule uutta vakituista opettajaa tilalle, kuka vain opettajista voi tehdä kyseisille oppiaineille tunteja. Jottei päällekkäisyyksiä pääse ilmenemään, voisi opettaja laittaa foorumille opettajanhuoneeseen Oppituntien sijaistaminen -keskusteluun viestiä, mihin aiheeseen liittyen haluaisi tehdä oppitunnin.

    Ja vaikka kyseisille aineille tulisikin opettaja, aineiden sijaistaminen onnistuu. Uskoisin, että jokainen opettaja antaa luvan sijaistaa omaa oppiainettaan.

    Eli lyhyempi vastaus kysymykseesi on: saa.

   2. Mutta Salena erosi koulusta, Eve Boutin erosi myös, Evans ei enää opeta muodonmuutoksia ja muilla aineilla ei ole opettajaa. On vain muutama aloitteleva professori.

    Eve Boutinin tulkitsin eronneeksi, koska täällä: http://wp.me/P3QuIj-3J kerrotaan entisistä ylläpitäjistä ja Eve/Julieth mainitaan siellä.

  2. Olet oikeassa. Eli voit suunnitella tunteja kyseisille aineille niin halutessasi. Pääpaino kannattaa kuitenkin pitää omassa oppiaineessaan ja sijaistaa sitten satunnaisesti muita oppiaineita, jotka kiinnostavat. Täten opetettavaa jää myös kyseisten oppiaineiden varsinaisille opettajille, jos sellaisia syksyyn mennessä tulee.

 25. Hei! Tuli mieleen yksi kysymys: Jos teen jossain vaiheessa tänä vuonna toisen opettajahahmon (onko se muuten sallittua?), niin pitääkö silläkin käydä läpi opettajakoulutus? Koska jos pitää, en taida vaivautua käymään samaa koulusta läpi kahteen kertaan.

   1. Tukioppilaat valitaan heinäkuun aikana. Michael tulee antamaan vastauksen tuohon sinun edelliseen kysymykseen. 🙂

  1. Äh, no minä vastaan. Mielestäni toisen opettajahahmon tekeminen on sallittua, eikä sillä tarvitse käydä opettajakoulutusta uudestaan. Varsinkaan sinun tapauksessa, koska olet sisäistänyt opetuskäytännöt niin hyvin ja teet laadukkaita oppitunteja.

   1. Opettajien koulutus on tarkoitettu nimenomaan niille, jotka aloittavat uutena Châteaun opettajana, eivätkä tunne kaikkia käytäntöjä. Sinun mahdollisen toisen opettajahahmon ei tarvitse suorittaa opettajien koulutusta (eihän Molina tai Evanskaan suorittanut sitä missään vaiheessa, koska heidän pelaajat suunnittelivat koko koulutuksen).

 26. Ajattelin ilmoittaa ihan vain turhan jutun 😀 Laitoin Kata sinulle jälleen sähköpostia ^^ Jos et ole siis huomannut vilkaista.

 27. Hei!

  Meillä Tylypahka AM:issa on pidetty vuoden alusta saakka kuukausittaisia roolipeli-iltoja koulun chatissa ja nyt tahtoisimmekin kutsua kesäloman kunniaksi linkinvaihto- ja yhteistyökoulujemme jäseniä mukaan heinäkuun peli-iltaamme. Jos koulustanne siis löytyy kiinnostuneita roolipelaamaan chatissa, niin olette erittäin tervetulleita mukaan torstaina 23.7.2015 klo 17 alkaen chattiimme (http://amtylypahka.thulite.net/luokat.php). Heinäkuun peli-illan aiheenamme on siis kesäloma ja tapahtumapaikkana jokin (kuvitteellinen) taikaväen suosima ja jästeiltä taikakeinoin suojattu rantalomakohde eteläisessä Englannissa, jossa siis eri kouluja käyvät hahmotkin voivat hyvin törmätä toisiinsa. Luvassa saattaa olla myös rantahuispausta ja muita luutapelejä, joten muistakaa toki ottaa mukaan myös luutanne! Peli-ilta ei vaadi mitään etukäteisilmoittautumista vaan riittää, että ilmaantuu paikalle.

  Ystävällisin terveisin,
  Jesse Caine
  Tylypahka AM:in

  1. Kiitos tiedosta! Tuo kuulostaa mielenkiintoiselta. Harmi, että olen itse tuohon aikaan töissä, mutta toivottavasti joku muu meistä Châteaulaisista käy teillä kylässä. 🙂

 28. Jotenkin virallinen eroilmoitus helpotti sitä stressiä, minkä Château oli aiheuttanut, täten synnyttäen totaalisen inspiraation puutoksen. Roolipelaamisen into on ollut aina suuri, mutta siinä vaiheessa kun se hallitsi kokolailla kaikkea aikaa mitä minulla tietokoneen ääressä oli, halu siihen katosi. Nyt, kun olen kuitenkin vapaa, himottaisi kirjoittaminen paljonkin. Niinpä ajattelin yrittää vielä uudelleen, tällä kertaa roolipelaten juuri sillä tahdilla mikä hyvältä tuntuu. Loppujen lopuksi en usko että olen ihan vielä valmis jättämään Châteauta ;D

  Eli vaikka tunnenkin itseni nyt äärimmäisen typeräksi tuuliviiriksi, pyydän; onko Lora ja Sharnee mahdollista palauttaa takaisin oppilaiden listalle? Nämä hahmot ovat aina inspiroineet minua eniten, toisin kuin Salena jolla pelaaminen on ollut huomattavasti nihkeämpää.

  1. Apua, ja minulla on selvästi paljon uudelleenopeteltavaa, kun tupienkin nimet alkavat unohtua! Gryffondor, ei Rohkelikko 😀

  2. Ihanaa, että tulet takaisin! Sinua on jo ollut ikävä. Kaikenlainen lomailu, tauot ja niiltä palaaminen on tietenkin erittäin sallittua. 🙂

 29. Hei, tulin kyselemään linkinvaihtoa sivustolle Magicial – Taikuuden oppilaitos. Jos mitenkään mahdollista, olisi kiva, jos vastaus löytyisi myös meidän vieraskirjastamme.
  Ps. Jos linkki kenkkuilee, niin osoite on tämä:

  https://ferfuura.wordpress.com

   1. Yläpalkissa lukee nämä Etusivu, Tietopaketti, Liity!, Jäsenlista, Toiminta, Taustaa, Linkit, Vieraskirja, Muuta.

    Aamulla siinä oli kolmessa rivissä nuo ja sitten siinä näkyi jotain kirjaston kirjoja ja joku AAA- Katan kopio jäsenlistasta tms. Nyt ongelma näyttää kuitenkin korjaantuneen…

  1. En yhtään tiedä, mistä ongelma on johtunut. Ihan kuin ohjelma olisi unohtanut määritetyn valikon ja vaan listannut ihan kaikki sivuston sivut… Mitään sen kummempia päivityksiä ei ole ollut menossa (en koskenutkaan koneeseen eilen), joten ihmetyttää tuollainen ohjelman käytös.

   Hyvä, että kuitenkin korjaantui itsestään.

 30. Tuli mieleen tälläinen roolipelillinen kysymys; Miten toimitaan muualta maailmalta Châteauhin vaihtaneiden oppilaiden kanssa, jos heidän aikaisemmassa koulussa ei ole ollut tupia, joita voisi verrata Châteaun tupiin? Lajitellaanko heidät samaan aikaan ensiluokkalaisten kanssa vai myöhemmin yksityisemmässä tilassa? Mietin näin Eun Jin kannalta, sillä olen ajatellut ettei Korean taikakoulussa ollut tupia lainkaan.

  1. En ole sen tarkemmin miettinyt lajittelun ajankohtaa. Kaikkihan kyllä lajitellaan samalla menetelmällä Lajitteluhattua sovittamalla, mutta milloin?

   En muista miten jotkut siirtyneet ovat tätä pelanneet ja ovatko ylipäätään yrittäneet pelata. Jos vaikka diplomaattisena todetaan, että siirtyvät saavat itse valita jomman kumman seuraavista vaihtoehdoista:
   1) Siirtyvä oppilas käy ennen lukuvuoden alkua tutustumassa kouluun ja sovittaa samalla Lajitteluhattua. Lukuvuoden alkaessa hän osaa jo mennä oikean tuvan pöytään istumaan ja muutenkin tietää perusteet (kuten oleskeluhuoneen sijainnin, tuvanjohtajan ja päiväjärjestyksen)
   2) Jos oppilas ei halua tai pysty tulemaan koululle ennen lukuvuoden alkua, hänet lajitellaan ekaluokkalaisten kanssa ja tuvan valvojaoppilaat ja tukioppilaat opastavat alkuun koulun käytänteissä.

 31. Tuli tässä vain mietittyä että kun olen tehnyt läksyt miten voin palauttaa läksyt palautuskansioon?

 32. Minulla on sitten muuten noen musta pöllö jonka nimi on Nina.

  1. Hyvä! Oppilaat saavatkin ottaa koululle mukaan lemmikin, jos haluavat. Voit kirjoittaa tarkemman esittelyn hahmostasi koulun foorumille, hahmosi omalle alueelle.

   Foorumille pääset tästä: http://chateau2004.foorumi.eu/index.php
   Kataran oman foorumialueen löydät täältä: http://chateau2004.foorumi.eu/viewforum.php?f=359

   Paina ”new topic” ja voit kirjoittaa haluamasilaisen esittelyn Katarasta.

   Saat pian foorumialueellesi lisää infoa toiminnasta koululla.

  1. Sinun täytyy ensiksi rekisteröityä foorumille, koska tuvat sijaitsevat siellä. Foorumille pääset tästä linkistä: http://chateau2004.foorumi.eu/index.php

   Paina ”rekisteröidy”, hyväksy ehdot ja luo käyttäjätunnus hahmosi nimellä. Sähköpostiisi tulee viesti, joka sinun tulee vahvistaa, ja sitten käyttäjätunnuksesi on käytössä.

  1. Uusia tunteja tulee sitä mukaa, kun opettajat ehtivät niitä kirjoittamaan. Tähän mennessä ainoastaan minulta on ilmestynyt tunteja, mutta oletkin jo ilmeisesti osallistunut oman luokkasi tunnille. Minulta ilmestyy 15.11. lisää tunteja, ei aivan kaikille luokille, mutta muutamille.

   1. Kiitos vastauksesta, Cerinna! Eli juuri näin. Itse pyrin julkaisemaan oppitunteja parin viikon sisällä.

 33. Onko mahdollista, etten enää pysty laittamaan perusviestejä millään muulla nimellä, kun käytän samaa sähköpostia kuin Lukilitis, ellen kirjaudu koululle?
  Kun olen yrittänyt laittaa viestejä esim. tuohon huispausotteluun, niin tämä alkaa herjata, että kirjaudu sisään ja kun teen niin, niin viestit ei näy…

  Mahtaakohan tämäkään toimia…
  EC

  1. No nyt se näkyy… Pahoittelen, tämä viesti on siis turha…

  2. Tottakai se alkaa toimia heti, kun siitä sanoo. *virn* Mutta hyvä hyvä!

 34. Kuinka lisään Heatherin tiedot hänen oppilassivuilleen? Innosta puhkuen odotan että pääsen pelaamaan! 🙂

 35. Ja tietääkseni täällä on ropeen suunniteltu juoni? Onko tämä jo tiedossa ja mistä sen mahtaa löytää?

  Anteeksi, että häiritsin rehtorin rauhaa! Uudella oppilaalla on vaan kysymys tulva purkamatta 😀

  1. Hahmojen alueet, roolipelien ja juonten suunnittelu sekä muut jutut löytyvät koulun foorumilta eli täältä: http://chateau2004.foorumi.eu/index.php

   Voit luoda tunnuksen foorumille painamalla ”rekisteröidy”, hyväksymällä ehdot sekä tekemällä tunnuksen hahmosi nimellä. Hahmosi oma alue löytyy täältä: http://chateau2004.foorumi.eu/viewforum.php?f=370

   Alueellesi ilmestyy myöhemmin vinkkejä siitä, mitä kaikkea voit tehdä sivustollamme. Painamalla ”new topic” voit kirjoittaa hahmostasi esittelyn sekä muuta haluamaasi tietoa.

   Lukukauden juonten suunnittelun löydät täältä: http://chateau2004.foorumi.eu/viewforum.php?f=331
   Kurpitsajuhla on jo aloitettu, ja juhlalle on luotu oma alue foorumille. Tule ihmeessä mukaan!

   Kysele toki lisää, jos haluat tietää jotakin. (:

 36. Liityin foorumille, mutta aktivointi viesti ei tule perille? 😮

  1. Aktivointiviesti on tullut sähköpostiosoitteeseesi. Sinun tulee klikata viestissä olevaa linkkiä, jonka jälkeen pääset käyttämään tunnustasi foorumilla.

  1. Tarkista varmuuden vuoksi roskapostikansio. Jos sielläkään ei ole, yritä rekisteröityä foorumille uudestaan. Toimiiko sitten?

 37. Jälleen ongelma! (Aktivointilinkki oli roskapostissa 🙂 ) Uutena ongelmana toimii se, että kun yritän lisätä Heatherin tietoja ja laitan käyttäjänimen, tulee ilmoitus ”Käyttäjänimi on jo käytössä”?

  1. Taisit saada ongelman ratkaistua, koska pääsit jo kirjoittamaan foorumille. Hyvä juttu! (:

 38. Päätin vaivata teitä vielä yhdellä kysymyksellä. 😀 Kuinka lisään kuvan foorumille Heatherin tietoihin?

  1. Jos haluat lisätä kuvan kirjoittamaasi oppilaskorttiin, paina oppilaskortistasi ”edit” ja lisää kuvan linkki img-tagien väliin. Näin: [img]kuvan osoite[/img]

   Voit lisätä kuvan myös hahmosi avatariksi. Omat asetukset -> Profiili -> Avatar. Avatar saa olla kuitenkin max 100×100 pikselin kokoinen.

   Onnistuuko?

 39. Yritän rekisteröityä chateaun foorumille, mutta en saa vahvistusviestiä sähköpostiini, vaikka tiedän laittaneeni osoitteen oikein. Olen pyytänyt uudelleenlähetystä jo kahdesti, eikä postiin ilmesty mitään. Onko vahvistusviestit sähköpostirobotin vai jonkun oikean ihmisen käsissä? Jos ihmisen, niin sitten en ole odottanut kovin pitkään. Yleensä kun sivustojen vahvistusviestit tulee robotin kautta parissa minuutissa…

  1. Ei enää mitään, lukaisin lähettämisen jälkeen yllä olevat viestit, roskapostistahan se linkki löytyikin:)

  2. Robotin kautta tulee. Monesti kyseiset viestit menevätkin harmillisesti roskapostikansioon. Hyvä, että löysit sen sieltä! (:

 40. Miten itselleen saa suklaasammakkokortin lokakuun arvotuista korteista? Mikä on quote? Pitääkö vain kommentoida lempisuklaasammokkokorttinsa?

  1. Ensin tulee kommentoida suklaasammakkokeskusteluun, minkä suklaasammakkokortin haluaa itselleen (niin kuin muut ovat tehneet). Sitten voit luoda hahmoalueellesi alueen, jonne keräät kyseiset kortit. Saat lisättyä kuvat ja linkit korteista luomallesi alueelle niin, että painat minun kirjoittamasta suklaasammakkoviestistä ”quote” (viestin oikeassa yläkulmassa) ja kopioit haluamasi kortin linkin. Eli jos haluat itsellesi esimerkiksi Tilly Tolken, kopioit tämän:

   [url=http://suklaasammakkokortti.wordpress.com/2012/12/19/tilly-toke/][img]https://chateau2004.files.wordpress.com/2014/04/korttipohja.png?w=549[/img][/url]

   Voit tietenkin myös pitää alueellasi listaa suklaasammakkokorteista ilman kuviakin. Kysy tarkennusta, jos et vielä ymmärtänyt.

 41. Kylläpäs minä nyt olen täällä riesana…;) Jos haluaa aloittaa roolipelin, miten siitä sovitaan? Pitääkö roolipeliä ehdottaa jollekulle? Haluaisin pelata, mutta roolipeleissä on aina //varattu … ja …// niin että oma pitäisi kai avata…

  1. Kysyä saa vapaasti. 🙂 Monesti roolipelien juonet ja ideat suunnitellaan etukäteen, joten useasti roolipelit ovat aina varattu tietyille henkilöille. Voit kertoa hakevasi peliseuraa täällä: http://chateau2004.foorumi.eu/viewforum.php?f=61
   Paina ”new topic” ja kirjoita otsikko ja asiasi. Jos haluat peliseuraa esimerkiksi kurpitsajuhlaan, voit kysyä peliseuraa täällä: http://chateau2004.foorumi.eu/viewforum.php?f=358
   Voit halutessasi myös lähettää jollekin tietylle hahmolle foorumilla yksityisviestiä.

 42. Hei taas!

  Olisi kysyttävää suklaasammakoista:

  Olen siis kirjoittanut 12 foorumi viestiä. Kuinka monta korttia siitä saa?

  Ilmoitin haluamani lokakuun kortin. Voinko lisätä sen heti?

  1. 12 foorumiviestillä saa 2 suklaasammakkoa. Eli yhdestä foorumiviestistä saa ensimmäisen suklaasammakonkortin, 11 viestistä toisen kortin, 21 viestistä kolmannen kortin, 31 viestistä neljännen kortin jne. Voit lisätä suklaasammakot alueellesi heti.

  1. Jokaisen ottelun alkaessa huispausjoukkueet kootaan uudestaan. Nykyinen ottelu on jo alkanut, joten et voi ilmoittautua siihen varsinaisena pelaajana. Pelaaminen varapelaajana kuitenkin onnistuu. Ottelun löydät täältä: https://chateau2004.wordpress.com/2015/09/30/huispausottelu-lokakuu-2015/

   Lue ottelun ohjeissa oleva info, siinä selitetään huispauksen säännöt. Säännöt saattavat aluksi kuulostaa monimutkaisilta, mutta pelatessa ne selkeytyvät. Tule rohkeasti mukaan pelaamaan, ei haittaa vaikka virheitä tulisi.

 43. Hei, hyvä yhteistyökoulu!

  Tylypahka AM täyttää tänä vuonna täydet 10 vuotta, ja koulu juhlistaa pyöreitä vuosia järjestämällä syntymäpäivägaalan, johon kutsumme mukaan myös muiden virtuaalitylypahkojen väkeä. Toivotammekin Taikakoulu Châteaun oppilaat ja henkilökunnan sydämellisesti tervetulleiksi gaalaan keskiviikkona 21.10.

  IRL roolipelaamme gaalaa keskiviikkona 21.10 klo. 19:00 alkaen koulun chatissa osoitteessa http://amtylypahka.thulite.net/luokat.php , ja mikäli koulustanne löytyy innokkaita roolipelaamaan kanssamme, toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoitusta, riittää, että ilmaantuu paikalle. Toivomme näkevämme mahdollisimman monet teistä siellä!

  Ystävällisin terveisin,
  Vincent Coates
  Tylypahka AM

  1. Hei,

   Upeaa kuulla, ja paljon onnea teille! 10 vuotta on upea saavutus. Hienoa nähdä, että teidänkin koulu on ollut pystyssä jo niin pitkään.

   Harmikseni minulla on taas töitä juuri tuohon aikaan, mutta toivottavasti joku meistä pääsisi paikalle juhlistamaan tilaisuuttanne.

   Mukavaa syksyä teille!

   Mila Molina
   Rehtori

 44. Suklaasammakkokorttejahan saa foorumiviesteillä. Mutta mitkä lasketaan? Vain roolipeliviestit? Vai myös esim pelaajille-osion viestit? Entä vaikkapa huispausviestit, oppitunnille osallistumiset ja kuvaukset? En ole vielä ihan perillä tästä… ^_^

  1. Pahus, miten tässä voi puhua hahmon nimellä? Minulla sattuu olemaan käyttäjä wordpessissä eikä tämä sivu anna minun puhua hahmon nimellä… :-/
   T. Katrine Isabell Wall

  2. Kaikki foorumin puolella kirjoitetut viestit lasketaan mukaan. Eli kaikki roolipeliviesteistä pelaajille-alueen viesteihin. Näet kokonaispistemääräsi foorumin profiilistasi, eli tällä hetkellä sinulla on 13 viestiä. Huispausviestejä, oppituntiviestejä ja muita foorumin ulkopuolella kirjoitettuja viestejä ei lasketa mukaan.

   Voit muuttaa tilapäisesti wordpress-nimeäsi hahmosi nimeksi, jos haluat. Kun olet kirjoittamassa viestiä tähän, paina ”muuta” ja voit vaihtaa ”avaintenvartija” nimesi joksikin muuksi kyseisen viestin kohdalla. (:

   1. Kiitos. (kirjoitin tämän lähinnä testatakseni tuota nimijuttua)

 45. Miten foorumiviesteillä ansaittuja suklaasammakoita voi lisätä hahmon kokoelmaan? Korttilistassa ei ole quote näppäintä tai mitään…

  1. Ei valitettavasti. Kaikkien tupien ja niiden pääsisäänkäyntien tulee sijaita koulun sisällä. Tuvasta voi kuitenkin olla jokin ”salakäytävä” suoraan ulos, jota vain kyseisen tuvan oppiaat osaavat käyttää.

  1. Todella suuri kiitos vaivannäöstäsi, Acha! Tästä arvostelusta oli todella hyötyä. Mukavaa kuulla palautetta sekä positiivisesta että rakentavasta näkökulmasta. Kirjoitin blogiisi hieman kattavamman vastauksen. (:

 46. Yksityisviestit osiossa on lähetetyt, lähtevät sekä saapuneet viestit. Mitä ’lähtevät’ kohta merkitsee. Siirtuvätkö viestit ’lähetetyt’ kansioon vasta kun vastaanottaja on lukenut viestin?

  1. Juuri näin. Jos vastaanottaja ei ole vielä ehtinyt lukea lähettämääsi viestiä, viesti näkyy sinulla lähtevät-kansiosssa. Lähtevät-kansiossa olevien viestien sisältöä ehdit vielä muokkaamaan, jos tarvetta ilmenee.

 47. Pahoittelut epäaktiivisuudesta. Kirjoitan taas toivottavasti ensi viikolla 🙂

  1. Pieni epäaktiivisuus ei haittaa. Mukavaa, että kuitenkin olet vielä mukana. Voit jatkossa ilmoittaa pidemmistä poissaoloista foorumillla tiedotteet-osion poissaoloilmoituksissa. (:

 48. Vieläkö lisätunteja on olemassa? En ole löytänyt tyhjän huhtikuu 2015 -lisätuntiviestiketjun lisäksi muita. Onko lisätunnit lopetettu? Miksi siitä ei lue missään?

  1. Lisätuntikäytäntöä ei ole vielä aloitettu tämän lukuvuoden puolella. Infoa lisätunneista alkaa tulla heti, kun lisätuntivastaava löytyy.

 49. RITARIKUNNAN SYYSTIEDOTE

  Verisen Paronin ritarikunnan toiminta on ollut aika hiljaista viimekuukausina. Nyt alkaa kuitenkin taas tapahtua jotain.

  Verisen Paronin ritarikunnassa ajankohtaista nyt:
  1. Ilmoitustaulu on jäsenten armoilla
  2. Joulukalenterissa tänä vuonna myös ”ennakkoluukkuja”
  3. Kultaisia kotitonttuja voi ilmiantaa – Tiedätkö taitavaa nettisivujen tekijää?
  4. Jaa koulun jäsenille Hopeisia sulkakyniä

  Tiedotteen löydät kokonaisuudessaan osoitteesta: https://kotinoita.wordpress.com/2015/11/06/vpr-syystiedote/

  Tuon varmaan satunnaisesti joulukalenteri-infoa myös foorumin puolelle. Ensimmäinen joulukalenterin ”ennakkoluukku” on kuitenkin jo saatavilla.

  1. Kiitos tiedosta! Tullaan seuraamaan VPR:n ja Kotinoidan Kolon toimintaa, sekä infoan tärkeimmistä asioista myös koulun väkeä.

 50. Voiko Châteauhun keksiä hahmoja, jotka olevinaan opiskelevat koulussa, mutta heillä ei ole tunnuksia tai muutakaan tilastollista mainintaa. Olen nähnyt näin tehtävän, mutta ajattelin vielä varmistaa. Ajattelin siis tehdä tulevalle hahmolleni kavereita.

  Anteeksi sekava selitys. 😀

  1. Voi. Tällaisten hahmojen esittelyt voi kirjoittaa yleiset ja yhteiset hahmot -alueelle. Nämä ovat sellaisia hahmoja, joilla pelataan silloin tällöin, mutta ne eivät osallistu mukaan tupapistekilpailuun. Voit kuitenkin määrittää, missä tuvassa ne opiskelisivat. 🙂

 51. Pitää vielä sanoa, että tämä talvinen ulkoasu foorumilla ja blogilla on ihanan näköinen! :3

  1. Kiitos! Kiva, jos kelpaa. 🙂 Ajattelin vaihtaa, kun Suomeen on jo lumet tullut. Taikakoulu Châteaussa ei tosin vielä ihan yhtä lumista ole.

 52. Hyvä velho/velhotar,

  Teidät on kutsuttu Paronian viisivuotisjuhlapäiville, joita vietetään 30.11.-7.12. Pidämme juhlat linnan suuressa ruokasalissa, jossa on tarjolla herkullisen illallisen lisäksi rehtorin juhlapuhe, näytelmäkerhon esitys ja viimeisenä hurja kaksintaistelunäytös. Illan musiikista vastaa suosittu velhobändi Kohtalottaret. Luvassa on myös arvontoja ja palkintoina on muun muassa ulkoasu ja arvosteluja.

  Tervetuloa mukaan juhlimaan!

  PS. Jälkiruokavanukkaan heittely taioin muita päin ei ole toivottavaa käytöstä.

  1. Kiitos kutsusta! Ja onnea upeista viidestä vuodesta teille! Laitoin viestiä myös teidän vieraskirjaan ja lähetin sähköpostia. 🙂

 53. Heij!

  Tulin ilmoittelemaan että en pääse käymään Châteaussa kiireiden vuoksi, mutta pistäydyn silloin tällöin pikaisesti. Kiirettä pitää, mutta ehkäpä joululomalla ryhdistäydyn uudestaan 🙂

  Hyvää joulun odotusta! 🙂

  1. Kiitos ilmoituksesta! Hyvää joulun odotusta myös sinulle! 🙂

 54. Milloin joululoma alkaa Châteaussa? Pitäisi aloittaa peli, mutta kukaan ei tiedä tuota.

 55. Miten blogilla voi tehdä linkkejä? Foorumin kikka ei taida toimia (näytti esikatselussa koko koodin)

  Olenpas minä nyt taitamaton 😀 Koko ajan vaivaamassa…

  1. Kun kirjoitat sivun osoitteen, se muuttuu automaattisesti linkiksi. Url-tagit eivät näytä toimivan blogilla vastauksia kirjoittaessa. 🙂

   1. Tarkoitin sellaista sanaa joka on linkki (oppitunneissa opettajan nimi on linkki kuvaukseen, sellainen) anteeksi huonosti muotoiltu kysymys

   2. Tarkoitin tuolla edellisellä kommentillani siis, etten tiedä, miten kyseiset linkit tehdään täällä blogin puolella, koska samat kaavat eivät näytä toimivan tällä puolella. Mutta löysinkin nyt vastauksen netistä, eli kirjoita:

    [a rhef=”https://chateau2004.wordpress.com/”] Etusivulle [/a]

    Mutta käytä [ ja ] -merkkien paikalla ”isompi kuin” ja ”pienempi kuin” -merkkejä. Sivun osoitteen ja Etusivulle-tekstin sitten muutat mieleiseksesi. Ylläolevan kaavan avulla tulee siis seuraavanlainen linkki:

    Etusivulle

    Onnistuuko? Täytyy selittää vähän monimutkaisesti, koska WordPress muuttaa muuten tekstin automaattisesti linkiksi. 🙂

    //Edit: Koska WordPress muuttaa automaattisesti kirjoittamani ohjeet omanlaisekseen eikä suostu näyttämään ”pienempi kuin ja ”suurempi kuin” -merkkejä, niin kirjoitin paremmat ohjeet tänne.

 56. Kommenttini tuli Katrinen lisätuntiartikkeliin kahteenkin kertaa, että voiko toisen poistaa?

 57. Kuinka sisällytän linkin tekstiin? Tiedäthän kun jotain tiettyä sanaa painamalla pääsee linkkiin 😀

  1. Kirjoitin juuri Adriennelle vastauksen vähän ylempänä. Katso ja kokeile onnistutko. 🙂

 58. Sellaista tulin kyselemään, että kävisikö teille linkinvaihto Hovikorven kanssa? Château on upea koulu, linkinvaihto olisi hienoa. Heh.

 59. Hei ja loistavaa joulunodotusta! Toivottavasti saadaan valkea, kaunis joulu myös etelään :3

  Pientä epäaktiivisuutta ilmassa Hajnalkassakin, mutta siitä pyritään nousemaan ja aktivoitumaan ainakin ylläpidon puolelta nyt, kun terveys alkaa olla taas hetken aikaa ainakin kohdillaan ja pahimmat kiireet voi heittää jo sivuun. Toivottavasti teilläkin täällä päin alkaa jo loma-ajat kolkutella ovella 🙂

  Hajnalkasta löytyy kerran viikossa julkaistava tehtäväjoulukalenteri, jonka palkintona arvotaan yllätyspalkinto! Palkinto tulee voittajalle kolahtamaan postiluukusta ensi vuoden alussa, joten kannattaa ihmeessä osallistua!

  ps. tämä tiedote lähetetään kaikille linkinvaihtolaisillemme, tämän tarkoitus ei siis ole olla mainos, vaan tiedote tapahtumista Hajnalkassa.

  ~Darya

 60. Onko yhteisessä oleskeluhuoneessa joulukuussa? Tai saako sinne sijoittaa kuusen? Ajattelimme pelata kuusenkoristelupelin, mutta tuli mieleen kysyä onko se mahdollista. 🙂

 61. Tänne saa kai kirjoittaa palautetta ja ideoita? No, minusta olisi kiva jos foorumilla käyttäjiä voisi tarkastella monipuolisemmin. Siellä kun voi kyllä etsiä tuvan nimen ja liittymisen perusteella, mutta se helpottaisi esim roolipeliseuran etsimistä, jos hahmolistaa voisi katsella myös luokan mukaan. Tämä oli nyt vain ehdotus, en tiedä voiko foorumin käyttäjälistaa lajitella myös noin, mutta kyllä se minua vaan auttaisi, jos vaihtoehtoja olisi useampi 🙂

  1. Tottakai saa antaa kaikenlaista palautetta ja ideoita. 🙂 Tuo on hyvä idea. Tällä hetkellä kaikkien oppilaiden arvonimi on ”oppilas”, mutta sen voisi muuttaa vastaamaan luokka-astetta. Jossain vaiheessa tuo olikin käytössä, mutta siitä luovuttiin, koska arvonimien vaihtaminen oli työlästä. Perehdyn tuohon myöhemmin ja katsotaan auttaisiko se.

 62. Voisitteko lajitella minut pian, en malta odottaa että pääsen pelaamaan 🙂

  1. Mukavaa kuulla, että olet innokas. Lajittelemme sinut heti kun ehdimme. 🙂

 63. Mikäli toinen hahmoni hyväksytään saanko osallistua hänelläkin joulukalenterin luukkuihin?

  1. Kyllä. Heti, kun hahmosi on hyväksytty mukaan, voit osallistua myös hänellä luukkuihin. 🙂

   1. // jep, änkeän tännekin vastaamaan //

    Mun puolesta vois kyl osallistuu nytkin jo, sillä laiskamatona ja ”kamalan kiireisenä” en ole ehtinyt lajittelemaan ketään. (Ellei sitten joku muu hattuvastaavista kerkiä… niin jos kalenteriin osallistua aikoo, niin kannattaisi se tehdä, kun se vielä mahdollista. Ja kun tuossa lajittelussa nyt voi vierähtää).
    Tietty yks mahis olis, et lajiteltas tupa jo, mut järkättäs nuo omat alueet, sähköpostit ja jäsenluettelopäivitykset ymv. myöhemmin…

    Yritän miettiä Châteauta taas tuonnenpana, mutta voi mennä joulun jälkeen.

    Jep, ihan pakko oli tulla sekottamaan tänne omia höpinäitä

  1. Mielellään, mutta jos ei keksi, voi suunnitella toki myös muunlaisen liemen. 🙂

 64. Nonni, sain ton pelin vihroin tehtyy, jos se siihe kalenterii viel ehtii (hehhee…, viime tingassa on ain hyvä olla). Pistin tästä jo foorumilla viestiä, mutta aattelin täälläkin ilmotella.

   1. Noh, näköjään kukkaa ei ehi päivittelee joulukalenterii (tai sit en vaan huomaa noit uusimpii luukkuja), mut peli löytyy siis täältä.
    Käykää kokeilee, jos kiinostaa! 😀

  1. Kaikki luukut on nyt julkaistu, ja sinun luukkusi löytyy numerolta 23. Kiitos vaivannäöstäsi! 🙂

  1. Harmi, että haluat erota, mutta kiitos ilmoituksesta! Poistan sinut jäsenlistaltamme.

 65. Jos minulla on hahmo pensievessä/AM:issä, niin saanko osallistua kaikilla turnajaisiin?

  1. Kaikilla oppilas/jatko-opiskelijahahmoilla saa osallistua turnajaisiin ja sen haasteisiin. Jos määrää on rajoitettu jossakin haasteessa, se ilmoitetaan erikseen.

 66. Luukun 17 reseptin suunnittelija on Jason von Nömä.
  Jason oli tuhma, kun ei kertonut nimeään. Minua ei voida yhdistää tapahtuneeseen mitenkään 😀

 67. Hei!

  Olisitteko kiinnostuneita linkinvaihdosta uunituoreen Englannin Oxfordiin sijoittuvan ihmissuhderoolipelin, English Breakfastin, kanssa? Jos linkinvaihto kiinnostaa, niin käykää hakemassa button sivuiltamme osoitteesta http://englishbreakfast.boards.net/ ja ilmoittakaa siitä samalla vieraskirjaamme, niin tiedämme lisätä teidät linkinvaihtoihimme! 🙂

 68. Jacquéline ei vain ole hahmo minun mieleeni, eikä inspistä riitä ollenkaan hänen pelaamiseensa. Piitäisin nyt, vaikka paljon olen vaivaa aiheuttanut, että poistaisitte neidin, sillä Heatherissa on minulle jo aivan tarpeeksi pelattavaa.

 69. Pyytäisin, että hahmoni Ashley Oswen poistettaisiin koulun listoilta. Hän on suoraan sanoen hirveä ihminen, mikä ei todellakaan innosta minua pelaamaan hänellä. Minulle Renéen kaitsemisessa on tällä hetkellä aivan tarpeeksi työtä.
  Kiitos ja anteeksi! 🙂

  1. Aion siis kyllä pelata keskeneräiset pelit loppuun, ennen kun jätän Ashleyn taakse.

  2. Selvä. En kuitenkaan vielä poista häntä listoilta, jos haluat pelata hänellä pelit loppuun. Ilmoittele vaikka sitten, kun et hänellä enää pelaille, ellei mielesi muutu. 🙂

 70. Varmistan, eli voin käyttää yhtä sähköpostiosoitetta per hahmo?

  1. Samaa sähköpostiosoitetta voi ja kannattaakin käyttää kaikkien hahmojesi kohdalla.

 71. Voinko osallistua toisella hahmollani Heatherin lisätuntiin, vaikka kukaan ei ole sitä vielä kommentoinut?

 72. Kun lähetän jotain opetusblogin puolelle kommenttini ei tule näkyviin. (?)

  1. Kun lähetät ensimmäistä kertaa uudella nimellä viestin opetusblogille, ylläpidon tulee hyväksyä viesti ennen kuin se tulee näkyviin. Eli odota rauhassa. 🙂

 73. Temporarily blocked!

  Access was denied for your network and/or this service.

  Sometimes our filter functions are wrong, we are sorry if this is the case.

  1. En tiedä, saisinko vastata kysymyksiin täällä (:D)… Opettajiakin roolaavat ihan tavalliset ihmiset, eli tunteja tulee silloin kun opettajat ehtivät. Adriennelta pitäisi nyt lähiaikoina tulla 🙂

  2. Kiitos vastauksesta, Katrine! Eli juuri näin. Toivottavasti kevään aikana saataisiin vielä muutamia uusia tunteja. Itselläni on tavoitteena julkaista vielä yhdet ennustuksen tunnit aika piakkoin.

   Sitä ennen voit, Cho, osallistua aikaisemmille kolmannen luokan oppitunneille. Löydät julkaistut oppitunnit täältä: https://chateaunopetus.wordpress.com/oppiaineet/

 74. Ajattelin kirjoittaa taikahistoriasta lisätunnin, mutta haluaisin kirjoittaa sen kiinnostavaksi, joten kysymys:

  Voiko Tylypahkan opettajat ”sijaistaa” toisiaan? En nimittäin viitsisi kirjoittaa Binnsin näkökulmasta.

 75. Lopahti kiinnostus Willyyn. Voin pelata ropen joka Willyllä on kesken mikäli peliseurani niin haluaa, mutta tahdon kysyä että vaikuttaako se uuden hahmoni lajitteluun. Eli että viivästyykö asia vai nopeutuuko?

  1. Sinulla on pari ropea Willyllä kesken, ja voit pelata ne loppuun. Harmi, jos haluat luopua hahmostasi. Kerro, jos haluat erota lopullisesti, niin poistamme hahmosi jäsenlistalta, sen jälkeen et voit enää kirjoittaa hahmollasi peliviestejä. Eroaminen ei vaikuta uuden hahmosi lajitteluun, vaan hänet lajitellaan aikaisintaan 28.2. 🙂

   1. OK. Sain rope-asiat hoidettua. Willyn voi poistaa. Lopetan Willyllä koska en varmaan vielä oikein saa hoidettua kolmea hamoa.

 76. Moro! Ilmoitusluontoista asiaa: Roolipelilistaus Infinite on tiukentanut aktiivisuussääntöään. Tästä lähin peli poistetaan hylätyksi katsottuna, jos kotisivuilla tai foorumilla ei näy mitään ylläpito-toimintaa tai pelaamista kolmeen kuukauteen! 🙂

  1. Kiitos ilmoituksesta! Meillä onneksi näkyy aktiivisuutta päivittäin, joten ei syytä huoleen. 🙂

 77. Hei, huomasin tuolla lajittelu-hattu sivulla, että siellä mainitaan ettei samalla luokalla voi olla samalla henkilöllä useampaa hahmoa. Onko tuo sääntö vielä voimassa?

  1. Tuota sääntöä ei olla noudatettu vähään aikaan, joten se on kulunut pois. Poistan sen myös tuolta lajitteluhattuosiosta. Eli jatkossa voi luoda hahmon samalle luokalle.

   1. Päivittelin vähän muitakin sääntöjä, ja seuraavalle lukuvuodelle tehdään muutoksia sääntöihin ja joihinkin käytäntöihin.

   2. Ajattelin alustavasti, että jatkossa kaikki hahmot luokka-asteesta riippumatta saisivat vierailla Poudlardinessa. Alaikäiset kuitenkin tarvitsevat henkilökunnan jäseneltä suostumuksen vierailuun. Muutokset tehdään kuitenkin vasta seuraavalle lukukaudelle.

  1. Tarkoitat Poudlardinessa vierailua? Roolipelillisesti lupa pitää saada kirjallisena joltain koulun henkilökunnan jäseneltä. IRL (eli meidän oikeassa elämässä) lupaa ei tarvitse pyytää, eli voit laittaa hahmosi johonkin Poudlardinen peliin kysymättä lupaa. Hahmosi voi saada roolipelillisesti jonkun rangaistuksen esim. jälki-istunnon, jos lähtee Poudlardineen ilman lupaa. Pelaajille ei tästä kuitenkaan mitään rangaistusta tule.

   Tämän lukuvuoden puolella 1.- ja 2.-luokkalaiset eivät kuitenkaan voi vielä saada lupaa vierailla ko. kylässä. Osa uhkarohkeista oppilaista on kuitenkin käynyt siellä siitä huolimatta.

 78. Hei. Haluaisin vain varmistaa, että roolipelin sisällä voi ja saa viitata myös roolipelillisiin kerhoihin ja seuroihin, joita ei kuitenkaan ole foorumin kerhoalueella (vielä) varsinaisesti perustettu. Viittaamisella en kuitenkaan tarkoita mitään konkreettista kerhoihin liittyvää toimintaa vaan esimerkiksi keskustelussa ihan vain ohimennen kerhon nimen mainitsemista.

 79. Enpä tiedä kuuluuko tämä tänne mutta miten foorumille saa sellaisia linkkejä joissa lukee esim. täältä.

  1. Sophie piilotetun linkin saat seuraavasti; [url=nettiosoite]tästä[/url]

   Jos siis ymmärsit xD

  2. Kirjoita tällainen koodi:

   [url=sivunosoite]täältä[/url]

   Eli sivunosoitteen kohdalle kirjoitat sen www-osoitteen, jonne haluat linkin vievän. Täältä-sanan kohdalle voit kirjoittaa myös toisen sanan, jota painamalla haluat päästä ko. nettisivulle. Tämä toimii vain foorumilla. Esimerkiksi:

   [url=https://chateau2004.wordpress.com]täältä[/url]

 80. Montako artikkelia saa kirjoittaa yhteen Ikimusteen numeroon per oppilas?

 81. Siis tarviiko kommenttini opetusblogille aina hyväksynnän ennen kun se tulee näkyviin? Nyt ei ainakaan tule ensimmäisestä kerrasta vaikka olen lähettänyt ennenkin viestejä.

  1. Aina, kun vaihtaa nimimerkkiä, ylläpidon pitää hyväksyä ensimmäinen kommentti. Näin ollaan estetty roskapostien lähettäminen opetusblogille. Otin kuitenkin tuon käytännön opetusblogilta nyt pois, sillä roskapostia ei ole nyt juuri tullut.

 82. Miten voi vahvistaa foorumiin tekemän tunnuksen? Haluaisin tietää koska olen uusi ja kiitos vastauksesta jo etukäteen.

  1. Sinulle pitäisi tulla e-mail varmistus asiasta. Viesti tulee osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut foorumille osallistumisen yhteydessä.

   1. Onnistuiko, Emelyn? Jos et löydä viestiä, se on voinut mennä roskapostikansioon. 🙂

   2. Luulen sen menneen sinne, sillä en löydä semmoista

    1. Katso roskapostikansiosta, sieltä se varmaan löytyy, jos olet kirjoittanut sähköpostisi oikein

   3. Löysin viestin ja sain aktivoitua käyttäjän! Kiitos todella paljon, että autoitte!

 83. Valitettavasti haluan erota Adelheidillä, sillä inspiraationi ei vain riitä 😥

 84. Hei, olen erittäin pahoillani, mutta pelkään pahoin että mun on pakko jättää Miréillekin 😦 Opettajahahmo ei vaan on mun juttu. Tämä jää viimeiseksi hahmoksi jolla eroan ainakin toistaiseksi, sillä Lýdian ja Heatherin homma rullaa hyvin. Anteeksi että olen ollut vaivaksi. Pelaan loppuun Miréillen pelit kuitenkin.

  1. Harmi juttu. Kerro kun olet pelannut pelit loppuun, niin poistan Miréillen jäsenlistalta. 🙂

 85. Onko kolmannen luokan oppilailla jotkut valinnaisaineet? Jos on, niin missä niitä voi valita?

  1. https://chateaunopetus.wordpress.com/oppiaineet/

   Ylläolevasta linkistä näet kaikki oppiaineet ja alimpana ovat kolmannen luokan valinnaisaineet. Valinnaisaineita ei tarvitse erikseen valita, vaan valitseminen tapahtuu osallistumalla ko. aineen oppitunnille. Koska lukukaudella ei ole ollut aktiivisia opettajia valinnaisaineille, valinnaisia oppitunteja on julkaistu vain ennustuksesta.

  1. Hei, Penny! Mukavaa, että kävit moikkaamassa meitä. Kävin vastavierailulla teidän opiston puolella. 🙂

 86. Milloin voin luoda toisen hahmon?
  Emelyn on siis lajiteltu 7.3. Lasketaanko lajittelu jo liittymiseksi avi onko liittyminen foorumille kirjautumista. Milloin siis voin tehdä toisen hahmon? Emelyn on ollut aktiivisesti käymässä Châteaussa. Olen käynyt täällä noin joka päivä. Siis milloin voin luoda seuraavan hahmoni?

  1. Voit luoda seuraavan hahmon 7.4. Kuukausi lasketaan aina siitä päivämäärästä, kun hakemus on hyväksytty, eli kun lajitteluhatun vastaus on kirjoitettu.

 87. Saako pelata pari englanninkielistä peliä jos ei vaadi turnajaispisteitä molemmista?

  1. Tottakai saa pelata niin paljon vieraskielisiä pelejä kuin haluaa. 🙂 Turnajaispisteitä kuitenkin voi saada vain 10 p / hahmo.

 88. Milloin minut lajitellaan? En ole odottanut kyllä kuin ehkä 4 tai 5 tuntia, mutta kunhan kyselen.

  1. Sinut on nyt lajiteltu. Lajittelussa menee yleensä ainakin vuorokausi, joskus nopeammin. 🙂

 89. Anteeksi! Taisikin olla joku puhelimeni ongelma. Mutta, mutta. Saako kesäpelejä pelata jo?

  1. Kesäpelejä voi alkaa jo pelata. Kesäloma kestää roolipelillisesti heinäkuun ja elokuun ajan, eli kesäpelit voi sijoittaa sille ajalle.

 90. Haluaisin ilmoittaa, että tahdon erottaa kaksi oppilashahmoistani, koska en vain halua enää pelata niillä. Kyseessä on siis Vanessa Kingston ja Sienna Bloodworth. Saatan tehdä niiden tilalle jonkinlaisen hahmon jossain vaiheessa.

  1. Selvä juttu. Hyvä kuitenkin, että aiot vielä jatkaa joillakin hahmoistasi. Laitan Dalialle yksityiviestiä foorumilla vielä varmistukseksi.

 91. Vaihtuuko oppilashahmojen luokkataso syyskuun alussa jolloin koulu velhomaailmassa alkaisi? Vai pysyvätkö oppilashahmot ikuisesti samalla luokalla?

  1. Oppilaat siirtyvät aina luokka-asteen ylemmäs lukuvuoden vaihteessa. Eli jos olet nyt neljännellä, siirryt viidennelle luokalle syyskuussa, kun uusi lukuvuosi alkaa. Ihan niin kuin normaalissakin koulussa.

 92. Terve.

  Muun hahmon liittymisohjeistuksessa kehoitettiin kysymään vieraskirjassa, mikäli haluaisi hieman poikkeavamman viran hahmollensa ennen kuin lähettäisi sitä hakemusta.
  En tiedä kuinka poikkeava tämä virka olisi, jota ajattelin hahmolleni, mutta mieluusti sitä vaan ensin kysyy ja varmistaa, että se sopii ja käy. :–D

  Eli kuinka mahdollista olisi se, että hahmoni voisi olla koulusihteeri -harjoittelija?

  1. Terve! Se on erittäin mahdollista. Tällaisessa virassa ei kukaan tällä hetkellä koululla olekaan, joten harjoittelija saa toimia tehtävässään melko itsenäisesti. Mutta tällainen hahmo on erittäin tervetullut mukaan. 🙂

   1. Hieno homma!

    Laitan liittymishakemusta varmaan tulemaan sitten, kun esittely on hieman paremmassa kuosissa. :–)
    Kiitos vastauksestasi!

 93. Muistuttelisisin Isabellen lajittelusta jonka saa tehdä siis aikaisintaan huomenna. Ei muuten mutta hakemuksen jälkeen on tullut aika monta muutakin.

   1. Nyt sinut on lajiteltu. Lähetäthän jatkossa hakemuksesi vasta sitten, kun hahmosi on ollut aktiivisena kuukauden ajan. 🙂

  1. Lajittelussa menee välillä useampi päivä, mutta sinut on nyt lajiteltu. Laitathan jatkossa hakemuksen vasta sitten, kun hahmosi on ollut aktiivisena kuukauden ajan.

 94. Kuulostan varmaankin nyt typerältä, mutta en muista kuinka foorumin käyttäjätunnus aktivoitiin. Tai muistan, että se tulisi siinä Châteaun e-mail viestissä, mutta siis kuinka se aktivoidaan? Kuuluisiko siinä viestissä olla jokin nappi tai jotain?

  1. Kun olet luonut käyttäjätilin foorumille (= rekisteröidy), sähköpostiisi tulee aktivointiviesti. Kyseisessä viestissä on linkki, jota sinun tulee klikata (tai kopioida + liittää osoiteriville). Sen jälkeen käyttäjätunnuksesi on aktivoitu ja voit aloittaa sen käytön. Onnistuuko?

   1. En ole saanut aktivointiviestiä. Rekisteröidyin jo eilen, mutten ole saanut sitä. Onko se aktivointiviesti sama kuin tervetuloa -viesti?

   2. Foorumi lähettää aktivointiviestin automaattisesti kaikille rekistyneille käyttäjille siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka antaa rekisteröitymisen yhteydessä. Jos viestiä ei näy saapuneet-kansiossasi, tarkista roskapostikansio.

 95. Serpentardin oleskeluhuoneessa on roolittu viimeksi syyskuussa, saako siellä siis enään roolia vai onko vain kuollut?

  1. Kyllä saa. Oleskeluhuonetta kannattaakin aina herättää eloon silloin tällöin. Jos sinulla (tai jollain muulla) ei ole oman tuvan tunnussanaa tiedossa, siitä kannattaa ilmoittaa tähän vieraskirjaan tai foorumilla yksityisviestitse minulle (Mila Molina), niin lähetän sen.

 96. Tulempa taas kysymään, että milloinkas taas tunteja pidetään? Ja missä niistä sitten ilmoitetaan?

  1. Uusia oppitunteja alkaa ilmestyä syyskuussa, kun uusi lukukausi alkaa. Voit kuitenkin osallistua nykyisille oppitunneille vielä 12. kesäkuuta asti (osallistumisaikaa pidennetty). Uusista oppitunneista ilmoitetaan foorumilla ja blogilla niin, että kaikki varmasti huomaavat ne.

 97. Moi!
  Saako yleiset- ja yhteiset hahmot alueelle luoda hahmoja jos haluaa. Ymmärsin näin, mutta halusin vielä varmistaa. Jos saa niin saako hahmoille päättää tuvan ja luokkatason, vaikka ei omistaisi kyseisessä tuvassa oikeaa hahmoa.
  Eli tarvitseeko sinne hahmon luomiseen jonkun luvan?

  1. Voit luoda vapaasti yleisen hahmon, eli erillistä lupaa ei tarvitse kysyä. Saat itse päättää, millainen hahmo on, ja hän voi myös opiskella Taikakoulu Châteaussa. Saat tällöin päättää itse luokkatason ja tuvan. Oppitunneille tai tupapisteiden keräämiseen hän ei kuitenkaan voi osallistua.

 98. Moi! Ennen liittymistä lukaisin jo ohjeet mutta, päädyin siihen tulokseen että, tämä sivu ei olekkaan minua varten… Anteeksi kun tuhlasin aikaasi mutta, poistaisitko minut?

  1. Selvä. Toki poistamme sinut, jos tuntuukin siltä, ettei Château ole sinua varten. Kiitos! 🙂

 99. Eroaisin Ashleyllä nyt koulusta. Roolipelillisesti voi olla niin, että kurpitsajuhlan sotkun selvittyä, Ashley potkaistaan ulos. Kiitos ja anteeksi. :’)

 100. Minulla ei riitä sittenkään inspiraatiota Evonyyn. Ajattelin hänen olevan aivan mahtava hahmo idea, mutta voisitko poistaa hänet listoilta? Tuntuu surulliselta poistaa hahmo, mutta en pysty pelaamaan hänellä. En tahdokaan Evonya, joten hänet voidaan poistaa. Kiitos etukäteen.

 101. Moi! Liityin ja minulla olisi kysymys: Milloin suurin piirtein Lajitteluhattu vastaa? Ja haittaako ettei ”minun nimessäni” ole sukunimeä?

  1. Lajittelu pyritään hoitamaan aina viikon sisällä. Välillä siinä menee vain päivä ja välillä saattaa mennä yli viikko, jos on kiireitä. Ihmishahmolla täytyy olla luonnollisesti sekä etu että sukunimi. Voit kirjoittaa hahmosi sukunimen lajitteluhattuvastauksesi yhteyteen. 🙂

   1. Tajusin äsken juuri yhden asian: Minulla alkaa leiri lauantaina. Loppuu tiistaina ja torstaina lähdemme ruotsiin viideksi tai kuudeksi päiväksi, mutta olen ropetus valmiina noin 27.7 sillä matka ruotsista kestää kotiin. Asumme hiukan kauempana satamaa josta laivamme lähtee… Mutta tosin jos voisin mitenkään olla sitä aikaa ropettamatta, sillä ei ole tietokone mahdollisuuksia ja kännyllä en pääse tänne 😦 ?

   2. Hei Carole!
    Poissaoloista ei ole välttämätöntä aina ilmoittaa, etenkään kun ne ovat lyhyitä eikä sinua ole vielä lajiteltu (: Jatkossa voit ilmoittaa pidemmistä poissaoloista täällä .

    Châteaussa ei tosiaan ole mitään velvoitteita siitä kuinka usein täytyy roolipelata, eli ei haittaa mitään. Mukavaa kun olet innokas aloittamaan (:

 102. Hei,olen aloittamassa syksyllä 4.luokan ja jos olen ymmärtänyt oikein,minulla alkaisi valinnaisaineiden opiskelu. Miten valitsen kyseiset aineet,ilmoitanko niistä jonnekin /jollekin? Miten monta niitä saa ottaa ja näenkö jostain kaikki aineet joita voi opiskella?
  Kiitos jo etukäteen ja pahoittelut jos olette jo vastanneet tälläiseen kysymykseen!
  ~Tiuku Mandala
  //Pahoittelut myös mahd. Kirjoitusvirheistä,sairaalassa on huono netti ja tähän aikaan en ole virkeimmilläni 😀
  Ps. Toivottavasti edes tuvan nimi on oikein kirjoitettu… :D//

  1. Hei! Voit ilmoittaa valinnaisaineesi poikkeuksellisesti vastauksena tähän tai ’Läsnäoloilmoittautuminen lukukaudelle 2016-2017’ -artikkeliin. Sieltä löydät ohjeet valinnaisaineiden valitsemiselle. Jatkossa valinnaisaineet ilmoitetaan vastauksena lajitteluhatulle, kunhan kysymykset päivitetään. 🙂

 103. Jos poistaa hahmon saako sen tilalle tehdä uuden vai pitääkö odottaa se kuukausi? En ole siis ainakaan heti erottamassa ketään hahmoistani, mutta kysyin kun kiinnosti 🙂

  1. Jos ko. hahmo on ollut mukana jo kuukauden ja sen poistaa, ei tarvitse odottaa kuukautta vaan ainoastaan sen ajan, kun hahmo on poistettu listoilta. Jos hahmon haluaa poistaa, tulee keskeneräiset ropet pelata loppuun tai vaihtoehtoisesti ilmoittaa pelikavereille niiden keskeytyksestä. Ja ilmoittaa siitä tässä vieraskirjassa tai laittaa minulle yksäriä foorumilla. 🙂

   1. Itseasiassa taidan nyt sittenkin poistaa kaksi hahmoa, joilla tiedän, etten pysty olla aktiivinen tai käymään roolipelaamassa usein. Nämä hahmot ovat Liliane Cetra ja Emelyn Coucou. Heille ei riitä inspiraatiota, joten en tahdo heitä enää. Emelynillä keskeytän roolipelit, mutta Lilianella pelaan ne loppuun. Muistakseni molemmilla hahmoillani olisi vain yksi rope kesken. Ilmoitan sitten kun olen pelannut Lilianella pelin loppuun. Emelynin saa poistaa nyt : )

    ((Poistan hieman useamman hahmon nyt koska olen miettinyt professori hahmoa, joka ilmeisesti vie paljon aikaa ja vaivaa. En pysty pitämään kovin montaa oppilashahmoa siis. Melindaa ja Edwinaa en erota vielä pitkään aikaan))

   2. Selvä. Laita minulle foorumilla yksityisviestiä, kun Lilianen kohtalo on selvillä. 🙂

 104. Hei! Anteeksi todella paljon. En ole ollut täällä aktiivinen pitkiin pitkiin aikoihin..enkä edes muista omaa salasanaa minnekkään mihin ehkä pitäisi. En valitettavasti vain jouda enää pelaamaan eikä ole oikei motiakaan. 😦 Minulle tulee täältä sähköpostiini — viestejä että voin peruuttaa viestien saapumisen. Voisitteko te peruuttaa sen? Voisisitteko te ylläpitäjät poistaa minut ylipäätään täältä? Olen erittäin pahoillani tästä harmista mitä aiheutin.

  1. Hei,

   Muut ylläpitäjät hoitavat varmasti koulun jäsenyyteesi liittyvät asiat. Ihan näin teknisen puolen ”asiantuntijana” kommentoin kuitenkin saamistasi sähköpostiviesteistäsi:

   Mikäli joskus olet liittynyt sivuston seuraajaksi, olet tilannut itsellesi sähköpostiin viestit uusista artikkeleista. Niiden sähköpostien lopussa lukee aina ohjeet, miten seuraamisen voi lopettaa ja poistaa sähköpostinsa listalta. Kuvailemasi kuulostaa juuri siltä, että haluat pois tältä listalta.

   Valitettavasti sivun ylläpitäjällä ei ole mitään valtaa sivustonsa seuraajalistaan, eikä hän pysty poistamaan sinulta asetuksia päivitysten saamisesta. Jos siis saat wordpressin ohjelman kautta sähköposteja, joissa on erilliset ohjeet viestien peruuttamiseen, pääset eroon niistä vain seuraamalla viestin ohjeita. Sivuston ylläpitäjät eivät pysty estämään sinua saamasta viestejä (enkä edes minä, vaikka koulun sivusto on alkujaan luotu minun wordpress-tililtäni). Tarkoitus on kai ohjelman kehittäjällä ollut antaa yksityisyyssuojaa sivuston seuraajille, mutta siitä sitten aiheutuu tällainen hankaluus…

 105. Minut on merkattu koulun jäsenlistalla 1. luokalle, vaikka olen lajittelussa sanonut aloittavani 5. luokalla. Olisiko mahdollista siirtää minut 5. luokalle?

 106. Minulle oli tullut sähköpostia, että kuuluisin pouffsoufleen, mutta jäsenlistalla olen serdaiglessa. Tämä hämmentää minua.

  1. Sähköpostiin on ilmeisesti sattunut virhe, kuulut Serdaigleen. Tervetuloa mukaan!

 107. Moi!

  En ole ihan varma mihin tää pitäisi laittaa, mutta kai tää täältä huomataan… :’) Tosiaan, oon nyt ollut todella epäaktiivinen, mutta koitan tästä nousta 🙂 Oon kuitenkin pohtinut asioita ja mun inspiraatiota ja tullut siihen tulokseen, ettei Monalla (Mona Wildwood, Pouffsouffle) pelaaminen oikein tunnu motivoivan. Joten eroan hänellä ja jatkan vielä Shanietalla. Toivottavasti Monan poistamisesta ei tule liikaa vaivaa!

  Jo etukäteen kiittäen,

  Sui (Shanietta Kei ja Mona Wildwood)

 108. Hahmoni Alisha Marshall eroaa koulusta. Roolipelillisesti hän kokee Châteaun epämiellyttäväksi paikaksi ja palaa Tylypahkaan.

  IRL- syyt hänen poistumiseensa ovat inspiraation puute sekä se, että eräs toinen hahmo on tekemässä comebackin ainakin joksikin aikaa eikä aikani riitä viidellä hahmolla pelaamiseen.

 109. Minä tosiaan erotan Rosellan koska ei enää oikein inspaa tälläinen hahmo ja teen uuden hahmon.

 110. Ilmoitin lajittelussa olevani kuudennella, mutta jäsenlistassa olen viidennellä? Pystyykö joku korjaaman asian?

  1. Olit ilmoittanut hahmosi iäksi 15 v. Kuudennella luokalla pystyy aloittamaan vain 16-vuotiaat hahmot, minkä vuoksi hahmosi oli laitettu viidennelle luokalle. Eli idea menee samalla tavalla kuin Harry Potter -sarjassa: jos olet syntynyt loppuvuodesta, tulet tavallaan yhden vuoden alkuvuodesta syntyneitä jäljessä.

   Mutta, jos hahmosi on erittäin fiksu ikäisekseen, hän on aloittanut koulunkäynnin vuotta normaalia aikaisemmin ja hänen vanhempansa ovat vaatineet toisenlaista järjestelyä koulun rehtorilta (jolta tällaisen vaatiminen on erittäin haastavaa), voinee opiskelu 6. luokalla olla mahdollista.

 111. Moi!

  Ilmoitin hahmoni nimeksi Caressa Roux, mutta huomasin tänään, että hahmoni nimeksi oli laitettu Ceressa Roux. Oliko nimi varattu vai oliko sattunut kirjoitusvirhe? Meinasin tänään aloittaa hahmoni kuvailemisen, mutta tämä asia jäi vaivaamaan mieltäni. Voiko nimen muuttaa?

  1. Kyseessä taitaa olla vain kirjoitusvirhe. Kiitos huomautuksesta, korjaan nimesi oikein nyt heti. 🙂

 112. Ei niin kovin vaikean päätöksen jälkeen päädyin siihen, että haluaisin poistaa Marquen Châteausta. Alun ihana motivaatio häneen loppui nopeasti, enkä tunnu pääsevän Marquen ajatuksissa tarpeeksi syvälle pelatakseni hänellä.
  In-game Marque ei kestä enään olla niin suuressa ihmismassassa koulussa, vaan haluaa erota, ja lähteä vampyyriparvensa luo, jossa viihtyy paremmin.

  1. Hieno juttu! Kun hakemuksesi on hyväksytty, saat aloittaa toimintasi Taikakoulu Châteaussa. 🙂

 113. Huomasin, että von Nömän veljeksiä ei ollakkaan potkittu ulos epä-aktiivisuudestani, joten voinko jatkaa niillä 🙂 ?

  1. Voit laittaa hakemuksen uudestaan, jos haluat aloittaa uudestaan. Olet lämpimästi tervetullut takaisin. 🙂

   1. Olen laittanut hakemuksen Damian Moon nimellä. Minusta tuntuu, että Nico on liian hiljainen ja ujo hahmo toimiakseen muiden hahmojen kanssa vuorovaikutuksessa, mikä syö minulta motivaatiota. Toivottavasti minulle ei käy Damianilla samalla lailla

 114. Hei!

  Liityin Chateauriin noin viikko sitte ja olen yrittänyt päästä jyvälle koko tästä paikasta, mutta nyt on tullu taas ongelmia☺ joten ajattelin taas kysyä täältä apua. Elikkä en ole voinut kirjoittaa allekirjoitusta, koska tietokone herjaa: ”Et voi lisätä allekirjoitusta”. Mielestäni menen ihan oikeaan paikkaan eli omat asetukset ja sieltä profiili sen jälkeen allekirjoitus. Ajattelin kysyä täältä apua, koska viime kerralla sain nopeasti vastauksen:)

  1. Hei! Se johtui siitä, ettei sinulle oltu vielä lisätty oikeuksia foorumille. Nyt ne on lisätty ja voit kirjoittaa allekirjoituksen hahmollesi. 🙂

 115. En tiedä olenko malttamaton, mutta milloin minut hyväksytään/lajitellaan? 🙂

  1. Lajittelussa on nyt kestänyt poikkeuksellisen pitkä aika, olemme pahoillamme. Toivotaan, että lajitteluhatut ehtivät lajitella hahmosi pian. 🙂

 116. Hei!

  Haluaisin erottaa hahmoni Amberin, koska hän ei oikein inspaa, enkä ehdi pelata hänellä. 🙂

 117. Sori, kun olen koko ajan kyselemässä täällä, mutta käyttävätkö Chateaulaiset whatsapp ryhmäänsä ja kenelle laittaisin yksityisviestiä liittymisestä?

 118. Hei. Tuli tässä huomattua, että vaikka tuota jäsenlistaa on päivitelty ainakin uusien jäsenien kohdalta, niin kuitenkin Sylvianen nimen perässä kummittelee vielä kirjainyhdistelmä TO. Tämä sama vanhentunut tieto roikkuu vieläkin foorumin puolella siinä yhdessä keskustelussa, johon ne kaikki on koottu.

  Ilahtuisin suuresti, jos tämä vanhentunut – ja nykyään jo väärä – tieto korjattaisiin eli poistettaisiin, jotta joku toinen innokas pääsisi vielä Pouffsoufflen tukioppilaaksi!
  Kiitos ja hyvää loppuvuotta!

  (Pienoisena huomiona vielä, että jäsenlistalta löytyvä linkki valvoja- ja tukioppilasjuttuihin ohjaa viime lukuvuoden henkilöiden ja tehtävien pariin. Ei nykyisten)

 119. Verisen Paronin Ritarikunnan jäsensivu hoi!

  Osana tämän vuoden joulukalenteria Kotinoidan kolossa järjestetään Potter-sivustojen iskulausekisa. Voit käydä kirjoittamassa iskulauseesi luukkuun 6 ja kannustaa kaikki kävijäsi äänestämään luukussa 17. Iskulauseita voi kirjoittaa, kunnes luukku 17 on ilmestynyt. Äänestyksen tulokset julkaistaan jouluaattona.

  Lisäksi lupaan, että sivustosi tullaan mainitsemaan ainakin yhdessä kalenterin luukussa (ellei useammassakin). Kannattaa siis pitää silmänsä auki.

  Hyvää Joulua!

  (Kotinoidan koloon pääsee klikkaamalla nimeäni…)

  1. Kiitos tiedosta! Me osallistutaan taatusti, jos vain ensin keksimme jonkin sopivan iskulauseen. 🙂

 120. Olen täällä uusi ja minua ei siis ole vielä lajiteltu joten haluaisin kysyä että onko täällä joku raja kuinka usein täytyy olla aktiivinen?

  1. Säännöt osiosta löytyy kuinka usein täytyy käydä kirjoittamassa jotain.
   Olisikohan ollut ainakin 1-2 kertaa vuoteen?? 🙂

   Ja huomasin, että meidän hahmomme (minun on Damian Moon) jakavat saman sukunimen. Joten voisivatko he olla sukulaisia 😀

  2. Kiitos MythoMagic vastauksesta. 🙂 Mitään aktiivisuusvaatimuksia ei ole, vaan jokainen pelailee täällä niin useasti kuin ehtii ja haluaa. 1-2 kertaa vuodessa järjestetään epäaktiivisten karsintaa ja siitä ilmoitetaan aina etukäteen.

 121. Haluaisin jossain vaiheessa tehdä tyypin nimeltä Lisa Carcia. Lisan oikea nimi olisi Louisa, mutta kaikki sanovat häntä Lisaksi, ja harva edes tietäisi, että hänen nimensä on oikeasti Louisa. Pitäisikö minun siis kirjata hänet nimellä Lisa vai Louisa? (Haluan, että kaikki sanovat häntä Lisaksi.)

  1. Jos hahmon oikea nimi on Louisa, hae mukaan sillä nimellä. Voit sitten hahmon kuvauksessa (ja vaikka allekirjoituksessa) täsmentää, että häntä kutsutaan Lisaksi.

 122. Hei! Tahtoisin erota parantajallani, Amos Bryggdellä.
  Kiitos ja hei!

 123. Hei! Olen uusi täällä, enkä ole varma mitä minun pitää tehdä nyt. Minut on lajiteltu Pouffsouffleen, ja minulle on tehty jo foorumialue. Mitä pitää tehdä nyt?

 124. Kun rekisteröidyin foorumille annoin vahingossa väärän sähköpostiosoitteen onko minun mahdollista korjata asia jotenkin.

 125. Hei! Joulu olisi pian ovella, joten mikä olisikaan parempi aika joulusiivoukselle kuin nyt. Tällaisen hienon siivouksen yhteydessä tahtoisin myös erottaa Pouffsoufflen Sylviane Grenin.

  Kuten muutoinkin aina, odotan lapsen kaltaisella innolla tämänkin toimeenpanon konkretisoitumista!
  (Huomasin tosin jo ikäväkseni, ettei parantajaakaan ole vielä poistettu jäsenlistalta, vaikka siihen ilmeisesti olikin tähdätty, foorumin asioista puhumattakaan :[ )

  Kiitos ja hei!

  1. Harmi. Mukavaa, että jatkat mukana kuitenkin edes jollain hahmollasi. Hahmot poistetaan jäsenlistalta ja foorumilta heti, kun ehditään. 🙂

 126. Moi! Voiko opettaja opettaa jotain Potter -maailman perinteisistä oppiaineista poikkeavaa ainetta (, mitä ei ole esitetty opetettavan Potter -maailman koulumaailmassa)? Tarkoitan vähän näitä yleissivistäviä aineita.

 127. En saa sähköpostiini aktivointiviestiä vaikka olen rekistöitynyt foorumille.

  1. Moikka! 🙂

   Oletko tarkistanut roskapostin? Jos ei vieläkään löydy, tarkista laitoitko sähköpostiosoitteesi oikein.

   Jos ei vieläkään näy viestiä, kerro, niin Mila Molina ehkä osaa katsoa missä voisi olla vika.

   Onnellista uuttavuotta! 🙂

 128. Hei, viimeksi olin täällä kertomassa kuinka olen eroamassa Marquella, nyt on sitten aika kertoa, kuinka olen eroamassa Katherinella. Mietin tätä tosi kauan useamman kuukauden, kunnes nyt tulin toteamukseen, että mul on kaikkee muuta eikä inspiraatiota roolipelaukseen löydy, niin jos joskus jaksan palata, luon sitten uuden henkilön. In game Katherine muutti perheensä kanssa takaisin Englantiin, veljensä kuoltua joululomalla. Siellä hän sitten lähti Tylypahkaan, jatkaen elämäänsä.
  Kiitos kaikil, hei.

 129. Nyt taitaa olla myös Lily-Bellan aika jättää Château. Hänet voi poistaa jäsenlistalta (:

 130. Moi! Olen uusi ja haluaisin kysyä miten pääsen roolipelaamaan. Toivon pian vastausta.

  1. Ja onko sinne foorumille pakko rekisteröityä jotta pääsee pelaan?

  2. Moi, Greta, mukavaa, että päätit liittyä mukaan Châteauhon. 🙂

   Foorumille kannattaa rekisteröityä, sillä tällöin pääset muokkaamaan omia viestejäsi ja omien viestiesi löytäminen on helpompaa. Rekisteröidyitkin jo foorumille, hyvä juttu.

   Löydät infopaketin uusille pelaajille täältä: http://chateau2004.foorumi.eu/viewtopic.php?f=14&t=2022

   Jos kysyttävää ilmenee edelleen, voit esittää kysymyksesi tässä vieraskirjassa tai lähettämällä yksityisviestiä foorumilla minulle (Mila Molina). 🙂

 131. Valitettavasti joudun erottamaan hahmoni Dalia Delacroixin (huispauksen ja lentämisen professori, vahtimestari) ja Harley Fayen (Serpentard) osittain motivaation ja osittain ajanpuutteen ja osittain vähän muun takia Châteausta. Kiitos.

 132. Outo kysymys, mutta miksei Châteaun ruokalistoilla näy iltapalaa?

  1. Iltapalalla tarjotaan vain jotain pientä, eli ei mitään erityistä, joten siksi siitä ei ole tehty erillista listaa. OPKH (oppilaskunnan hallitus) voi kyllä halutessaan suunnitella listan myös iltapalalle, jos halukkuutta löytyy. 🙂

  1. Uusia jäseniä on tällä hetkellä jonossa jonkin verran, ja hakemuksia käydään läpi heti kun ehditään. Tänään hyväksyttiin kaksi uutta oppilasta koululle ja kohta toivottavasti lisää. 🙂

 133. Verisen Paronin ritarikunta tiedottaa, tammikuu 2017

  — Huispausvuosi 2017 —

  Kotinoidan kolo ja Verisen Paronin ritarikunta suuntaavat katseensa kohti huispausta vuonna 2017. Ainakin Tylypahkan huispausmestaruus saadaan ratkottua vuoden aikana (toivottavasti ennen kesää). Tarkoitus on myös kevään ja kesän aikana pelailla Brittien huispausliigan otteluita.

  Nyt on meneillään loppukiri Korpinkynsi vs. Luihuinen ottelussa.

  — Kirjekursseja? —

  Joulukalenterin luukun vastaukset inspiroivat Kataa ja nyt hän suunnittelee kirjekursseja Potteria sivuavista aiheista. Käythän kertomassa mielipiteesi.

  — Ilmoita olemassaolostasi —

  Uuden vuoden myötä Päähörhöilijä pyytää kaikkia jäseniä kommentoimaan jotakin kautta Kotinoidan koloon tai Verisen Paronin ritarikuntaan. Näin määritellään tämänhetkinen elinvoimainen eliitti. Ritarikunnan jäsenyys on elinikäinen ja haluamme listata tarkemmin vielä toiminnassa mukana olevat.

  Jäsensivustoilla on myös mahdollisuus kertoa sivustoaan koskevista ajankohtaisista asioista Ritarikunnan etusivun alareunassa.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  1. Mukava kuulla VPR:n kuulumisia. Käyn kurkkailemassa vähän väliä siellä päin ja varmaan myös muut châteaulaiset käyvät. 🙂

  1. Kiitos tiedosta! Muutan osoitteen oikeaksi. Käyn moikkaamassa myös siellä teidän puolella. 🙂

 134. Hei,
  Tälläinen yksinkertainen ja pieni kysymys, onko koulu vielä hengissä ja pelaajia? 🙂

  1. Kyllä on. Jäsenlistalta näet kaikki aktiivisiksi tälle lukuvuodelle ilmoittautuneet hahmot ja etusivulta uusimmat uutiset. 🙂

 135. En voi lisätä allekirjoitusta hahmollani Jennyllä joka on ollut toiminnassa jo yli kuukauden.

 136. Oon niin tyhmä, etten tajua mistä voi kirjoittaa….. Vielä kaiken lisäksi pöllöllä, että miten ja mihin kirjoitan pöllölläni :()
  Apua kiitos 🙂

  1. Sinulla on foorumilla oma alueesi, jonka jo löysitkin ja jonne kirjoitit esittelyn hahmostasi. Voit halutessasi kirjoittaa sinne tarinoita pöllöstäsi esimerkiksi päiväkirjan muodossa. Voit kirjoittaa myös foorumin linna-, pihamaat-, Poudlardine- ja ulkomaailma-osioihin roolipelimuotoisia tarinoita hahmollasi. Voit myös hakea peliseuraa pelien suunnittelualueelta, jos haluat jonkun kanssasi roolipelaamaan. 🙂

   Vaihdoin foorumin käyttäjätunnustasi. Seuraavan kerran, kun kirjaudut sisään, käytä nimimerkkiä Alli. Salasana on sama.

 137. Kiitos tuosta vastauksesta paljon 🙂
  Valitettavasti joudun sanomaan harmiksenne, että en enää kykene ropettamaan. Aikani ei meenaa riittää ja muitakin probleemia, jotka estävät tämän puuhan. Eli poistaisin hahmon Alli. Sivunne ovat oikein kivat ja kaikkea, mutta itse en vaan kykene.
  Anteeksi vielä lyhyestä ajastani täällä, ja kaikesta vaivasta joka tästä koituu.

  1. Harmillista, että tulit tähän päätökseen. Taikakoulu Châteaussa ei tarvitse olla aktiivinen joka päivä tai joka viikko, ei edes joka kuukausi. Poistan Allin jäsenlistalta kuitenkin, jos niin haluat. 🙂

 138. Oppilas Felicia Sanger aikoo erota koulusta koska hänen isänsä sai työpaikan Lontoosta.
  Kiitos yhteisistä hetkistä.

 139. Hahmoni Jenny jättää Chateaun hänen isänsä saatuaan uuden työpaikan Lontoosta.
  Kiitos kaikille.

 140. Hahmoni Daisy jättää Châteaun perheen muuttaessa Lontooseen. Kiitos Daisyn Châteaussa viettämästä ajasta!

 141. Haluaisin erottaa hahmoni Louisan. Kiitos ajasta jonka Louisa vietti châteaussa.

 142. Hei, Jenny, Daisy ja Louisa!

  Kiitos teille kaikille ilmoituksesta. Poistan hahmonne jäsenlistalta. 🙂

 143. Hei pirteä Château! Onko paikka kuinka muuttunut nyt viimenäkemän? (: Vielä näyttää olevan pystyssä ja pelaajiakin löytyvän!

  No, en tullut vain kuulumisia kyselemään. Mietin tässä, että kun pää on vetänyt tänne suuntaan jo pitkään, että olisikohan mahdollista vielä palata mukaan Neofytosilla? ^^ Muistan, että taisin kertoa, että ylläpitotiimi sai päättää, että mitä hänen kanssaan tehdään (onko koskaan koululla ollutkaan, onko tullut koululle ja jäänyt sitten sivuhahmoksi tai jotain muuta vastaavaa), että oliko hänelle nyt mitään ihmeellistä vuosien mittaan tapahtunut?

  1. Moi, Neofytos/Xenomorphier!

   Mukavaa, että olisit mahdollisesti liittymässä takaisin mukaan. Tottakai on mahdollista tuoda Neofytos takaisin. 🙂 Laita hakemuksesi tuttuun tapaan Liity!-osion kautta, niin sinut hyväksytään takaisin mukaan ja foorumin vanhat tunnuksesi aktivoidaan uudellen.

   Saat itseasiassa itse päättää, mitä Neofytos on puuhaillut tämän ajan. Esimerkiksi joko niin, että hän olisi jäänyt majailemaan metsään ja tullut silloin tällöin moikkaamaan koulun asukkaita, tai vaihtoehtoisesti niin, että koulun rehtori oli häätänyt Neon koululta pois, ja nyt Neo palaa takaisin koululle. 🙂

   Taikakoulu Château ei ole suurensuuresti muuttunut viimeaikoina, lukuunottamatta uusia juonia ja chatpelimahdollisuutta.

 144. Mistä löytää Serdaiglen ropen kun ei ota löytyäkseen ja mistä voi tehdä uuden ropen? 😀

  1. Hei! Lähetin sinulle sähköpostilla linkin foorumilla olevaan infoon uusille pelaajille. Lue info läpi, sieltä pitäisi löytyä vastaukset kysymyksiisi. Kysy, jos jää vielä jotain epäselväksi. 🙂

 145. Lemmikkipuhpalleroni ei puhu minulle mitään. Pitääkö huolestua? Tarviiko mennä parantajalle? Mitä voin tehdä? 😦

  1. Kyllä, sinun kannattaisi mennä parantajalle hoidattamaan itsesi kuntoon.

 146. Käväsin parantajalla, mutta parantajan mukaan puhpallerot ei puhu… höh oon kyllä aika varma, että serkkuni puhpallura, jota muuten kutsutaan Aksuksi, puhui. Ainakin se sanoi jotain yksittäisiä sanoja…

  Siitä tulikin mieleeni, että kristallipallossanikin on kai jotain vikaa 😦 sekään ei toimi kunnolla, vaan näyttää jotain ihme utua koko ajan, eikä mtään muuta.

 147. Ihan pakko tulla kommentoimaan, että ihana tää châteaun uusi päivitys, vaikka enemmän pidinkin gay school châteausta, sinne olisi Kathekin voinut palata, mikäli tuo mahtava huhu erotuksesta pitää paikkansa! Uusi logo ei ehkä ole ihan silmään, mutta kai uudistukset nyt silti on aina vain hyvästä. Hienoa että châteaun ig ja muut tiedotukset ja sen sellaiset ovat aktivoituneet. Oli kyllä mahtavaa huomata, että Kathe on tupapistekilpailussa ykkössijalla, lämmitti sydäntä XD love u all ❤

  1. Moi! Mukavaa kuulla sinustakin. 🙂 Kiva, että olet pääosin tyytyväinen uudistuksiin. Olet hienosti pysynyt pistekilpailun ensimmäisellä sijalla, olit niin aktiivinen syyslukukaudella. Katsotaan riittääkö se pistekilpailun voittoon. Kaikkea hyvää sulle, tule taas moikkailemaan joskus! 🙂

 148. Heippa! Olen aika uusi roolipelaamisen maailmassa, joten pakko kysyä eräs asia. Voiko kouluunne ilmoittautua ennen lukuvuoden alkua, vai odottelenko sinne asti? En löytäny sitä asiaa koulun sivuilta ja jos se oli siellä niin sitten olin kyllä huolimaton. Tarkkaan yritin kyllä katsoa.

  1. Hienoa, että huomasit! 🙂 Kouluun voi tosiaan liittyä mukaan ympäri vuoden. Voit roolipelillisesti kuitenkin päättää esimerkiksi niin, että hahmosi on liittynyt mukaan jo tammikuun alussa.

   Hyväksyin juuri hakemuksesi, tervetuloa mukaan!

 149. Eroan kaikilla tällä hetkellä mukana olevilla hahmoillani lopullisesti. Kiitos ja hei, ette taida kuulla musta enää.

  1. Kiitos ilmoituksesta! Poistan hahmosi listoilta. Kaikkea hyvää sinulle. 🙂

 150. Hei!

  Haluaisin erota hahmollani Claire Dawsonilla. Kiitos kuluneesta ajasta.

  1. Mukavaa, että lähetit uuden hakemuksen. Poistan Amberin jäsenlistalta, ja uusi hahmosikin hyväksytään pian mukaan. 🙂

 151. Ja vielä yksi ainokainen kysymys: Mikäli luon tulevaisuudessa toisen hahmon, voiko hän olla samalla luokka-asteella muiden hahmojeni kanssa?

  1. Selvä, poistan Gisella Bellerosen jäsenlistoilta.

   Seuraava hahmosi saa olla samalla luokka-asteella kuin edellinen, sitä ei ole rajoitettu. 🙂

 152. Olen ollut täällä epäakti ja eikä aika eikä moti riitä jatkossa, joten pyytäisin poistamaan molemmat hahmoni jäsenlistalta (yms.). Hahmoni ovat siis Gabrielle Blue ja Ambrosina Nicolas. Hyvää jatkoa!!:)

 153. Niin, ja kai se sopii että Esmeralda aloittaisi Châteaussa vasta syksyllä?

  1. Kyllä sopii. Älä tällöin tee hänellä lainkaan tämän lukuvuoden loppukoetta. Kun läsnäoloilmoittautuminen seuraavalle lukukaudelle aukeaa heinäkuun alussa, voit valita miltä luokalta Esmeralda jatkaa. 🙂

 154. Renée Mason ja Qeshaun Fitzgerald lähtevät koulusta. Tarinallisen osuuden keksin myöhemmin.

 155. Moi! Chloen voi poistaa jäsenlistoilta 🙂 En ole olleenkaan pelannut hänellä tai (muistaakseni) edes luonut hänelle käyttäjää foorumille. Inspiraatio häneen ei riitä. Luon varmaan koululle uuden hahmon hänen tilalleen :).

 156. Hei! 🙂

  Minulla olisi kaksi kysymystä ja yksi pyyntö

  Ekaksi kun foorumille pitää laittaa toimiva sähköposti osoite niin jos joku laittaa mulle viestiä tuleeko se myös sähköpostina vai vaan sinne foorumille

  Ja sitten kun oma sähköposti osoitteeni ei toimi niin ajattelin laittaa siihen äitini sähköposti osoitteen mutta ettehän laita siihen sähköposti osoitteeseen mitään viestiä kun se ei ole minun oma ja saanko näin tehdä.

  Ja vielä yksi kysymys millon yleensä aloitetaan opiskelu vapaasti vai vasta sitten kun alkaa normisti koulu

  Toivottavasti vasti vastaatte pian 🙂

  1. Hei, Roxanne!

   Sähköpostiosoitteeseen, jolla rekisteröidyt foorumille, tulee viesti, joka sinun tulee vahvistaa ennen kuin pääset käyttämään tunnustasi. Lisäksi sähköpostiisi tulee ilmoitukset jokaisesta yksityisviestistä, jonka saat foorumilla. Suosittelen luomaan oman sähköpostiosoitteen (esimerkiksi outlook.live.com), jolloin viestit eivät tule äitisi sähköpostiin. Tosin jos äidillesi on ok, että käytät hänen sähköpostiaan, voit niinkin tehdä.

   Taikakoulu Châteaussa on kesäloma heinä-elokuun ajan. Opiskelut alkavat taas ensimmäinen päivä syyskuuta. Kesällä on kuitenkin muunlaista aktiviteettiä, vaikkei opiskelua olekaan. Löydät infoa uusille pelaajille täältä: http://chateau2004.foorumi.eu/viewtopic.php?f=14&t=2022

 157. Semmoinen jäi mietityttämään, että entä jos hahmon saa hylätyn saako hän jatkaa aineen opiskelua seuraavalla luokalla.

  1. Aiempina vuosina opiskelu on ollut mahdollista. Läsnäoloilmoittautumisessa kuitenkin lukee, että ”voit opiskella 6-7 luokilla vain aineita, joista hahmosi on suorittanut V.I.P.-tutkinnon hyväksytysti. Jos et ole suorittanut V.I.P.-tutkintoa Taikakoulu Châteaussa, mieti, missä aineissa hahmosi on pärjännyt.” Näin ollen vain V.I.P.-kokeiden tulokset vaikuttavat niihin oppiaineisiin, joita voi/ ei voi jatkaa. Alempien luokkien kokeissa saaduilla arvosanoilla ei ole väliä ja hahmo voi halutessaan jatkaa oppiaineita.

   Halutessasi voit myös korottaa hahmosi arvosanoja, eli uusia. Kokeiden uusinnasta löytyy tietoa täältä.

   //Saa toki korjata, jos olen käsittänyt väärin :’) //

 158. Moi taas Châteaun väki!

  En ole pitkään aikaan ehtinyt tänne asti, mutta nyt päätin tulla kurkkimaan. Ja hirveä tohinahan täällä on koko ajan päällä. Voisin sanoa, että täällä on elämää enemmän kuin mitä kaksi lastani täällä kotosalla keksivät rettelöidä…

  Olen taas hivenen aktiivisemmin päivittämässä Kotinoidan koloa ja Ritarikuntaa. Tämän vuoden kunniaksi laitoin Taikakoulu Châteaulle ansaitun vuositähden. Lisäksi olen saanut luotua pientä kesäskabaa, johon voi käydä osallistumassa. Huispauksestahan ei tullut mitään, kun en ehtinyt koneelle päivittämään, mutta skabaa onnistun tekemään myös puhelimelta käsin. Ehkä saan jotain vastaavaa aikaan toistekin…

  Ja olette te Châteaulaiset aika paljon mielessä, vaikken olekaan pitkään aikaan osallistunut peliin. Viimeksi tänään visioin joulukalenteria (näin hyvissä ajoin tänä vuonna) ja mietin sen päähenkilöksi täällä mukana ollutta hahmoani. Ehkä onnistuisin saamaan joulukalenterin kerrankin kasaan ennen joulukuuta, ettei tarvitsisi siinä pipareita ja paketteja vääntäessä miettiä mitä seuraavaan luukkuun keksisi…

  Ja vielä erityiskiitos Mila Molinalle, joka hoitaa sivustoa paremmin kuin minä ikinä pystyin. Olet supertyyppi!

  Toivotan teille kaikille oikein hyvää kesää!
  – Kata (Michael Evans, Maurice Poulin, Ellen Maeve, Kata Lùtin jne varmaan miljoona hahmoa vuodesta 2009 alkaen…)

  1. Oi, ihanaa kuulla teistäkin vielä! Hienoa, että olette päässyt taas aktivoitumaan, vaikka lapset varmaan vievätkin aikaa. Täytyykin taas alkaa vierailemaan useammin Kotinoidan kolon puolella.

   Heh, pitäisi varmaan täälläkin päin alkaa kehittelemään joulukalenteria. Viime vuonna se vähän jäi viime tinkaan.

   Ja totta, Molina on aivan uskomaton, huikean tehokas ja ehtii tehdä vaikka ja mitä. Kehumista voisi jatkaa aikas pitkään. Vaikka käsittääkseni aika paljon koko sivuston pystyssä pysymiseen on pohjannut juuri teidän työlle, joten kiitoksia siitäkin.

   Ja kaikkea hyvää, huikeaa kesää, energiaa ja mahtavia hetkiä lapsosten kanssa 🙂

   Terkuin
   Evelyn Clément / Deborah Fey
   Nähtävästi nykyinen varareksi, hui…

 159. Moi! Olen ollut tauolla jonkin aikaa, tosi kauan. Pahoittelen, etten ehtinyt, myöh. muistanut ilmoittaa. Nyt kuitenkin tahtoisin palata. En tosin muista salasanoja yms. Kiitos jo etukäteen.

  1. Ai niin ja olihan viela Charlotte von Bouvier. 😀

   1. Aaah, huikeaa, että oot taas löytänyt takaisin 🙂
    Tunnukset on tosiaan suljettu, joten käyn aktivoimassa ne. Laitan sähköpostia uudesta salasanasta.

 160. Hei! Ajattelin juuri että kauankohan se laijittelu kestää? Itse olen juuri laijteltavana ja odotan tulosta kovasti! 😉

  1. Sinut lajitellaan heti kun lajitteluhatuilla on aikaa/inspistä/toimiva tietokone

   1. Juu, ajattelin myös joka unohtui tuosta äskeisestä viestistä, ( anteeksi :-/ ) minun sähköpostissani on jostain syystä noin kahden viikon viivytys, niin voisiko sen kutsun ( olikohan sen nimi kutsu ) laittaa esim. Viestillä tai Whatsapilla? 🙂

  1. Oppilaat matkustavat kouluun 30.8 mutta koulun toimintaan voi liittyä mukaan ihan milloin vain

 161. Saako tälläinen kolmosluokkalainen vastata laijittelussa olijoiden vastauksiin?

  1. Ei saa sillä, lajitteluhatut ovat saaneet koulutuksen hatuiksi ja ovat useimmin ylläpitotiimin jäseniä

 162. Mitä se tarkoittaa, että pimeyden voimat hyökkäävät koululle?!

  1. Hei!
   Lyhyesti ilmaistuna se tarkoittaa juuri sitä miltä se kuulostaa (hui!). Oikeasti kyseessä on siis ensi lukuvuoden (eli pian alkavan lukuvuoden) pääjuoni, jossa joukko pimeyden voimista kiinnostuneita tyyppejä yrittää vallata koulua.

   Mutta se, että miten se sujuu ja miten se käytännössä roolipelimaailmassa tapahtuu on vielä auki. Pääjuonta ollaan vielä yhdessä suunnittelemassa tuolla foorumin puolella, ja suunnitteluun saa osallistua jokainen halukas châteaulainen.
   Lisää alustavaa tietoa Pimeyden voimat valloilla -pääjuonesta löytynee täältä. Se on myös se juonisuunnittelu -keskustelu eli se paikka, jossa sitä juonta suunnitellaan ja ideoidaan eteenpäin! 😀

   Jos ei tästä pääjuonesta ole niin innoissaan, eikä hahmoaan siihen halua sotkea, niin sekin tietenkin käy! Jokainen pelaaja päättää itse omasta hahmostaan. 😀

   Näin ei-roolipelimaailmassa koulu on vielä pystyssä eikä ketään yritä hyökätä tänne (ainakaan tietääkseni. 😛 ) Ei huolta! :]

   Oikein mukavaa loppuviikkoa!

 163. Hei linkinvaihtolainen!

  Tulin ilmoittamaan että Taikaopisto Aurea on muuttanut tänään 4.9.2017.
  Eli kun kerkiätte, linkin saa päivittää uuteen.
  Uusi linkki: http://taikaopisto.arkku.net

  Mukavaa alkanutta syksyä tänne!

  Ystävällisin terveisin,
  Penny Hudson.

  1. Kiitos ilmoituksesta, Penny!
   Päivitän linkkinne oikeaksi.

   Hyvää alkusyksyä myös teille!

   Mila Molina
   Rehtori

 164. Hei!
  Millaisellakohan rytmillä uusia oppilashahmoja hyväksytään/lajitellaan? Sovitin jokin aika sitten lajitteluhattua, ja kovin jo haluaisin päästä mukaan pelaamaan. Toki varmasti näin uuden lukuvuoden alussa on paljon muitakin kiireitä, sen ymmärrän, mutta kihelmöivä jännitys vei voiton ja oli pakko kysyä.
  Hyvää syksyn alkua!
  -Lucy

  1. Sinut lajitellaan heti kun kaikki sinua, ennen lajittelu hakemukset on käsitelty. Itse en ainakaan pysty lajittelemaan ennen kuin olen parantunut.

  2. Kunnianhimoinen tavoitteemme on hyväksyä hakemukset viikon sisään, mutta nyt lähiaikoina siitä on lipsuttu lajitteluhattujen kiireiden vuoksi. Anteeksi siitä! Hakemuksesi on nyt kuitenkin hyväksytty.

   Tervetuloa mukaan!

   Mila Molina
   Rehtori

   1. Anteeksi näin myöhä aika, mutta miten pystyy vastaamaan laijittelussa olevien vastauksiin? Annah on menossa kovalla innolla opiskelemaan sen kuukauden, Katie ja Alicekin on jonottamassa, ja Annah on ylpeä eikä suinkaan peloissaan ( vaikka nyt liioitelun puolelle taisin nyt jo mennä ) hänelle annetusta ”tärkeästä tehtävästä”. Hmm… Basheille olen jo näköjään keräämässä perhettä… Jos ei Iidaa ( Bash myös, poikkeaa hieman, on näet eri tyypillä pelaava… ) lasketa, niin Bashilla on kolme lasta Châteaussa, myös pikkusisko 9.v Nana, sekä Annahin pikkupikkusisko 6.v Ula, Ula on pääsyt pieneen päiväkodin tapaiseen kouluun viettämään päiviään, ja vielä 16.v Lily. Lily Tylypahkassa, siirtyy 17 v: Châteauhun. Noh… Nina – äidillä riittää tekemistä kuuden tai seitsemän lapsen kanssa ( kahdeksas jo tulossa!!! ) . No, taisi tulla kaikki paitsi Jack – isä sanottua.

    Hyvää syksyä!

    –Bashit.

   2. Moi, Annah!

    Lähetit uudet hakemuksesi silloin, kun hahmosi Annah Bash ei ollut ollut mukana vielä kuukautta. Tällöin uudet hakemuksesi jouduttiin hylkäämään. Nyt, kun Annahin lajittelusta on kulunut kuukausi, voit lähettää uuden hakemuksen. Eli aina, kun lähetät hakemuksen uudella hahmolla, kaikkien edellisten hahmojesi on täytynyt olla mukana vähintään kuukauden.

    Bashin perhe kuulostaa kyllä suurelta ja mielenkiintoselta perheeltä!

    Mila Molina
    Rehtori

 165. Hei! Haluaisin kysyä voiko ikimusteeseen vielä kirjoittaa ja jos voi niin lähetetäänkö se Ronja Blomroossille vai Mila Molinalle?

  1. Hahmot ovat saman pelaajan omistamia, joten periaatteessa kumpi tahansa käy. Jonnekin on tainnut jäädä vanha merkintä Mila Molinasta? Mukavaa, jos olet kiinnostunut kirjoittelemaan kyseiseen lehteen. 🙂

   Mila Molina
   Rehtori

 166. Hei! En olekaan pyörinyt täällä pitkään aikaan. Ja varmaan inspiskin on hävinnyt 😦 Haluaisin tehdä uuden hahmon, jolla pelailen useammin jos tämä sopii. Eli Colinin ja Esmeraldan voisi erottaa?

 167. Hei! Tulin ilmoittamaan, että Future Return RPG (http://futurereturnhp.boards.net/) on jäämässä tauolle, joten bannerin tai linkin voi poistaa listasta.
  Toivottavasti vielä joskus tulevaisuudessa saan taas aikaa ja motivaatiota avata sivut uudelleen.

  Hyvää syksyn jatkoa!
  Angelo

  1. Hei! Kiitos tiedosta.
   Toivotaan, että kuulemme teistä joskus tulevaisuudessa 🙂

   Mila Molina
   Rehtori

 168. Moi liityn juuri taikakouluun ja olen vähän pyörällä päästäni.
  Esimerkiksi mistä löydän tunnit?

  1. Hei, Evert!

   Lue lähettämäni sähköposti. Siinä on linkki infoon, josta löydät kaikenlaista tietoa aloittelijoille. Siinä on myös linkki oppitunnit-osioon. Loitsuista ja taikuuden historiasta on julkaistu oppitunnit ensimmäiselle luokalle ja pikkuhiljaa oppitunteja ilmestyy lisää.

   Tässä vielä linkki kyseiseen infopakettiin: http://chateau2004.foorumi.eu/viewtopic.php?f=14&t=2022

   Jos kysyttävää vielä ilmenee, kysy rohkeasti!

   Mila Molina
   Rehtori

 169. Hei rakkaat Châteaulaiset ja Verisen Paronin ritarikunnan jäsensivu!

  Teen kyselyä Kotinoidan kolon ja ritarikunnan tulevaisuuteen liittyen ja vastauksenne olisivat erittäin tervetulleita. Yritän koota kokonaisuuden, jota pystyn päivittämään ja joka tuntuu mielekkäältä muidenkin kuin itseni mielestä. Siksi kaikki Châteaulaiset saavat mielellään osallistua. Suora linkki kyselyyn: https://kotinoita.wordpress.com/2017/10/26/mika-olisi-kolon-seuraava-vaihe/

  Hurjan Hauskaa Halloweenia!

  1. Hei, ja kiitos tiedosta!

   Kävinkin jo vastailemassa. Toivottavasti saat vastauksia myös muilta châteaulaisilta.

   Hauskaa Halloweenia myös sinne päin!

 170. Verisen Paronin ritarikunta tiedottaa:

  1. Sivusto on muuttanut
  2. Jäsensivujen sijaan nykyisin sivulista, jotkin käytännöt muuttuivat
  3. Jaa Hopeisia sulkakyniä jäsenillesi jouluksi
  4. Taikakoulu Châteaun erikoisasema Ritarikunnassa

  1. SIVUSTO ON MUUTTANUT

  Verisen Paronin ritarikunta muutti takaisin omaan osoitteeseensa ja pois Kotinoidan kolosta. Verisen Paronin ritarikunnan linkit tulisi jatkossa suunnata osoitteeseen: ritarikunta.wordpress.com

  Halutessasi voit jatkaa linkinvaihtoa Kotinoidan kolon kanssa. Tule mielellään ilmoittamaan siitä erikseen, jotta linkki varmasti säilyy vielä vanhan sivulistan siirryttyä arkistoon.

  2. JÄSENSIVUJEN SIJAAN NYKYISIN SIVULISTA

  Jäsensivu ja sivulista ovat jo varmaan vuoden olleet rinnakkaisina käsitteinä Ritarikunnan infoissa, mikä ehkä aiheuttaa pientä sekaannusta. Niinpä käsitteestä jäsensivu on kokonaan luovuttu. Sivustosi on kuitenkin edelleen mukana Ritarikunnan sivulistalla ja säilyttää kaikki tähän mennessä saamansa palkinnot.

  Sivulistalla olevilta sivuilta vaaditaan nykyisin:

  – Nettisivusi liittyvät jotenkin (edes etäisesti) Harry Potteriin.
  – Etusivultasi löytyy linkki VPR:n sivuille. (Tekstinä tai kuvana, kumpikin kelpaa.) Täysin foorumipohjaisille nettisivuille voidaan myöntää joustoa tästä.
  – Sivustoa päivitetään vähintään kerran vuodessa. Yli vuoden päivittämättä olleet voidaan poistaa listalta.

  Listauksen edut:

  – Sivusi linkki ja kuvaus ovat näkyvissä sivulistalla, jolloin uusilla kävijöillä on mahdollisuus löytää sivuillesi Ritarikunnan kautta.
  – Saat muutaman kerran vuodessa Ritarikunnan tiedotteen sivujesi vieraskirjaan, jolloin tiedät ensimmäisten joukossa kilpailuista ja muista Ritarikunnantempauksista.
  – Sivusi saatetaan valita Ritarikunnan kuukauden sivuksi, jolloin saat vielä enemmän näkyvyyttä.

  3. JAA HOPEISIA SULKAKYNIÄ JOULUKSI

  Hopeinen sulkakynä on palkinto taikakoulun tai roolipelin parhaimmille kirjoittajille. Niitä jaetaan ylläpitäjän hakemuksen perusteella (ylläpitäjä toimittaa palkinnon perille) joulukuussa ja kesälomalle siirryttäessä touko-heinäkuussa. Tutustu tarkemmin Hopeiseen sulkakynään ja sen hakemiseen Ritarikunnan sivustolla.

  4. TAIKAKOULU CHÂTEAUN ERITYISASEMA RITARIKUNNASSA

  Verisen Paronin ritarikunta on periaatteessa tasavertaisesti sivustoja kohteleva järjestö. Paitsi Châteaun osalta, koska Taikakoulu Château nyt vaan on kuin oma pieni lapseni (joka nykyisin jo pärjää ihan ilman minun osallistumistani, kiitos Milan). Tästä johtuen Taikakoulu Châteaun tässä tiedotteessakin on oma kohta koulua varten.

  Ensinnäkin Ritarikunnan sivuilla on Hopeisen sulkakynän kohdalla todettu, että Mila Molinalla on oikeus jakaa sulkakyniä oman harkintansa mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Mila tietää kriteerit ja osaa arvioida saajia niin hyvin, ettei minua tarvita siihen prosessiin ollenkaan. Näin säästetään kaikkien osapuolten aikaa.

  Toisekseen yritän pitää Taikakoulu Châteaulle vähän matalampaa profiilia kuin muille sivulistalla oleville sivuille. Ihan vaan siksi, että oman koulunsa mainostaminen kuukauden sivuna tms. tuntuu sivuston suosimiselta. Joten vaikka Château on edelleen minusta maailman paras foorumiroolipeli, en tee siitä suurta numeroa Ritarikunnan puolella. Toivottavasti ymmärrätte tämän ajatusmallin ja dilemman suosimisen suhteen.

  Ja kolmanneksi, aion ehdottaa Milalle jälleen uutta titteliä. Mutta tällä kertaa laitan sen yksityisviestinä foorumilla, koska se vaatii hänen suostumuksensa. Mila on kuitenkin niin mahtava persoona, että hänelle pitää sellaista tarjota…

  Mutta käykää tutustumassa Ritarikunnan uudistuneeseen sivuun! Pian on muutakin jännää tulossa…

  1. Mahtavaa kuulla, että VPR on palannut takaisin!

   Lisäsimme linkinne takaisin linkkilistaamme. Lisäksi vastailin lähettämääsi yksityisviestiin. Täytyy pohdiskella vielä noita hopeisia sulkakyniä, mutta eiköhän joku meidän upeista kirjoittajista ole tuon joululahjaksi ansainnut.

   Mila Molina
   Rehtori

 171. Heipparallaa!
  Joulu on lähestymässä ja mikä olisikaan sen mahtavampaa kuin jouluintoilijoiden ottaa joulukoristeitaan esille. Täten haluaisinkin mielelläni kaivaa lähes vuoden poissaolon jälkeen oma ainoa joulutähti uudestaan tuolta laatikon ja kaapiston uumenista. Mikäli siis talvilukukautena pääsisi pimeyden puolelle tekemään paluuta taikakouluun, niin Sylviane Gren olisi siitä kiinnostunut!

  Mukavaa joulukuun jatkoa~

  1. Heippa, Sylviane! Mukavaa, että olisit kiinnostunut tulemaan takaisin. Laitan sinulle foorumilla yksityisviestiä. 🙂

 172. Heippa! Kyselitte linkinvaihtoa ja se sopii oikein hyvin! 🙂 Ihanan jouluinen tunnelma noista satelevista lumihiutaleista!

  1. Jees, hieno homma! Päivittelinkin teidät jo listalle. :]
   Ja kyllä, joulua on ilmassa! :3

   -Fabs.

 173. Verisen Paronin ritarikunta toivottaa oheisella kortilla Châteaulaisille oikein hyvää joulua!

 174. Pahoittelut, unohdin että olen tehnyt tänne hahmon :O Ajattelin tehdä uuden kun tässä joululomalla on aikaa pelaillakin. Gamelan voi erottaa mutta palaan kuvioihin niin pian kun keksin uuden hahmon 🙂

  1. Hieno juttu, tervetuloa mukaan! Hakemuksesi hyväksytään ja sinut lajitellaan lähiaikoina. 🙂

 175. Mistä mahtaa johtua, että lähetin kommentin Taikuuden historian oppitunnille, mutta en näe sitä?

  1. Kun kirjoittaa uudella nimimerkillä, ensimmäinen kommentti menee joskus hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Nyt se on näkyvissä, ja jatkossa kommenttisi pitäisi tulla suoraan näkyville. 🙂

 176. Miten blogin oppitunneille voi osallistua? Minulle ei ole vielä tullut sähköpostissa ohjeita.

  1. Oppitunneille osallistutaan opetusblogilla oman hahmon luokan oppitunneille, eli Gracen tapauksessa kolmannen luokan oppitunneille. Osallistuminen tapahtuu samaan tapaan kommentoimalla blogin alas hahmon nimellä kuin teit tänne vieraskirjaan. Yleensä siihen vielä liitetään hahmon tupa, eli esimerkiksi: ”Grace Galterly (Gryffondor)” niin saadaan tupapisteet oikeaan osoitteeseen.
   Oppitunnille osallistuminen kirjoitetaan hahmon näkökulmasta professorin selostuksia aavistuksen mukaillen. Voit vilkaista muiden vastauksia avuksi, ne ilmestyvät sinne opettajan tekstin alle :3
   Ja tosiaan oppitunneille osallistumisesta saa aina 10 tupapistettä riippumatta viestin pituudesta tai muusta, siitä vain kokeilemaan!

   Lisää aiheesta lukee Opiskelu-infossa.

   ((Ja hmm… Onpas outoa, ettet ole saanut vielä sähköpostiohjeita. Voi toki olla, että ne ovat vain unohtuneet, mutta kannattaa varmistaa roskaposti. Ohjeet ovat yleensä hiukan niukat, mutta tosiaan aina voi kysellä lisää, jos on jotain ihmeellistä. Mukavaa, että oot päätynyt just Châteauhun :3 ))

   //EDIT: Linkit lisätty //

  2. Hei, Grace!

   Huomasin juuri, että sinulle kuulunut sähköposti oli jäänyt luonnoksiin. Olen pahoillani. Lukilitis antoi sinulle hyvä ohjeet, joilla pääset alkuun. Tervetuloa mukaan!

   Mila Molina
   Rehtori

 177. Hei! *käy polvilleen maahan, ristii sormensa ja anoo parhaiden taitojensa mukaan.*

  *Nousee sitten ylös ja ojentaa 100 kaljuunaa.* Lahjuksenne, olkaa hyvä!

  Niin, tahtoisin Flavius Tacituksen takaisin hahmoihini ja pelattavakseni :3

  1. Aika hyvä XDD Loistavaa, että haluat hahmon taas takaisin. Palautan hahmon tunnukset ja lisään listalle Serdaigleen luokalle 2.

 178. Hei linkinvaihtolainen,

  Tulin toivottamaan hyvää alkanutta vuotta 2018.
  Meillä on tulossa on avoimet ovet 27.02.2018. Johonka kuka tahansa on tervetullut, ihan näin ylläpidolle tiedoksi.

  1. Hei!

   Kiitos ilmoituksesta, pistetään korvan taa. Katsotaan, jospa meiltäkin jotkut ehtivät osallistumaan avoimiin oviinne. :3

   Ja oikein mukavaa alkanutta vuotta teillekin, olkoon se kaikin puolin suotuisa! :]

   -Fabs

 179. Heissan!

  Kävitte kyselemässä linkinvaihtoa Nimrithin kanssa ja tulin ilmoittamaan sen sopivan oikein hyvin~! Lisäämme linkin piakkoin listaamme!

  Mahtavaa alkuvuotta myös teille!

  -Sono

  1. Jees, hienoa! Lisäilenpä teidät oitis listallemme. 😀
   Kiitos, kiitos. :]

   -Fabs

 180. En ole saanut sähköpostiin ohje viestiä. Hahmoni lajiteltiin vasta eilen, joten en tiedä kuuluisiko sen olla jo tullut. Haluaisin ryhtiä pelaamaan mahdollisimman pian. Sähköposti on ainakin tässä viestissä oikea.

  1. Hei!
   Tosiaan, ohjeviestin olisi kyllä kuulunut jo tulla, mutta pöllöllä taisi olla hieman vaikeuksia tällä kertaa. (Ei ihme, katsoin ulos ikkunasta ja näin taas lumipyryä.) Kävi hieman inhimillinen kämmi, mutta kyllä se tästä vielä. Pahoittelen syvästi odotusta, ja yritän saada lähetettyä sinulle sähköpostia vielä tämän päivän aikana. 😀

   Mukava nähdä, että intoa vielä on. Tervetuloa mukaan porukkaan! :3

   ((Pahoittelut myös muille viestiään odottaville!))

   -Alain,
   joka yrittää lähetellä sähköpostiviestejä.

 181. Hei!

  Olit kysellyt linkinvaihtoa Uuden Legendan kanssa ja se sopii oikein hyvin. Châteaun linkki on lisätty Uuden Legendan linkinvaihtolaisiin. c:

  Mukavaa helmikuun jatkoa!

  1. Hei, jei, hienoa! Lisäilenpä teidätkin linkinvaihtolistallemme tuossa tuokiossa. 😀

   Kiitos, kiitos. Antoisaa helmikuuta!

   -Fabs.

 182. Heippa näin pitkästä aikaa! Roolipelaushimoni on jälleen kasvanut ja ajattelin, että Château voisi sitä ehkä vähän lieventää. Jos siis suostutte ottamaan mua enää takaisin, sillä tuntuu että mun katoamistemput on nykyään enemmän sääntö kun poikkeus…

  Eli siis, jos Sonia Cartierin saisin takaisin pelattavakseni niin olisin todella iloinen! Voi olla että jatkan muillakin hahmoillani pelaamista joskus jos inspiraatio riittää, mutta nyt aluksi Sonia riittää.

  1. Moi taas! Kiva kuulla, että haluat Sonian takaisin. Lisään hänet jäsenlistalle, siirrän foorumialueen alkuperäiselle paikalleen ja aktivoin foorumin tunnukset. Tervetuloa takaisin!

 183. Heissulivei, Melina Mayn voisi poistaa pölyttymästä jäsenlistalta. Kiits.

 184. Kävit kysymässä linkinvaihtoa Château de Versailles’n kanssa ^^ Tämä sopii hyvin, linkitän pelin samantien takaisin ^^

  1. Heii.

   Tämä oli jostain syystä päätynyt roskapostiin, ja pelastin sen juuri äsken sieltä. Enpä tiedä, miten se sinne oli joutunut (perjantai 13. päivä?). :”D
   Mutta mukava kuulla, että linkinvaihtolaisuus käy. Oikeastaan lisäilinkin teidät jo tuona päivänä, muttamutta kiitos vielä ilmoituksesta (vaikka sen nyt vähän myöhässä satuin bongaamaan). :3

   -Fabs.

 185. Onko taikakoulu Châteaussa koulupukua, jos on niin millainen?

  1. Heii!
   Kyllä, Taikakoulu Châteaussa on käytössä koulupuku. Enemmän tietoa koulupuvusta on tässä infossa. (Samaan koulupuku-infoon pääsee myös tietopaketin UKK-kysymyksestä, tosin se on ehkä vähän piilossa :”D )
   Mikäli muita kysymyksiä tulee, niin älä emmi esittää niitä :] Vieraskirja on just sopiva paikka niille!

   Ja kun/jos liittyminen kiinnostaa, niin rohkeasti vain hakemusta :3

   Oikein mukavaa loppukevättä ja alkukesää sinulle!
   – Fabs.

 186. Moi!

  Valitettavasti haluaisin erottaa Melodyn, Keiran ja Rachelin 😦
  Rachelin yp-oikeudet vois siirtää Bellalle?
  Kiitos ja kumarrus 🙂

  1. Moi! En poista hahmojasi tämän lukuvuoden jäsenlistalta, koska lukuvuotta on enää niin vähän jäljellä. Mutta jos et halua heidän jatkavan tämän lukuvuoden jälkeen, älä ilmoita heitä läsnäolevaksi ensi lukuvuodelle. Heinäkuussa ilmestyy tyypilliseen tapaan lomake, jolla voi ilmoittaa jatkavat hahmot seuraavalle lukuvuodelle. 🙂

 187. Hei! Kiinnostaisiko Traconissa mainostaminen? Nyt olisi tällainen projekti vireillä:

  1. Hei, kiinnostaa!
   Kiitos ilmoituksesta. 🙂

   Mila Molina
   Rehtori

 188. Heips. Harkitsen peliin liittymistä ja luonnollisesti heräsi pari kysymystä, kun aloin ideasta innostua. Ensinnäkin kiinnostaisi tietää, onko pelissä olemassa jonkinlaisia aktiivisuussääntöjä? Ja toiseksi, minkälaisia hahmoja peliin kaivattaisiin, noin niin kuin ikä- ja sukupuolijakauman näkökulmasta, jos nyt sillä edes on niin väliä 😀 Ajatuksissa on ollut mahdollisesti 1-3 luokkalainen tyttö, luonteeltaan hupsu ja vähemmän fiksu tapaus.

  1. Heii, ja hyvä kun kysyt!

   Mitään varsinaista aktiivisuussääntöä meillä täällä Châteaussa ei ole. Toki sitä toivoo, että pelaajat kävisivät aina välillä pelaamassa ja näin, mutta mitään erikoisempia aktiivisuusohjeistuksia täällä ei ole. :3 (Ja jos on pitempään poissa, niin sitä voi foorumilla myös ilmoittaa poissaolostaan, niin pelikumppanit eivät ihmettele.) Ainoa vähän suurempi liittyneiden karsinta ja aktiivisuuskuikuilu on meillä tällä hetkellä jo menossa, johon uusien liittyjien ei kylläkään tarvitse vastailla. 😀 Eli siinä mielessä, ei tarvitse huolehtia.

   Lähtökohtaisesti voisin väittää, että kaikenlaiset hahmot ovat tervetulleita! 😀
   Mutta jos tarkempaa kuvaa tämän hetkisestä tilanteesta haluaa saada, niin tästä jäsenlistasta voi vähän tupa- ja luokka-astetta kuikuilla niiden hahmojen osalta, jotka ovat jo ilmoittautuneet jatkaviksi. 😀 (Tarkempaa tilastokeskusta on yritetty joinain lukuvuosina pitää täällä.) Foorumilta saa muutoinkin ihan kätsyn mielikuvan aktiivisuudesta ja siitä minkälaisia hahmoja on mukana roolipelissämme.

   Jaah ideasi kuulostaa varsin mainiolta :3 Jos muuta tiedusteltavaa ilmenee, niin ota vain rohkeasti taas yhteyttä. 😀

   Mukavia kesäpäiviä!
   -Alain.

  1. Hei, linkinvaihto sopii oikein mainiosti!

   Yritän tällä viikolla lisäillä linkkinne listaamme ja käydä ilmoittamassa teidänkin vieraskirjaanne siitä, että linkinvaihto joo sopii. :´´D

   -Fabs.

 189. Hei!unohdin sanoa hakemuksessa minä vuonna synnyin Ester syntyi vuonna 2006

  1. Heii, mahtavaa!
   Kiirettä pitää itse kullakin, joten eipä siinä mitään. x3
   Kiitos ilmoituksesta ja hyvää syksyä~

   -Fabs.

 190. Ilmoittaisin Riria Duboisin Pouffsoufflesta eroavan Châteausta. En oikein osannut tehdä siitä hahmoa, jolla osaisin pelata. Pahoitteluni. Elicia Beaudouin ja Luol Crunel jäävät kuitenkin vielä Châteauhon, joten ei hätää!

 191. Heipä hei! Damianin tunnus on jostain syystä deaktivoitunut. Saan kirjautuessani viestin, että ”käyttäjätunnuksesi on vahvistamaton” eikä ole mitään sähköpostiakaan tullut, josta voisi klikata ja vahvistaa. Ilmoittauduin kyllä mielestäni jatkavaksi hahmoksi. 🙂

  1. Hei! Läsnäoloilmoittautumistasi ei löytynyt, mistä johtuu jäsenlistalta poisto ja tunnuksen toimimattomuus. Mukavaa kuulla, että haluat kuitenkin jatkaa! Lisään tunnuksesi taas toimivaksi. 🙂

 192. Moikka! Kyselitte jo reilu kuukausi sitten linkinvaihtoa Fables RPG:n kanssa ja tulin vihdoin ilmoittelemaan että se sopii, jos pyyntö on vielä voimassa! :’) Hyvää ja taianomaista syksyä!

  1. Mahtavaa! Pyyntö on edelleen voimassa. Me lisäillään teidän linkkinne listallemme piakkoin. 🙂

   Mila Molina
   Rehtori

   //Päivitin, vihdoin. :´3 -Alain.

 193. Hei! Minun on aikeissa liittyä tähän roolipeliin ja olen ymmärtänyt osittain tämän roolipelitaktiikasta. Itse tykkään enemmän pelata chatroolipeleissä ja nopeatempoisesta rooleista, johon pääsee nopeasti eteenpäin. Onko tämä roolipeli juuri sellainen, että pääsee nopeasti eteenpäin?

  1. Hei!

   Jokainen saa itse valita, millaisia roolipelejä haluaa pelata sekä millaisella temmolla haluaa niissä edetä. Chatpelit pelataan pääsääntöisesti muutaman tunnin sisällä, ja foorumiroolipelien pelaaminen kestää pelaajista riippuen yleensä muutamasta päivästä useampaan kuukauteen. Foorumilla Pelien suunnittelualueella voit kysyä sinulle sopivaa peliseuraa.

   Mukaan voit hakea tuolta yläreunasta, Liity!-linkistä. Tervetuloa mukaan!

   Mila Molina
   Rehtori

 194. Hei! Lähetin hakemuksen peliin, mutta se ei ilmestynyt Lajitteluhatun sivulle, joten en tiedä tuliko se.

  1. Huomenta!
   Hyvä kun ilmoitit! Jotenkin hassusti se oli vahingossa päätynyt roskaviestien puolelle, josta kävin sen nyt pelastamassa. :´D
   Eli nyt hakemuksesi pitäisi näkyä ihan lajitteluhatun sivulla. :3
   -Alain.

 195. Hei!
  Tahdotteko ryhtyä linkinvaihtoon Anarkistin kanssa?
  Vastaus mielellään vieraskirjaan, niin tiedän lisätä linkin. 🙂

  1. Heipähei!
   Linkinvaihto kyllä sopii, käväisenkin vieraskirjassanne ja lisäilen teidät sitten listoillemme. :3

   -Fabs.

 196. Hei! Olen vieraillut Châteaun sivuilla useammankin kerran, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tutkia sivuja enemmänkin, ja myönnän ihastuneeni siihen, että kaikki on hyvin selitetty ja ah, kaikki näyttää toimivan niin hyvin. Haluaisin oikeastaan liittyä mukaan, mutta olen hiukan epävarma roolipelaamisesta – itse olen enemmän tarinaropetyyppiä, vaikka roolipelaamisestakin on kokemusta hiukan. Foorumeita olen tähän mennessä vältellyt, mutta ehkä nyt olisi aika kokeilla sellaisellakin toimimista?
  Onkohan täällä kuinka helppoa saada ropeseuraa? Mietin vain, että jos luon hahmon, pääsenkö sillä mitenkään alkuun :’D Ja onko täällä mahdollista roolia yksin? (Eihän siinä oikeastaan mitään ideaa ole, mutta muutaman roolin verran esimerkiksi sitä varten, että voi tutustua hiukan omaan hahmoon tai jonkinlaista päiväkirjaa?)
  Saako tarinoihin muuten keksiä omia sivuhahmojaan NPC-hahmoiksi? Vai olisiko tarkoitus hankkia kavereiksi muita pelaajia eikä keksiä omia? :’D
  Foorumillanne on paljon eri paikkoja, joissa roolien tapahtumat voivat tapahtua, onko siis tarkoitus roolia sinne paikkaan, missä tapahtumat tapahtuvat? Jos jokin tapahtuu siis vaikkapa koulun pihamaalla, kirjoitetaanko rooli silloin sinne?
  Entä onko täällä rajaa siinä, kuinka pitkiä roolit saavat olla? Pelkään, että oman tarinahistoriani vuoksi lähden herkästi venyttelemään rooleja huomaamattanikin jos nyt tänne päätän liittyä.

  Ääh, sivuja selaillessani mieleen nousi muistaakseni muutama muukin kysymys, mutta unohdin ne jo. Tässä taitaa kyllä olla jo ihan tarpeeksi monta.. Kiitos jo etukäteen vastauksista!

  1. Hei! Mukavaa, että pidät sivuista ja olet kiinnostunut liittymään!

   Foorumiroolipeliin pääsee varmasti helposti mukaan tarinaroolipelipohjalta. Foorumeillakin roolipeliviestit ovat usein pitkiä. Mitään rajoituksia roolipeliviestien tai roolipelien pituudelle ei ole, eli saa kirjoittaa ja pelata niin paljon kuin haluaa.

   Peliseuraa saa mielestäni helposti. Foorumilla on alue peliseuran hakemiseksi ja lisäksi kiinnostaville pelaajille/hahmoille voi ehdottaa peliseuraa myös suoraan yksityisviestillä. Myös yksinpelejä saa pelata ja jotkut ovat niitä pelanneetkin. Lisäksi Châteaussa pelataan kuukausittain yhteisiä chat-pelejä, joihin saa vapaasti liittyä mukaan.

   Omien sivuhahmojen luominen on sallittua ja monilta Châteaun pelaajilta löytyykin sellaisia.

   Ja kyllä, roolipelit sijoitetaan sille alueelle foorumilla mihin roolipelin sijainti sijoittuu. Jos esimerkiksi pelaat roolipelin joka sijoittuu tähtitorniin, pelataan roolipeli foorumin tähtitorni-alueella.

   Jos keksit lisää kysyttävää niin kysy pois, me vastaamme mielellämme. Laita myös ihmeessä hakemusta tulemaan, uudet pelaajat ovat aina enemmän kuin tervetulleita.

 197. Hei,

  Nyt on käynyt niin, että Taikaopisto Aurea on lopettanut 21.12.2018 yli kuuden vuoden,
  jälkeen toimintansa.
  Pahoittelut, että ilmoitan asiasta vasta nyt. Jokatapauksessa kiitos, linkinvaihtolaisuudesta. Linkkimme voi siis poistaa.

  Hyvää alkanutta vuotta 2019!

  Terveisin,Penny Hudson.

  1. Hei! Kiitos ilmoituksestanne, ja linkinvaihtolaisuudesta toki myös.

   Oikein mukavia uutta alkanutta vuotta teillekin, olkoot se hyvällä mielellä erilainen~
   -Fabs.

 198. Hei, arvon linkinvaihtaja!

  Roolipelimme nimi on hiljattain muuttunut Taivaannaulasta Pohjola RPG:ksi, jonka myötä myös kotisivujemme osoite on muuttunut ja bannerimme uusittu.

  Pyytäisinkin teitä ystävällisesti päivittämään linkkinne uuteen osoitteeseen: http://pohjolarpg.net sekä vaihtamaan bannerimme uuteen.

  Kiitokset etukäteen ja mukavaa talvenjatkoa!

  Terveisin,
  Shirikei
  Pohjola RPG

  1. Hei! Hyvä, kun ilmoititte asiasta. Käynkin vaihtamassa/muuttamassa sen heti. :3

   Oikein mukavaa talvea ja (toivottavasti myös) alkukevättä teille~
   -Fabs.

 199. Zselyke ja Adéléosa eroavat Châteausta pelaajan kirjoitusmotivaation puutteen vuoksi. Elicia ja Luol jatkavat Châteaussa normaalisti.

  1. Heii.
   Kiitos ilmoituksesta, päivittelenpä linkin heti~

   Oikein mukavaa alkukevättä teillekin!
   -Fabs.

 200. Kävin tässä sopivasti koneella yhteishakua tehdessä stalkkaamassa teitä…… Ja joo ööh aloin melkee itkee ku luin Nicolaksen esittelyn ((Love ya)) ja muutenki ku luin kaikkien esittelyitä jne. Oon muuten katkera ettei Rebe ja Noah oo pari :C. Joo haluisin tuoda Aurin takas, mut nyt koulus joka ainees päättötyöt ja kaikkee sellasta, joten ei oo aikaa. Ja oon muutenki taas kipeenä. Ja joo mul on ikävä teit kaikkii, ootte rakkaita, terveisii kaikille wap ryhmää. Ootte kaikki ihan uskomattomia, jatkakaa samaa malliin. Love ya all. Katotaa tuunko kesäl teijjän seuraan takas. Siitäki on jo kohta vuos ku jätin teijjät ja älysin vast nyt miten iso osa mun elämää tää paikka oli. Joo tää teksi on aika tönkköö koska en oo ropettanu tai kirjottanu mtn. Ja mun pitäis tosiaan täytää tällä hetkellä yhteishakujuttuja, joten ehkä jätän tän viestin tähän. Ootte kaikki rakkaita. Ehkä tuun joskus tulevaisuudessa tänne. Mutta en vielä hetkeen. Tää teksti toisti kokoajan itteään tiiän, mutta ootte vaan niin ihania.

  1. Moi!

   Ihanaa kuulla susta pitkästä aikaa, Aur! ♡ Meilläkin on ikävä sua. Muista, että oot aina tervetullut takaisin. Tsemppiä sulle kouluun ja kaikkeen!

   Psst. Ehkä Rebestä ja Noahista tulee vielä joskus pari 😉

   T. Molsku

 201. Heips,
  Ilmoittelen että mun hahmoista Cyan Grenierin ja Alís Jónsdóttirin voi laittaa hahmoarkistoon, kun kumpikaan niistä ei tunnu enää inspiroivan. Samoin Reichard Lesauvagen voi arkistoida toistaiseksi, sillä sen viimelukuvuotiset pelit tuskin enää jatkuvat, ja luultavasti ainakin seuraavan lukuvuoden se pysyy Rainina.

  Rain ja Natrix siis jäävät listoille, ja mulla on mielessä myös pari uutta hahmoa, jotka teen varmaan tässä jossain vaiheessa. 🙂

  1. Hei! Siirsin Cyanin, Alísin ja Reichardin hahmoarkistoon. Mukavaa, että Rain ja Natrix jatkavat! Odotamme myös innolla uusia hahmojasi! 😉

 202. Heippa! Laitoin teille sähköpostiin pari kysymystä. 🙂 Mahtaako sähköposti olla vielä toiminnassa? Jos ei, olisiko joku muu sähköpostiosoite, jolla saisin ylläpitäjiin yhteyttä? 😀

  1. Hei, mahtavaa! Sähköpostiosoite on toiminnassa ja vastaan sinulle nyt. 🙂

   Mila Molina
   Rehtori

  1. Moi!

   Kyllä ollaan aktiivisia. Edellinen lukukausi on juuri loppunut ja roolipelillisesti koulu on kesälomalla eli oppitunteja ei vielä ole, mutta roolipelaaminen foorumilla ja chatissa sekä aktiviteetteihin osallistuminen on mahdollista. Klikkaa ylälaidasta ”liity” ja täytä hakemus. Tervetuloa mukaan!

   Mila Molina
   Rehtori

   1. Kiitos tiedosta! Olen jo täyttänyt hakemuksen ja odotan innolla lajittelua!

 203. Minut on lajiteltu, mutta en ole saanut infoa. Toivoisin, että se tulisi nopeasti, että pääsen foorumille kirjoittamaan.

  1. Huomenta!
   Katselin, että infoviesti oli lähtenyt eilen illalla lajitteluhatussa mainitsemaasi osoitteeseen. Huomasin kyllä, että olet käyttänyt eri sähköpostipalvelun osoitetta nyt näissä vieraskirjan viesteissä, joten välitän Milan infon uusiksi tähän osoitteeseen, josko se sitä kautta löytää perille.

   Foorumille voit jo ihan vapaasti rekisteröityä (kannattaa tarkistaa, mitä sähköpostiosoitetta siellä käyttää, koska foorumi lähettää siihen tunnuksen aktivointi viestin ;] ), kun sinut on jo lajiteltu!

   Tervetuloa mukaan!
   -Fabs

 204. Milloin voin laittaa foorumiin seuraavan tekstin? Mistä tiedän että voin laittaa?
  Olen uusi täällä …

  1. Sinun kannattaa ensiksi rekisteröityä. Sähköpostiisi on kai tullut ohjeet, mutta kerron ne nopeasti myös tässä. Eli kun menet foorumille, otsikkobannerin alapuolella oikealla lukee ”Rekisteröidy” ja ”Kirjaudu”. Paina siitä rekisteröidy napista, ja siihen tulee ehdot jotka täytyy hyväksyä. Sitten kun hyväksyt, laita ekaan kenttään käyttäjänimesi, eli hahmosi etunimi ja sukunimi. Sitten laitat salasanan ja varmistuksen niille tehtyihin kenttiin.

   Kun olet rekisteröitynyt, voit tehdä Pelien Suunnittelualueelle ( http://chateau2004.foorumi.eu/viewforum.php?f=61 ) uuden viestiketjun, jossa voit pyytää peliseuraa. Voit myös vastata jo olemassaolevaan viestiketjuun jos hahmo vaikuttaa sellaiselta, jonka kanssa voisit pelata.

   Jos kaipaat parempia ohjeita, heitä yksityisviestiä hahmolleni Rebecca Hopelle 🙂

 205. Hei vaan! Eksyin tänne RoPe-Netin kautta ja näyttää sen verta hienolta ja aktiiviselta peliltä, että pakko kysellä linkinvaihtoa! Jos sopii niin ilmoitathan meidän vieraskirjan puolelle, etten vain unohda lisätä linkkiä! 🙂

  Terveisin, Sonya

  1. Heii!
   Kiitos kehuista. :3 Linkinvaihto sopii mainiosti, kipaisenpa teidänkin puolella ilmoittamassa~

   -Fabs.

  1. Hienoa. Nancy aloittaa siis 1. luokalta. Tervetuloa mukaan! 🙂

   Mila Molina
   Rehtori

 206. Hei! Päivittäisittekö anarkistin linkin tähän uuteen? Kiitos etukäteen!
  anarkisti.boards.net/

 207. Heissan! Eksyin tänne tutkiessani internetin ihmeellistä maailmaa ja harkitsen vakavasti liittymistä mukaan. Tuli yksi kysymys mieleen, onko mahdollista että hahmo on siirtynyt vaikkapa Tylypahkasta tai Ilvermornysta? Lisäksi jos tulee vastaavia kysymyksia vaikka siihen, että miten foorumia käytetään, niin mihin laitan ne viestit?

  1. Moi!

   Mukavaa, että olisit liittymässä mukaan! Ylälaidasta löytyy Liity-painike, jonka takaa löytyy ohjeistusta. Hahmo on voinut siirtyä roolipelillisesti esimerkiksi Tylypahkasta, Ilvermornysta tai Beauxbatonsista Taikakoulu Châteauhon. Foorumiin liittyvät kysymykset sekä muut kysymykset voit esittää esimerkiksi tähän vieraskirjaan, sähköpostitse taikakouluchateau(at)hotmail.com tai foorumilla yksityisviestitse käyttäjälle Mila Molina.

   Kun olet lähettänyt hakemuksesi ja se on hyväksytty, löydät täältä infoa alkuun pääsemiseksi: http://chateau2004.foorumi.eu/viewtopic.php?f=14&t=2022

   Tervetuloa mukaan!

   Mila Molina
   Rehtori

 208. Heissan! Kiinnostaisiko linkinvaihto Redin kanssa? :>

  Vastausta mieluiten meidän vieraskirjaan, niin hoksaan laittaa vastalinkkiä. xD

  1. Heii!
   Kyllä kiinnostaa. Yritän ehtiä viikonloppuna huikkaisemaan asiasta teidänkin vieraskirjaan~

   -Fabs

   //Edit: Tai jo tänään, kun osui sopivasti luppoaikaa xD

 209. Tervehdys

  Tiedustelisin jos haluaisitte ryhtyä linkinvaihtoon [a href=”http://ceres.ceresrpg.net/”]Ceresin[/a] kanssa?
  Käykää siinä tapauksessa pyörähtämässä vieraskirjassamme niin lisäämme teidät mukaan.

  Samalla mainostamme, että olemme äskettäin avanneet hahmopörssin foorumille, jota sitäkin saa käydä ihmettelemässä.

  1. Moi!

   Toki haluamme kanssanne linkinvaihtoon! Käydään pian myös kertomassa asiasta teidän vieraskirjassa. 🙂

   Mila Molina
   Rehtori

   1. Kyllä vain! Sain nyt vihdoin lisäiltyä ja käväisen kyllä vielä tänään teidänkin puolella ilmoittamassa asiasta. 😀

    -Fabs.

 210. Mihin aikaan koulun käytävillä saa liikkua iltaisin? Kysyin vain kun olen suunnittelemassa roolipeliä.

  1. En nyt ihan vastuussa tällaisen tiedon kertomisesta ole, mutta roolipelitoveria auttaen omassa tuvassa tulee olla öisin kello 22-07 sekä erillisinä poikkeuksina (joita taitavat esimerkiksi tähtitiedon tunnit olla).

   Joten oletettavasti koulun käytävillä saa siispä kuljeskella joka päivä välillä 7-22, josta 17.30-22 on oppitumtiem jälkeistä aikaa

   Kyseinen tieto ja paljon lisää aikatauluista löytyy täältä:
   https://chateau2004.wordpress.com/arkipaivaa-ymparistoa-info/

 211. Ohhoh, mikäs se täällä onkaan. Roolipelaajille oma joulukalenteri! Nyt nykimään ylläpitäjiä ja mainoksia värkkäämään.

  Jokaisen ropettajan joulukalenteri esittelee kattauksen aktiivisia roolipelejä, jotka kuuluvat Rope-netin piiriin. Esittelyt julkaistaan Roperingin instagramissa.

  Ilmoitathan mahdollisimman pian mainoksesi, jottei tule ruuhkaa. Mainosten tulisi mieluusti olla valmiita viimeistään joulukuun alkavalla viikolla, mutta voimme sopia päivistä erikseen. Otamme kuitenkin mieluusti kaikki halukkaat mukaan!
  Tarkemmat ilmoittautumisohjeet löydät alla olevasta linkistä.

  Julkaisemme yhden tai muutaman mainoksen per. päivä joulukuun 24 päivään asti. Kaikki ilmoitetut pelit siitä huolimatta pääsevät mukaan, joten ei huolta.

  View this post on Instagram

  Roolipelaajan joulukalenteri Jokaisen ropettajan joulukalenteri esittelee kattauksen aktiivisia roolipelejä, jotka kuuluvat Rope-netin piiriin. Ilmoita pelisi 1) roperinki@varjojenriimu.net tai discordin kautta Mayppi#0607 & Rautasusi#9069 2) Lisää kuva (instaan sopiva) ja lyhyt esittely teksti. Tagi ehdotukset myös mukaan 3) Ilmoitathan mahdollisimman pian mainoksesi, jottei tule ruuhkaa. Mainosten tulisi mieluusti olla valmiita viimeistään joulukuun alkavalla viikolla, mutta voimme sopia päivistä erikseen. Otamme kuitenkin mieluusti kaikki halukkaat mukaan! . 🦊🦊🦊🦊🦊🦊 . Julkaisemme yhden tai muutaman mainoksen per. päivä joulukuun 24 päivään asti. Kaikki ilmoitetut pelit siitä huolimatta pääsevät mukaan, joten ei huolta. . 🦊🦊🦊🦊🦊🦊 . Huomioithan, että mainostaminen on suunnattu Rope-netin listalla oleville peleille. Listalle kuitenkin pääsee helposti ilmottamalla pelinsä tähän linkkiin https://ropenet.fi/ilmoita_sivu.php . #ropenet #roperinki #roolipeli #kettu #rp #rpg #tekstiroolipeli #tarinankerronnallinen #verkkoroolipelaaminen #joulu #joulu2019 #joulukalenteri #pixabay #suomenroolipelit

  A post shared by Roperinki (@roperinki) on

  https://varjojenriimu.net/roperinki
  https://ropenet.fi/

  1. Hyvä idea! Otamme tuon joulukalenterin seurantaamme. Katsotaan saisimmeko väkerrettyä jonkinlaisen mainoksen viimeistään joulukuun alussa. 🙂

   Mila Molina
   Rehtori

  1. Heii!
   Kyllä vain sopii. Lisäilenkin teidät pikimmiten ja yritän huomenna ehtiä käydä ilmoittelemassa vieraskirjaanne tästä. :3

   Kiitos kiitos, sitä samaa teillekin!
   -Fabs

 212. Hei!
  Öh tuleeko se salasana sähköpostiin? Foorumille siis. Kun en voi rekisteröityä ilman sitä…

  1. Hei! Sinun tulee rekisteröityessäsi keksiä käyttäjätunnuksesi salasana itse. Salasanan pituuden täytyy olla 1 ja 30 merkin väliltä.

 213. Heips,
  Ilmoittelen että opiskelukiireiden ja inspiskadon vuoksi jatkan pelaamista vain yhdellä hahmolla (Rainilla). Muut eivät oikein jaksa innostaa, eikä niillä taida olla mitään toisten hahmoille kovin merkityksellistä meneillään. Tuntuu myös, että osalle olen ajatellut sellaiset luonteet, etteivät ne vaikuta uskottavasti ollenkaan niin nuorilta kuin ovat. x’3 Seuraavat hahmot saa siis siirtää arkistoon:

  Natrix Goldenrod
  Andraste Lesauvage
  Zia Chastain
  Reynardine Grenier

 214. Pystyykö Adéle osallistumaan oppitunneille, vaikka niiden in-game päivämäärä on syyskuun kolmas päivä?
  Pitääkö keksiä joku syy, että Adéle on ollut vaikka tutustumassa kouluun?

  1. Heips, (vaikken ylläpitoa olekaan, niin tulin jälleen vastauksia jakamaan)

   Toki Adéle voi osallistua oppitunneille, vaikka ne ingame olisivatkin virallisesti esimerkiksi syksylle sijoitettu.

   Voit itse tehdä päätöstä siitä, kuinka saat sen sitten oman hahmosi tilanteeseen sopimaan.
   Kuten ehdotit, yksi vaihtoehdoista on se, että hahmo on käynyt tutustumassa koululla niihin aikoihin ingame.
   Toinen vaihtoehto on, jos et ole jo päättänyt että hahmo tosiaan vasta keväästä on koululle tullut, se että hahmo on sieltä syksystä lähtien (tai pidempään) jo koululla opiskellut.
   Kolmantena vaihtoehtona voisin antaa sen, ettei mieti sitä päivämäärää niinkään ja kirjoittaa osallistumisensa ja pitää oppitunneille osallistumista jollakin tasoa erillisenä hahmonsa todellisesta aikajanasta.

   Ja toki voi keksiä muunkinlaisia ratkaisuja. Mutta kaikille oppitunneille saa tosiaan osallistua tai olla osallistumatta, vaikkei niiden virallinen ingamepäivä ihan sopisikaan hahmon aikajanaan.

 215. Yksityis viestini eivät millään lähde. Ne menevät aina vaan lähtevät kansioon. Olen yrittänyt lähettää ne monta kertaa uudelleen.
  Mistä se voisi johtua?

  1. Hei, kiitos kysymyksestä!

   Oikeastaan yksityisviestisi on lähtemässä, kun se on Lähtevät-kansiossa. Yksityisviesti siirtyy siihen kansioon, kun se on lähtenyt kyseiselle käyttäjälle.
   Lähtevät-kansiosta yksityisviesti siirtyy Lähetetty-kansioon, kun yksityisviestin vastaanottaja on kirjautunut sisään foorumille ja klikannut ylälaidasta 1 uutta viestiä. Tämän jälkeen yksityisviesti näkyy sinulla Lähetetty-kansiossa.
   Siinä mielessä foorumi siis auttaa ennakoimaan kyseisten kansioiden avulla sen, että milloin vastapuoli on huomannut saaneensa yksityisviestin ja milloin hän kenties lukee sen. Kokeilin tätä äsken tarkemmin ja huomasin, että kun 1 uutta viestiä on muuttunut 0 uutta viestiä-näkymään, niin yksityisviesti on siirtynyt Lähetettyihin. 😀

   Tiivistetysti: Yksityisviestisi ovat siis lähteneet, mutta niiden vastaanottaja ei ole vielä lukenut niitä.

   Toivottavasti tässä oli apua. :]

   -Alain

 216. Hei,

  lähtisittekö linkinvaihtoon Cladesin kanssa? 🙂

  ”Zombien käynnistämästä maailmanlopusta on kulunut 25 vuotta ja ihmiskunnan rippeet yrittävät selvitä asetelmassa, joka voi hetkessä keinahtaa päälaelleen. Asetelmaa on keinuttamassa jo ennen maailmanloppua olemassa ollut hyve-geenimuunnos ja ydinonnettomuuksien myötä syntyneet synnit, joka on hyveiden mutaatio. Tasapaino on herkkä, sillä hyveiden ja syntien käyttämät psyykkiset kyvyt aiheuttavat pahimmillaan epätasapainoa voimasuhteissa, joissa ihmisillä ei ole paljoa vaihtoehtoja.”

  – Cladesin ylläpito, http://cladesrpg.arkku.net/

  1. Moro!

   Linkinvaihto sopii aivan mainiosti. 😀 Lisäilen teidät oitis!
   Käy varmuuden vuoksi vielä pyrähtämässä vieraskirjassanne ilmoittamaan asiasta, kun vasta tänään tähän tartuin. :]

   -Fabs

 217. Hei! Kävisikö linkinvaihto uuden virtuaali Tylypahkan kanssa? Vastatkaa mielellään Pöllötorniimme, kiitos!

  1. Moro!

   Lnkinvaihto sopii oikein hyvin! :3 Lisäilen linkin ja käyn sitten kipaisemassa pöllötorniinne.

   -Fabs

  1. Moro!

   Kiitos tiedonannosta. Päivittelen linkin oitis. 😀
   Tänään olikin varsin antoisaa auringonpaistetta; sopivan kesäistä.

   Oikein mukavaa kesää teillekin!

   – Fabs

 218. Hei,
  tästä päivästä alkaen RoPe-Netin listaus on muuttunut kokonaan automaattiseksi: listauksen tietoja voi nyt päivittää tai poistaa itse pelin nimellä sekä muutosavaimella. Jatkossa pelit myös pysyvät listalla aina n. vuoden ilmoituksen jättämisestä tai muokkaamisesta. Tämän ilmoituksen jälkeen aikaa päivittää pelin tietoja on 31.5.2021 asti!

  Kaikkien listalla uudistuksen aikana olleiden pelien muutosavain on automaattisesti 0000, joten ylläpito suosittelee päivittämään listaustiedot ja vaihtamaan sen niin nopeasti kuin mahdollista. Jos tietojen muuttamisessa ilmenee ongelmia, olettehan välittömästi yhteydessä RoPe-Netin ylläpitoon.

  Jatkossa myös mainosloota tyhjenee jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä.

  Hyvää kesän jatkoa!
  -Sykomori

  1. Moro,

   ja kiitos tiedonannosta! Vaikuttaa näin äkkiseltään ja pintapuolisesti ihan fiksulta vedolta. Myönnettäköön, että linkinvaihtovastaavan asemassa tarkoituksenani on ollut jo ihan luvattoman pitkään käydä pyytämässä päivitystä Châteaun tiedoille – ehkä tämä uudistus saa minutkin vihdoin aktivoitumaan asian suhteen. :´D

   Koitan kipaista kesän aikana siellä suunnalla päivittelemässä tietoja. 😀

   Mukavat kesän jatkot teillekin~
   – Fabs

 219. Hei! Pahoittelen hiljaiseloani, elämä on ollut aika kiireistä tässä muutaman kuukauden aikana.

  Elicia Beaudouinin ja Maya Khalilin voi poistaa jäsenlistasta. Sophie Everett ja Luol Crunel jatkavat Châteaussa tästäkin eteenpäin ja koitan aktivoitua heillä tässä kesän aikana.

  Mukavaa kesää!

  1. Moi! Ei se mitään, jokaisella on silloin tällöin hiljaisempia kausia. Ensi lukuvuodelle ilmoittautuminen alkaa pian, jolloin voit ilmoittaa haluamasi hahmot jatkavaksi. Mukavaa kesän jatkoa! -MM

 220. Hei vaan!
  Troian sulkee ovensa, joten sen voi poistaa linkinvaihdosta.
  Kaikkea hyvää ja kohti uusia tuulia,
  -Troianin ylläpito

  1. Moro!
   Selvä juttu. Kiitos tiedosta. :]

   Oikein suotuisia tuulia ja mukaisaa kesää. 😀

   -Fabs

 221. [b]Roperingin joulukalenteri tulee jälleen![/b]
  Tällä kertaa olemme positiivisen pelaamisen äärellä ja keräämme kalenteriimme mukavia asioita roolipelaamisesta.

  Halutessasi siirry kyselyyn ja kerro siis jokin mukava asia yleisesti roolipelaamisesta. Mikä on parasta pelaamisessa ja/tai mitä kivaa haluat sanoa muille harrastajille? (Vastaukset tullaan julkaisemaan tunnistamattomina joulukalenterissa.)

  Perinteeksi muodostuneena tavalla keräämme myös mainoksia roolipeleistä julkaistavaksi joulukalenterimme yhteydessä. Ohjeet kyselyssä.

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3p907gAnvAmPjjfDHVX4LdeYZTCqbpkrBqtxUpdJu44NDnw/viewform

 222. Hei!

  Osasimpas kirjautua sisään tänne vielä, vaikken ole pariin vuoteen tainnut ehtiä Châteaun puolelle. 🙂 On hienoa nähdä, että elämä ja pelit täällä jatkuvat. Selailin joulukalenterin luukkuja ja lueskelin hieman turnajaisistanne. Hienoa työtä ylläpitotiimiltä!

  Toivotan kaikille Châteaulaisille oikein hyvää joulunaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2021!

  Terveisin, Kata (=vanhus, joka oli mukana vuonna 2004, tämän linnaseikkailun alkaessa)

 223. Hei, Kata!

  Todella mukava huomata, että muistat vielä meidät ja tulit moikkaamaan. Meillä olikin tänä vuonna taas hieno joulukalenteri ja muutenkin asiat tuntuvat olevan mallillaan.

  Hyvää joulunaikaa ja uutta vuotta sinullekin! Tuo ihmeessä joku hahmosi piipahtamaan roolipelissä, jos aikataulusi vain sallii. 🙂

  Mila Molina

 224. Moikka! Lähtisittekö linkinvaihtoon juuri avatun roolipelimme Magianroihun kanssa?

  Mukavaa vuoden alkua! ❤

  magianroihu.aulos.fi/

  1. Hei!

   Linkinvaihto kyllä sopii. Lisäilinkin teidät jo listallemme, mutta käväisenpä vielä sielläkin puolen ilmoittelemassa asiasta. 😀

   Kiitos!

   -Fabs

 225. Moi!
  Salasanani hahmolle on päässyt unohtumaan ja yritinkin saada uuden painamalla unohdin salasanani. Jostain syystä sähköpostiini ei tule uutta salasanaa. Ystävälläni on myös uusi hahmo mutta hän ei saa sähköpostia tunnusten aktivoinnista eikä rekisteröityminenkään onnistu. Mistähän tämä voisi johtua?

  1. Moikka! Lähetin sinulle ohjeet sähköpostitse. Kerro, jos ongelmia vielä tulee.

   M. Molina

 226. Cerise Krehbiel Pouffsoufflesta eroaa Châteausta, eli hänet voi poistaa jäsenlistalta.

 227. Moi,
  Ilmoitan että lopetan Shatoossa pelaamisen. Se stalkkerijuttu ei vaan selvinnyt eikä varmaan tuu koskaan selviämään, ja mun täytyy nyt ajatella omaa mielenterveyttä ja lopettaa kaikki sellaset asiat netissä jotka vaarantaa sen. Rainin, Angelin ja Luban voi siis poistaa listoilta. Kiitos näistä vuosista ja hyvät jatkot kaikille. ❤

 228. Todella harmi kuulla, mutta poistan hahmosi jäsenlistalta. Muista, että olet aina tervetullut takaisin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s